Μειωμένη θητεία και μεταθέσεις
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 12
Σου εστειλα ενα προσωπικο μηνυμα
Greek_Army έγραψε:Θανος έγραψε:Καλημέρα ειμαι 316 σειρά Γ2 Εσσο υπηρετώ 8μήνο λόγω πολύτεκνων και χωρισμένων γονιων, εχω διαβάσει εδω στο ίντερνετ συγκεκριμένα στο thiteia.org οτι δικαιουμαι μετάθεση μετα απο τους 4 μήνες ντυμενος στα χακι δλδ απο τη μέρα που παρουσιαστηκα, εδω στη μονάδα αλλοι 8μηνοι λένε δικαιούμαι μετάθεση μετα απο 4 μηνες στη παραμεθόριο, δλδ μετα απο 5 μηνες αφού παρουσιάστηκα, τελικά τι απο τα 2 ισχύει; Μπορεί καποιος να απαντήσει υπεύθυνα; Αν τελικά ισχύει το δεύτερο δλδ μετα απο 5 μήνες δεν υπάρχει καποιος τρόπος να το επισπεύσω εννοω αφού εχω αρκετούς λόγους για μεταθεση (χωρισμενους γονεις και πολύτεκνοι)
1. Το δεύτερο ισχύει
2. Μόνο αν δικαιούσαι κατ'εξαίρεση μετάθεση , πάντως με αυτά που έχεις αναφέρει δεν δικαιούσαι κάτι τέτοιο
Κανεις λαθος. Το 1ο ισχυει.
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
Για το τι ισχυει για μεταθεσεις 8μηνιτων εστειλα email χθες στο ΓΕΣ
Αν υπαρξει απαντηση θα σας πω.
Palioseira έγραψε:
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά μην περιμένεις απάντηση.
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
D.Y.K έγραψε:Χωρίς παρεξήγηση, αλλά μην περιμένεις απάντηση.
Μπορει αλλα σε παλαιοτερη επικοινωνια μου παλι Με email για ασχετο θεμα ειχα παρει γραπτη απαντηση με πρωτοκολλο μεσω ΕΛΤΑ...
Αν υποθεσουμε οτι καποιος παιρνει μεταθεση τελος Μαρτιου. Η μεταθεση ποτε βγαινει απο το ΓΕΣ; Ποσο καιρο πριν;
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και θα κάνω 6μηνο, τώρα μένω στην θεσσαλονίκη, παρουσιάζομαι 31/1 στα Γιαννιτσά. Ως 6μηνο ξέρετε τι μετάθεση θα πάρω μετά το κέντρο;
και επίσης κάτι διάβασα παραπάνω για αμετάθετους. Δηλαδή μπορεί να κάνω όλη τη θητεία μου στα Γιαννιτσά;
και επίσης κάτι διάβασα παραπάνω για αμετάθετους. Δηλαδή μπορεί να κάνω όλη τη θητεία μου στα Γιαννιτσά;
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
KP έγραψε:Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και θα κάνω 6μηνο, τώρα μένω στην θεσσαλονίκη, παρουσιάζομαι 31/1 στα Γιαννιτσά. Ως 6μηνο ξέρετε τι μετάθεση θα πάρω μετά το κέντρο;
Αμεταθετοι ειναι μονο οι πληρους 9μηνης θητειας.
Μπραβο που γυρισες για το καθηκον.
KP έγραψε:Δηλαδή μπορεί να κάνω όλη τη θητεία μου στα Γιαννιτσά;
Όχι. Θα μετατεθείς σε μονάδα κανονικά και θα απολυθείς απο αυτήν.
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
D.Y.K έγραψε:KP έγραψε:Δηλαδή μπορεί να κάνω όλη τη θητεία μου στα Γιαννιτσά;
Όχι. Θα μετατεθείς σε μονάδα κανονικά και θα απολυθείς απο αυτήν.
Οι 6μηνιτες δεν παιρνουν μεταθεση απο την μοναδα που πανε μετα το ΚΕΝ;
Ευχαριστώ παιδιά. Οπότε ισχύει αυτό που έγραψε ο palioseira "Οι 6μηνιτες δεν παιρνουν μεταθεση απο την μοναδα που πανε μετα το ΚΕΝ; "
είπα να κάνω την θητεία σε περίπτωση που μελλοντικά θέλω να μείνω στην ελλάδα, να ξεμπερδεύω από τώρα δηλαδή.
είπα να κάνω την θητεία σε περίπτωση που μελλοντικά θέλω να μείνω στην ελλάδα, να ξεμπερδεύω από τώρα δηλαδή.

Ξέρει κανείς τι ισχύει τελικά για τις μεταθέσεις των 6μηνητων;(συγκεκριμένα εγώ μόνιμος κάτοικος εξωτερικού). Κάποιοι μου είπαν ότι δεν τους στέλνουν παραμεθόριο αλλά κοντά στον τόπο διαμονή τους μετά το κέντρο. Αν υπάρχει κάποιος με πληροφορίες ή εμπειρίες θα με βοηθούσε πολύ.ευχαριστώ!
KP έγραψε:Ξέρει κανείς τι ισχύει τελικά για τις μεταθέσεις των 6μηνητων;(συγκεκριμένα εγώ μόνιμος κάτοικος εξωτερικού). Κάποιοι μου είπαν ότι δεν τους στέλνουν παραμεθόριο αλλά κοντά στον τόπο διαμονή τους μετά το κέντρο. Αν υπάρχει κάποιος με πληροφορίες ή εμπειρίες θα με βοηθούσε πολύ.ευχαριστώ!
Μέχρι πρότινος όχι μόνο πήγαιναν παραμεθώριο, αλλά απολύονταν και απο εκεί.
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
D.Y.K έγραψε:Palioseira έγραψε:
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά μην περιμένεις απάντηση.
Εστω με καθυστεριση πηρα μολις απαντηση:
Σε απάντηση της ηλεκτρονικής επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι οι οπλίτες υπόχρεοι μειωμένης θητείας μετατίθενται, μετά παρέλευση 5μήνου από την ημέρα κατάταξης, σε Μονάδες ανάλογα με την επιθυμία τους, τον τόπο διαμονής τους και τα μόρια που συμπληρώνουν από την δυσκολία της Μονάδας που υπηρετούν.
Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.
Μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου πεί ποιός Νόμος ή Διάταξη... Λέει ότι η υπόχρεοι μειωμένης θητείας δικαιούνται μετάθεση; Ένας συγγενής μου που ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας (8μηνη θητεία) δεν πήρε μετάθεση με το αιτιολογικό πως η ειδικότητα του δεν χρειαζόταν στον τόπο που ζήτησε να μετατεθεί.
Και τον κράτησαν στην παραμεθώριο για όλη την θητεία του.
Τώρα να μην μπώ σε λεπτομέρειες για το πως την ίδια περίοδο 3-4 κληρωτοί πλήρους θητείας πήραν μετάθεση για την εν λόγω τοποθεσία...
Είμαι και εγώ υπόχρεως μειωμένης θητείας είμαι, πως μπορώ να προστατεύσω τα (όποια) δικαιώματα μου;
Και τον κράτησαν στην παραμεθώριο για όλη την θητεία του.
Τώρα να μην μπώ σε λεπτομέρειες για το πως την ίδια περίοδο 3-4 κληρωτοί πλήρους θητείας πήραν μετάθεση για την εν λόγω τοποθεσία...
Είμαι και εγώ υπόχρεως μειωμένης θητείας είμαι, πως μπορώ να προστατεύσω τα (όποια) δικαιώματα μου;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 53
Καταρχήν το ότι ζητάει κάποιος να μετατεθεί σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει και μετάθεση εκεί, θα πάρει σε άλλο μέρος, τώρα στην περίπτωση του συγγενή σου, ίσως το στρατόπεδο που ήτανε να μην είχε κόσμο οπότε ήτανε αδύνατο να μετατεθεί... Αυτό συμβαίνει σε πολλά παιδιά που κάνουν 8 μήνες...
με λίγα λόγια για να αποφύγεις και να μην πέσεις και εσύ στην παραπάνω περίπτωση αν έχεις κάποιο βύσμα καλό θα ήτανε να το ενεργοποιήσεις
με λίγα λόγια για να αποφύγεις και να μην πέσεις και εσύ στην παραπάνω περίπτωση αν έχεις κάποιο βύσμα καλό θα ήτανε να το ενεργοποιήσεις

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες