Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Κλειδωμένο

Πιστεύετε ότι με την επιστροφή στη δραχμή θα επιβίωνε η Ελλάδα;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Απρ 10, 2017 7:53 pm

Ναι
344
57%
Οχι
258
43%
Δ/Ξ - Δ/Α
5
1%

Σύνολο ψήφων: 607

Στρατός και θητεία
nikopaok4
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από nikopaok4 »

yandr έγραψε:Ότι είναι αστεία σκέψη...

Πολυ υπερβολικη ναι... Αστεια... Δε θα το λεγα.
nikopaok4
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Τι να πω ρε παιδια, φαυλος κυκλος και η συζητηση οπως και το εξωτερικο χρεος, δηλαδη θα ηθελα να μου πειτε καποιος μια διαφορετικη περιπτωση εξοδου της ελλαδας απο αυτην την οικονομικη κριση χωρις να φυγουμε και απο το ευρω. Πραγματικα δε μπορω να την φανταστω.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 97
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Να καταπιούν οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία τη διαγραφή μέρους του Ελληνικού χρέους.

Αλλά βλέπεις, προτιμούν να μεταφερθεί το χρεος από τον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο, άρα να ληστέψει τη μεσαία τάξη της Ευρώπης, παρα να γίνει το παραπάνω και να χάσουν οι μέτοιχοι τα λεφτά τους.

Επίσης καιρός να επιστρέψουμε στη παραγωγή και όχι στη κατανάλωση εισαγώμενων με δανεικά.

Κάποτε αυτό που γινόταν τα τελευταία 10-12 χρόνια (από τη "τρέλα" του Χρηματιστηρίου και μετά) με τα κάθε λογής "δάνεια" (διακοποδάνεια, καταναλωτικά, προσωπικά, του φραπέ, του γάμου, του πετρελαίου, του φόρου και δεν συμμαζέυεται) θα τελείωνε. Θα πονέσουμε, θα πεινάσουμε, κάποτε όμως θα ξαναγίνουμε "πολίτες" και όχι "καταναλωτές".
12θεϊστής

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

yandr έγραψε:
12θεϊστής έγραψε:Α μάλιστα! Ανεβήκαμε level. Οι πιστωτές θα μας προστατεύσουν τα σύνορα επειδή ο μακάκας ο Έλληνας πλερώ. Καληνύχτα.Yandr, θα μου επιτρέψεις αλλά ο Λιακό λέει πιο επιτυχημένες...

Εγώ δεν μίλησα για προστασία, αλλά διάβασε και λίγο για τον 'άτυχο' πόλεμο του 1897.

Από εκεί και πέρα, αν η μοναδική συνεισφορά σου στο φόρουμ είναι να κρίνεις τα μηνύματα των άλλων καταλαβαίνεις ότι έχεις λίγα ψωμάκια ακόμη.

Ντάξει βρε παιδί μου, κουβέντα κάνουμε. Θα συζητήσουμε, θα γελάσουμε με καμιά σαχλαμάρα, θα πούμε και καμιά κουβέντα παραπάνω. Δηλαδή για να γράφει κανείς στο φόρουμ θα πρέπει να συμφωνεί μαζί σου; Και εντάξει όταν εγώ παραφέρομαι θα τρώω την λογοκρισία (πολλάκις μέχρι σήμερα), αλλά όταν εσύ συστηματικά βρίζεις και ειρωνεύεσαι τότε όλα καλά;

Διάβασε και λίγο τα μηνύματά σου. Συνεχώς βρίζεις, κρίνεις και ειρωνεύεσαι. Και έχεις σχολιάσει σε όλα τα topic. Εγώ σχολιάζω σε συγκεκριμένα θέματα που κατέχω. Δεν κάνω τον ξερόλα...

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 142

Δημοσίευση από yandr »

Nassos έγραψε:
Επίσης καιρός να επιστρέψουμε στη παραγωγή και όχι στη κατανάλωση εισαγώμενων με δανεικά.

Το ερώτημα είναι τι μπορούμε πλέον να παράξουμε.

Το στοίχημα για τη γενιά των σημερινών 20ρηδων είναι να βρουν τομείς για να ανταγωνιστούν ολόκληρο τον πλανήτη. Από τη Γερμανία μέχρι την Κίνα. Το νόμισμα που θα χρησιμοποιούμε λίγη σημασία έχει αν δεν βρούμε πρώτα που θα τοποθετήσουμε την οικονομία μας.

12θεϊστής έγραψε:Συνεχώς βρίζεις, κρίνεις και ειρωνεύεσαι. Και έχεις σχολιάσει σε όλα τα topic. Εγώ σχολιάζω σε συγκεκριμένα θέματα που κατέχω. Δεν κάνω τον ξερόλα...

Για μία ακόμη φορά καμία ουσία στο μήνυμά σου, οπότε το επόμενο επί προσωπικού μην περιμένεις να εγκριθεί. Τέλος αυτό...

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

nikopaok4 έγραψε:.
θα αυξηθει η παραγωγη αρα και θα εχουμε πτωση ανεργιας... Λογω οτι θα κανουμε φτηνες εξαγωγες

Και τι θα εξάγουμε;

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από Terminator »

Η Ε. Ε δεν μας αφήνει να φύγουμε γιατί εκτός του οτι αν φύγουμε θα δυσφημιστή το ευρώ.
nikopaok4
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

yandr έγραψε:
nikopaok4 έγραψε:.
θα αυξηθει η παραγωγη αρα και θα εχουμε πτωση ανεργιας... Λογω οτι θα κανουμε φτηνες εξαγωγες

Και τι θα εξάγουμε;

θα αναγεννηθει η αγροτικη οικονομια που παραπεει τα τελευταια χρονια, θα αναγεννηθουν οι βιομηχανιες και οι βιοτεχνιες που απο το 2002 και μετα εχουν μετακομισει.

αυτη ειναι η αποψη μου ετσι δεν ειναι σιγουρο οτι θα γινουν ετσι τα πραματα ! Οπως και σιγουροι δεν ειμαστε οτι θα μας σωσει η Ε. Ε. Και το ΔΝΤ

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

nikopaok4 έγραψε:θα αναγεννηθει η αγροτικη οικονομια που παραπεει τα τελευταια χρονια, θα αναγεννηθουν οι βιομηχανιες και οι βιοτεχνιες που απο το 2002 και μετα εχουν μετακομισει.

Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανταγωνιστούμε την Αίγυπτο και την Τουρκία στην αγροτική παραγωγή.

Άλλωστε αυτό είναι το θέμα μας; Να πέσουν οι μισθοί στα 100 ευρώ για να γίνουν φτηνές οι πατάτες;

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Terminator έγραψε:Η Ε. Ε δεν μας αφήνει να φύγουμε γιατί εκτός του οτι αν φύγουμε θα δυσφημιστή το ευρώ.
Αυτό ίσχυε στην αρχή, αλλά πλέον κερδίζει έδαφος η άποψη ότι άν αποβληθεί το μαύρο πρόβατο το ευρώ θα ενισχυθεί.

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από Terminator »

Η Γερμανία λέει οτι αν χρεοκοπήσουμε μπορεί να μείνουμε στην ζώνη ή να γυρίσουμε στην δραχμή και να χρησιμοποιούμε το ευρώ μόνο για συναλαγές. Αλλα κράτη θέλουν να μπούν στην Ευρώπη και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα φύγουμε.
12θεϊστής

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

yandr έγραψε:
nikopaok4 έγραψε:θα αναγεννηθει η αγροτικη οικονομια που παραπεει τα τελευταια χρονια, θα αναγεννηθουν οι βιομηχανιες και οι βιοτεχνιες που απο το 2002 και μετα εχουν μετακομισει.

Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανταγωνιστούμε την Αίγυπτο και την Τουρκία στην αγροτική παραγωγή.

Και που το στηρίζεις αυτό; Στο υπερσαχάριο κλίμα της Αιγύπτου;

Στον τουρισμό τι θα συμβεί; Πάλι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον 3ο κόσμο;

Με την δραχμή μπορεί να υπάρξουν κάποιες επιπλοκές, αλλά θα είναι συμφέρον να καλλιεργούμε πατάτες και ντομάτες. Τουλάχιστον ο κοσμάκης θα βρεί δουλειά (έστω αγροτική) σε αντίθεση με τώρα που η ανεργία θερίζει.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

12θεϊστήσ έγραψε:

Με την δραχμή μπορεί να υπάρξουν κάποιες επιπλοκές, αλλά θα είναι συμφέρον να καλλιεργούμε πατάτες και ντομάτες. Τουλάχιστον ο κοσμάκης θα βρεί δουλειά (έστω αγροτική) σε αντίθεση με τώρα που η ανεργία θερίζει.

Ε καλά, άμα το όνειρό σου είναι να γίνεις αγρότης εγώ δεν έχω πρόβλημα.

Απλά να το γνωρίζουν όσοι θέλουν να επιστρέψουν στη δραχμή για να αγοράσουν από τώρα σπόρους.

12θεϊστης

Δημοσίευση από 12θεϊστης »

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Α! Και μην ξεχνάτε μερικοί, πρώτα δουλεύουμε μετά πληρονώμαστε. Γιατί τα δανεικά της ΕΚΤ προς εγχώριους γραφειοκράτες τελειώσανε...

Και επειδή διακρίνω μια υποτιμητική διάθεση επί του επαγγέλματος του αγρότη (ελπίζω όχι προς την ίδια τη φύση της εργασίας), θα αναφέρω ότι για ένα κράτος η αυτάρκεια σε αγροτικά προϊόντα είναι το ίδιο σημαντική με την αυτάρκεια σε ενέργεια.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Καμία υποτίμηση για τους αγρότες, αλλά νομίζω ότι 10 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να γίνουν όλοι αγρότες.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες