Μειωμένη στρατιωτική θητεία
Καλησπερα... Παρουσιαζομαι το Νοεμβρη... Ειμαι το δευτερο αγορι πολυτεκνης μονογονεϊκης (λογω θανατου του πατερα) οικογενειας... Επιπλεον η μητερα μου εχει μεγαλο ποσοστο αναπηριας... Εχω δικαιωμα μειωμενης 8μηνης θητειας και μεταθεση κοντα στο τοπο παραμονης μου;
Καλησπερα στο φορουμ!
Εκοψα την αναβολη μου τον ιουλιο για να μπω στην Δ εσσο δηλαδη τον νοεμβριο.
τωρα βλεπω οτι ειμαι σε αυτη την κατηγορια:
Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του.
και αρα παω 8μηνο.
το θεμα ειναι τι δικαιολογητικα πρεπει να τους παω; Και ποτε τα παω; Τα παω στο στρατολογικο γραφειο; Τα παω οταν παρουσιαστω στην μοναδα; Ποτε ειναι καλα να τους πω γι'αυτο το θεμα γιατι απο αυτα που διαβαζω θα δικαιουμαι να ερθω κοντα στον τοπο διαμονης μου κ δεν θελω να χασω την ευκαιρια. Γενικα τι τακτικη πρεπει να ακολουθησω ωστε να πανε ολα καλα; Ευχαριστωπολυ για τον χρονο σας.
Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του.
και αρα παω 8μηνο.
το θεμα ειναι τι δικαιολογητικα πρεπει να τους παω; Και ποτε τα παω; Τα παω στο στρατολογικο γραφειο; Τα παω οταν παρουσιαστω στην μοναδα; Ποτε ειναι καλα να τους πω γι'αυτο το θεμα γιατι απο αυτα που διαβαζω θα δικαιουμαι να ερθω κοντα στον τοπο διαμονης μου κ δεν θελω να χασω την ευκαιρια. Γενικα τι τακτικη πρεπει να ακολουθησω ωστε να πανε ολα καλα; Ευχαριστωπολυ για τον χρονο σας.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 95
κωστας έγραψε:Καλησπερα στο φορουμ!
και αρα παω 8μηνο.
Στην σελίδα που διάβασες ότι δικαιούσαι μειωμένη θητεία κάτω κάτω υπάρχει ένα κείμενο που αναφέρει την διαδικασία υπαγωγής της μειωμένης θητείας
Δημητρης έγραψε:Καλησπερα... Παρουσιαζομαι το Νοεμβρη... Ειμαι το δευτερο αγορι πολυτεκνης μονογονεϊκης (λογω θανατου του πατερα) οικογενειας... Επιπλεον η μητερα μου εχει μεγαλο ποσοστο αναπηριας... Εχω δικαιωμα μειωμενης 8μηνης θητειας και μεταθεση κοντα στο τοπο παραμονης μου;
Διάβασε το άρθρο και για το δεύτερο ερωτημά σου την απάντηση θα την βρεις εδώ
elpantou13 έγραψε:Καλησπέρα στο φορουμ! Ειμαι το 2ο παιδι της οικογενειας. Ο αδερφος μου ειναι προστατης λογου θανατου τουυ πατέρα μας, αλλα λογω της σχολης του και οτι προβλεπεται να φυγει στο εξωτερικο (οποτε και δεν θα παει συντομα στρατο) , θα θελαμε να μαθουμε αν μπορει να μου μεταβιβασει εμενα το ρολο του προστατη που θα παω στρατο μεσα στον επομενο χρόνο. Ευχαριστω
αν γνωρίζει κάποιος ας απαντησει παρακαλώ ή εστω ενα τηλ στρατολογικου γραφειου π ν απαντανε γιατι απο Ιντερνετ που βρηκα καποια είτε δεν ισχυαν είτε δε σηκωνε κανείς
Γεια σας οι Γονείς Μου Είναι Χωρισμένου Και ο Πατέρας Μ εχει Ξαναπαντρευτεί Και Έχει Κάνει Άλλες 2 Κόρες
την Επιμέλεια Μ την Έχει Η μητερα μου Άρα Δικαιουμαι Μειωμένη Θητεία Επειδή είμαι "μοναχοπαίδι" ;
η Όχι Και θητω Κανονικά Τους 9 Μήνες?
την Επιμέλεια Μ την Έχει Η μητερα μου Άρα Δικαιουμαι Μειωμένη Θητεία Επειδή είμαι "μοναχοπαίδι" ;
η Όχι Και θητω Κανονικά Τους 9 Μήνες?
Πανος έγραψε:Γεια σας οι Γονείς Μου Είναι Χωρισμένου Και ο Πατέρας Μ εχει Ξαναπαντρευτεί Και Έχει Κάνει Άλλες 2 Κόρες
η Όχι Και θητω Κανονικά Τους 9 Μήνες;
Θα κάνεις κανονικά τους 9 μήνες φίλε μου.
Εχω μια μικροτερη αδερφη και μια μεγαλυτερη αδερφη απο αλλη μητέρα στον Καναδά. Δικαιούμαι μειωμενη θητεια;
- AndreasJr
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
Είμαστε 4 αδέλφια (2αγόρια 2κορίτσια) και είμαι ο δεύτερος γιος τις οικογένειάς μου αλλά τα 2 πρώτα αδέλφια μου (1 αγόρι-1κορίτσι) είναι από άλλο πατέρα και ο αδελφός μου πρέπει να έκανε μειωμένη θητεία. Σύμφωνα με http://www.army.gr/default.php?pname=Diarkeia_Thiteias&la=1 Στο σημείο που λέει β. Εννιάμηνης διάρκειας (σήμερα υπηρετούν 8 μήνες) :
(1) Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από τέσσερα ζώντα αδέλφια. δικαιούμαι κι εγώ να κάνω μειωμένη θητεία;
(1) Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από τέσσερα ζώντα αδέλφια. δικαιούμαι κι εγώ να κάνω μειωμένη θητεία;
-
- Στρατηγός
AndreasJr έγραψε:Είμαστε 4 αδέλφια (2αγόρια 2κορίτσια) και είμαι ο δεύτερος γιος τις οικογένειάς μου αλλά τα 2 πρώτα αδέλφια μου (1 αγόρι-1κορίτσι) είναι από άλλο πατέρα και ο αδελφός μου πρέπει να έκανε μειωμένη θητεία. Σύμφωνα με http://www.army.gr/default.php?pname=Diarkeia_Thiteias&la=1 Στο σημείο που λέει β. Εννιάμηνης διάρκειας (σήμερα υπηρετούν 8 μήνες) :
(1) Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από τέσσερα ζώντα αδέλφια.δικαιούμαι κι εγώ να κάνω μειωμένη θητεία;
Αδέλφια θεωρούνται όσα προέρχονται από τους ίδιους γονείς ή από κοινό πατέρα ή μητέρα
Οπότε δικαιούσαι και εσύ μειωμένη θητεία
φιλιππος έγραψε:Παιδια για τους προστατες τι ισχυει ακριβως;
Αν γίνεις ποιο αναλυτικός θα μπορέσω να σου απαντήσω
Giannis091 έγραψε:Εχω μια μικροτερη αδερφη και μια μεγαλυτερη αδερφη απο αλλη μητέρα στον Καναδά. Δικαιούμαι μειωμενη θητεια;
Διάβασε την πρώτη μου απάντηση
Γεια σας και από εμένα παιδία.
Λοιπόν για να μην πολυλογώ χρειάζομαι και εγώ κάποιες πληροφορίες σχετικά με την μειωμένη θητεία.
Γεννήθηκα Γερμανία από πατέρα έλληνα και μητέρα γερμανίδα η οποία απεβίωσε όταν ήμουν 5. Τοτε ήρθαμε Ελλάδα και ο πατέρας μου ξαναπαντρεύτηκε ελληνίδα.Aπo τότε είμαι μαθητής και πλέον σπουδαστής
Έχω και τις 2 υπηκοότητες και γερμανική ταυτότητα και είμαι ακόμα γραμμένος στην Γερμανία σαν γερμανός πολίτης μόνιμος κάτοικος Γερμανίας με διεύθυνση τηλ τα πάντα καθώς όντως έχουμε σπίτι ακόμα στην Γερμανία και πηγαίνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Επιπλέον ο πατέρας μου έχει πάθει 2 καρδιακά επεισόδια και είμαι συνεχώς σε επιφυλακή μήπως με χρειαστεί.
Η ερώτηση μου είναι αν ανήκω σε κάποια κατηγόρια μειωμένης θητείας και αν ναι ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσω.
Σας ευχάριστα εκ των πρότερων.
Λοιπόν για να μην πολυλογώ χρειάζομαι και εγώ κάποιες πληροφορίες σχετικά με την μειωμένη θητεία.
Γεννήθηκα Γερμανία από πατέρα έλληνα και μητέρα γερμανίδα η οποία απεβίωσε όταν ήμουν 5. Τοτε ήρθαμε Ελλάδα και ο πατέρας μου ξαναπαντρεύτηκε ελληνίδα.Aπo τότε είμαι μαθητής και πλέον σπουδαστής
Έχω και τις 2 υπηκοότητες και γερμανική ταυτότητα και είμαι ακόμα γραμμένος στην Γερμανία σαν γερμανός πολίτης μόνιμος κάτοικος Γερμανίας με διεύθυνση τηλ τα πάντα καθώς όντως έχουμε σπίτι ακόμα στην Γερμανία και πηγαίνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Επιπλέον ο πατέρας μου έχει πάθει 2 καρδιακά επεισόδια και είμαι συνεχώς σε επιφυλακή μήπως με χρειαστεί.
Η ερώτηση μου είναι αν ανήκω σε κάποια κατηγόρια μειωμένης θητείας και αν ναι ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσω.
-
- Στρατηγός
guest έγραψε: Γεια σας και από εμένα παιδία.
Μειωμένη θητεία διάρκειας 3 μηνών δικαιούσαι μόνο στην περίπτωση που ανήκεις σε αυτή την κατηγορία " Οι ομογενείς που έχουν γεννηθεί και κατοικούν έκτοτε στο εξωτερικό "
Όσο για το πρόβλημα που έχει ο πατέρας σου ίσως να δικαιούσαι κατ'εξαίρεση μετάθεση
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Γεια σας παιδια η μητερα μου εχει πανω απο το 50 τις εκατο αναπηρια. Γυρω στο 67 εχει μπαινω 6 μηνες; Και κατι αλλο τι δικαιολογητικα πρεπει να χω?
-
- Στρατηγός
jimaras loook έγραψε:Γεια σας παιδια η μητερα μου εχει πανω απο το 50 τις εκατο αναπηρια. Γυρω στο 67 εχει μπαινω 6 μηνες; Και κατι αλλο τι δικαιολογητικα πρεπει να χω;
Πατέρα έχεις;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες