35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΚΔ

Δημοσίευση από ΚΔ »

Λοιπον διαβαζοντας σχολια πανω στην μοναδα απο παλιοτερους και νεοτερους που υπηρετησαν στην 35 μκ θελησα να γραψω και εγω την αποψη μου σχετικα με αυτη την ''πολυσυζητημενη'' μοναδα για να ενημερωθουν καλυτερα οσοι σκεφτονται να πανε μιας και ειμαι 317 και επαναπατριστικα προσφατα και γνωριζω τι συμβαινει αυτη την εποχη στη μοναδα. Το οτι το προγραμμα εκπαιδευσης ειναι απαιτητικο ειναι και πολυ δυσκολο, ισχυει. Ναι, πραγματι τα πραγματα εχουν χαλαρωσει αρκετα σε σχεση με παλιοτερα χρονια αλλα ακομα και τωρα ειναι μεγαλο το ζορι και η καταπονηση. Δεν ξερω τι ακριβως γινοταν απο καψωνια παλιοτερα γιατι εχω ακουσει απιστευτα πραγματα και απο φιλο που υπηρετησε πριν καποια χρονια εκει αλλα και εμεις βιωσαμε στο πετσι μας τι θα πει σωματικος και ψυχολογικος πολεμος. Δεν ειναι τυχαιο που η 35 μκ εχει απο τα υψηλοτερα ποσοστα στο να κοβονται ατομα και να επιλεγουν να συνεχισουν πεζικο. Και οταν λεμε να κοβονται οχι να τους εκοψαν απο την εκπαιδευση τα στελεχη αλλα να δηλωσαν να φυγουν μονοι τους επειδη δεν αντεχαν ειτε σωματικα ειτε ψυχολογικα.(κυριως το δευτερο) Ειδικα τους πρωτους μηνες ελαχιστος ελευθερος χρονος, εγω προσωπικα καθισα κψμ Μετα απο 2+ μηνες. Η σωματικη καταπονηση ειναι ιδιαιτερα εντονη. Να περνας στιβους μαχης, να κανεις εντονη γυμναστικη (που φτανει τα ορια του να καις το κορμι σου πολλες φορες) να συνεχιζεις με εκπαιδευση και μετα να εκτελεις υπηρεσιες (σκοπιες) και η αϋπνια να σε διαλαει και ξανα την αλλη μερα το ιδιο, σε κανει να ''βαρας διαλυση''. Οι τραυματισμοι εδιναν και επαιρναν και αφορουσαν απο τενοντιτιδες μεχρι σοβαρες θλασεις και σπασιματα ποδιων. Απειρο τρεξιμο και περπατιμα (πορειες), καταπιαμε κυριολεκτικα εκατονταδες χιλιομετρα αυτους τους μηνες στο νησι, απειρες φορες στιβοι μαχης και καταδρομων. Το καψωνι απο παλιοτερες εσσο εχει ελλατωθει αρκετα σε σχεση με προηγουμενα χρονια αλλα τα στελεχη δεν σε λυπουνται καθολου ειδικα τον πρωτο καιρο, οχι βεβαια, το αν παρεις τον μπερε τελειωσαν τα βασανα σου, συνεχιζεται το προγραμμα εκπαιδευσης με αμειωτη ενταση μεχρι τελους. Στην 35μκ δεν παλιωνεις ποτε σε θεματα εκπαιδευσης. Μεχρι να επαναπατριστεις θα σε ''ποιανουν'' ΟΛΑ! Η εκπαιδευση η αμιγως στρατιωτικη ειναι αρκετα καλη, ειτε θεωρητικη ειτε πρακτικη, μαθαινεις πραγματα και αναγκαζεσαι (ειτε θες, ειτε οχι) να τα συγκρατεις. Προσωπικα η γνωμη μου ειναι οτι δεν γινεται να εχεις παρει μπερε στην 35μκ και να εχεις ακομα και δεκανοσημο και να μην το ''λεει'' η καρδια σου. Εχεις τραβηξει πολυ μεγαλο ''ζορι'' και εχεις υπομεινει πολλα για να τα καταφερεις. Βεβαια μην πορωνονται οποι διαβαζουν τα παραπανω και θελουν να πανε στο νησι. Ειδα πολλα παιδια πολυ πιο δυνατα απο μενα σωματικα να δηλωνουν να φυγουν γιατι πολυ απλα δεν την ''παλευαν'' ψυχολογικα αλλο. Ο ψυχολογικος πολεμος ειναι ανελεητος και πολλες φορες φτανουν τα νευρα σε οριακο σημειο. Απο θεματα φαγητου και εγκαταστασεων ειναι σχετια καλα. Αλλα πραγματα σε απογοητεουν οταν πας εκει και κυριως εχει να κανει με τα μυαλα που κουβαλανε αρκετοι στρατιωτες. Δηλαδη ενω περιμενει καποιος να συναντησεις ανθρωπους που εοχυν κωδικα τιμης ή κατι τετοιο τελοσπαντων Συναντα ανθρωπους που σε μεγαλο βαθμο εχουν μεσα τους κουτοπονηρια και δεν συμαζευεται. Αλλo πραγμα που απογοητευει ειναι οι ιδοι οι Κυπριοι. Οι ανθρωποι και αυτη την εντυπωση μου δωσαν σε μεγαλο βαθμο (οχι ολοι για να ειμαι δικαιος) απλα σκεφτονται την παρτυ τους. Δεν μας συμπαθουν και σε οσους πανε εκει τελικα, θα το καταλαβουν. Οσον αφορα θεμα χρηματων, τα βασικα σου εξοδα τα καλυπτεις (τσιγαρα, καφε) αν κανεις και λιγο οικονομια με τα λεφτα που δινουν αλλα στανταρ θα χρειαστει καποιος να βαλει καποια στιγμη λεφτα απο τη τσεπη του για να παρει κατι. Τελος, για να συνοψιζω, μην περιμενετε να γινετε Ραμπο, οσοι πατε εκει. Η μοναδα εχει πληγει και αυτη απο τη μειωση της θητειας και γινεται προσπαθεια σε αυτους τους 7 μηνες να εκπαιδευτειετε οσο καλυτερα γινεται. Απλα οποιος παei εκει καταλαβαινει απο στρατο και μπορει να πει οτι πραγματι περασε δυσκολα και εκανε αρκετα πρα (... συνεχίζεται ...)
akis

Δημοσίευση από akis »

Σαν υποψηφιος να κανω μια ερωτηση... Οταν λετε σου απονεμεται ο μπερες 53ΜΚ τι εννοειται; Στα αλλα στρατοπεδα στην ναουσα, δραμα, ρεντινα δεν σου απονεμεται μπερες; Τι διαφορα υπαρχει σε αυτο?
takis

Δημοσίευση από takis »

Παιδια εγω τωρα ειμαι μαγειρας στη σπαρτη και μετα παω 35μκ. Εκει θα περασω ενα μηνα ασκησεις για το μπερε η οχι;
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Pavlos K. »

Υπήρχε ποτέ πρόβλημα με της φήνες στην 35;(κυπριακό είδος οχιάς)
Nikos33

Δημοσίευση από Nikos33 »

Παιδιά παρουσιάζομαι τον νοέμβρη και θα ήθελα να ρωτήσω
1: Αν θέλει βύσμα για να σε πάρουν 35ΜΚ
2 : Αν μπορώ να πάω ως 8μηνιτης (αν μπορώ να συνδιάσω 35ΜΚ και 8μηνο θα κάνω τούμπες)
Συγχαρητήρια για το φορουμ και απλά όντας μισός κύπριος με 20+ συγγενείς στην Κύπρο και έχοντας πάει και 20 φορές θέλω να πώ ότι η απαράδεκτη στάση απέναντι σε Έλληνες από κάποιους Κύπριους ΔΕΝ είναι θέμα λαού, αλλά θέμα λευκωσιατών... Εδώ τα ξαδέλφια μου από Λεμεσό λένε τα χειρότερα γενικά για τους λευκωσιάτες... Είναι θέμα ανθρώπων. Όσο καιρό έχω περάσει στην Κύπρο, έχω νιώσει όχι μονο ότι είμαι ανάμεσα σε φίλους και Έλληνες (έχει σημασία αυτό γιατί καποιοι θεωρούν την Κύπρο ξένη χώρα!) , αλλά οτι είμαι με τα ΑΔΕΛΦΙΑ μου. Η φιλοξενία και η ψυχή του "Κυπραίου" είναι μοναδική.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Greek_Army »

1. Μπα θα σε πάρουν και έτσι
2. Ναι μπορείς να πας και σαν 8μηνος
Ρακης

Δημοσίευση από Ρακης »

Να σαι καλά φιλε. Εισαι ακομη στο νησι;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ρακης έγραψε:Να σαι καλά φιλε. Εισαι ακομη στο νησι;

Άν ρωτάς τον Greek_Army φίλε μου όχι δεν είναι στο νησί. Έχει απολυθεί απο φαντάρος εδώ και κάποια χρόνια! Εικόνα

Anonymos

Δημοσίευση από Anonymos »

Ναι Φίλε Μου Μπορείς Να πας ως 8μηνος στην 35ΜΚ. Απλά Δεν θα το Δηλώσεις Πουθενά Μέχρι Να πας στην Κύπρο. Μόλις Πας στην 35ΜΚ Ενημέρωσε Τον Λοχαγό Σου και Έπειτα Στο 1ο Γραφείο Και σε Ένα Μήνα Τα Χαρτιά Σου θα Είναι Έτοιμα Και Έτσι Θα Κάνεις 8μηνο στην 35ΜΚ. Το Ίδιο Έκανα Και Εγώ.316 Σειρά Απολύθηκα Το Περασμένο Μάιο. Όσο Για την 35ΜΚ η Γνώμη Μου Είναι Ότι Αξίζει. Τα Θετικά Είναι Πολύ Περισσότερα Από Τα Αρνητικά. Συνιστώ Να πας!
Nikos33

Δημοσίευση από Nikos33 »

Σ'ευχαριστώ πολύ φιλε! Λογικά έτσι θα το κάνω. Θα το δηλώσω εκεί το 8μηνο. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να καταφέρω να πάω γιατί πιστεύω ότι θα είναι φοβερά από θέμα εκπαίδευσης και εξάλλου η Κύπρος είναι υπέροχη :-)
Το μόνο που ανησυχώ είναι μήπως τύχει και θέλουν λίγους τον νοέμβρη και πάρουν μόνο άτομα Με βύσμα, αν και απ'ότι εχω ακούσει στο forum αυτό είναι σπάνιο.

Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Nikos33 έγραψε:Σ'ευχαριστώ πολύ φιλε! Λογικά έτσι θα το κάνω. Θα το δηλώσω εκεί το 8μηνο. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να καταφέρω να πάω γιατί πιστεύω ότι θα είναι φοβερά από θέμα εκπαίδευσης και εξάλλου η Κύπρος είναι υπέροχη :-)
Το μόνο που ανησυχώ είναι μήπως τύχει και θέλουν λίγους τον νοέμβρη και πάρουν μόνο άτομα Με βύσμα, αν και απ'ότι εχω ακούσει στο forum αυτό είναι σπάνιο.

και εγώ τον ίδιο φόβο έχω, ότι θα θέλουν λίγους το Νοέμβρη και εξαιτίας της κρίσης θα δηλώσει κόσμος και θα πάρω πούλο, επιπλέον φοβάμαι ότι θα είναι αρνητικός παράγοντας η ηλικία μου (27). Πάντως και εγώ έχω ακούσει ότι όταν το δηλώσεις κατά πάσα πιθανότητα πας.

Ελπίζω να πάνε και στους δυο μας όλα καλά και Δεκέμβρη να την κάνουμε για το νησί Εικόνα
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Μερικοί δεν παρουσιάζονται επιτόπου στο ΚΕΕΔ και από τις μονάδες τους δίνουν αγωνίσματα. Αναφέρθηκε σε ένα άλλο thread στο forum ότι πλέον μετά την ορκομωσία στο ΚΕΝ πάνε επιτόπου στην μονάδα τους και δεν περνάνε απο το ΚΕΕΔ και ότι επιλέγουν στο ΚΕΝ που θέλουν να πάνε αλλά κάτι διαφορετικό παίζει με όσους θέλουν να πάνε στην 35ΜΚ και περνάνε απο Αυλώνα. Μπορεί κάποιος Που υπηρέτησε πρόσφατα να με διαφωτήσει πάνω στην διαδικασία με την οποία πάει κάποιος στην 35ΜΚ αν έχει αρχικά τοποθετηθεί σε κάποιο ΚΕΝ του στρατού ξηράς και δεν τον έχουν πάει από την αρχή στο ΚΕΕΕΔ ;

p.s. Γίνομαι σπαστικός το ξέρω αλλά θέλω να πάω στην 35ΜΚ όσο τίποτα. Αν παίζει κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση που δεν παρουσιαστώ επιτόπου στο ΚΕΕΔ θα ήθελα να το ξέρω για να δω τι ενέργειες μπορώ να κάνω όσο είναι ακόμα νωρίς.
typos

Δημοσίευση από typos »

Τυπε, ειναι απλο.
Θα παρουσιαστεις στο ΚΕΝ σου, θα δωσεις αγωνισματα, με το καλο θα περασεις, εκεινη την ωρα θα δηλωσεις την προτιμηση σου.
Μετα την αδεια που θα παρεις με το που ορκιστεις, θα σας ανακοινωθουν οι μεταθεσεις, οι της 35ΜΚ αραζουν για λιγο καιρο στον Αυλωνα και μετα φευγουν απο εκει για κατω.
Εαν παρεις ειδικοτητα ΧΕΛ ή νοσοκομος πας ΚΕΕΔ απο το ΚΕΝ σου, εκει θα παρεις μπερε και ειδικοτητα, μετα Αυλωνα και μετα Κυπρο.
Εαν παρεις ειδικοτητα Οδηγος ή Μαγειρας πας Τριπολη, θα παρεις ειδικοτητα και μετα Αυλωνα και μετα Κυπρο για μπερε.
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

typos έγραψε:Τυπε, ειναι απλο.
Θα παρουσιαστεις στο ΚΕΝ σου, θα δωσεις αγωνισματα, με το καλο θα περασεις, εκεινη την ωρα θα δηλωσεις την προτιμηση σου.
Μετα την αδεια που θα παρεις με το που ορκιστεις, θα σας ανακοινωθουν οι μεταθεσεις, οι της 35ΜΚ αραζουν για λιγο καιρο στον Αυλωνα και μετα φευγουν απο εκει για κατω.
Εαν παρεις ειδικοτητα ΧΕΛ ή νοσοκομος πας ΚΕΕΔ απο το ΚΕΝ σου, εκει θα παρεις μπερε και ειδικοτητα, μετα Αυλωνα και μετα Κυπρο.
Εαν παρεις ειδικοτητα Οδηγος ή Μαγειρας πας Τριπολη, θα παρεις ειδικοτητα και μετα Αυλωνα και μετα Κυπρο για μπερε.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Εικόνα

p.s. Βρε αδερφέ γιατί δεν κάνεις εγγραφή αφού ασχολείσαι που ασχολείσαι με το forum;
stesiat

Δημοσίευση από stesiat »

Στην 35 ΜΚ δεν υπάρχει ειδικότητα ΧΕΛ. Επίσης οι νοσοκόμοι έκαναν την ειδικότητα τους στην 35 ΜΚ. Μόνο οι μάγειρες ερχόντουσαν αργότερα διότι πρώτα πήγαιναν Σπάρτη.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης