Αλλοδαποί στον ελληνικό στρατό

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 20
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Κανεις δεν εγινε αξιωματικος εθελοντικα, ολοι πληρωνονται...
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από diplomaths »

Η αμοιβή όμως δεν αποκλείει την ύπαρξη αγάπης για την Πατρίδα και το Έθνος ενός αξιωματικού
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από greko_27 »

roverr24 έγραψε:Το ξαναλεω, διακριθηκαν ελληνοαμερικανοι και μεξικανοι αξιωματικοι (πιλοτοι) στον πολεμο του κολπου, με αμερικανικη υπηκοοτητα και σπουδαγμενοι σε αμερικανικες σχολες η ΑΕΙ. Ο στρατιωτικος υπερασπιζει τη στολη που φοραει τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω. Αλλωστε υπαρχουν ανθρωποι παγκοσμιως που εχουν πολυ καλυτερη γνωση ελληνικης παιδειας φιλοσοφιας απ οτι οι περισσοτεροι απο μας που μπηκαμε στα ΑΣΕΙ και στα ΑΣΣΥ.Και εγω ειμαι κατα των ξενων στον Ελληνικο στρατο αλλα ας μην ειμαστε απολυτοι

Οι ΗΠΑ ειναι ενα πολυεθνικο κρατος και βασιστηκε πανω στην πολυπολιτισμικοτητα της για να γινει υπερδυναμη και δεν εχει ουδεμια σχεση με την ελλαδα... Παντως δεν νομιζω οτι μπορουν να Προσφέρουν Περισσοτερα οι πακιστανοι, οι αλβανοι κοκ αλλοδαποι σε εναν πολεμο με την τουρκια

faoust21
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από faoust21 »

greko_27 έγραψε:
roverr24 έγραψε:Το ξαναλεω, διακριθηκαν ελληνοαμερικανοι και μεξικανοι αξιωματικοι (πιλοτοι) στον πολεμο του κολπου, με αμερικανικη υπηκοοτητα και σπουδαγμενοι σε αμερικανικες σχολες η ΑΕΙ. Ο στρατιωτικος υπερασπιζει τη στολη που φοραει τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω. Αλλωστε υπαρχουν ανθρωποι παγκοσμιως που εχουν πολυ καλυτερη γνωση ελληνικης παιδειας φιλοσοφιας απ οτι οι περισσοτεροι απο μας που μπηκαμε στα ΑΣΕΙ και στα ΑΣΣΥ.Και εγω ειμαι κατα των ξενων στον Ελληνικο στρατο αλλα ας μην ειμαστε απολυτοι

Οι ΗΠΑ ειναι ενα πολυεθνικο κρατος και βασιστηκε πανω στην πολυπολιτισμικοτητα της για να γινει υπερδυναμη και δεν εχει ουδεμια σχεση με την ελλαδα... Παντως δεν νομιζω οτι μπορουν να Προσφέρουν Περισσοτερα οι πακιστανοι, οι αλβανοι κοκ αλλοδαποι σε εναν πολεμο με την τουρκια

Ενω οι Ελληνες αξιωματικοι που δεν εχουν πολεμησει ποτε τους και μολις μαθαινουν οτι επικειται μεταθεση βαζουν μπαρμπαδες και θειαδες για να αποφυγουν την "κακη" μεταθεση ειναι κομμαντα... !

Οι αμερικανοι και οι βρετανοι που δεχονται αλλογενεις αξιωματικους και μαλιστα καποιοι απο αυτους γινονται και ανωτατοι, ειναι ηλιθιοι. Γι'αυτο εχουν αυτο τον γιωταδικο στρατο, ενω εμεις που ειμαστε ΟΛΟΙ ανηψια του Περικλη και του Σωκρατη, εκτος του οτι ξερουμε απεξω και ανακατωτα την αρχαια ελληνικη γραμματεια, ειμαστε μαχιμοι, κι ας μην εχουμε πολεμησει ποτε, κι ας φοβομαστε να παμε μεταθεση καπου που να μην εχει μεγαλη πολη κοντα.
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Μπορεί να ισχύει στην πλειοψηφία ή σε μεγάλο μέρος των αξιωματικών, αλλά μην γενικεύεις για το σύνολο
Άβαταρ μέλους
ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΣ »

Και εγω ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ στον ελληνικο στρατο και λογικο ειναι

ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΦΩΝ
faoust21
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από faoust21 »

ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΣ έγραψε:Και εγω ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ στον ελληνικο στρατο και λογικο ειναι

εσυ γενικα εισαι κατα της ορθογραφιας.
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από kampf »

Γενικευση=αρχη φασισμου

Η Αμερικη ηταν ανεκαθεν πολυφυλετικη χωρα και η Βρετανια ανεκαθεν αποικιοκρατικη. Ουδεμια σχεση με την Ελλαδα.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Εννοειται πως ειμαι υπερ εαν και εφοσον κανουν τη δουλεια τους με αγαπη, τους αρεσει ο στρατος και εχουν πειστει μεσα τους οτι θα υπηρετησουν την ελλαδα μεχρι της τελευταιας ρανιδος του αιματος τους.
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Να σας το θεσω αλλιως το θεμα... Αν φοναζαν καποιον απο εσας να υπηρετησετε αλλη πατριδα θα πηγαινατε;
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Σιγουρα οχι... Αλλα εαν ημουν μονιμος κατοικος σε αυτη την αλλη πατριδα ειχα μεγαλωσει εκει, ειχα δουλεψει εκει και ειχα κουραστει για να περασω σε αυτη την στρατιωτικη σχολη της συγκεκριμενης χωρας Και γενικα αγαπουσα αυτη την αλλη πατριδα γιατι να μη το κανω; Ο αλλοδαπος που ειναι στην ελλαδα μπορει να την αγαπαει κιολας... Δεν μπορουμε να ξερουμε τι πραγματικα νιωθει μεσα του για τη χωρα μας... Θα σου δωσω ενα παραδειγμα... Ειδα μια φωτογραφια μεσα στο φορουμ, νομιζω ηταν απο ασκηση της σχολης ευελπιδων και στη φωτογραφια απεικονιζονται 2 μαυροι που εκπαιδευονται... Η σχολη ευελπιδων δεν ειναι μια ευκολη σχολη... Προφανως αυτοι διαβασανε πολυ για να μπουν στην ευελπιδων... Και μπηκαν επειδη τους αρεσε ο στρατος. Εκτως και αν μπαινουν απλως για τη μονιμοτητα τοτε παω πασο... Με λιγα λογια για να μη σε κουραζω κιολας το μονο που με ενδιαφερει ειναι η χωρα μου να χει ικανα στρατιωτικα στελεχη... Κι ας καταγονται κι απο τη καμποτζη δεν υπαρχει προβλημα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Οι συγκεκριμένοι Αφρικανοί σπουδαστές έρχονται και σπουδάζουν στις εδώ Στρατιωτικές Σχολές βάσει διακρατικών συμφωνιών.

Όσο για τη Βρετανία,hello, όταν έχεις ολόκληρη Βρετανική Κοινοπολιτεία, λογικό δεν είναι να μην έχει ΚΑΙ αλλοδαπούς; Στις τάξεις των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχουν Αγγλοι, Ουαλλοί, Σκωτσέζοι, Ιρλανδοί, Καναδοί, Αυστραλέζοι, Νεοζηλανδοί,Gurkhas, Ινδοί και πάει λέγοντας.

Α, και μια λεπτομέρεια: ΗΠΑ και Βρετανία κατήργησαν εδώ και δεκαετίες την υποχρεωτική στράτευση εφέδρων.
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Ισως να το βλεπω εγωιστικα αλλα εγω δεν θα υπηρετουσα αλλη πατριδα... (νομιζω)
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

sintoma lokatzis έγραψε:Σιγουρα οχι... Αλλα εαν ημουν μονιμος κατοικος σε αυτη την αλλη πατριδα ειχα μεγαλωσει εκει, ειχα δουλεψει εκει και ειχα κουραστει για να περασω σε αυτη την στρατιωτικη σχολη της συγκεκριμενης χωρας Και γενικα αγαπουσα αυτη την αλλη πατριδα γιατι να μη το κανω; Ο αλλοδαπος που ειναι στην ελλαδα μπορει να την αγαπαει κιολας... Δεν μπορουμε να ξερουμε τι πραγματικα νιωθει μεσα του για τη χωρα μας... Θα σου δωσω ενα παραδειγμα... Ειδα μια φωτογραφια μεσα στο φορουμ, νομιζω ηταν απο ασκηση της σχολης ευελπιδων και στη φωτογραφια απεικονιζονται 2 μαυροι που εκπαιδευονται... Η σχολη ευελπιδων δεν ειναι μια ευκολη σχολη... Προφανως αυτοι διαβασανε πολυ για να μπουν στην ευελπιδων... Και μπηκαν επειδη τους αρεσε ο στρατος. Εκτως και αν μπαινουν απλως για τη μονιμοτητα τοτε παω πασο... Με λιγα λογια για να μη σε κουραζω κιολας το μονο που με ενδιαφερει ειναι η χωρα μου να χει ικανα στρατιωτικα στελεχη... Κι ας καταγονται κι απο τη καμποτζη δεν υπαρχει προβλημα

Κατά την γνώμη μου δεν αρκεί η ικανότητα. Δεν μιλάω με βάση στο πως είναι οι ένοπλες δυνάμεις σήμερα, αλλά άλλο ικανός μόνο, και άλλο ικανός + αγάπη για υπεράσπιση πατρίων εδαφών και έθνους
Η ιστορία έχει δείξει πως ο δεύτερος, και με πενιχρά μέσα έχει υπερισχύσει
Άβαταρ μέλους
ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΣ »

faoust21 έγραψε:
ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΣ έγραψε: Και εγω ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ στον ελληνικο στρατο και λογικο ειναι

εσυ γενικα εισαι κατα της ορθογραφιας.
Καταρχην δεν σε προσβαλα. Μπορει να ειμαι κατα της ορθογραφιας αλα δεν ειμαι κατα της Ελλαδας οπως εσυ παραδειγμα ) δεν θα σε πειραζε ξενος στον στρατο και παραδειγμα 2) Σε αλο θεμα λες τα συνθηματα ρατσιστικα.
ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΦΩΝ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης