ΣΜΑ - Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Kwstas

Δημοσίευση από Kwstas »

Καλα, εννοουσα με τους υπαξιωματικους, τους ΕΠΟΠ και τους εφεδρους. Αντιο ηλιε στα χρυσωρυχεια. Γιατι αν ησουν στις κατωτερες βαθμιδες να υπηρετησεις θα σε πειραζε ε;

Για να διεκπαιρεωθει η συντηρηση ομως ενος αεροπλανου συμβαλουν αξιωματικοι, υπαξιωματικοι, ΕΠΟΠ. Δηλαδη εσυ λες οτι θα κανεις τη δουλεια σου και απο κει και περα δεν δινεις σημασια στο περιγυρο σου. Ωραιος. Καταρχας μονο και μονο ο τροπος που αρνεισαι να εισαι ενας "κοινος" αξιωματικος δειχνει ενα ειδος αλλαζονειας και υπεροψιας εναντι των αλλων, εκτος απο φιλοδοξια. Κατα δευτερον Σου ειπαν οτι οταν και αμα βγεις απο τη σχολη ορκιζεσαι ανθυσπομηναγος και οχι υποπτεραρχος και ολα τα αλλα τα παραμυθια που λες; Η αναγνωριση ερχεται μεσω της σκληρης δουλειας και ιδιαιτερα οταν οι συναδελφοι σου στο αναγνωριζουν, η ταπεινοφροσυνη δε πρεπει να ειναι λεξη αγνωστη στο λεξιλογιο σου.
...
S.Giorgos
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από S.Giorgos »

Φιλε μου βαζεις παρα πολλα λογια που δεν εχω πει! Ισως ετσι σε βολευει! Ενας κοινος αξιωματικος θελω να ειμαι! Και αν σκεφτοσουν σωστα θα καταλαβαινες οτι δεν υπαρχει ενας ανωτερος αλλα πολλοι! Ενα παιδι που θελει να υπηρετησει στην αεροπορια αυτο το νιαζει να φτασει στις ανωτερες θεσεις! Αυτο που σε νοιαζει ειναι να λες την γνωμη σου χωρις να ισχυει και χωρις να σκεφτεσαι πριν μονο και μονο για να βγεις απο πανω απο οτι φενεται! Απο οσα εγραψες μονο ενα ειπα, οτι θελω να φτασω στις ανωτερες θεσεις και δεν νομιζω οτι ειναι κακο! Μου φενεται πως δεν καταλαβαινεις πολλα πραγματα, σου ειπα εγω ποτε πως απο την σχολη θελω να βγω υποπτεραρχος τι ειναι αυτα που λες; Θελω να φτασω ως εκει! Σε παρακαλω στο επομενο σου μυνημα μιλα υπευθινα και σωστα! Και οχι να λες ολα αυτα τα ψεματα που βγαζεις απο το μυαλο σου!

Και επισης ενοειτε πως με νοιζει η σωστη συνεργασια και μια χαρα μπορω να συνενωειθω με εναν υπαξιωματικο που ειναι το προβλημα; Δεν σε καταλαβαινω! Λοιπον καταλαβε επιτελους αυτο που λεω ειναι οτι εχω υψηλους στοχους για την αεροπορια, με σκληρη δουλεια θελω να φτασω στις ανωτερες βαθμιδες και μου αρεσει η σωστη συνεργασια γιατι ετσι γινεται η σωστη δουλεια! Δεν ενοουσα τιποτα παραπανω! Ενταξει;
...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 47
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Για να φτασει καποιος απο σμηναρχος και πανω πρεπει να ειναι γερο κομματοσκυλο, ουτε τα πτυχια μετρανε ουτε η δουλεια καταλαβετε το... Και αν φυγεις σμηναρχος και οχι υποπτεραρχος τι εγινε; Ξερεις ποσα μυαλα φυγαν σμηναρχοι και αντισμηναρχοι και επισμηναγοι με ενα καρο πτυχια και εμπειρια; Οι βαθμοι δεν εχουν σημασια και θα το καταλαβεις μεσα... Ολα στην ΠΑ γινονται για τους ιπταμενους

Kwstas

Δημοσίευση από Kwstas »

Καλα, εγω λεω ψεματα, που σπαμμαρες το σαιτ για να μαθεις τους μισθους και μας ρωταγες χιλιες φορες ποσο ψηλα μπορεις να φτασεις. Τραγικος.
S.Giorgos
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από S.Giorgos »

Ναι ρε φιλε ενδιαφερομαι να μαθω τι προβλημα εχεις; Γιαυτο ειναι αυτο το site! Αντε μπραβο! Εγω το εχω αποφασισει οτι και να λετε!
Σμηναρχος-F22 Raptor

Δημοσίευση από Σμηναρχος-F22 Raptor »

Παιδια να ρωτησω κατι! απο την αεροπορια μονο οι μηχανικοι δεν θεωρουνται μαχιμοι σωστα; Μονο οι ιπταμενοι! Ε?
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από billaras »

Kwstas έγραψε:Καλα, εννοουσα με τους υπαξιωματικους, τους ΕΠΟΠ και τους εφεδρους. Αντιο ηλιε στα χρυσωρυχεια. Γιατι αν ησουν στις κατωτερες βαθμιδες να υπηρετησεις θα σε πειραζε ε;

Για να διεκπαιρεωθει η συντηρηση ομως ενος αεροπλανου συμβαλουν αξιωματικοι, υπαξιωματικοι, ΕΠΟΠ. Δηλαδη εσυ λες οτι θα κανεις τη δουλεια σου και απο κει και περα δεν δινεις σημασια στο περιγυρο σου. Ωραιος. Καταρχας μονο και μονο ο τροπος που αρνεισαι να εισαι ενας "κοινος" αξιωματικος δειχνει ενα ειδος αλλαζονειας και υπεροψιας εναντι των αλλων, εκτος απο φιλοδοξια. Κατα δευτερον Σου ειπαν οτι οταν και αμα βγεις απο τη σχολη ορκιζεσαι ανθυσπομηναγος και οχι υποπτεραρχος και ολα τα αλλα τα παραμυθια που λες; Η αναγνωριση ερχεται μεσω της σκληρης δουλειας και ιδιαιτερα οταν οι συναδελφοι σου στο αναγνωριζουν, η ταπεινοφροσυνη δε πρεπει να ειναι λεξη αγνωστη στο λεξιλογιο σου.
...

ρε φιλαρακι εχεις δικιο αλλα το παιδι εδω δεν νομιζω να το παρει πρεφα συντομως οποτε μην κουραζεσαι
παντως ενα ειναι το σιγουρο αν θες να πας τοπ δεν θα πας απο ΣΜΑ
ελεος δηλαδη
θα πας ΣΣΕ οπλα, ΣΝΔ μαχιμους ή ΣΙ ιπταμενους και γνωμη μου επειδη το ναυτικο και η αεροπορια ειναι γαργαλισοδουλεια (στο ενα σκοτωνεσαι στα 30 στο αλλο εισαι συνεχεια μακρια απο το σπιτι σου)
θα πας οπλα και συγκεκριμενα πυροβολικο ή πεζικο
γιατι και απο τα οπλα... Αν πας διαβιβασεις γινεσαι εξαιρετος επιστημονας δεν λεω αλλα δεν θα σου πουν παρε τη μεραρχια και πηγαινε Εικόνα
mhtsos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mhtsos »

Αν καποιος περασει σμα και βγαλει και και καποια απο τις σχολες που ειπες (νομικη φυσικομαθηματικο... ) εχει καποιο ωφελος; Στη σμα αν πηγαινεις για μηχανικος αεροσκαφων χρειαζεται να κανεις και πτυσεις πριν διαλεξεις κατευθυνση; Σε στυα και σμα υπαρχουν πολλα καψωνια απο τους παλιους και απο τους εκπαιδευτες; Μπορεις να διαλεξεις μετα την αποφοιτηση απο τη σχολη πια θα ειναι η πρωτη σου μεταθεση?
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Οχι τι οφελος να εχει αφου ειναι ηδη αξιωματικος, η ΣΜΑ ειναι ισοτιμη με τα πανεπιστημια, συνηθως οι αποφοιτοι ΣΜΑ πανε πολυτεχνειο αυτοι κανουν μονο τα 2 τελευταια χρονια, για να παρουν και απο εκει δικαιωματα.

Οι μηχανικοι αεροσκαφων απο ΣΜΑ δεν πετανε, εκτος αν περασουν σχολη-εξειδικευση-μεταπτυχιακο ολα σε ενα στο εξωτερικο για να γινουν δοκιμαστες.

Στο πρωτο ετος ολες οι ειδικοτητες της ΣΜΑ (και οι τρεις) εχουν κοινα μαθηματα.

Στη ΣΤΥΑ υπαρχουν πιο πολλα καψωνια, παρ ολο που η καριερα ενος υπαξιωματικου της αεροποριας ειναι χαλαρη ως προς το τυπικο του στρατιωτικου, μεσα στη σχολη ειναι πολυ σκληρα για να σφυρηλατησουν σωστα την προσωπικοτητα ν αντιδρα υπο πιεση και η πιεση ειναι να συντηρεις με αερα ανεμο κρυο ζεστη το αεροπλανο σε καιρο πολεμου.

Στη ΣΜΑ προοριζονται για επιστημονες ειναι τυπικα εχει το καψωνι αλλα οχι τρελα πραγματα, τα μαθηματα γινονται κυριως απο διδακτορες του Μετσοβειου, διακεκριμενους επιστημονες και η Πρυτανεια της ΣΙ δεν ειναι στρατιωτικη (αυτο προυποθετει οτι στο μαθημα το πρωι δε θελουν κοιμησμενους δοκιμους).

Οσο για τη μεταθεση, τα πρωτα χρονια θα εισαι on the road, ειτε σχολεια, ειτε εξειδικευσεις ειτε μετασταθμευσεις, μη το ψαχνεις για κατι σταθερο στο μερος που θελεις, ειδικα τα πρωτα χρονια

Σταυρος

Δημοσίευση από Σταυρος »

S.giorgos, αλλαξε μυαλα γιατι αν πας με αυτα στο στρατο θα σε πεταξουνε... Κλωτσιδον ! Καταρχας δεν εχεις επιχειρηματα για αυτα που λες. Και αξιωματικος δεν γινεσαι μονο και μονο με το διαβασμα και τις πανελληνιες αλλα και με σκληρη δουλεια στο στρατο, ΜΕΣΑ στο στρατο. Οποτε χαλαρωσε, και δες ποια ειναι τα καθηκοντα και οι υποχρεωσεις ενος αξ'κου, γιατι σιγουρα οπως σωστα υποστηριξε λιγο πιο πανω ο Kwstas δεν ειναι μονο η ''παρτυ'' σου και δεν σε νοιαζουν οι αλλοι. Πιθανοτατα (για να μην πω σιγουρα) λογο βαθμου, ο αξ/κος εχει περισσοτερη ευθυνη για το τελικο αποτελεσμα παρα ο λοχιας, αρχιλοχιας, σμηνιας οπου και οποιος κατωτερος σε βαθμο ειναι αυτος, οποτε δεν μπορεις να λες οτι εσυ απλα θα κανεις την δουλεια σου Αποκομενος απο τους αλλους.
Φιλικα.
Π.α.ν

Δημοσίευση από Π.α.ν »

Θα μπορουσε καποιος να μου πει:Για ποσο καιρο γινονται μεταθεσεις;

Απο τι εξαρτώνται;

Μπορεις να εγκατασταθεις καπου μονιμα;

Σε ποσα χρονια μετα το τελος της φοιτησης βγαινεις στη συνταξη και με τι μισθο;

Εκτος απο παρασκευοσαββατοκυριακα ποτε βγαινεις απο τη σχολη;

Σου δινονται, γενικα, αδειες;

Ευχαριστω, εκ των προτερων.

Γίαννης

Δημοσίευση από Γίαννης »

ΑΘΗΝΑ έγραψε:Ο χωρισμός στις ειδικότητες (ΜΗΧανικών, Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών και Αεροπορικών Εγκαταστάσεων) έχει ως εξής : Στο τέλος του 1ου έτους η Πολεμική Αεροπορία ανακοινώνει τον αριθμό μαθητών που θα πάρει κάθε ειδικότητα (ανάλογα με τις ανάγκες της) και ανάλογα με τη βαθμολογία του ο μαθητής έχει τη δυνατότητα επιλογής. Δλδ όσο μεγαλύτερη βαθμολογία συγκεντρώσεις στο τέλος του 1ου έτους τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα θα έχεις να επιλέξεις την ειδικότητα που θες!

επιλέγουν η τους βαζουν οπου θελουν;
Δηλαδη π. Χ.:
αν ανακοινωθουν 10 θεσεις για μηχ. Αεροσκ.(το μονο π θα με ενδιαφερε)
και 10 ατομα με βαθμολογια μεγαλυτερη της δικης μ επιλεξουν να πανε εκει, εγω μενω απ εξω φανταζομαι.
δλδ όλοι επιλέγουν, αλλά έχουν προτεραιότητα αυτοί π πέτυχαν μεγαλύτερη βαθμολογία.
Ή κάποιοι επιλέγουν και οι υπολοιποι πάνε όπου τους βαλουν?
αντωνης

Δημοσίευση από αντωνης »

Απ' οτι Εχω ακουσει Ναι, θα μεινεις στην απεξω αλλα δεν ειμαι και εκατο τοις εκατο σιγουρος
αντωνησ

Δημοσίευση από αντωνησ »

Ρε παιδια τοσο πολυσκληρα ειναι μεσα στη σμα; Εχω ακουσει τα χειροτερα και θελω να την επιλεξω.

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Και απο την ειδικοτητα τηλεπικοινωνιων πας σε αεροπλανα, δεν πανε μονο οι αεροσκαφων...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης