ΣΜΑ - Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
a

Δημοσίευση από a »

Καλη η σχολη αλλα θελει μεγαλο βαθμο...
stathis

Δημοσίευση από stathis »

Γεια σας παιδιά! Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι για την ΣΜΑ. 1. Αφού τελειώσω την σχολή κατευθείαν μετά μπορώ να πάω σε μεταπτυχιακό;

2. Όσο είμαι στο πολυτεχνείο θα δουλεύω Συγχρόνως ανάλογα με την ειδικότητα που πήρα και θα μένω στο στρατόπεδο ή έξω απ την σχολή;

3. Επειδή εγώ θέλω να γίνω μηχανικός αεροσκαφών, παίρνοντας πτυχίο απ το πανεπιστήμιο αν θέλω να φύγω απ τον στρατό για να μπορώ να δουλέψω εκτός στρατού πχ σε μια εταιρία τι πρέπει να κάνω; Υπάρχει κανένα μεταπτυχιακό που να μου δίνει Αυτήν Την δυνατότητα

4. Επειδή ως άτομο πηγαίνω συχνά σε πορείες κλπ υπάρχει περίπτωση να έχω κανένα πρόβλημα γι αυτό;

Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από diplomaths »

Δεν φαίνεσαι να θες να μπεις στην ΣΜΑ για να γίνεις στρατιωτικός.1. Μετά τη σχολή γίνεται να κάνεις μεταπτυχιακο, μπορεί όχι την επόμενη μέρα, και μπορείς ειδικά σε επιστημονικά πεδία πλησίον της ΣΜΑ.

2. Θα αμείβεσαι ως αξιωματικός, αλλά θα σπουδάζεις μόνο

3. Υπάρχουν στάνταρ χρόνια παραμονής στο στρατό για όσους μπαίνουν μέσω στρ σχολών

4. Όσο είσαι στην ΣΜΑ, θα βγαίνεις σ/κ μπορεί τετάρτη, και όχι πάντα. Το τι κάνεις εκτός σχολής ως πολίτης, είναι δικιά σου ευθύνη.

stathis

Δημοσίευση από stathis »

Βασικά δεν είναι ότι δεν θέλω. Απλώς δεν ξέρω τι παίζει μέσα στον στρατό γι αυτό και ρωτάω προκειμένου να ξέρω άμα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αφού μπω μέσα στην σχολή. Ευχαριστώ πολύ πάντως για την ενημέρωση
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 47
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Μπορεις να κανεις και απο μονος σου μεταπτυχιακο Στην ελλαδα γτ λογω κρισης εχουν μειωσει τις σπουδες στο εξωτερικο, απλα πρεπει να το δηλωσεις στην υπηρεσια
Θέμης

Δημοσίευση από Θέμης »

Γεια χαρα και καλή υπομονή σε αυτους τους δύσκολους καιρούς!

Είμαι μαθητής Β λυκείου και επειδή έχω αρχίσει να ψάχνομαι με την εργασιακή μου σταδιοδρομία έχω καταλήξει στο ότι οι σχολές που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρων ειναι Επιστημονικού περιεχομένου. Σαν αρκετά καλός μαθητής που είμαι έχω υψηλούς στόχους ΗμμΥ, ΣΜΑ και γενικότερα κυνηγάω όχι μονο την τεχνοκρατική μόρφωση που εκδίδει το σχολείο αλλά την ολόπλευρη.

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις περί ΣΜΑ και θα είμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να απαντήσετε πάνω σε αυτές.

1) Πολά μέλη των ΣΜΑ (αν όχι όλα) κάνουν παράλληλη φοίτηση για 2-3 χρόνια (αν δεν κάνω λάθος) στους αντοιστιχους κλάδους πολυτεχνείων έτσι ώστε να αναγνωριστούν ώς μηχανικοί. Ολο αυτό γίνετε για ποιό σκοπό;

2) Προσφατα καθηγητής-Δικαίου άφησε να υπωθεί στην τάξη ότι τα μέλη των ΣΜΑ βγαίνουν στην συνταξη απο τα 40 τους; Μου φάνηκε λίγο παράλογο, ισχύει;

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Η ΣΜΑ ειναι ανωτατη πανεπιστημιακη σχολη αλλα αφ ενος ειναι 4ετους φοιτησης (ενω το πολυτεχνειο ειναι 5) Και αφ εταιρου δεν υπαρχουν οι 3 ειδικοτητες που εχει σε ακριβη αντιστοιχια με καποιο πανεπιστημιο.Αλλα επειδη εχουν συναφει καποια μαθηματα μπορεις να μπεις απο την ειδικοτητα του ηλεκτρονικου στο ΗΜΜΥ στο πολυτεχνειο με κατατακτηριες στο 6ο εξαμηνο

Το ιδιο και για την ειδικοτητα εγκαταστασεων στην σχολη πολιτικων μηχανικων και προφανως και για την ειδικοτητα αεροσκαφων σε μηχανολογους μηχανικους.

Οσοι το κανουν αυτο οχι μονο αποκτουν παραπανω γνωσεις αλλα ειναι επισημα στα χαρτια του επιμελητηριου της Ελλαδος μηχανικοι, το κανουν και για γνωσεις αλλα και για να δουλεψουν εξω μαυρα οσο ειναι αξιωματικοι η κανονικα οταν θα αποστρατευθουν

η ΣΜΑ ειναι ανωτατη σχολη οποτε μπορεις να κανεις μαστερ και διδακτορικο κατ ευθειαν εντος και εκτος Ελλαδος, θα εχεις ομως δικαιωματα μηχανικου αεροποριας και οχι μηχανικου 5ετους πολυτεχνικης σχολης.

Διαλεγεις και παιρνεις

Συνταξη στα 40 απλα ξεχνα το.

Θέμης

Δημοσίευση από Θέμης »

Οπότε μου φαίνεται αρκετά έξυπνη ιδέα, Το ότι σπουδάζουν το μάθημα της αντίστοιχης ειδικότητάς τους στο πολυτεχνείο, Για να μπορέσουν σε περίπτωση που αποστρατεύσουν να έχουν ένα χαρτί στα χέρια τους το οποίο θα μετράει και εκτός στρατού αλλά και για περαιτέρω γνώσεις (όπως είδη αναφέρατε).

Αυτό που δεν κατανόησα ακριβώς είναι ότι αν τελικά μπορέσεις και βγάλεις το μάθημα απο το πολυτεχνείο θα αναγνωρίζεσαι σαν πτυχιούχος πολυτεχνείου ή απλά το υλοποιείς για να μπορέσεις να δουλέψεις και εκτός στρατού (σε περίπτωση που αποχωρήσεις) ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από diplomaths »

Και τα δύο, εφόσον έχεις το πτυχίο, αναγνωρίζεσαι προφανώς. Και μπορείς και μετά να το χρησιμοποιήσεις
Θέμης

Δημοσίευση από Θέμης »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να 'στε καλα!
Antonis

Δημοσίευση από Antonis »

Καλησπερα σε ολους !2 ερωτησουλες :

1) ισχυει οτι στη ΣΜΑ καραξεσκιζονται στο διαβασμα;

2) οι μεταθεσεις (αρκετες απο οτι εχω ακουσει) ισχυουν ακομα και για τους "επιστημονες" της ΣΜΑ;

ευχαριστω εκ των προτερων

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Ναι ξεσκιζονται στο διαβασμα, η ΣΜΑ δεν ειναι ισοτιμη του πολυτεχνειου γιατι εχει αλλο αντικειμενο Και οχι γιατι ειναι κατωτερη... Αλλωστε πολλοι απο ΣΜΑ εχουν κανει μεταπτυχιακο στο πολυτεχνειο, χωρις να εχουν τελειωσει πολυτεχνειο απ ευθειας μετα την ΣΜΑΔεν υπαρχουν επιστημονες στον στρατο, αλλα στρατιωτες με την ευρυτερη εννοια του ορου... ΠΑΣ ΟΠΟΥ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ειτε εισαι ΕΠΟΠ ειτε εισαι στρατιωτικος γιατρος ειτε αξιωματικος οικονομικου ειτε οτιδηποτε.

Για την ειδικοτητα εγκαταστασεων παντως ειναι πιο ευνοικα, παιζει πιο πολυ Αθηνα

fivpol
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από fivpol »

Παιδια θα μπορουσε καποιος να μ πει
1) τι δυνατοτητες εχεις στην σμα
2) τι μετεξελιξη
3) πως μπορω να εχω και επαγγελματικα δικαιωματα εξω
4) τι μισθοι υπαρχουν
5) και αν μπορει καποιος να μ εξηγησει αυτο με το μετσοβιο πως μπορει να γινει

θα εκτιμησω οποιαδηποτε προσπαθεια
ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Ειναι ολα απαντημενα αλλα οκ.

Αναλογα την ειδικοτητα σου εχεις και τα αντιστοιχα δικαιωματα

Μηχανικος αεροσκαφων

Ηλεκτρονικος ΑΕΙ, ραδιοηλεκτρολογος Α' κατηγοριας.

Το να δουλεψεις εξω ειναι παρανομο οσο εισαι αξιωματικος

ουτε θα εισαι συνεχεια σε μεγαλη πολη

Για να πας πολυτεχνειο δινεις εξετασεις και μπαινεις σε μεγαλο εξαμηνο αφου σου αναγνωριζουν τα μαθηματα της ΣΜΑ, το πολυτεχνειο ειναι 10 εξαμηνα, στα 9 παρακολουθεις και το 1 ειναι διπλωματικη.

οι αποφοιτοι ΣΜΑ μπαινουν στο 6ο εξαμηνο με κατατακτηριες εξετασεις

Αυτο που κερδιζεις ειναι επαγγελματικα δικαιωματα στο ΤΕΧΝΙΚΟ επιμελητηριο ελλαδος, δηλαδη δικαιωμα μηχανολογου, ηλεκτρολογου η πολιτικου μηχανικου αναλογα την ειδικοτητα και που θα δωσεις κατατακτηριες

Μπορεις να πας και σε πανεπιστημιο εξω η εδω για ειδικοτητα η για μεταπτυχιακες και διδακτορικες σπουδες επειδη η ΣΜΑ ειναι ανωτατη κανονικα πανεπιστημιακη σχολη απλα υπαγεται στο ΓΕΑ και οχι στο ΥΠΕΠΘ, εχει αξιολογηθει και εχει το ευρωπαικο συστημα πιστωτικων μοναδων ECTS οπως ολα τα ευρωπαικα πανεπιστημια υποχρεωτικα

.

Ετσι οπως ειναι τα πραγματα πολυ δυσκολα θα κανεις δουλεια εξω, οι μηχανικοι ειναι παρα παρα πολλοι. Αν εξειδικευθεις σε κατι συγκεκριμενο τοτε ισως... Η αεροπορια θα σου δωσει πολλη γνωση και μεσω της δουλειας και μεσω της μελετης ειναι κατι ξεχωριστο που απαιτει αφοσιωση

Μπορεις να φτασεις απο ΣΜΑ μεχρι γενικος επιθεωρητης της αεροποριας, αντιπτεραρχος στον βαθμο

fivpol
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από fivpol »

Σε ευχαριστω πολυ...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης