Γιατί δεν επιθυμώ να υπηρετήσω;

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

UFO, μη ζητάς και τα ρέστα από πάνω. Εσύ μίλησες κάπως επιθετικά σε μια κόσμια και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

ufo έγραψε:
markos_hdi έγραψε: φίλε μου καλά ξεκίνησες την συζήτηση. Μην χαλάσεις την εικόνα σου τώρα. :)

έχεις από εμένα 1 κίτρινη κάρτα για απρεπή συμπεριφορά. (nassos)

τι ήταν απρεπη;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Η συμπεριφορά σου.

Η συζήτηση για την ένταση που δημιουργήθηκε σταμάτησε, αν θέλεις παραπάνω λεπτομέρειες, ας κάνεις έναν κανονικό λογαριασμό για να δέχεσαι προσωπικά μηνύματα.
Anonymous

Την ενταση νομιζω την δημιούργησες εσυ... Και απρεπη συμπεριφορα, ειναι να διαγραφεις τα μηνυματα καποιου με τον οποιο δεν συμφωνεις...

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Μπορούμε να βάλουμε μία άνω τελεία και να συνεχίσουμε τη συζήτηση;

Κρίμα είναι να καταστρέψουμε το θέμα και προτιμότερο να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας.
Anonymous

yandr έγραψε:Μπορούμε να βάλουμε μία άνω τελεία και να συνεχίσουμε τη συζήτηση;

Κρίμα είναι να καταστρέψουμε το θέμα και προτιμότερο να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας.

Πολύ ευχαρίστως αλλά σε καμία περίπτωση δε θέλω να μπούμε στην διαδικασία του ''Και εγώ γιατί πήγα; ''. Ο καθένας κρίνει με τα δικά του μέτρα και σταθμά. Τα δικά μου προβλήματα είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτό που περνάνε οι άνθρωποι στη Γάζα αυτή τη στιγμή για παράδειγμα.

UFO
Ο καθένας αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα του. Έτσι λοιπόν έχε υπόψη σου ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή εδώ καθώς αυτό που για σένα μπορεί να έχει μεγάλη αξία για μένα μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Μη περνάς αυτή τη γραμμή για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση.

Όσον αφορά για το μήνυμα που σου σβήσαν δεν είμαι αρμόδιος να στο πω εγώ αλλά να ξέρεις ότι η πρόσβαση σε ένα FORUM είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα.
Μαγδαλένα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Μαγδαλένα »

Peace αδερφια! Για μενα πρεπει να πας... Γτ απλα δεν συμβαινει μονο σε σενα αλλα σε ολους... Για μενα η στρατευση ειναι υποχρεωση ολων... Ειναι ενας θεσμος απαραβιαστος, π σαφως κ πρεπει να υπαρχει... Επισης η ικτρη λυση "Ι5"ειναι λυση ανανδρειας... Σιγουρα η ζωη τρεχει κ εσυ θ χασεις 1 χρονο-9μηνες δεν εχει σημασια, απο την ζωη σ... Αλλα ηξερες απο την αρχη οτι επρεπε να πας, δεν ειναι μια υποχρεωση π βγηκε τωρα... Σιγουρα δεν θα γινει κανας πολεμος, αλλα ποτε δεν ξερεις... Ζουμε σε ενα χαος... Να πας κ ειμαι σιγουρη οτι θα τα βγαλεις περα...
Anonymous

Μαγδαλένα έγραψε:Peace αδερφια! Για μενα πρεπει να πας... Γτ απλα δεν συμβαινει μονο σε σενα αλλα σε ολους... Για μενα η στρατευση ειναι υποχρεωση ολων... Ειναι ενας θεσμος απαραβιαστος, π σαφως κ πρεπει να υπαρχει... Επισης η ικτρη λυση "Ι5"ειναι λυση ανανδρειας... Σιγουρα η ζωη τρεχει κ εσυ θ χασεις 1 χρονο-9μηνες δεν εχει σημασια, απο την ζωη σ... Αλλα ηξερες απο την αρχη οτι επρεπε να πας, δεν ειναι μια υποχρεωση π βγηκε τωρα... Σιγουρα δεν θα γινει κανας πολεμος, αλλα ποτε δεν ξερεις... Ζουμε σε ενα χαος... Να πας κ ειμαι σιγουρη οτι θα τα βγαλεις περα...

Α μη τη άλλο επιβιώνω και αυτοσυντηρούμαι σε αυτό το κόσμο από πολύ μικρός δεν έχω καμία αμφιβολία για το πως θα τη βγάλω στο στρατό. Όλα τα ερωτήματα που εγείρονται μέσα μου όμως πηγάζουν από αυτό που μου έχει περάσει η ίδια η κοινωνία μέσα μου. Σαφώς και πρέπει να υπάρχει ο στρατός για τη διασφάλιση της ειρήνης. Αλλά όπως το είπες η ζωή τρέχει και εγώ είμαι επάνω στο τρένο για τα καλά. Το τρένο όμως δε θα σταματήσει. Θα πρέπει να κατέβω και να περιμένω το επόμενο. Η ερώτηση του μετά το στρατό τι δεν υπάρχει μέσα μου καθώς ξέρω τι θα με περιμένει μετά το στρατό.
Επίσης όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι έτσι ο καθένας μπορεί να είναι ή να μην είναι έτοιμος να υπηρετήσει για τους δικούς του λόγους.
Τελικά όταν έχεις υποχρεώσεις για να τις δρομολογήσεις πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Η δικιά μου η δυσκολία είναι στο να βάλω την θητεία πιο πάνω από τις υπόλοιπες.

Τώρα όσον αφορά το Ι5 νομίζω ότι το αναδρεία που είπες δεν αρμόζει. Το γεγονός ότι εκμηδενίζεται η αξιοπρέπεια κάποιου και εμπαίζει το θεσμό δεν αλλάζει και είναι και κατακριτέο αλλά
Δε μπορείς να βάλεις στο ίδιο τσουβάλι τους βολεμένους με τους μεροκαματιάρηδες όπως δεν θα έβαζες και όλους τους ΔΟΙΚΕΣ στο ίδιο τσουβάλι (ΠΧ ένας διοικητής δεν κάνει σωστά τη δουλειά του άρα όλοι οι διοικητές δεν την κάνουν σωστά).

Αλήθεια τι πιστεύεις για την θέσπιση υποχρεωτικής στράτευσης για γυναίκες;

pantierakos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από pantierakos »

Συμφωνώ σε πάρα πολλά πράγματα με τον χρήστη kidinthelid. Είναι να μου έρθει το χαρτί να πάω φαντάρος τον Μάϊο. Φυσικά δεν θέλω να πάω, ασχολούμαι πάνω από 2 χρόνια για το πως θα καταφέρω να μην πάω (όχι με βύσμα, αλλά με την νομοθεσία) και δεν έχω καταφέρει τίποτα. δεν θεωρώ τον εαυτό μου δειλό ή αναδρεία να μην πάω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω Ι5! ντρέπομαι γιατί όταν θα κάνω παιδιά πως θα μπορέσω να συμβουλέψω τον γιο μου για τον στρατό όταν ο Πατέρας του δεν θα έχει πάει; θα πάω μόνο και μόνο γι αυτό.

ο λόγος που ψάχνω τόσο πολύ στο να μην πάω φαντάρος είναι ότι έχω αγοραφοβία και παθαίνω κρίση πανικού. (δεν πηγαίνω για ποτό, για καφέ δεν έχω πολλούς φίλους δεν μπορώ να βρεθώ με πολύ κόσμο) το μόνο που κατάλαβα μετά από δύο χρόνια είναι ότι μπορώ να φύγω από το στρατό μόνο με Ι5, εγώ θα βάλω τα ψυχολογικά μου στην άκρη και θα πάω...

δεν υπάρχει άλλη λύση.

δυστυχώς πρέπει να πάμε.

GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από GenerX »

Αν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα, νομίζω οτι πρέπει να το αντιμετωπίσεις και να μη ντρέπεσαι για αυτό. Και μη πιέσεις ποτέ τον εαυτό σου για αγγαρείες. Με την υγεία δε παίζουμε.

Να ντρεπόσουν αν ήταν γραμμένο στα χαρτιά απο φιλαράκι σου το οτι έχεις αγοραφοβία ενω δεν έχεις.

Τα ψυχολογικά, μακάρι να μπορούσες να τα βάλεις στην άκρη, αλλα μέχρι τώρα φαίνεται να μη τα κατάφερες η τουλάχιστον να μη το προσπάθησες.

Τέτοια πειράματα νομίζω οτι οχι μόνο δε θα σε βοηθήσουν, αλλα θα γιγαντώσουν το προβλημά σου στο στρατό.

Ενας πατέρας για να είναι μάγκας, πρέπει να παραδέχεται τα λάθη του και να διδάσκει το παιδί του μέσα απο αυτά. Οχι να νιώθει ένοχος για μια αρρώστεια η οποία τον ταλαιπωρεί.

Έχεις και την αρρώστεια και νιώθεις οτι φταίς απο πάνω ; ;

Γνώμη μου, απέφυγε τον στρατό. Φυσικά με τις νόμιμες διαδικασίες. Βέβαια αν χρειαστούν και 1-2 παράνομες, σκέψου το. Παρόλο Που είμαι κατα της παρανομίας, προσωπικά είμαι ελαστικός σε ευαίσθητα θέματα. Μεγαλύτερο κακό θα κάνεις στον εαυτό σου, ίσως και σε άλλους, αν αποκρύψεις το προβλημά σου, παρα απο το να κυνηγήσεις τις διατάξεις που σε απαλλάσουν, η χρησιμοποιήσεις το διαθέσιμο μέσο (που νομίζω κάτι τέτοιο θα είναι παντελώς αχρείαστο).

Εδω οι άλλοι μπαίνουν ΕΔ για τα μόρια, ωστε να γίνουν δημοσιουπαλληλίσκοι, εσυ θα το παίξεις ακαταμάχητος και ηθικός οταν αντιμετωπίζεις μια σοβαρότατη πάθηση;

Ηθική υποχρέωση του κάθε ανθρώπου ως προς τον εαυτό του, είναι να διαφυλάξει πρώτα την ακεραιότητά του και στη συνέχεια των συνανθρώπων του.

Ξεκόλλα, δε θα κυνηγήσεις το βόλεμα, αλλα την προστασία σου απο ανεπιθύμητα αποτελέσματα, τα οποία φυσικά και μπορείς να αποφύγεις. Δικαιούσαι και κάτι τέτιο εξάλλου.

pantierakos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από pantierakos »

GenerX έγραψε:Αν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα, νομίζω οτι πρέπει να το αντιμετωπίσεις και να μη ντρέπεσαι για αυτό. Και μη πιέσεις ποτέ τον εαυτό σου για αγγαρείες. Με την υγεία δε παίζουμε.

Να ντρεπόσουν αν ήταν γραμμένο στα χαρτιά απο φιλαράκι σου το οτι έχεις αγοραφοβία ενω δεν έχεις.

Τα ψυχολογικά, μακάρι να μπορούσες να τα βάλεις στην άκρη, αλλα μέχρι τώρα φαίνεται να μη τα κατάφερες η τουλάχιστον να μη το προσπάθησες.

Τέτοια πειράματα νομίζω οτι οχι μόνο δε θα σε βοηθήσουν, αλλα θα γιγαντώσουν το προβλημά σου στο στρατό.

Ενας πατέρας για να είναι μάγκας, πρέπει να παραδέχεται τα λάθη του και να διδάσκει το παιδί του μέσα απο αυτά. Οχι να νιώθει ένοχος για μια αρρώστεια η οποία τον ταλαιπωρεί.

Έχεις και την αρρώστεια και νιώθεις οτι φταίς απο πάνω ; ;

Γνώμη μου, απέφυγε τον στρατό. Φυσικά με τις νόμιμες διαδικασίες. Βέβαια αν χρειαστούν και 1-2 παράνομες, σκέψου το. Παρόλο Που είμαι κατα της παρανομίας, προσωπικά είμαι ελαστικός σε ευαίσθητα θέματα. Μεγαλύτερο κακό θα κάνεις στον εαυτό σου, ίσως και σε άλλους, αν αποκρύψεις το προβλημά σου, παρα απο το να κυνηγήσεις τις διατάξεις που σε απαλλάσουν, η χρησιμοποιήσεις το διαθέσιμο μέσο (που νομίζω κάτι τέτοιο θα είναι παντελώς αχρείαστο).

Εδω οι άλλοι μπαίνουν ΕΔ για τα μόρια, ωστε να γίνουν δημοσιουπαλληλίσκοι, εσυ θα το παίξεις ακαταμάχητος και ηθικός οταν αντιμετωπίζεις μια σοβαρότατη πάθηση;

Ηθική υποχρέωση του κάθε ανθρώπου ως προς τον εαυτό του, είναι να διαφυλάξει πρώτα την ακεραιότητά του και στη συνέχεια των συνανθρώπων του.

Ξεκόλλα, δε θα κυνηγήσεις το βόλεμα, αλλα την προστασία σου απο ανεπιθύμητα αποτελέσματα, τα οποία φυσικά και μπορείς να αποφύγεις. Δικαιούσαι και κάτι τέτιο εξάλλου.

Καταρχάς σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Να ήξερες μόνο πόσο έχω πνιγεί με το θέμα του στρατού, πόσο μαλώνω με τους δικούς μου γιατί δεν το παραδέχομαι το πρόβλημα μου.

Όταν πήγα το 2004 στο στρατό κόντεψα να τρελαθώ εντελώς. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω!

Άσε που τον τελευταίο μήνα βλέπω όνειρα ότι είμαι φαντάρος. Μάλλον επειδή πλησιάζει ο καιρός.

Θα δω τι θα κάνω.

tigionapas
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tigionapas »

Στο τρενο της ζωης ολοι ανεβηκαμε και ολοι κατεβηκαμε για το στρατο! Τι να κανουμε; λιγοι εφτασαν σε οργασμο οταν τους ηρθε το χαρτι να πανε! Αλλα πηγαν γιατι υπαρχει μια υποχρεωση οπως και τοσες αλλες στην ζωη! Απο εκει και περα πας , κανεις την υποχρεωση σου και τελειωνεις. Απλα! Η ξεφτιλα παντως δεν ειναι οτι δε θες να πας! Η ξεφτιλα ειναι οτι καποιοι ψαχνουν τροπο να μην πανε χωνοντας τους υπολοιπους ή καποιοι πανε και περνανε θητεια στο γραφειο του διοικητη διπλα στην μαμακα τους , χωνοντας καποιους αλλους στα φυλακια στις υπηρεσειες και στις σκοπιες! Ελεος. ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ! Οχι το κρατος που ισως να μην το αξιζει αλλα τους αλλους! απο εκει και περα το ι5 δεν ειναι κακο ουτε υποτιμητικο εαν υπαρχει προβλημα. Μα γιαυτο υπαρχει!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Φίλε pantierako, δεν νομίζω ότι μπορείς να βάλεις τα ψυχολογικά προβλήματα στην άκρη. Θέλει πολύ μεγάλη ΘΕΛΗΣΗ και προσπάθεια.

Καλό θα ήταν να αποφύγεις τη θητεία. Γιατί μέσα στη θητεία βγάινει και ο κακός σου εαυτός (στο λέω γιατί σχεδόν όλοι το έχουν περάσει).

Δεν νομίζω να αντέξεις το άγχος, το τρέξιμο, την ευθύνη που θα έχεις όταν θα κάνεις σκοπιά-περίπολο-θαλαμοφυλίκη (ή αν βγείς άοπλος αγγαρείες στα μαγειρία-θαλαμοφυλίκι). Το περιβάλλον του Στρατού δεν σου αρμόζει.

Και από τη λίγη Ψυχολογία που ξέρω, το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στην αγοραφοβία.
Μιχαήλ

Δημοσίευση από Μιχαήλ »

Καλησπέρα, εχω κ εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον χρήστη παντιερακο, μόνο που νομίζω οτι το εχω σε μεγαλυτερο βαθμό και οπου να'ναι θα μου έρθει το χαρτί για να μπώ αύγουστο και δεν ξέρω τι να κάνω...
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Βγες Ι5 κι εσυ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες