Ιεραρχική θέση των ΕΠΟΠ στο στράτευμα
Το θέμα κλειδώνεται μέχρι να ηρεμήσετε. 

Για αυτό και εγώ όταν βλέπω ΕΠΟΠ κάθονται σούζα μπροστά μου. ΠΡΟΣΟΧΗ, όπως αναγράφει ο 20-1. Μια ζωή προσοχή θα κάθονται μπροστά μου αλλά και σε όλους τους ΕΜΘ.
- POLITHS
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 6
χαλαρωσε λιγο... Μπομπο το μπιφτεκακι σου το εφαγες...bobo έγραψε:Για αυτό και εγώ όταν βλέπω ΕΠΟΠ κάθονται σούζα μπροστά μου. ΠΡΟΣΟΧΗ, όπως αναγράφει ο 20-1. Μια ζωή προσοχή θα κάθονται μπροστά μου αλλά και σε όλους τους ΕΜΘ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΤΙ
Συμφωνω με τον bobo. Στο στρατο υπαρχει μια ιεραρχια και πρεπει να τηρειται. Οι εποπ ειναι οι τελευταιοι και πρεπει να το καταλαβουν αυτο.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 14
Κανόνισε να μας ζαλίσεις πάλι τον έρωτα εμθ στρατηγέ
Παιδιά στο στρατό υπάρχει ιεραρχία και αυτό πρέπει Να το καταλάβουν όλοι. Και οσο αφορά τους ΕΠΟΠ είναι τελευταίοι στην ιεραρχία οπότε πρέπει να σέβονται τους ανωτέρους τους.
takis 73 έγραψε:Παιδιά στο στρατό υπάρχει ιεραρχία και αυτό πρέπει Να το καταλάβουν όλοι. Και οσο αφορά τους ΕΠΟΠ είναι τελευταίοι στην ιεραρχία οπότε πρέπει να σέβονται τους ανωτέρους τους.
έχεις απόλυτο δίκιο συμφωνώ μαζί σου αλλά θα πρέπει οι ανώτεροι στην ιεραρχία να ξέρουν τη διατάζουν να έχουν γνώσεις και να επικοινωνούν με το περιβάλλον
π. Χ.
μετά από 30 λεπτα αναμονής να βγει ο δκτης στην αναφορά με θερμοκρασία μείον ακολουθεί αυτός ο διάλογος
-δκτης. Κρυώνεις Λ... ;
-επ. Οπ. Μάλιστα κύριε διοικητά
-δκτης. Γιατί κρυώνεις;
-επ. Οπ.
μετά από αυτό τι του λες;
άρα θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και να θυμάστε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Συμφωνώ ότι όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του να πάει σπίτι του αλλά αυτό ισχύει για όλους.
Διοίκηση δια του παραδείγματος!
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Γειά σας θα ήθελα να σας κάνω μιά ερώτηση σχετικά με την αρχαιότητα των ΕΠΟΠ. Είμαι ΕΠΟΠ Δνέας (ΤΧ) 4 σειρά. Στην μονάδα μου έχω το αρχαιότερο ΑΜ από την σειρά μου. Πρόσφατα ένα από εμάς βγήκε από τις ένοπλες υπηρεσίες και πήγε στα ΙΣΑ (κάμερες) ο λόγος ήταν ότι τον είπαν στο 1 Γραφείο ότι έχει υπηρετήσει παραπάνω θητεία σαν έφεδρος οπότε είναι αρχαιότερος από εμένα με αποτέλεσμα να τον βάλουν ΙΣΑ. Υπαρχει καμία γενική διαταγή για τους ομοιόβαθμους ΕΠΟΠ περί αρχαιότητας ;Τί ισχύει αν μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα ευχαριστώ.
Άκου παλλικάρι είμαι 1η Σειρά ΕΠ. ΟΠ (ΠΖ). Πες στον μ... Α του 1ο Γραφείου να σου δείξει που το λέει αυτό!1) Σ. Κ 20-1 μεταξύ ομιοβάθμων της ίδιας κατηγορίας αυτοί των όπλων είναι αρχαιότεροι απο των σωμάτων.2) Στον στρατό έχουμε τον αριθμό μητρώου που μας ακολουθεί, για περί αρχαιότητας μεταξύ ομιοβάθμων και ίδιας προελεύσεως, εάν είστε όλοι του ΤΧ και έχεις το αρχαιότερο Α. Μ είσαι αρχαιότερος και το είδος της υπηρεσίας καθορίζεται απο την αρχαιότητα μεταξύ σας. Το κατάλαβες τώρα?nick_gplus έγραψε: Γειά σας θα ήθελα να σας κάνω μιά ερώτηση σχετικά με την αρχαιότητα των ΕΠΟΠ. Είμαι ΕΠΟΠ Δνέας (ΤΧ) 4 σειρά. Στην μονάδα μου έχω το αρχαιότερο ΑΜ από την σειρά μου. Πρόσφατα ένα από εμάς βγήκε από τις ένοπλες υπηρεσίες και πήγε στα ΙΣΑ (κάμερες) ο λόγος ήταν ότι τον είπαν στο 1 Γραφείο ότι έχει υπηρετήσει παραπάνω θητεία σαν έφεδρος οπότε είναι αρχαιότερος από εμένα με αποτέλεσμα να τον βάλουν ΙΣΑ. Υπαρχει καμία γενική διαταγή για τους ομοιόβαθμους ΕΠΟΠ περί αρχαιότητας ;Τί ισχύει αν μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα ευχαριστώ.
<<MOΛΩΝ ΛΑΒΕ >>
-
- Στρατιώτης
Είμαστε όλοι σώματα το AM μου είναι αρχαιότερο. Η σειρά μου που πήγε υπηρεσίες ΙΣΑ είναι (ΥΓ).
Το (ΥΓ) είναι το αρχαιότερο σώμα, οπότε θα στο ξαναπώ είσαι αρχαιότερος. Αρκεί να είστε ομιόβαθμοι, ίδια προέλευση και ο χρόνος απονομής του βαθμού να είναι το ίδιο έτος. Δεν είναι ΙΣΑ αλλά Η. Σ. Α εντάξει συνάδελφε, ότι θές ρώτα έχεις πέσει πάνω στην στρατιωτική βίβλο.nick_gplus έγραψε: Είμαστε όλοι σώματα το AM μου είναι αρχαιότερο. Η σειρά μου που πήγε υπηρεσίες ΙΣΑ είναι (ΥΓ).
<<MOΛΩΝ ΛΑΒΕ >>
-
- Στρατιώτης
Ευχαριστώ πολύ συνάδερφε για την πληροφορία. Από ότι έμαθα στο 1γραφείο σήμερα Γιατί έλειπα σε άδεια ο συνάδερφος που πήγε H. Σ. Α που έχει νεότερο AM όπως είπαμε τον είπαν ότι βάση του φίλου μισθοδοσίας επειδή έχει Ε. Χ. Υ 16% και όλες οι σειρές μας έχουν %12 λόγο 16μηνης θητείας που έκανε άρα είναι και αρχαιότερος. Υπάρχει πουθενά καμιά διαταγή που να λέει περί αρχαιότητας ομοιόβαθμων ότι καθορίζεται από το ΑΜ ή την ημερομηνία προαγωγής στον βαθμό γιατί στον 20-1 δεν αναφέρει τπτ σχετικό.
Μια παρένθεση YΓ είναι αυτός εγώ είμαι ΤΧ.
Συγνώμη έγραψα λάθος, εννοούσα οτι αρχαιότερο σώμα είναι το (ΤΧ). Καμμία σχέση το Ε. Χ. Υ με την αρχαιότητα, εγώ έχω 24% Ε. Χ. Υ και σειρά μου έχει αρχαιότερο Α. Μ με Ε. Χ. Υ 20%, είναι αρχαιότερος μου τέλος, άσχετα εάν εγώ υπηρέτησα το 1998 και αυτός το 2000. Βεβαίως και υπάρχει, ΠΑΓΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ 4-51/2008/ΓΕΣ/1ο ΕΓ αναφέρεται περί κωδικοποιήσεως θεμάτων για ΕΠ. ΟΠ, εκεί τα λέει όλα. Το εγκόλπιο των ΕΠ. ΟΠ δεν σας το χρεώσαν στα κέντρα εκπαιδεύσεως?nick_gplus έγραψε: Ευχαριστώ πολύ συνάδερφε για την πληροφορία. Από ότι έμαθα στο 1γραφείο σήμερα Γιατί έλειπα σε άδεια ο συνάδερφος που πήγε H. Σ. Α που έχει νεότερο AM όπως είπαμε τον είπαν ότι βάση του φίλου μισθοδοσίας επειδή έχει Ε. Χ. Υ 16% και όλες οι σειρές μας έχουν %12 λόγο 16μηνης θητείας που έκανε άρα είναι και αρχαιότερος. Υπάρχει πουθενά καμιά διαταγή που να λέει περί αρχαιότητας ομοιόβαθμων ότι καθορίζεται από το ΑΜ ή την ημερομηνία προαγωγής στον βαθμό γιατί στον 20-1 δεν αναφέρει τπτ σχετικό.
<<MOΛΩΝ ΛΑΒΕ >>
-
- Στρατιώτης
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες ρώτησα και έμαθα και από άλλους συναδέρφους και ανέφεραν αυτό που λες και εσύ περί αρχαιότητας ότι δλδ δεν παίζει ρόλο η θητεία. Το εγκόλπιο τον ΕΠΟΠ σαφώς και το έχω δεν αναφέρει όμως αρχαιότητα ομοιόβαθμων στο ίδιο σώμα ή όπλο ότι εξαρτάται από το AM Όπως έχω και 20-1 και 20-2 που επίσης δεν αναφέρει. Αν θέλω να κάνω προσωπική αναφορά δεν ξέρω τι να γράψω αφού δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για το AM.
- MPELLOS
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 3
Τελικα παιζει ρολο η θητεια στους ομοιοβαθμους εποπ η μετραει το αμ;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης