35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
peiraiwths
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από peiraiwths »

40 μέρες; Πότε έγινε αυτό; Η σειρά μου ορκίστηκε στις 2 εβδομάδες και οι επόμενες ΕΣΣΟ στις 3! Την αίτηση εμάς μας την είχαν δώσει την πρώτη Κυριακή μετά Το επισκετήριο! Όταν φύγαν οι δικοί μας, μας μάζεψαν και μας πήγαν στα μαγειρία, εκεί μας μίλησε ένας απο τη στρατολογία και μετά μπαίναμε λίγοι λίγοι μέσα και συμπληρώναμε την αίτηση!
Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Vessty »

Οκ σε ευχαριστω... Νομιζα οτι η εκπαιδευση στο ΚΕΕΔ διαρκει 40 μερες...
peiraiwths
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Η εκπαίδευση ναι! Κάπου εκεί κρατάει! Όχι όμως μέχρι να ορκιστείς! Εγώ είχα παρουσιαστεί 16/8 και φύγαμε για Κύπρο στις 27/7! Οι άλλοι που πήραν μετάθεση σε μοίρες στην Ελλάδα είχαν φύγει πιό νωρίς!
Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Vessty »

Οκ σε ευχαριστω πολυ!
peiraiwths
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Να 'σαι καλά λεβέντη και καλή θητεία!
Άβαταρ μέλους
DollarJim
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από DollarJim »

Ευχαριστω πολυ τον πειραιωτη που με βοηθησε με τις γρηγορες και διευκρινιστικες απαντησεις του να εισαι καλα αδερφε!
nikhtas555
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από nikhtas555 »

Λίγα λόγια για την 35ΜΚ και από κάποιον που βρισκόταν εκεί σχετικά πρόσφατα.
Κατ'αρχάς στην 35ΜΚ δεν βρίσκονται μόνο όσοι τη δηλώνουν ως προτίμηση, οι περισσότεροι θέλουν να γίνουν πεζοναύτες στον Αυλώνα και βρίσκονται στην 35 λόγω και της ένδειξης ΕΛΔΥΚ. Ο Αυλώνας βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και δίνει τα πολυπόθητα μόρια των ειδικών δυνάμεων, ενώ η εκπαίδευση θεωρείται ευκολότερη αυτής της 35, άρα είναι ελκυστικότερος. Έτσι δημιουργείται το παράδοξο: Ενώ η θητεία στις ειδικές δυνάμεις είναι εθελοντική, η πλειοψηφία των στρατιωτών στην 35 δεν ήθελαν να είναι εκεί.

Τα στελέχη στο ΚΕΕΔ το γνωρίζουν και προσπαθούν να σας χρυσώσουν το χάπι: «όλοι επιστρέφουν ευχαριστημένοι, οι εγκαταστάσεις είναι καλύτερες» κ. Τ. Λ. Οι εγκαταστάσεις, με εξαίρεση το γεγονός, ότι στους θαλάμους υπάρχει κλιματιστικό, είναι όπως ακριβώς και οι ελληνικές. Μάλιστα τα κτήρια είναι σχετικά παλιά, ενώ το ΚΨΜ παίζει 24 ώρες το 24ώρο MAD.

Όσο για το κλίμα στο στρατόπεδο που είναι και το σημαντικότερο; Δυστυχώς βαρύ. Τα στελέχη έχουν μια ακαταμάχητη, όσο και ανεξήγητη επιθυμία να σας την πουν με το παραμικρό... Η εξωτερική πίεση που ασκείται από τα στελέχη μεταφέρεται στον λόχο, όπου οι παλιοί σου επιβάλλουν την εξουσία τους με την ανοχή των στελεχών. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι για πολλούς από τους στρατιώτες στις ειδικές δυνάμεις, η σημαντικότερη κατάκτηση της ζωής τους είναι το να γίνουν παλιοί, δημιουγεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

18χρονοι και 19χρονοι που έχουν βγάλει ΕΠΑΛ στην καλύτερη περίπτωση, βρίσκονται σε θέσεις με άτυπη ή και επίσημη εξουσία (οι ενδείξεις Υπαξ για τους δεκανείς δίνονται τυχαία) την οποία εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο. Καψωνάρουν, παρακάμπτουν κανόνες που επιβάλλουν στους νέους, τους εκφοβίζουν, ότι θα τους βγάλουν αναφερόμενους για το παραμικρό... Θα δείτε και οι ίδιοι, ότι επικρατεί μεγάλη αυστηρότητα, που εντείνεται από το γεγονός, ότι οι παλιοί είναι περισσότερο από πρόθυμοι να την εντείνουν. Όχι γιατί πιστεύουν στην αξία της τήρησης του κανόνα, αλλά γιατί αντλούν ευχαρίστηση από το να σας εξουσιάζουν. Για κάθε δέκα φορές που θα σας απειλούν ότι θα σας βγάλουν αναφερόμενους, θα σας βγάζουν μία. Γνωρίζουν και οι ίδιοι, ότι δεν μπορούν να σας βγάζουν συνεχώς για μικροπαραπτώματα, όπως ότι ήσασταν αγυάλιστοι. Προτιμούν να σας απειλούν αρχικά, να σας το παίζουν καλοί μετά και φυσικά απαιτούν να τους καλύπτετε στη συνέχεια.

Η εκπαίδευση είναι καθημερινή, στίβος καταδρομών, τρέξιμο, στίβος ημερήσιας εκπαίδευσης ή άλλες ασκήσεις. Προς όσους πιστεύουν, ότι στην 35 θα αθληθούν: Ναι μεν, αλλά. Πράγματι αθλείστε, αλλά όχι σωστά. Περισσότερο καταπονείστε, αν και για πολλούς παχείς η 35 όντως βοηθάει. Έξοδοι υπάρχουν αρκετές, ειδικά όταν στο στρατόπεδο υπάρχουν τρεις ΕΣΣΟ. Διαφορετικά δεν αποκλείεται να κάνετε και μήνα για να βγείτε, λόγω μικρής δύναμης, εβδομαδιαίων υπηρεσιών όπως το ΛΤΑ και η ΑΥΠ, ή γιατί απλά είστε νέοι και ο γραφέας βγάζει εξοδούχους τους δικούς του. Όσοι αποφασίζετε να εγκαταλείψετε (άλλωστε είστε εθελοντές) να έχετε υπόψη σας, ότι απαιτεί χρόνο.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Πηγαίνετε στον γιατρό ή στον ψυχολόγο της μονάδας και εξηγείτε γιατί θέλετε να φύγετε. Περιμένετε μέχρι να πάτε στο νοσοκομείο, όπου θα εξεταστείτε από τον αντίστοιχο γιατρό ή ψυχολόγο. Παίρνετε την ένδειξη για αλλαγή του Ι σας σε Ι2 για να συνεχίσετε στην Κύπρο ή Ι3 για να επιστρέψετε στην Ελλάδα και από'κει και πέρα είστε στο έλεος της γραφειοκρατίας. Δεν ενημερώνεστε για την πορεία της αίτησης σας από κανέναν, η αδιαφάνεια είναι πλήρης. Μπορεί να χρειαστείτε μερικές εβδομάδες αν έχετε κάποιο βύσμα ή ακόμη και τρεις μήνες μέχρι να σας επιτρέψουν να φύγετε.
Άβαταρ μέλους
DollarJim
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από DollarJim »

Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας ολα αυτα!
Άβαταρ μέλους
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ »

Αγχωθειτε κυριοι!
Άβαταρ μέλους
Vasss
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Vasss »

Ευχαριστω οσους απαντησαν στην ερωτηση μου σχετικα με τη γυμναστικη... Κατι αλλο, υπαρχει στα στρατοπεδα δυνατοτητα να γυμναστουν οσοι θελουν κατα τον ελευθερο χρονο τους?
Άβαταρ μέλους
jimaras
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από jimaras »

peiraiwths έγραψε:

Πιο πάνω είδα κάποιος να αναφέρει οτι το ποσοστό που κόβουν είναι μικρό! Αν τα 80 άτομα που κόπηκαν απο τη σειρά μου είναι μικρός αριθμός...

peiraiwths θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις μιας και φαίνεται οτι γνωρίζεις περι της 35ΜΚ

1. Για ποιούς κυρίως λόγους 'κόπηκαν' τα άτομα αυτά
2. Αν τελικά 'κοπείς' τι διαδικασία ακολουθεί;
3. Πόσο διάστημα μένεις Κύπρο πρίν επιστρέψεις Ελλάδα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά
speedster 1323

Δημοσίευση από speedster 1323 »

Vasss έγραψε:Ευχαριστω οσους απαντησαν στην ερωτηση μου σχετικα με τη γυμναστικη... Κατι αλλο, υπαρχει στα στρατοπεδα δυνατοτητα να γυμναστουν οσοι θελουν κατα τον ελευθερο χρονο τους;
Φυσικα αγορι μου, στον ελευθερο χρονο σου (που δεν θα εχεις κ πολυ) Εικόνακανε οση γυμναστικη θελεις.Εικόνα. Αλλα εγω σου προτεινω να ξεκουραζεσαι... Εικόνα.
Άβαταρ μέλους
Vasss
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Vasss »

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση... Απλα δεν θελω να χασω τη φορμα μου.

peiraiwths
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Ρε μάγκα με την σειρά μου εκτός απο MAD βλέπαμε και πολλά ντοκιμαντέρ! Σε ποιό λόχο ήσουν και τι σειρά; Η δικιά μου διμοιρία ήταν απο τις πιο άθλιες αλλα και ο λόχος γενικά ήταν ο πιο παλιός! Δεν ξέρω αν θυμάσαι αλλα όταν γέμιζε ο βόθρος του 43 (που είναι ο μόνος λόχος με βόθρο, οι άλλοι έχουν τον βιολογικό καθαρισμό) πλημμήριζε ο χώρος που πέρναμε φρουρά! Θυμάμαι τις τρύπες που είχε το ταβάνι της διμοιρίας μου και τα βράδια κάποιες φορές έπεφταν ποντίκια απο 'κει...

Μη πώ τι τραβάγαμε με τα νερά που τρέχαν όταν έβρεχε... Το κλιματιστικό το έφτιαξε μια σειρά μου 3 μήνες αφού είχαμε πάει... Αυτό που λες για τους παλιούς εν μέρει ισχύει! Όταν είχαν έρθει οι νέοι μας φάγαμε καψώνι απο τον λοχαγό γιατί τους είχαμε λάσκα...3 φορές αράπη για τον νέο πάει πολύ! Αναγκάζεσαι να γίνεις αυστηρός και να απηλήσεις γιατί πρέπει να "φυλάς" τον κώλο σου! Το μήνυμα απευθήνεται στον nikhtas555!

jimaras έγραψε:peiraiwths θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις μιας και φαίνεται οτι γνωρίζεις περι της 35ΜΚ

1. Για ποιούς κυρίως λόγους 'κόπηκαν' τα άτομα αυτά
2. Αν τελικά 'κοπείς' τι διαδικασία ακολουθεί;
3. Πόσο διάστημα μένεις Κύπρο πρίν επιστρέψεις Ελλάδα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

1. Κάποιοι κόπηκαν λόγω προβλημάτων πχ είχαμε ένα παλικάρι που κόπηκε επειδή είχε ρίξη χιαστών! Άλλοι κόπηκαν επειδή δεν άντεξαν την πίεση! Όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω τα στελέχη πιέζουν πολύ και όταν φύγουν τα στελέχη έχεις τους παλιούς! Το παλικάρι που είπε οτι υπηρέτησε πρόσφατα δε ξέρω αν είναι σειρά μου αλλα εμείς είχαμε άτομα που κόπηκαν λόγω των παλιών! Άλλους τους έκοψαν τα στελέχη αλλά αν κάποιος δεν έχει σωματικό πρόβλημα ο κύριως λόγος είναι η πίεση που ασκείται!

2. Αν κοπείς συνεπάγεται οτι έχεις βγεί Ι2 ή Ι3! Η διαδικασία που ακολουθεί είναι πολύ απλή! Βγαίνεις κίνηση και πηγαίνεις στο γιατρό όπου πιστοποιεί οτι δε μπορείς να συνεχίσεις στις ειδικές δυνάμεις! Απο 'κεί και πέρα είναι θέμα γραφιοκρατίας και διοικητή για το πότε θα φύγεις!

3. Για να φύγεις απο την Κύπρο πρέπει να βγείς Ι3 αλλίως σαν Ι2 σε κρατάνε Κύπρο σε κάποιο τάγμα πεζικού! Το διάστημα δεν είναι στάνταρ! Είχα σειρά που κόπηκε στα ΠΕΝ και τον έδιωξαν λίγο πριν έρθει η άλλη σειρά! Απ'οτι κατάλαβα είναι θέμα υπηρεσίας για να ανθα φύγεις εγκαίρως! Συνήθως κρατάνε τους γιωτάδες για να κάνουν θαλαμοφυλίκια και εστιάτορες! Όταν φεύγει ο λόχος για εκπαίδυεση μένουν πίσω οι γιωτάδες για να κάνουν καθαριότητες και υπηρεσίες!

Οτιδήποτε άλλη απορία έχεις ευχαρίστως να στη λύσω!

Άβαταρ μέλους
jimaras
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από jimaras »

Να σαι καλά φίλε μου, με κάλυψες πληρως. Ρώτησα για τα κοψήματα διότι δέν ξέρω πως λειτουργεί το όλο σύστημα (δεν έχω πάει στρατό, τώρα στις 28 μπαίνω κεεδ) κι επειδή έχω στο μυαλό μου να δηλώσω κύπρο για την εμπειρία (είμαι απο βόρεια ελλάδα) Νόμιζα οτι σε κόβουν για λόγους πχ: Του οτι δυσκολεύεσαι κάπου στο στοίβο μάχης ή κόλλησες επανειλημένα σε κάποιο εμπόδιο ή δίστασες σε κάποια δοκιμασία, και σε κόβουν.(δεν είμαι και ο John Rambo) Εικόνα

Είναι δηλαδή πέραν τις σκληρής καταπόνησης, περισότερο θέμα ψυχολογίας και εκεί ε; Στην ουσία 'κοβεσαι', δεν σε 'κόβουν'. Αυτό κατάλαβα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες