θοδωρης έγραψε:Γειας σας ειμαι γιος απο χορισμενους γονεις, δεν ειπαρχει αλλος γιος στην οικογενεια μας ποση θητεια κανω
Δεν δικαιούσαι μειωμένη θητεία εκτός και αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία "Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία"
Καλησπερα παιδες. Εχω φαει το Διαδικτυο και δεν μπορω να βρω μια διευκρινηση στο προβλημα μου. Ειμαστε 2 αδερφια στην οικογενεια. Ειμαι ο μαγεαλυτερος απο τους 2. Οταν πηγα εγω φανταρος πριν απο 5 χρονια εκανα 12 μηνο (κανονικη θητεια) μιας και ο πατερας μου ηταν 68 χρονων.
Ο αδερφος μου πηγε τωρα φανταρος και ο πατερας μου ειναι 73 χρονων. Απο τη μοναδα του λενε πως δικαιουται μειωμενης θητειας και μεταθεσης-το ΓΕΣ εχει στειλει ήδη φυλλο πορειας με τη μεταθεση του αλλα δεν εχουν σταλει τα δικαιολογιτικα για την μειωμενη θητεια απο τη στρατολογια ακομα.
Γνωριζει κανεις τι παιζει; Εχει γινει λαθος και δεν δικαιουται μειωμενη θητεια ή οντως δικαιουται και το μονο που μενει ειναι η στρατολογια να στειλει οτι ο πατερας μου ειναι 73 και εγω ειχα κανει κανονικη θητεια;
Δεν θελω την αποψη σας, θελω να μου πειτε τι εγινε αν ξερετε ακριβως ιδια περιπτωση.
senios έγραψε:Καλησπερα παιδες. Εχω φαει το Διαδικτυο και δεν μπορω να βρω μια διευκρινηση στο προβλημα μου. Ειμαστε 2 αδερφια στην οικογενεια. Ειμαι ο μαγεαλυτερος απο τους 2. Οταν πηγα εγω φανταρος πριν απο 5 χρονια εκανα 12 μηνο (κανονικη θητεια) μιας και ο πατερας μου ηταν 68 χρονων.
Ο αδερφος μου πηγε τωρα φανταρος και ο πατερας μου ειναι 73 χρονων. Απο τη μοναδα του λενε πως δικαιουται μειωμενης θητειας και μεταθεσης-το ΓΕΣ εχει στειλει ήδη φυλλο πορειας με τη μεταθεση του αλλα δεν εχουν σταλει τα δικαιολογιτικα για την μειωμενη θητεια απο τη στρατολογια ακομα.
Γνωριζει κανεις τι παιζει; Εχει γινει λαθος και δεν δικαιουται μειωμενη θητεια ή οντως δικαιουται και το μονο που μενει ειναι η στρατολογια να στειλει οτι ο πατερας μου ειναι 73 και εγω ειχα κανει κανονικη θητεια;
Δεν θελω την αποψη σας, θελω να μου πειτε τι εγινε αν ξερετε ακριβως ιδια περιπτωση.
ευχαριστω εκ των προτερων.
Φίλε εγώ γνωρίζω ότι μόνο ο μεγαλύτερος αδερφός δικαιούται αυτό το προνόμιο, τώρα από εκεί και πέρα αν στην στρατολογία σου είπανε ότι το δικαιούται και ο αδερφός σου απλά πες του να περάσει από εκεί και να τους ρωτήσει τι γίνεται με το αιτημά του
senios έγραψε:Καλησπερα παιδες. Εχω φαει το Διαδικτυο και δεν μπορω να βρω μια διευκρινηση στο προβλημα μου.
Ειμαστε 2 αδερφια στην οικογενεια. Ειμαι ο μαγεαλυτερος απο τους 2. Οταν πηγα εγω φανταρος πριν απο 5 χρονια εκανα 12 μηνο (κανονικη θητεια) μιας και ο πατερας μου ηταν 68 χρονων.
'Έχεις προσκομίσει χαρτί οικογενειακής κατάστασης μετά από την μέρα που έχει καταταγεί ο αδελφός σου στη στρατολογία και πριν την ορκωμοσία;
Ο αδελφός σου είχε αντίστοιχο χαρτί όταν έκοψε αναβολή και το πήρε μαζί του την μέρα που παρουσιάστηκε στο κεν;
Φίλε για την μετάθεση που λες δεν ξέρω λένε πως όσοι υπηρετούν μειωμένη θητεία δεν πάνε στα σύνορα υπηρετούν ''κοντά'' στα σπίτια τους αλλά εντάξει αν τα 300+ km θεωρούνται κοντά.
Καλησπέρα σας, παιδιά! Έχω μια ερώτηση να κάνω. Έχω έναν δίδυμο αδερφό και θα πάμε μαζί στρατό το Νοέμβριο. Είμαστε τα μόνα παιδιά της οικογένειας. Θα ήθελα να ρωτήσω στη μόνάδα θα είμαστε μαζί; Στο κέντρο εκπαίδευσης; Πόσους μήνες θα κάνει ο καθένας; Θα είμαστε κοντά στο τόπο κατοικίας μας; Ο ένας ή και οι δύο; ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Κώστας έγραψε:Καλησπέρα σας, παιδιά! Έχω μια ερώτηση να κάνω. Έχω έναν δίδυμο αδερφό και θα πάμε μαζί στρατό το Νοέμβριο. Είμαστε τα μόνα παιδιά της οικογένειας. Θα ήθελα να ρωτήσω στη μόνάδα θα είμαστε μαζί; Στο κέντρο εκπαίδευσης; Πόσους μήνες θα κάνει ο καθένας; Θα είμαστε κοντά στο τόπο κατοικίας μας; Ο ένας ή και οι δύο; ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Γεια σας μια ερωτιση... Εχω χασει τον πατερα μου εδω κ 5 χρονια ειμαστε 2 αδερφια κ ειμαι ο μικροτερος αδερφος οταν ηταν ο αδερφος μου στον στρατο ο πατερας μου δεν ειχε πεθανει τωρα που δεν ειναι στην ζωη ο πατερας μου ειπαρχη περιπτοση να κανω 8μηνο αντι 9μηνο η οχι λογο του οτι εχο μεγαλητερο αδερφο;
Nikolas έγραψε:Γεια σας μια ερωτιση... Εχω χασει τον πατερα μου εδω κ 5 χρονια ειμαστε 2 αδερφια κ ειμαι ο μικροτερος αδερφος οταν ηταν ο αδερφος μου στον στρατο ο πατερας μου δεν ειχε πεθανει τωρα που δεν ειναι στην ζωη ο πατερας μου ειπαρχη περιπτοση να κανω 8μηνο αντι 9μηνο η οχι λογο του οτι εχο μεγαλητερο αδερφο;
Σας ευχαριστω...
Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία
Καλησπέρα παιδιά. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου υπηρέτησε κανονικά πριν 2 χρόνια. Ο πατέρας μου πριν λίγους μήνες έμεινε ανάπηρος (νεφροπαθής τελικού σταδίου με αιμοκάθαρση). Λογικά δεν δικαιούμαι 8μηνο επειδή είμαι ο μικρότερος, αλλά υπάρχει περίπτωση να δικαιούμαι 9μηνη θητεία κοντά στον τόπο μου λόγο του πατέρα μου; Ευχαριστώ
stanley έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου υπηρέτησε κανονικά πριν 2 χρόνια. Ο πατέρας μου πριν λίγους μήνες έμεινε ανάπηρος (νεφροπαθής τελικού σταδίου με αιμοκάθαρση). Λογικά δεν δικαιούμαι 8μηνο επειδή είμαι ο μικρότερος, αλλά υπάρχει περίπτωση να δικαιούμαι 9μηνη θητεία κοντά στον τόπο μου λόγο του πατέρα μου; Ευχαριστώ
Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω (κι εγώ με τη σειρά μου), αν δικαιούμε μειωμένη θητεία (8μηνο).
Σύμφωνα με όσα διάβασα, ισχύουν: (3) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία. (4) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας.
Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι και η μητέρα μου, μη συζευγμένη σήμερα, είναι χήρα από τον δεύτερο γάμο της (δεν ήταν ο φυσικός μου πατέρας).
Αυτό σημαίνει πως διατελεί σε χηρεία; Δε βγάζω άκρη... (είμαι ο μοναχογιός)
Gal έγραψε:Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω (κι εγώ με τη σειρά μου), αν δικαιούμε μειωμένη θητεία (8μηνο).
Σύμφωνα με όσα διάβασα, ισχύουν: (3) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία. (4) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας.
Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι και η μητέρα μου, μη συζευγμένη σήμερα, είναι χήρα από τον δεύτερο γάμο της (δεν ήταν ο φυσικός μου πατέρας).
Αυτό σημαίνει πως διατελεί σε χηρεία; Δε βγάζω άκρη... (είμαι ο μοναχογιός)
Ευχαριστώ!
Nομίζω ότι δεν δικαιούσαι Για 2 λόγους 1. Δεν είναι ο φυσικός σου πατέρας 2. Άγαμη μητέρα θεωρείται εκείνη που έκανε παιδί εκτός γάμου. Δηλαδή δεν ήτανε παντρεμένη
Καλησπέρα στο φορουμ! Ειμαι το 2ο παιδι της οικογενειας. Ο αδερφος μου ειναι προστατης λογου θανατου τουυ πατέρα μας, αλλα λογω της σχολης του και οτι προβλεπεται να φυγει στο εξωτερικο (οποτε και δεν θα παει συντομα στρατο) , θα θελαμε να μαθουμε αν μπορει να μου μεταβιβασει εμενα το ρολο του προστατη που θα παω στρατο μεσα στον επομενο χρόνο. Ευχαριστω