ΕΚΑΜ - Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
ΕΚΑΜΙΤΗΣ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ΕΚΑΜΙΤΗΣ »

Καλισπερα φιλοι μου ειμαι 16 χρονων και θελω με το καλο οταν ενιλικιωθω να μπω στην Ε. Κ. Α. Μ
αλλα δεν ξερω τιποτα για το πως μπορει κανεις να μπει
αν εχετε ορεξη μπορειται να μου απαντησετε;/
ΣΑΣ ευχαριστω πολυ
Άβαταρ μέλους
electrolisa
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από electrolisa »

ΕΚΑΜΙΤΗΣ έγραψε:Καλισπερα φιλοι μου ειμαι 16 χρονων και θελω με το καλο οταν ενιλικιωθω να μπω στην Ε. Κ. Α. Μ
αλλα δεν ξερω τιποτα για το πως μπορει κανεις να μπει
αν εχετε ορεξη μπορειται να μου απαντησετε;/
ΣΑΣ ευχαριστω πολυ
καθησες κ εγραψες ολο αυτο το μηνυμα και δεν εκανες τον κοπο να δεις 6 μηνυματα πιο πανω...

Άβαταρ μέλους
ΕΚΑΜΙΤΗΣ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ΕΚΑΜΙΤΗΣ »

Ναι φιλε γιατι δεν μπορω να βγαλω μια ακρη και ο καθενας ρωταει συγκεκριμενα πραγματα ενω εγω δεν ξερω τιποτα για το πως μπορω να μπω
Άβαταρ μέλους
Apache
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Apache »

ΕΚΑΜΙΤΗΣ έγραψε:Ναι φιλε γιατι δεν μπορω να βγαλω μια ακρη και ο καθενας ρωταει συγκεκριμενα πραγματα ενω εγω δεν ξερω τιποτα για το πως μπορω να μπω

Πρεπει πρωτα να μπεις στην ΕΛ. ΑΣ...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΕΚΑΜΙΤΗΣ έγραψε:Ναι φιλε γιατι δεν μπορω να βγαλω μια ακρη και ο καθενας ρωταει συγκεκριμενα πραγματα ενω εγω δεν ξερω τιποτα για το πως μπορω να μπω

Επιστήμη είναι, που να γράφαμε με την γλώσσα της Java εδώ μέσα.Εικόνα

Samufly έγραψε:Λοιπον. Ας πω λιγα πραγματα που ισως βοηθησουνε σχετικα με την ΕΚΑΜ.
Το πρωτο και 100% απαραιτητο στοιχειο ειναι καποιος να ειναι Αστυνομικος. Ειτε να δωσει πανελλαδικες εξετασεις οπου θα ενταχθει στο Αστυνομικο προσωπικο με την αποφοιτηση απο τις αντιστοιχες σχολες Αστυφυλακων η Αξιωματικων, ειτε να περασει μεσω προκηρυξης για Ειδικους Φρουρους οπου σε 5 ετη θα γινει μονιμος και μετα απο 8 ετη θα ενταχθει στο αστυνομικο προσωπικο ως Αστυφυλακας.

Άβαταρ μέλους
electrolisa
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από electrolisa »

Greek_Army έγραψε:Επιστήμη είναι, που να γράφαμε με την γλώσσα της Java εδώ μέσα.Εικόνα
Samufly έγραψε:Λοιπον. Ας πω λιγα πραγματα που ισως βοηθησουνε σχετικα με την ΕΚΑΜ. Το πρωτο και 100% απαραιτητο στοιχειο ειναι καποιος να ειναι Αστυνομικος. Ειτε να δωσει πανελλαδικες εξετασεις οπου θα ενταχθει στο Αστυνομικο προσωπικο με την αποφοιτηση απο τις αντιστοιχες σχολες Αστυφυλακων η Αξιωματικων, ειτε να περασει μεσω προκηρυξης για Ειδικους Φρουρους οπου σε 5 ετη θα γινει μονιμος και μετα απο 8 ετη θα ενταχθει στο αστυνομικο προσωπικο ως Αστυφυλακας.
σωστο, αλλα δεν ειναι απαραιτητο επειδη απο το 2010 μπορουν να μπουν κ ειδικοι φρουροι με 2 χρονια υπηρεσια (η σχολη-πρακτικη 4 μηνες δεν μετραει) και εφοσον ειναι κατω των 28 ετων.
Samufly
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Samufly »

NΑι δεν ειπα κατι αλλο εγω, εσυ φιλε μου δεν διαβασες τι ειπα. Εγω απλα ανεφερα με 2-3 λογια την πορεια ενος ΕΦ απο την στιγμη προσληψης οπως πχ εκανα και για τους Αστ/κες - Αξιωματικους οτι δηλαδη μετα την αποφοιτηση εντασσονται στο αστυνομικο προσωπικο.
Οταν προσληφθεις ως ΕΦ, σε 5 ετη γινεται η μονιμοποιηση και σε 8 γινεσαι Αστυφυλακας μη ανακριτικος. Δεν ειπα δηλαδη οτι ΠΡΩΤΑ πρεπει να εισαι Αστυφυλακας.
Πιο κατω αλλωστε ανεφερα ξεκαθαρα οτι και οι ΕΦ εχουν δικαιωμα συμμετοχης με συγκεκριμενη ποσοστοση επι του συνολικου αριθμου θεσεων για την ΕΚΑΜ εφοσον εχουν 2 ετη προ-υπηρεσιας και συγκεκριμενα απο το ετος 2010 και υστερα.:)

Επισης προς τον 16χρονο φιλο που θελει να γινει ΕΚΑΜιτης. Λοιπον κοιταξε, οταν εισαι στα 16 και λες οτι θες να γινεις ΕΚΑΜιτης, περαν μιας ωραιας ρομαντικης σκεψης που αποτελει αυτη σου η επιθυμια,-ρεαλιστικα- ειναι απλως το αντιστοιχο που πχ λεει καποιος οτι θελει να γινει αστροναυτης.
Τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. Πρωτα απο ολα, και ο ΕΚΑΜιτης ειναι Αστυνομικος. Εχεις σκεφτει εαν θες οντως να γινεις Αστυνομικος;
Μπορεις να γινεις Αστυνομικος; Σου αρεσει αυτο το επαγγελμα; Εχεις σκεφτει τις πιθανες δυσκολιες και κινδυνους; Εχεις κατανοησει οτι σε περιπτωση που δεν περασεις στην ΕΚΑΜ οτι παλι παραμενεις Αστυνομικος; Διοτι ξαναλεω... Η ΕΚΑΜ ειναι υπηρεσια της Ελληνικης Αστυνομιας, οποτε το να λεει κανεις "θελω να γινω ΕΚΑΜιτης" ειναι ενα ευχολογιο.
Οποτε κατ' εμε αφησε τα ευχολογια στην ακρη, συγκεντρωσου στις πανελλαδικες που ερχονται σε 1-2 χρονια, περνα στην σχολη Αστυφυλακων, πανε σε μια μαχιμη υπηρεσια να αποκτησεις εμπειριες, να γυμναζεσαι οσο μπορεις ωστε να εισαι σε μια καλη κατασταση αλλα πανω απο ολα σκεψου το εξης : Θες να γινεις ΕΚΑΜιτης η απλα να λες στις γκομενες η φιλους οτι εισαι ΕΚΑΜιτης; Εχει διαφορα δηλαδη η πραγματικη επιθυμια απο το να λες απλως κατι. Και πιστεψε με, οσοι καταφερανε και εισαχθηκανε στην μοναδα, ειναι ατομα τα οποια εκτος του οτι το αξιζανε ηταν και 100% συνιδιτοποιημενοι ως προς αυτον τον σκοπο και περασανε δια πυρος και σιδηρου.
maria rina
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από maria rina »

Μπορει κανεις να μου πει που βρισκεται η εδρα της ΕΚΑΜ; Σε ποια περιοχη της Αθηνας; Ξερω μονο πως η εκπαιδευση γινεται στην Αμυγδαλεζα.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από D.Y.K »

maria rina έγραψε:Μπορει κανεις να μου πει που βρισκεται η εδρα της ΕΚΑΜ; Σε ποια περιοχη της Αθηνας; Ξερω μονο πως η εκπαιδευση γινεται στην Αμυγδαλεζα.

Δεν έχει ουσιαστικά "έδρα" η ΕΚΑΜ. Υπάγεται στην ΓΑΔΑ που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. ΕΚΑΜ επίσης μετά την (αποτυχημένη ομολογουμένως) επιχείρηση στα ζωνιανά της Κρήτης έχει και το νησί.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ΕΚΑΜ έχει και η Θεσσαλονίκη, γύρω στα 40 στελέχη.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σωστός ο Nassos. Με συγχωρείτε το παρέλειψα.
toro
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από toro »

Στην κρητη δεν υπαρχει ΕΚΑΜ υπαρχει η Ο. Ε. Α ειναι μια ομαδα που εκπαιδευτηκε απο την ΕΚΑΜ και εχει γυρο στα 22 ατομα με εδρα το ηρακλειο. Ξεκινησε ενα σχολειο για την δημιουργια τις ΕΚΑΜ στην Κρητη αλλα δεν τελειωσε ποτε!2 φορες σταματησε το σχολειο για ευνοητους λογους!
maria rina
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από maria rina »

Επισης, αν γινεται, θα ηθελα να μαθω τον μηνιαιο μισθο ενος ΕΚΑΜιτη, που ενταχθηκε προσφατα στην μοναδα.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Greek_Army »

Τα ίδια με ενός αστυνομικού, απλά παίρνουν ένα επίδομα που κυμαίνεται γύρω στα 150-200 ευρώ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αν δεν κάνω λάθος τα στελέχη παίρνουν και το επίδομα ΤΕΕΜ (Εκρηκτικών Μηχανισμών) που είναι γύρω στα 500 Ευρώ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης