ΥΕΑ: Προϋποθέσεις για κατάταξη

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από yandr »

Δεν είναι θέμα αν θα 'κοπείς'.

Αν υποθέσουμε ότι η επιλογή είναι αξιοκρατική, θα πάρουν αυτούς που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια και επομένως ο βαθμός στα matrix είναι καθοριστικός.

Άβαταρ μέλους
KYNHGOS
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από KYNHGOS »

Δεν ειναι αν θα συγκεντρωσει τα περισσοτερα μορια, ειναι αν απλα πιασεις τα ορια π. Χ στα ματριξ τεστ... Αν δεν πιασει το 25/50 αν θυμαμαι καλα δεν θα περασεις...
θελει να δωσεις ιδιαιτερη σημασια γτ στο μεγαλο πευκο που ημουν εγω οι 6/10 κοβοντουσαν στα ματριξ τεστ.
Άβαταρ μέλους
SU-27
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από SU-27 »

Γεια σας παιδία, αν και αργεί σχετικά η κατάταξή μου στο στρατό λόγω σπουδών, δεν βρίσκω πολύ κακή την ιδεά να πάω ΔΕΑ. Έχω λύσει τις περισσότερς απορίες μου (χάρη και στο παρόν φόρουμ) ωστόσο μου έχουν μείνει μερικές και θα ήμουν ευγνώμων αν κανείς μπορούσε να τις απαντήσει.

Ξεκινάω λοιπόν,

Αρχικά να πω πως είμαι 69-70 κιλά και περίπου 1,66 (λίγο κοντούλης :P) και έχω μυωπία στο 2. Κατά πόσο παίζει αυτό ρόλο; Θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στις ανάγκες της εκπαίδευσης στη ΣΕΑΠ; Βύσμα και λοιπά δεν έχω, ούτε θέλω.

Δευτερον, λένε πως μειώσαν τον μισθό των ΔΕΑ στα 300 ευρώ, ισχύει αυτό; Και αν όχι πόσα τελικά δίνουν;

Αυτά προς το παρόν.

Grekkk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Grekkk »

Παιδεια θα ηθελα να κανω και γω 1 εροτιση γιατι θελω να παω και γο ΥΕΑ αλλα θα ηθελα να ξερω τι γινετε με το επιπλεων βαρος και αν καπιος που ειναι μερικα κιλα πιο πολα (απο το κανονικο) μπορει να τα ανταπεξελθη.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εξαρτάται φίλε μου για πόσα κιλά παραπάνω μιλάμε. Διότι εάν είναι πολλά τα κιλά τίθεται θέμα αλλαγής σωματικής ικανότητας. Πάντως υπάρχουν πολλοί ΔΕΑ με παραπάνω κιλάκια που μια χαρά τα καταφέρνουν.
Grekkk
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Grekkk »

Αποτη διαβασα στο forum οσο αναφορα το Ι ειμαι 1,70 100 κιλα (ισως να ειμαι και πιο λιγα οταν μπω) διλαδη 30%πανω κατω στο ωριο βγενω Ι2 ετσι πιστευω. Αλλα εχω ολη την καλη διαθεση να προσπαθησω να περασω ΥΕΑ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Greek_Army »

Μόνο αν είσαι απόφοιτος ΑΕΙ/ΤΕΙ μπορείς σαν Ι2 να γίνεις ΥΕΑ

Απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ μπορούνε να πάνε δόκιμοι εφόσον τα προβλήματα υγείας που έχουνε δεν τους εμποδίζουνε σε ασκήσεις κτλπ.

Grekkk
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Grekkk »

Ααα δεν το ξερα αυτο μαλλον εφαγα πακετο τοτε εκτος αν ειμαι τυχερος
AdvDiab

Δημοσίευση από AdvDiab »

Καλησπέρα!

Παρουσιάζομαι 13.09. ΚΕΤΘ πεζικό. Ενδιαφέρομαι για ΥΕΑ αλλά πρόσεξα ότι Πεζικό παίρνουν μόνο Ι1 (είμαι Ι2 λόγω μυωπίας).

Αν περάσω τις εξετάσεις θα με απορρίψουν λόγω Ι ή θα με μεταφέρουν σε σώμα/όπλο που δεν απαιτεί Ι1 (όπως πχ διαβιβάσεις, υλικού πολέμου κλπ).

Και κάτι τελευταίο. Οι ΥΕΑ στρατολογικού πού πάνε; ΣΕΑΠ; Και απαιτείται να είναι Ι1; Έτσι προκύπτει από το ενημερωτικό pdf αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην παίρνουν Ι2 στην στρατολογία.

Ευχαριστώ πολύ!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από D.Y.K »

Για να γίνεις ΔΕΑ γενικότερα σε οποιοδήποτε όπλο ή σώμα θα πρέπει να κριθείς σωματικής ικανότητος Ι1.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Και με Ι2 μπορεί να πάει αρκεί να είναι απόφοιτος ΑΕΙ/ΤΕI, σε αυτή την περίπτωση όταν δηλώσεις ΥΕΑ και περάσεις από εξετάσεις και γίνεις δεκτός θα περιμένεις να σου έρθει μετάθεση για κάποια σχολή ΥΕΑ που δέχεται Ι2 αλλιώς θα σου έρθει μετάθεση για κάποια μονάδα στην οποία θα πας σαν στρατιώτης
dream

Δημοσίευση από dream »

Γεια σας και απο εμενα. Λετε οτι οι Ι2 μπορουν να Μπουν ΥΕΑ εφοσον εχουν αποφοιτησει απο ΑΕΙ/ΤΕΙ, σε περιπτωση που εγω ειμαι Ι3, Ι4, Ι5 και εχω χαρτι απο ΑΕΙ/και μπορω να βγαλω τα αθληματα κανονικα μπορει να με παρουν σε καποια σχολη ΥΕΑ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Μόνο Ι1-Ι2 δέχονται
evicu
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από evicu »

Καλησπερα παιδια! Χρειαζομαι επιγοντος μια απαντιση!
ειχα παρει αναβολη απο το στρατο γιανα συνεχισω το σχολειο! Αλλα τωρα την εκοψα γιανα μπω!
και μου ηρθε χαρτι γιανα μπω ΠΕΖΙΚΟ ΥΕΑ και δεν εχω τελιωση τ σχολειο! Τι γινετε; Θα μπω ΥΕΑ χωρις απολιτιριο λυκειου;

ReD-RevolutioN
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ReD-RevolutioN »

Οχι θα πεις στην καταταξη οταν μπεις στο κεντρο οτι δεν ενδιαφερεσαι για ΥΕΑ και τελειωσε η υποθεση.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες