35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΚΕΤΘ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΚΕΤΘ »

Θελω να ρωτησω τα εισιτηρια ειναι 3 και αν ναι πιστευετε οτι ειναι αρκετα; Γτ για κυπρο ειναι ακριβα τα εισιτηρια

επισης τα μορια ειναι 500 η παραπανω;

ευχαριστω

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση από ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ »

Αν παρω αναβολη τον φεβρουαριο θα με παρουν εδ που εχω δηλωσει?
peiraiwths
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από peiraiwths »

ΚΕΤΘ έγραψε:Θελω να ρωτησω τα εισιτηρια ειναι 3 και αν ναι πιστευετε οτι ειναι αρκετα; Γτ για κυπρο ειναι ακριβα τα εισιτηρια

επισης τα μορια ειναι 500 η παραπανω;

ευχαριστω

Δεν είναι 3 αλλα 2 τα εισητήρια! Το τρίτο εισητήριο είναι μόνο για αναρωτική άδεια, εμάς μας λέγαν οτι το τρίτο είναι για ειδική άδεια αλλα όσοι πήραν φοιτητική ή αγροτική το πλήρωσαν μόνοι τους! Τα εισητήρια αν το ψάξεις δεν είναι ακριβά! Μπορείς να βρείς και με 160 ευρώ να πας και να έρθεις! Αν οι γονείς σου δε δύναται να καλύψουν όλα τα έξοδα των εισητηρίων μπορείτε να τα βάλετε μισά μισά,250 ευρώ το μήνα θα πέρνεις! Μην ακούς τι λένε για τα μόρια! Είτε είσαι πεζοναύτης είτε υπηρετείς στην 35 τα ίδια είναι! Έτσι κι αλλιώς το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης δεν αναφέρει πουθενά για την Κύπρο, έτσι τα μοριά σου είναι 500!

ΚΕΤΘ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ΚΕΤΘ »

Δηλαδη αν παω και ερθω απο την πρωτη αδεια τελος μετα ειναι ολα δικα μου τα εξοδα... Μλκια αυτο:S
nikhtas555
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από nikhtas555 »

@peiraiWths

Γράφεις:[Quote]Όταν είχαν έρθει οι νέοι μας φάγαμε καψώνι απο τον λοχαγό γιατί τους είχαμε λάσκα...3 φορές αράπη για τον νέο πάει πολύ! Αναγκάζεσαι να γίνεις αυστηρός και να απηλήσεις γιατί πρέπει να "φυλάς" τον κώλο σου! Το μήνυμα απευθήνεται στον nikhtas555!

Δε διαφωνώ, η συμπεριφορά των στελεχών είναι ένας λόγος, για τον οποίο η σχέση παλιών-νέων είναι αυτή που είναι και μάλιστα πολύ σοβαρός. Άλλωστε γράφω:
[Quote]Η εξωτερική πίεση που ασκείται από τα στελέχη μεταφέρεται στον λόχο, όπου οι παλιοί σου επιβάλλουν την εξουσία τους με την ανοχή των στελεχών.

Από την άλλη υπάρχει διαφορά μεταξύ παρατήρησης που ως στόχο έχει να σε κάνει καλύτερο και αυτής που ως στόχο έχει να σε εξευτελίσει και να σε κάνει ρόμπα.
Καταλάβετέ το, οι άνθρωποι που μαζεύουν οι ειδικές δυνάμεις (για την 35 ίσως αυτό ισχύει στην υπερβολή του) είναι συχνά κρετίνοι, άνθρωποι χωρίς στοιχειώδη παιδεία και φυσικά αυτό φαίνεται όταν αποκτούν εξουσία. Πώς το'λεγαν οι αρχαίοι Έλληνες; Αρχή άνδρα δείκνυσι, η εξουσία φανερώνει τον άνδρα. Εκτός αν πιστεύεις, ότι στρατιώτες που παρακάμπτουν την ουρά στο ΚΨΜ επειδή είναι παλιοί και «τους παίρνει», αναγκάζονται να γίνουν κακοί.
nikhtas555
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από nikhtas555 »

Πειραιώτη γράφεις:

[Quote]Τα συνθήματα δε νομίζω οτι επειρεάζουν αρνητικά κάποιον καταδρομέα! Ίσα ίσα που το χρειάζεται για την ανύψωση ηθικού! Αηδιαστικά; Όπως το "Ψηλά ψηλά τα πράσινα μπερέ"; Εθνικιστικό όταν τραγουδάς οτι θα ελευθερώσεις την Πόλη, την Κύπρο ή την Β. Ήπειρο; Μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος! Ευτυχώς η 35 είναι η μόνη μοίρα που επιτρέπονται τα συνθήματα που λένε για τους Τούρκους και τους άλλους! Απ' οτι ξέρω, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, στις άλλες μοίρες απαγορεύονται (τουλάχιστον στα φανερά) ! Στο Πεύκο δε τραγουδούσαμε ούτε το "Μακεδονία ξακουστή"!

Δεν έγραψα, ότι επηρεάζουν αρνητικά κάποιον καταδρομέα! Και εγώ πιστεύω, ότι ανυψώνουν το ηθικό και συνεισφέρουν στο team building, αλλά γιατί αυτό πρέπει να γίνεται μέσω του φανατισμού;
Φυσικά και είναι εθνικιστικά τα συνθήματα. Με τόσους απλουστευτικούς χαρακτηρισμούς, το μήνυμα που περνούν, ότι όλοι οι γείτονες μας είναι εχθροί μας, τον αλυτρωτισμό και το μίσοσ Που περιέχουν μόνο εθνικιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά από τη συνθήκη της Λωζάνης και μετά η Ελλάδα δεν έχει εκφράσει ποτέ αίτημα επιστροφής εδαφών (ποιων, αυτών που έχουν δεκάδες εκατομύρρια Τούρκων;), το επίσημο δόγμα του ελληνικού στρατού είναι αυστηρά αμυντικό και τέλος, ούτε οι Αλβανοί, ούτε οι ακατανόμαστοι γείτονες στο βορρά έχουν καμμία απολύτως διάθεση να μας πλήξουν. Ας μην φαντασιωνόμαστε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, ούτε η Μακεδονία είναι σκλαβωμένη όπως λέει το σύνθημα, ούτε την Βόρειο Ήπειρο θέλουμε να κατακτήσουμε, ούτε ακόμη περισσότερο την Κωνσταντινούπολη (καταλαβαίνετε τι λέτε ρε;).
Για να επιστρέψουμε σε αυτά που λέγαμε πριν για τους ανθρώπους στις ειδικές δυνάμεις. Αν ο κόσμος σου τελειώνει στο χωριό σου, η ενημέρωσή σου στο tromaktiko κ. Ο. Κ. είναι πολύ λογικό να είσαι σωβινιστής και να θεωρείς τον εαυτό σου απευθείας απόγονο του Αριστοτέλη, έναντι του κακού πρωτόγονου Τούρκου. Υπήρχε στρατιώτης στο στρατόπεδο που είχε σπουδάσει στην Τουρκία και είχε περάσει εξαιρετικά, ενώ ήθελε να επιστρέψει για να εργαστεί και να ζήσει εκεί.

Κάτι ακόμα σχετικά με αυτό που γράφει ο 35ΜΚ:
[Quote]Πες τα ρε φίλε, πες τα, θα κάνουμε τις καταδρομές κατασκήνωση στο τέλοσ... Όποιος δε γουστάρει καψώνι, συνθήματα κακουχίες κλπ κλπ απλά δεν πηγαίνει ειδικές δυνάμεις.
Τι απίστευτη αρλούμπα είναι αυτή; Από που κι ως που η σωστή στρατιωτική εκπαίδευση περιλαμβάνει καψώνι; Επειδή έχω μιλήσει με παιδιά που έχουν βρεθεί στις ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας (πολύ υψηλότερου επιπέδου) σε πληροφορώ, ότι δεν επιτρέπεται να σε αγγίξει κανείς, εννοείται ότι δεν βρίζει κανείς και φυσικά η ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές του στυλ καψώνι είναι μηδενική. Κατασκήνωση οι γερμανικές ειδικές δυνάμεις; Για σκέψου ξανά.
peiraiwths
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

ΚΕΤΘ έγραψε:Δηλαδη αν παω και ερθω απο την πρωτη αδεια τελος μετα ειναι ολα δικα μου τα εξοδα... Μλκια αυτο:S

Δε κατάλαβες καλά, ή εγώ δεν εξήγησα σωστά!2 φορές μπορείς να πας και έρθεις, δηλαδή 4 εισητήρια!
peiraiwths
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

nikhtas555 έγραψε:
Δεν έγραψα, ότι επηρεάζουν αρνητικά κάποιον καταδρομέα! Και εγώ πιστεύω, ότι ανυψώνουν το ηθικό και συνεισφέρουν στο team building, αλλά γιατί αυτό πρέπει να γίνεται μέσω του φανατισμού;
Φυσικά και είναι εθνικιστικά τα συνθήματα. Με τόσους απλουστευτικούς χαρακτηρισμούς, το μήνυμα που περνούν, ότι όλοι οι γείτονες μας είναι εχθροί μας, τον αλυτρωτισμό και το μίσος Που περιέχουν μόνο εθνικιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά από τη συνθήκη της Λωζάνης και μετά η Ελλάδα δεν έχει εκφράσει ποτέ αίτημα επιστροφής εδαφών (ποιων, αυτών που έχουν δεκάδες εκατομύρρια Τούρκων;), το επίσημο δόγμα του ελληνικού στρατού είναι αυστηρά αμυντικό και τέλος, ούτε οι Αλβανοί, ούτε οι ακατανόμαστοι γείτονες στο βορρά έχουν καμμία απολύτως διάθεση να μας πλήξουν. Ας μην φαντασιωνόμαστε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, ούτε η Μακεδονία είναι σκλαβωμένη όπως λέει το σύνθημα, ούτε την Βόρειο Ήπειρο θέλουμε να κατακτήσουμε, ούτε ακόμη περισσότερο την Κωνσταντινούπολη (καταλαβαίνετε τι λέτε ρε;).
Για να επιστρέψουμε σε αυτά που λέγαμε πριν για τους ανθρώπους στις ειδικές δυνάμεις. Αν ο κόσμος σου τελειώνει στο χωριό σου, η ενημέρωσή σου στο tromaktiko κ. Ο. Κ. Είναι πολύ λογικό να είσαι σωβινιστής και να θεωρείς τον εαυτό σου απευθείας απόγονο του Αριστοτέλη, έναντι του κακού πρωτόγονου Τούρκου. Υπήρχε στρατιώτης στο στρατόπεδο που είχε σπουδάσει στην Τουρκία και είχε περάσει εξαιρετικά, ενώ ήθελε να επιστρέψει για να εργαστεί και να ζήσει εκεί.

Το "team building", όπως λές, εγώ θα προτιμούσα το ομαδικό πνεύμα, δε γίνεται μόνο μέσω του φανατισμού (μη ξεχνάς και οι Τούρκοι αυτό έκανα με τους γεννίτσαρουσ) αλλά και όλων όσων γίνονται εκεί μέσα! Ο καταδρομέας σαν μονάδα δεν Είναι τίποτα! Ο καθένας στηρίζεται στον διπλανό του! Ο καταδρομέας πρέπει να λειτουργεί σαν ομάδα και όχι μόνος του, πρέπει να σκέφτεται ομαδικά γι'αυτο και όταν έκανε κάποιος την μ**κια την πληρώναμε όλοι! Στον αντάρτη δε κουβαλάει ο καθένας τα υλικά του αλλα όλοι κουβαλάνε ό, τι θα χρειαστεί στην ομάδα! Το ίδιο και στην πορεία-βολή! Με τα συνθήματα ακόμα δε μπορω να καταλάβω ποιό το προβλημά σου!7 μήνες στην 35 δεν είδα έναν καταδρομέα να μη φωνάζει ή να τα θεωρεί ρατσιστικά! Όσο για την συμπεριφορά των στελεχών είναι κάποιες φορές λογικό να είναι τέτοια όταν υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν καταλάβει που ήρθαν! Τους παλιούς τους παίρνει να μη περιμένουν στη σειρά στο ΚΨΜ Γιατί όπως έλεγε και ένας υπολοχαγός μου βάτραχος, έστω και μια μέρα παλιότερος αξίζει σεβασμό απο τους πιο νέους γιατί και μια ώρα στις καταδρομές μετράει πολύ! Όπως είπες κάποιοι το έβλεπαν εξουσία, κανείς όμως δε σε κρατάει με το ζόρι εκεί! Είναι κύκλος αυτό το πράγμα! Κάποια στιγμή θα γίνεις παλιός! Έτσι είναι τα πράγματα χρόνια τώρα! Το ξέρεις πριν παρουσιαστείς!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 26
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Giorgos87
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Giorgos87 »

Μια ερώτηση : Εάν ψηφιστεί το 12μηνο και δηλώσω να πάω Κύπρο, υπάρχει πιθανότητα να μείνω εκεί για 10-11 μήνες ;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Giorgos87 έγραψε:Μια ερώτηση : Εάν ψηφιστεί το 12μηνο και δηλώσω να πάω Κύπρο, υπάρχει πιθανότητα να μείνω εκεί για 10-11 μήνες ;

Φυσικά

Giorgos87
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Giorgos87 »

Κάτι άκουσα για μετάθεση απο Κύπρο μετά απο κάποιο διάστημα, αλλά ελπίζω να μην είναι υποχρεωτική.

Υ. Γ Να'σαι καλά για την άμεση απάντηση
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Giorgos87 έγραψε:Κάτι άκουσα για μετάθεση απο Κύπρο μετά απο κάποιο διάστημα,αλλά ελπίζω να μην είναι υποχρεωτική.

Υ. Γ Να'σαι καλά για την άμεση απάντηση

Ισχύει, μπορείς να το διαβάσεις και εδώ

chris93

Δημοσίευση από chris93 »

Καλισπερα. Εγω μπενω Νοεμβριο κ θα δηλωσω απο και αν παρουσιαστω ειδικες δυναμεισ... Αν παω αμφιβιος ή πεζοναυτης θα εχω το δικαιοκα να παω Κυπρο.
313-35MK-41ΛΚ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από 313-35MK-41ΛΚ »

chris93 έγραψε: Καλισπερα. Εγω μπενω Νοεμβριο κ θα δηλωσω απο και αν παρουσιαστω ειδικες δυναμεισ... Αν παω αμφιβιος ή πεζοναυτης θα εχω το δικαιοκα να παω Κυπρο.
Όχι! Μόνο ορεινός πας στην Κύπρο.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης