Μειωμένη στρατιωτική θητεία

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
jimaras loook
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από jimaras loook »

Εχω πατερα αλλα διαβασα οτι αμα εχει πανω απο καποιο οριο αναπηριας ενας απο τους συγγενεις μου τοτε μπαινω 6 μηνες. Αλλα αυτο ισχυει μονο πεζικο;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 95

Δημοσίευση από Greek_Army »

jimaras loook έγραψε:Εχω πατερα αλλα διαβασα οτι αμα εχει πανω απο καποιο οριο αναπηριας ενας απο τους συγγενεις μου τοτε μπαινω 6 μηνες. Αλλα αυτο ισχυει μονο πεζικο;

Στο στρατό ξηράς το μόνο που υπάρχει είναι αυτό "Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία"

Και όποιος δικαιούται το παραπάνω κάνει 8μηνο.
n3g

Δημοσίευση από n3g »

Καλησπέρα,

έκοψα τον Ιούλιο την αναβολή μου για να μπω φαντάρος τον Νοέμβρη αλλά δυστυχώς ο πατέρας μου έπαθε τον Αύγουστο εγκεφαλικό και, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι αδύνατο να μείνει μόνος στο σπίτι (καθώς δεν μπορεί να κάνει βασικά πράγματα μόνος του), πόσω μάλλον να δουλεψει. Η μητέρα μου εντωμεταξύ ετοιμάζεται να κάνει τα χαρτιά της για σύνταξη καθώς ο πατέρας μου χρειάζεται συνεχή επιτήρηση, που σημαίνει ότι δε θα πληρώνεται για 6 μήνες τουλάχιστον. Αρά μηδέν εισόδημα στο σπίτι κι εγώ φαντάρος. Τρομερή κατάσταση. Έψαξα να δω αν δικαιούμαι μειωμένη θητεία ή μετάθεση στην Αθήνα αλλά δε βγάζω άκρη. Θα μιλήσω με την στρατολογία σύντομα αλλά θα θελα μια πρώτη άποψη.
Μπορώ πιστεύετε να διεκδικήσω κάτι; Είτε μειωμένη θητεία είτε μετάθεση στην Αθήνα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Firebat
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Firebat »

Αν δεν έχω καταλάβει κάτι τραγικά λάθος ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία:

(3) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία.

Και υπηρετείς 8μηνη θητεία από την οποία, οι 4 μήνες είναι στο Κέντρο και σε μονάδα παραμεθορίου και οι άλλοι 4 κοντά στο σπίτι σου!

Από κει και πέρα το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις αν γίνεται να ανακαλέσεις την αναβολή σου ή να ζητήσεις νέα αναβολή τώρα που η οικογένειά σου σε χρειάζεται!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για να βγει γονέας ανίκανος για κάθε εργασία θα πρέπει να έχει πάνω από 67% αναπήρια τουλάχιστον αυτό γνωρίζω εγώ.

Η γνώμη μου είναι ότι μάλλον δεν δικαιούσαι μειωμένη θητεία αλλά μόνο κατ'εξαίρεση μετάθεση
n3g

Δημοσίευση από n3g »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Η αλήθεια είναι ότι δε με ενδιαφέρει τόσο η μειωμένη θητεία όσο το να υπηρετήσω κοντά στο σπίτι μου. Περισσότερο πιστεύω θα βοηθήσω έτσι την οικογένειά μου παρά αν κάνω μικρότερη θητεία. Ξέρετε τι δικαιολογητικά θα χρειαστούν; Και πότε θα πρέπει να τα καταθέσω ; Αφού μπω ή πριν;
Βασικά, πού θα με κατατοπίσουν σχετικά; Στο στρατολογικό μου κέντρο;

Ευχαριστώ και πάλι
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αντζελα

Δημοσίευση από Αντζελα »

Παιδια βοηθεια ο αντρας μοθ ειναι φανταρος απο τον μαιο κ ενω κ απο το κεντρο κ απο την μοναδα που ειναι τωρα μας ειπαν οτι κανει 8μηνο πηγα σημερα στο ρουφ κ μοθ ειπανε πως μονο οταν εχει παιδι κανει 8 μηνο. Αν ξερετε κατι σας παρακαλω βοηθηστε με
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αντζελα έγραψε:Παιδια βοηθεια ο αντρας μοθ ειναι φανταρος απο τον μαιο κ ενω κ απο το κεντρο κ απο την μοναδα που ειναι τωρα μας ειπαν οτι κανει 8μηνο πηγα σημερα στο ρουφ κ μοθ ειπανε πως μονο οταν εχει παιδι κανει 8 μηνο. Αν ξερετε κατι σας παρακαλω βοηθηστε με

Δεν δικαιούται μειωμένη θητεία

g7

Δημοσίευση από g7 »

παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας γιατι ειναι πολυ σημαντικο. Πηγα σημερα στρατολογια για να κοψω την αναβολη μου για να μπω η νοεμβριο η φεβρουαριο, ως εδω λοιπον ολα οκ. Το προβλημα ειναι το εξης, εγω εχω δικαιωμα να κανω μειωμενη θητεια (και χωρις να καταλαβω γιατι επεμενε τοσο) αυτος με ρωτουσε συνεχεια αν θελω να κανω μειωμενη, ε και γω του ειπα μα σας λεω δεν θελω να κανω μειωμενη. Η πρωτη μου απορια λοιπον ειναι οτι, συγνωμη αλλα δεν εχω το διακαιωμα να υπηρετησω κανονικα τη θητεια μου; Δηλαδη πρεπει με το ζορι να κανω μειωμενη; Και οταν μετα του ειπα οτι θελω να παω ειδικες δυναμεις εκει κ παλι αντεδρασε και μου ειπε οτι δεν εχω καμια πιθανοτητα να με παρουν στις ειδικες δυναμεις γιατι λεει οτι εκει μα βαζουν να υπογραψουμε ενα χαρτι που λεει οτι δεν δικαιουμαστε μειωμενη θητεια, κ εφοσων λεει εσυ δικαιουσε μειωμενη θα σε αποριψουν. Η δευτερη απορια μ λοιπον ειναι η εξης, ισχυει οντως αυτο το πραγμα ρε παιδια; Δηλαδη ατομα που εχουν δικαιωμα μειωμενης δεν τα παιρνουν στις ειδικες δυναμεις; Μα δεν ειναι κουφο αυτο; Δεν εχω δικαιωμα να κανω αυτο π θελω; Αφου του το δηλωσα ρητα οτι θελω να υπηρετησω κανονικα. Και η τριτη μ απορια ειναι η εξης. Επειδη ο ανθρωπος αυτος ηταν απο την πρωτη στιγμη αρνητικος κ συνεχως μ εβαζε εμποδια μπορω να εχω απο καπου πιο "πανω" πληροφοριες; Μπορω να απευθυνθω στο ΓΕΣ μηπως βγαλω ακρη; Γιατι εγω πρεπει να βγαλω ειδ. Δυν γιατι του χρονου θελω να κανω τ χαρτια μ για ειδικος φρουρος (εαν ζητησουν). Ουτε καν το απολυτηριο λυκειου δεν μ πηρε ενω μ την προηγουμενη μερα μ ζητησε να το παω.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

g7 έγραψε:παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας γιατι ειναι πολυ σημαντικο. Πηγα σημερα στρατολογια για να κοψω την αναβολη μου για να μπω η νοεμβριο η φεβρουαριο, ως εδω λοιπον ολα οκ. Το προβλημα ειναι το εξης, εγω εχω δικαιωμα να κανω μειωμενη θητεια (και χωρις να καταλαβω γιατι επεμενε τοσο) αυτος με ρωτουσε συνεχεια αν θελω να κανω μειωμενη, ε και γω του ειπα μα σας λεω δεν θελω να κανω μειωμενη. Η πρωτη μου απορια λοιπον ειναι οτι, συγνωμη αλλα δεν εχω το διακαιωμα να υπηρετησω κανονικα τη θητεια μου; Δηλαδη πρεπει με το ζορι να κανω μειωμενη; Και οταν μετα του ειπα οτι θελω να παω ειδικες δυναμεις εκει κ παλι αντεδρασε και μου ειπε οτι δεν εχω καμια πιθανοτητα να με παρουν στις ειδικες δυναμεις γιατι λεει οτι εκει μα βαζουν να υπογραψουμε ενα χαρτι που λεει οτι δεν δικαιουμαστε μειωμενη θητεια, κ εφοσων λεει εσυ δικαιουσε μειωμενη θα σε αποριψουν. Η δευτερη απορια μ λοιπον ειναι η εξης, ισχυει οντως αυτο το πραγμα ρε παιδια; Δηλαδη ατομα που εχουν δικαιωμα μειωμενης δεν τα παιρνουν στις ειδικες δυναμεις; Μα δεν ειναι κουφο αυτο; Δεν εχω δικαιωμα να κανω αυτο π θελω; Αφου του το δηλωσα ρητα οτι θελω να υπηρετησω κανονικα. Και η τριτη μ απορια ειναι η εξης. Επειδη ο ανθρωπος αυτος ηταν απο την πρωτη στιγμη αρνητικος κ συνεχως μ εβαζε εμποδια μπορω να εχω απο καπου πιο "πανω" πληροφοριες; Μπορω να απευθυνθω στο ΓΕΣ μηπως βγαλω ακρη; Γιατι εγω πρεπει να βγαλω ειδ. Δυν γιατι του χρονου θελω να κανω τ χαρτια μ για ειδικος φρουρος (εαν ζητησουν). Ουτε καν το απολυτηριο λυκειου δεν μ πηρε ενω μ την προηγουμενη μερα μ ζητησε να το παω.

Άρνηση μειωμένης θητείας

Μειωμένη θητεία στις ειδικές δυνάμεισ

Είναι τραγικό να υπάρχουν τέτοιοι στρατολόγοι... Λες και τους διάλεξαν μέσω κλήρωσης είναι

g7

Δημοσίευση από g7 »

greek_army διαβασα και τα δυο λινκ που μ εβαλες. Συμπερασματικα λοιπον για να μην κανω κανενα λαθος 1) μπορω να αποποιηθω τη δυνατοτητα μειωμενης θητειας κ 2) στις ειδικες δυναμεις μπορω να παω κανονικοτατα ετσι; Να μην ανησυχω δηλαδη; Αν καταλαβα λαθος διορθωσε με γιατι με εχει αγχωσει παρα πολυ αυτος ο ανθρωπος. Αα και κατι τελεφταιο, το απολυτηριο λυκειου μηπως παιζει ρολο για τι ειδ. Δυναμεις; Αν ειναι να ξαναπαω να του το αφησω.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1. Μπορείσ

2. Δεν παίζει ρόλο

κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

1. Που και ποτε πρεπει να παραδωσω το πιστοποιητικο οικ. Καταστασεις για μειωμενη θητεια;
2. Στην στρατολογια μ παν πως για να το βγαλω χρειαζεται μονο ταυτοτητα στο δημο π πηγα μ παν πως δν μπορω να το παραλλαβω εγω αλλα οι γονεις μου και να πανε οι γονεις μου να κανουν μια υπευθηνη δηλωση πως τα τεκνα ειναι εντος γαμου και κτ τετοια
Firebat
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Firebat »

Καλά ρε φίλε τι Δήμος είναι αυτός; Εγώ απλά πήγα με την Ταυτότητά μου και σε 1 λεπτό μου το έδωσαν!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες