ΣΜΑ - Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
πετ_κουλ

Δημοσίευση από πετ_κουλ »

Καλησπέρα παιδιά,έχω αρκετές ερωτήσεις. Ίσως ξανα ρωτήσω κάποια πράγματα που έχουν ήδη γραφτεί αλλά δεν με ικανοποίησαν οι απαντήσεις.

λοιπόν...

1) κάποιος από το σμα μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό;

2) μετά τις σπουδές υποχρεούται να παραμείνει στον στρατό; Αν ναι για πόσα χρόνια; Αν ναι ποιος είναι ο αρχικός μισθός;

3) ποιος είναι ο μισθός που παίρνει κάποιος μετά από 15 περίπου χρόνια;

4) μετά τις σπουδές όσο δουλεύεις μέσα στο στρατόπεδο παραμένεις μόνο για την δουλειά και μετά βγαίνεις; Γενικά πείτε μου πως είναι να δουλεύεις στον στρατό ως μηχανικός!

5) μπορείς μετά τις σπουδές να δουλέψεις ως μηχανικός στην πολιτική αεροπορία;

6) εγώ δεν θέλω να πετάω. Και θα προτιμούσα να μην έχω χειρονακτική εργασία. Αλλά μου αρέσουν τα αεροπλάνα. Που να πάω; Σμα ή πολυτεχνείο;

θα είμαι ευγνώμον σε όποιον μου απαντήσει.

ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από aeronut »

πετ_κουλ έγραψε:Καλησπέρα παιδιά,έχω αρκετές ερωτήσεις. Ίσως ξανα ρωτήσω κάποια πράγματα που έχουν ήδη γραφτεί αλλά δεν με ικανοποίησαν οι απαντήσεις.

λοιπόν...

1) κάποιος από το σμα μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό;

2) μετά τις σπουδές υποχρεούται να παραμείνει στον στρατό; Αν ναι για πόσα χρόνια; Αν ναι ποιος είναι ο αρχικός μισθός;

3) ποιος είναι ο μισθός που παίρνει κάποιος μετά από 15 περίπου χρόνια;

4) μετά τις σπουδές όσο δουλεύεις μέσα στο στρατόπεδο παραμένεις μόνο για την δουλειά και μετά βγαίνεις; Γενικά πείτε μου πως είναι να δουλεύεις στον στρατό ως μηχανικός!

5) μπορείς μετά τις σπουδές να δουλέψεις ως μηχανικός στην πολιτική αεροπορία;

6) εγώ δεν θέλω να πετάω. Και θα προτιμούσα να μην έχω χειρονακτική εργασία. Αλλά μου αρέσουν τα αεροπλάνα. Που να πάω; Σμα ή πολυτεχνείο;

θα είμαι ευγνώμον σε όποιον μου απαντήσει.

ευχαριστώ

φιλικα, εγω θα λεγα οτι δεν διαβασες τιποτα πιο πισω! Ρωτας κυριως απαντημενα πραματα.3) σε 20 χρονια ειναι αδυνατο να προβλεψεις οχι μονο μισθους αλλα πολλα αλλα πραγματα 5) μπααααα μονο με μεσον η τυχη. Θα προτιμουσαν στυατζηδες με εξειδικευση 6) αν δε σου αρεσει η χειροεργασια δεν θες να γινεις μηχανικος. Ξερεις κανεναν που να καθοταν μπροστα σε βιβλια μια ζωη και να τον θυμομαστε σημερα; Βεβαια οι πιο πολλοι "επιστημονες" παπαγαλοι ειναι. Κι εδω γεννιεται το ερωτημα, γιατι να θες να σπουδασεις μια επιστημη ενω δεν προκειται να την προχωρησεις; Μαζοχας εισαι; Δε θα χαλαγα με τιποτα 5 χρονια για να αφησω τον κοσμο αδιαφορο. Κι ο σκαπετης μια χαρα επιστημη ειναι. Αυτη η σκεψη μου για το τελευταιο ερωτημα
GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 47
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Αν θελεις αραλικι πηγαινε ευελπιδων σωματα και μετα σε στελνουν αυτοι πολυτεχνειο, αφου δωσεις εξετασεις... δεν αγγιζεις τιποτα, μονο δουλεια γραφειου

Άβαταρ μέλους
cocoblogger
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από cocoblogger »

Οι τεχνικοι εκεινοι που βρισκονται μαζι με τους Ικαρους σε ετοιμοτητα στα νησια με Πολεμικες αεροπορικες βασεις οπως ειναι η Σκυρος, ειναι της Σ. Μ. Α ;
Την σημαια που αγαπω Εχει εναν λευκο σταυρο Και θα την υπηρετω Μεχρι να με βρουν νεκρο...
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

cocoblogger έγραψε:Οι τεχνικοι εκεινοι που βρισκονται μαζι με τους Ικαρους σε ετοιμοτητα στα νησια με Πολεμικες αεροπορικες βασεις οπως ειναι η Σκυρος, ειναι της Σ. Μ. Α ;

Οχι, υπόλογοι και τεχνικοί απο την ΣΤΥΑ είναι...
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επικοινωνία:

cocoblogger έγραψε:Οι τεχνικοι εκεινοι που βρισκονται μαζι με τους Ικαρους σε ετοιμοτητα στα νησια με Πολεμικες αεροπορικες βασεις οπως ειναι η Σκυρος, ειναι της Σ. Μ. Α ;

Οχι, τεχνικοί απο την ΣΤΥΑ είναι...
Άβαταρ μέλους
cocoblogger
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Nicolas_mk2 έγραψε:

Οχι, τεχνικοί απο την ΣΤΥΑ είναι...

Για μηχ/τες μιλαμε παντα ετσι;

Την σημαια που αγαπω Εχει εναν λευκο σταυρο Και θα την υπηρετω Μεχρι να με βρουν νεκρο...
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επικοινωνία:

Ναι, ειναι οι ειδικότητες που σχετιζονται αμεσα με τα αεροσκαφη, υλικονόμους για παραδειγμα δεν θα δεις μεσα στα readiness!
Άβαταρ μέλους
cocoblogger
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Μαλιστα, αρκετα ενδιαφερον!
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Οι υπολογοι και οι τεχνικοι ειναι απο ΣΤΥΑ οι πιο πολλοι αλλα και αρκετοι επαγγελματιες οπλιτες, ειδικοτητας (ΟΤΑΦ) τεχνιτες αεροσκαφων και ΟΤΕΤΗ, τεχνικοι τηλεπικοινωνιων
Καποιος

Δημοσίευση από Καποιος »

Θελω να με ενημερωσετε αμα μπορειτε τι ακριβως ισχυει με τους ιπταμενους μηχανικους- ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ αεροσκαφων αποφοιτους ΣΜΑ. Δεν υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση για τα βηματα και τον τροπο που μπορεις να γινεις...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Πανε εξωτερικο περνανε σχολειο η μεταπτυχιακο η κατι συνδυασμενο και βάζουν καποιες ωρες στην αρχη της καριερας τους σε αεροσκαφη c130,c27 και ERIEYE αν ειναι ειδικοτητας ηλεκτρονικου... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μονιμοι ιπταμενοι μηχανικοι ΑΠΟ ΣΜΑ... Περιστασιακα και σε ειδικες περιπτωσεις πετανεΤα αεροσκαφη αυτα εχουν αποφοιτους ΣΤΥΑ που ειναι εμπειροι και εξειδικευμενοι να λυσουν προβληματα στον αερα... ΔΕΝ χρειαζεται επιστημονας αλλα καποιος που θα χωθει στα καλωδια και στις σωληνωσεις μεσα στο φτερο για να βρει τι φταιει

fighter

Δημοσίευση από fighter »

Εγω ξερω για δοκιμαστες σε αεροσκαφη οπως f 16 (εκδοσεις διθεσιες) και fantom... Προφανως δεν αναφεροταν ο φιλος παραπανω στα μεταγωγικα... Και μην μπερδευεις τα radar με τον τυπο των αεροσκαφων. Αλλο τα radar erieye. Τα αεροσκαφη λεγονται εν συντομια στην πολεμικη αεροπορια (ΟΠΟΙΟΝ και να ρωτησεις) ως embraer

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

embraer ειναι το σκαφος, το ρανταρ ειναι SAAB, υπαρχουν πολλοι τυποι εμπραερ και στρατιωτικοι και πολιτικοι το α/φος embraer erieye 145 Ονομαζεται AEW&C.Ναι για ειδικους σκοπους πετανε ισως καπου καπως καποτε και για λιγο με μαχητικα, αλλα δεν κανουν μονιμα αυτη την δουλεια

power

Δημοσίευση από power »

Στα ελικοπτερα της αεροποριας ξερω πως υπαρχει μηχανικος μεσα... Τι ισχυει εκει;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες