ΣΑΝ - Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ερωφιλη

Δημοσίευση από ερωφιλη »

Ειμαι κι εγω μαθητρια α λυκειου και ανηκω Στο νεο συστημα, εχω γραψει κι αλλες φορες στο φορουμ.θα παω θεωρητικη κατευθυνση καθως ειμαι αδυναμη στα θετικα μαθηματα. Στο α τετραμηνο εβγαλα βαθμο 18.

συμφωνα με τα παραπανω θα ηθελα να μου πει καποιος μερικα πραγματα για την ΣΑΝ. Σκεφτομαι τη σχολη αυτη επειδη θελω να προσφερω στον ανθρωπο και επειδη ο πατερας μου δουλευει στο ΕΚΑΒ και μου εχει μιλησει για το επαγγελμα της νοσηλευτικης. Ωστοσο προβληματιζομαι για τον λογο οτι ειμαι θεωρητικη και το μονο που μπορω να κανω ειναι να δωσω και το μαθημα της βιολογιας στο ποιο ειμαι πολυ καλη αντι να παω θετικη κατευθυνση (αναφερομαι στο ισχυον συστημα). Τι να κανω; Μπορω να μπω στη ΣΑΝ, να παρακολουθω τα μαθηματα και ταυτοχρονα να ειμαι σωστη στις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις το δαστημα που θα ειμαι στη σχολη;

σας ευχαριστω εκ των προτερωνΕικόνα

Ειρηνη

Δημοσίευση από Ειρηνη »

Με όλα αυτά που δίαβασα από τα σχόλια όλων σας έχω μπερδευτεί... Άλλοι λένε πως οι απόφοιτοι της ΣΑΝ κάνουν ότι ακριβώς και αυτοί των ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Τελικά έχουν διοικιτικα καθήκοντα αφού τελειώσουν ή είναι απλοί νοσηλευτές και φροντίζουν τους αρρώστους (παίρνουν αίμα, τους αλλάζουν και τα σχετικά);
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Οι αποφοιτοι ΣΣΑΝ ειναι νοσηλευτες ΠΕ, δηλαδη πανεπιστημιου αφου φοιτουν κανονικα σε πανεπιστημιο+ το οτι εχουν ΚΑΙ στρατιωτικα μαθηματα, μπορουν να κανουν μαστερ και διδακτορικο κανονικα και να φθασουν ως την ανωτατη βαθμιδα της ιεραρχιας...

Αν δεν παρεις αιμα και δεν κανεις και λιγο δουλεια χαμαλη δεν γινεσαι ΚΑΛΟΣ ΠΟΤΕ... Φυσικα και εχουν διοικητικα καθηκοντα αφου ειναι αξιωματικοι αλλα στην πραξη ολα τα χερια χρειαζονται και των αξιωματικων και των υπαξιωματικων...

Προσωπικα ειμαι μηχανικος απο Ναυτικων δοκιμων και κανω το διδακτορικο μου αυτο το διαστημα, αλλα επειδη γουσταρω πιανω κλειδια και κατσαβιδια οποτε μπορω στο καραβι για να βοηθησω τους κατωτερους μου και εχω μαθει πολλα πραγματα, το να ασχολεισαι θεωρητικα και πρακτικα μονο σε κανει καλο...

Το ιδιο συμβαινει σε ολες τις δουλειες και προφανως στην νοσηλευτικη

Ειρηνη

Δημοσίευση από Ειρηνη »

Μαλιστα... Οκ ευχαριστω...
Ανδρονικη
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Ανδρονικη »

Καλησπερα σας. Θα παω φετος γ λυκειου και θα ηθελα αν γινεται να μου δωσετε καποιες διευκρινιστικες πληροφοριες. Ειμαι μαθητρια της θεωρητικης κατευθυνσης και ως πρωτη σχολη θελω να βαλω νομικη για εισαγγελεας και σαν δευτεση τη ΣΑΝ. Διαβαζω αρκετα για αυτο μπορω να περασω ΣΑΝ; Και κατι ακομη πριν ενα μηνα περιου υποβληθηκα σε σπονδυλοδεσια αυχενα. Ισχυει οτι πρεπει να περασεις και καποιες αθλητικες δοκιμασιες; Ξερετε αν στην κατασταση μ μπορω παρολα αυτα να περασω; Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Greek_Army »

Στην προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών θα βρεις ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για την εισαγωγή

για τα άλλα που ρωτάς δεν μπορώ να σου απαντήσω, από εσένα εξαρτάται για το αν μπορείς να ανταποκριθείς στις αθλητικές δοκιμασίες και αν το διάβασμα που κάνεις θα σου φέρει και τα αντίστοιχα μόρια

Ανδρονικη

Ενταξει. Ευχαριστω πολυ
Άβαταρ μέλους
Jonas11
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Jonas11 »

Ανδρονικη έγραψε:Καλησπερα σας. Θα παω φετος γ λυκειου και θα ηθελα αν γινεται να μου δωσετε καποιες διευκρινιστικες πληροφοριες. Ειμαι μαθητρια της θεωρητικης κατευθυνσης και ως πρωτη σχολη θελω να βαλω νομικη για εισαγγελεας και σαν δευτεση τη ΣΑΝ. Διαβαζω αρκετα για αυτο μπορω να περασω ΣΑΝ; Και κατι ακομη πριν ενα μηνα περιου υποβληθηκα σε σπονδυλοδεσια αυχενα. Ισχυει οτι πρεπει να περασεις και καποιες αθλητικες δοκιμασιες; Ξερετε αν στην κατασταση μ μπορω παρολα αυτα να περασω; Ευχαριστω
αμα δεν εισαι θετικη δεν μπορεις να δηλωσεις ΣΑΝ... Απο αλλη κατευθηνση χανεις 1400 μορια για να πας 3ο πεδιο που ειναι η ΣΑΝ... Ναι πρεπει να περασεις οι δοκιμασιες δεν ειναι τιποτα μονο προπονηση επιπλεον ειναι κ αρκετα ελαστικοι... Τωρα για σπονδυλοδεσια κλπ ρωτα ενα γιατρο, θα παρεις σαφεστερη απαντηση.
Ανδρονικη
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Ωραια ευχαριστω πολυ
Δημστρ

Δημοσίευση από Δημστρ »

Απ'ότι φαίνεται πολλοί απο τους απόφοιτους της σαν δεν είναι ικανοποιημένοι κ περήφανοι για το επαγγελμά τους... εγω δίνω για δεύτερη φορά κ κατα ένα περίεργο τροπο εχω πρώτο στόχο μου τη σαν με όσα μόρια κι αν καταφέρω να μάζεψω... θα ήθελα ωστόσο κάποιος έμπειρος να με ενημερώσει για τη διαβίωση στη σχολή κ τις επαγγελματικές αρμοδιότητες των νοσηλευτών του στρατού με υπευθυνότητα χωρίς να διστάσει ν μου πει τις αρνητικές πλευρές.. για να με προετοιμάσει καθώς η απόφαση μου δεν θα επηρεαστεί... σας ευχαριστω εκ των προτέρων!!! (είναι αδύνατο να αλλάζει πάπιες αφού είναι ανωτάτη νοσηλευτική κ στοχεύει στην επιστήμη της νοσηλευτικής... σωστά; )
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δημστρ έγραψε:είναι αδύνατο να αλλάζει πάπιες αφού είναι ανωτάτη νοσηλευτική κ στοχεύει στην επιστήμη της νοσηλευτικής... Σωστά;)

έγραψε: Η νοσηλευτική είναι επιστήμη και τέχνη, δεν ξεχωρίζει ανώτερα και κατώτερα καθήκοντα (αλλάζω σεντόνια, πάπιες, καθαρίζω ηλικιωμένους). Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή της η νοσηλεύτρια θα κάνει αυτές τις δουλέιές. Αν το θεωρείς υποτιμητικό ή αγγαρεία δεν θα σου πρότινα τη ΣΑΝ.

Εγώ αυτό το βρήκα τυχαία στις προηγούμενες σελίδες, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αν κάτσεις και ψάξεις θα τις βρεις.

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από kallitexnis »

;Θεωρώ ότι σε κάποια πράγματα δεν χωράει διαχωρισμός βαθμού. Σε όλο το στράτευμα όχι στη ΣΑΝ. Όπου χρειαστεί παίδες θα εκτελέσετε καθήκοντα που απαιτεί η ειδικότητά σας. Νοσηλευτής-τρια είσαι στο κάτω κάτω...
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Nosotromos
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Nosotromos »

Δημστρ έγραψε:Απ'ότι φαίνεται πολλοί απο τους απόφοιτους της σαν δεν είναι ικανοποιημένοι κ περήφανοι για το επαγγελμά τους... Εγω δίνω για δεύτερη φορά κ κατα ένα περίεργο τροπο εχω πρώτο στόχο μου τη σαν με όσα μόρια κι αν καταφέρω να μάζεψω... Θα ήθελα ωστόσο κάποιος έμπειρος να με ενημερώσει για τη διαβίωση στη σχολή κ τις επαγγελματικές αρμοδιότητες των νοσηλευτών του στρατού με υπευθυνότητα χωρίς να διστάσει ν μου πει τις αρνητικές πλευρές. Για να με προετοιμάσει καθώς η απόφαση μου δεν θα επηρεαστεί... Σας ευχαριστω εκ των προτέρων!(είναι αδύνατο να αλλάζει πάπιες αφού είναι ανωτάτη νοσηλευτική κ στοχεύει στην επιστήμη της νοσηλευτικής... Σωστά;)

/forum/forum_posts.asp?TID=2965&PID=119705#119705
/forum/forum_posts.asp?TID=2965&PID=246779#246779
/forum/forum_posts.asp?TID=2965&PID=109371#109371

Ελπίζω να σε καλύπτουν...
Ελένη.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Ελένη. »

Καλησπέρα σε όλους. Αν και παρατηρώ πως το θέμα είναι ανενεργό, θέλησα να εγγραφώ, μια και θα επιθυμούσα να υποβάλλω κάποια ερωτήματα (κατα προτίμηση σε σπουδαστές ή αποφοίτους) σχετικά με τη ΣΑΝ. Είμαι μαθήτρια της Γ'Λυκείου και έχω επιλέξει τη θεωρητική κατεύθυνση. Εδώ και κάποιους μήνες, αν και επιθυμούσα αρχικά να δηλώσω ως πρώτη επιλογή τη Νομική, σκέφτομαι την προοπτική να περάσω στη ΣΑΝ και αφού κάνω μεταπτυχιακό να ασχοληθώ με την ψυχιατρική. Ωστόσο, έχω κάποιες απορίες.
Πρώτα απ'όλα, υπάρχουν αρκετοί φοιτητές προερχόμενοι από Θεωρητική μέσα στη σχολή. Αν ναι, πώς τα καταφέρνουν; Ίσχύει πως τα μαθήματα Βιολογίας και Χημείας απαιτούν γνώσεις θετικής κατεύθυνσης ή οι καθηγητές ξεκινούν τη διδασκαλία από το μηδέν; Ακόμα, πώς είναι η ζωή στη σχολή και η στρατιωτική εκπαίδευση; Τέλος, γνωρίζετε ποιες είναι οι πιθανές μεταθέσεις ενός αποφοίτου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από kallitexnis »

Ελένη. έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Αν και παρατηρώ πως το θέμα είναι ανενεργό, θέλησα να εγγραφώ, μια και θα επιθυμούσα να υποβάλλω κάποια ερωτήματα (κατα προτίμηση σε σπουδαστές ή αποφοίτους) σχετικά με τη ΣΑΝ. Είμαι μαθήτρια της Γ'Λυκείου και έχω επιλέξει τη θεωρητική κατεύθυνση. Εδώ και κάποιους μήνες, αν και επιθυμούσα αρχικά να δηλώσω ως πρώτη επιλογή τη Νομική, σκέφτομαι την προοπτική να περάσω στη ΣΑΝ και αφού κάνω μεταπτυχιακό να ασχοληθώ με την ψυχιατρική. Ωστόσο, έχω κάποιες απορίες.
Πρώτα απ'όλα, υπάρχουν αρκετοί φοιτητές προερχόμενοι από Θεωρητική μέσα στη σχολή. Αν ναι, πώς τα καταφέρνουν; Ίσχύει πως τα μαθήματα Βιολογίας και Χημείας απαιτούν γνώσεις θετικής κατεύθυνσης ή οι καθηγητές ξεκινούν τη διδασκαλία από το μηδέν; Ακόμα, πώς είναι η ζωή στη σχολή και η στρατιωτική εκπαίδευση; Τέλος, γνωρίζετε ποιες είναι οι πιθανές μεταθέσεις ενός αποφοίτου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στόχοι της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης είναι:Η απόκτηση γνώσεων για την άσκηση της Νοσηλευτικής επιστήμης τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και φροντίδας.

• Η καλλιέργεια της επιστημονικής σκέψης και η εξοικείωση με την έρευνα έτσι ώστε οι Αξιωματικοί Νοσηλευτές να συμμετέχουν στις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.
  • Η απόκτηση από τους σπουδαστές των δεξιοτήτων που απαιτούνται από τον Αξιωματικό Νοσηλευτή προκειμένου να λειτουργεί ως διοικητικό και οργανωτικό στέλεχος στα πλαίσια της αποστολής των Ε. Δ.
  • Στη Σχολή με μέριμνα της Διεύθυνσης Σπουδών, γίνεται το μάθημα της Καρδιο Αναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΑ) καθώς και φροντιστηριακά μαθήματα Κλινικής Νοσηλευτικής. Οι σπουδαστές εξασκούνται σε προπλάσματα σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, με σκοπό την πλήρη κατανόηση και την απόκτηση δεξιοτεχνίας στις νοσηλευτικές διαδικασίες.
    Τα υπόλοιπα μαθήματα που ανέφερες έχουν δυσκολία επιπέδου λυκείου γι'αρχή. Η στρατιωτική εκπαίδευση στην αρχή είναι σχετικά επίπονη για όλους... Είναι κάτι πρωτόγνωρο για άντρες και γυναίκες... Οπότε υπάρχει μία σχετική δυσκολία κατά την Βασική Εκπαίδευση... Μετά ασχολείσαι κυρίως με τα Ακαδημαϊκά οπότε χαλαρώνει το Στρατιωτικό κομμάτι. Μεταθέσεις των Νοσηλευτών είναι οπουδήποτε υπάρχει στρατιωτικό νοσοκομείο ή παράρτημα αυτού. Αθήνα, Θεσ/νίκη, Λάρισα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη κ. Ά. Πόλεις. Για να καταφέρεις κάτι στη ζωή απλά πρέπει να το θες πραγματικά... Αν το θέλεις θα τα καταφέρεις...
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες