ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Αλεξανδρος

Δημοσίευση από Αλεξανδρος »

Παιδια ηθελα να μου απαντησετε στο εξης. Ειμαι 30 ετων και εχω κανει την θητεια μου στα ΛΟΚ. Τοτε που ειχα υπηρετησει ειχα περασει τις εξετασεις για να παω στην εκπαιδευση Των ΟΥΚ. Ειχα δηλωσει το ονομα μου κανονικα, αλλα δυστηχως Σταθηκε εμποδιο ο πατερας μου και εγω δεν ειχα την βουληση στα 19 μου να αποφασισω απο μονος μου για το τι θελω να κανω στην ζωη μου. Υπαρχει η δυνατοτητα πλεον σε αυτη την ηλικια να Δωσω εξετασεις Για το σχολειο των ΟΥΚ; Φυσικα και εχω πληρη επιγνωση της ολης καταστασης.
Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Vessty »

Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου αλλα νομιζω οτι το οριο για να περασεις ΣΥΚ ειναι 28... Αν κανω λαθος διορθωστε με
Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Vessty »

BΑσικα με 1.72 και 55 δεν ξερω αν πληρεις σιγουρα το δεικτη μαζας σωματος για στρατιοτικες σχολες...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αλεξανδρος έγραψε:Παιδια ηθελα να μου απαντησετε στο εξης. Ειμαι 30 ετων και εχω κανει την θητεια μου στα ΛΟΚ. Τοτε που ειχα υπηρετησει ειχα περασει τις εξετασεις για να παω στην εκπαιδευση Των ΟΥΚ. Ειχα δηλωσει το ονομα μου κανονικα, αλλα δυστηχως Σταθηκε εμποδιο ο πατερας μου και εγω δεν ειχα την βουληση στα 19 μου να αποφασισω απο μονος μου για το τι θελω να κανω στην ζωη μου. Υπαρχει η δυνατοτητα πλεον σε αυτη την ηλικια να Δωσω εξετασεις Για το σχολειο των ΟΥΚ; Φυσικα και εχω πληρη επιγνωση της ολης καταστασης.

Δυστυχώς το όριο ηλικίας για τους Επαγγελματίες Οπλίτες είναι τα 28 φίλε μου.

Giorgos

Δημοσίευση από Giorgos »

Γεια σε όλους. Διάβασα όλο το φορουμ και εξακολουθώ να έχω μία απορία.

σύντομα παρουσιάζομαι σ'ένα κεντρο. Αν δηλώσω ότι θέλω να πάω κύπρο για τη θητεία θα με πάρουν; Είναι 9 μήνες ή παραπάνω; Και αν θέλω κατά τη διάρκεια της θητείας μπορώ να περάσω σε κάποιο τμήμα από αυτά
ΟΥΚ-ΔΥΚ-ΜΥΚ;
τώρα ποια η διαφορά τους δε ξέρω η αν είναι τα ίδια.(θέλω για τους βατραχάνθρωπους). Και αν τελίκα μπορώ τι χρειάζεται για να περάσω;
παρακαλώ εξηγήστε μου
ευχαριστώ για το χρόνο σας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 32
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Άλλο ΕΛΔΥΚ, άλλο Εθνική Φρουρά. Στην Ελλάδα όπως έχουμε πει πολλές φορές από το 2004 δεν παίρνουν εφέδρους.

Στην Κύπρο η αντίστοιχη ΜΥΚ της Εθνικής Φρουράς παίρνεικανονικά εφέδρους μια και εκεί η θητεία είναι 2 χρόνια.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 13
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Giorgos έγραψε:Γεια σε όλους. Διάβασα όλο το φορουμ και εξακολουθώ να έχω μία απορία.

σύντομα παρουσιάζομαι σ'ένα κεντρο. Αν δηλώσω ότι θέλω να πάω κύπρο για τη θητεία θα με πάρουν; Είναι 9 μήνες ή παραπάνω; Και αν θέλω κατά τη διάρκεια της θητείας μπορώ να περάσω σε κάποιο τμήμα από αυτά
ΟΥΚ-ΔΥΚ-ΜΥΚ;
τώρα ποια η διαφορά τους δε ξέρω η αν είναι τα ίδια.(θέλω για τους βατραχάνθρωπους). Και αν τελίκα μπορώ τι χρειάζεται για να περάσω;
παρακαλώ εξηγήστε μου
ευχαριστώ για το χρόνο σας
Κι εγω εχω μια απορια: διαβασες ολο το φορουμ κ δεν βρηκες πουθενα να λεει οτι βατραχοι πανε μονο μονιμοι?
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Και εγώ την ίδια απορία έχω...
Νικολέτα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Νικολέτα »

Καλησπέρα παιδιά, μπράβο για την προσπάθειά σας να μας ενημερώνετε. Ήθελα να ρωτήσω εάν δέχονται γυναίκες στα Ο. Υ. Κ. και αν μέσω ΑΕΝ μπορεί κάποιος να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό.(Είμαι καινούρια στο forum και δεν ξέρω εάν δημοσίευσα στο κατάλληλο θέμα). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Deathdiver »

Νικολέτα έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, μπράβο για την προσπάθειά σας να μας ενημερώνετε. Ήθελα να ρωτήσω εάν δέχονται γυναίκες στα Ο. Υ. Κ. Και αν μέσω ΑΕΝ μπορεί κάποιος να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό.(Είμαι καινούρια στο forum και δεν ξέρω εάν δημοσίευσα στο κατάλληλο θέμα). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Στο πολεμικο ναυτικο μπορεις να καταταγεις αλλα ΟΥΚ δεν πανε γυναικες...

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Νικολέτα έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, μπράβο για την προσπάθειά σας να μας ενημερώνετε. Ήθελα να ρωτήσω εάν δέχονται γυναίκες στα Ο. Υ. Κ. και αν μέσω ΑΕΝ μπορεί κάποιος να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό.(Είμαι καινούρια στο forum και δεν ξέρω εάν δημοσίευσα στο κατάλληλο θέμα). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Στη Δυκ τοποθεντουνται γυναικες με ειδικοτητα γιατρου η νοσκοκομου και μονο, αποφοιτοι ΣΑΣ, ΣΜΥΝ η ΕΠΟΠ με αντιστοιχες ειδικοτητες. Απο ΑΕΝ στο ΠΝ πας με τον θεσμο των ΕΠΟΠ αλλα σκεψου οτι θα εχεις 200 μερες πλευσιμες στο χρονο...

Το πιο κοντινο στα ΟΥΚ που μπορεις να πας ειναι στις Κ/Δ του Σ. Ξ. με ειδικοτητα ΧΕΛ η ΚΤΣ (εαν εισαι ΑΕΝ Πλ) η ΤΤΣ (εαν εισαι ΑΕΝ Μχ) Απο τις καλυτερες ειδικοτητες

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Νικολέτα έγραψε: Ήθελα να ρωτήσω εάν δέχονται γυναίκες στα Ο. Υ. Κ.Εννοείται πως όχι! Και επίσης εννοείται ότι δεν θα ήθελες επ'ουδενή να καταταγείς στα ΟΥΚ ακόμη και άν γινότανε! Και αν μέσω ΑΕΝ μπορεί κάποιος να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό.Ναι ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι άντρες απο τις ΑΕΝ για να κάνουν ΜΟΝΟ την θητεία τους ώς φαντάροι! (Είμαι καινούρια στο forum και δεν ξέρω εάν δημοσίευσα στο κατάλληλο θέμα). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υπάρχει μόνο ΜΙΑ νοσηλευτρια στους ΟΥΚ ! Σχετικά με τις ΑΕΝ

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

D.Y.K έγραψε:Ήθελα να ρωτήσω εάν δέχονται γυναίκες στα Ο. Υ. Κ.Εννοείται πως όχι! Και επίσης εννοείται ότι δεν θα ήθελες επ'ουδενή να καταταγείς στα ΟΥΚ ακόμη και άν γινότανε! Και αν μέσω ΑΕΝ μπορεί κάποιος να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό.Ναι ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι άντρες απο τις ΑΕΝ για να κάνουν ΜΟΝΟ την θητεία τους ώς φαντάροι! (Είμαι καινούρια στο forum και δεν ξέρω εάν δημοσίευσα στο κατάλληλο θέμα). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υπάρχει μόνο ΜΙΑ νοσηλευτρια στους ΟΥΚ ! Σχετικά με τις ΑΕΝ

Δεν εννοουσα ως μελος ομαδας, αλλα στο ΣΥΚ για παροχη 1των βοηθειων στους εκαιδευομενους
Νικολέτα

Δημοσίευση από Νικολέτα »

297ΙΜΑΚ μπορείς να μου εξηγήσεις τις συντομογραφίες στη 2η πρόταση αν δε σου κάνει κόποΕικόνα; Και επίσης μπορεί κάποιος να μου πει τι Μπορούν νακάνουν οι γυναίκες στο ΠΝ; Σας ευχαριστώ και πάλι!
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Deathdiver »

Νικολέτα έγραψε:297ΙΜΑΚ μπορείς να μου εξηγήσεις τις συντομογραφίες στη 2η πρόταση αν δε σου κάνει κόποΕικόνα; Και επίσης μπορεί κάποιος να μου πει τι Μπορούν νακάνουν οι γυναίκες στο ΠΝ; Σας ευχαριστώ και πάλι!

Aν δεν κανω λαθος πανε μαζι σε επιχειρησεις οπως π. Χ. Στην Σομαλια για ελεγχο στα πλοια ωστε να κανουν σωματικο ελεγχο σε γυναικες...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης