Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Πληροφορίες για μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και πως επηρεάζονται από τη μειωμένη θητεία
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
Επάγγελμα: Φοιτητης

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από AccountSaver »

Παιδιά τελικά χρειάστηκαν 1 έγγραφο παραπάνω.

Οικογενειακή κατάσταση.
Ληξειαρχική πράξη
Υπευθυνη δηλωση, για το γεγονος.

(Πριν 2 μέρες ορκίστηκα) πλέον το πράγμα αναμένετε... Την Τρίτη πρωί θα μάθω που πάω.

Να'στε καλά ...

(πάντως πολλά άτομα που πέτυχα παλιούς δικαιούνταν κατ'εξαίρεση μετάθεση και πήραν τα 3 τους !)
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 107

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από Greek_Army »

Την τρίτη δεν πρόκειται να μάθεις κάτι.
mile

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από mile »

Καλησπέρα παίδες!
Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για κατ'εξαίρεση μετάθεση:
1) Επειδή δεν έκανα τα χαρτιά μου στο κέντρο εκπαίδευσης, τώρα που πήρα μετάθεση για περαμεθώριο μπορώ να κάνω αίτηση και αν ναι μεχρι πότε μπορώ να καταθέσω τα χαρτιά μου; Ένας από τους τυπάδες που πωλούν βιβλία στις μονάδες (το στρατογνωσία νομίζω) μας είχε πει ότι τα χαρτιά για κατ΄εξαίρεση στις μονάδες πρέπει να τα καταθέσουμε μέσα σε 10 μέρες αλλιώς τη χάνουμε γιατί δεν ξανασυνεδριάζουν οι επιτροπές. Ισχύει κάτι τέτοιο;
2) Ο πατέρας μου πάσχει από χαμηλής κακοήθειας νεόπλασμα (καρκίνο) οπότε λογικά πληρώ τις προυποθέσεις. Εκτός από το χαρτί από το δημόσιο νοσοκομείο που τον παρακολουθεί τι άλλο χαρτί μπορεί να χρειάζομαι;
3) Μπορώ να δηλώσω περιοχές προτίμησης για τη μετάθεση ή μόνο με βύσμα γίνεται η δουλειά; Με ενδιαφέρει να πάω σε κάποιο στρατόπεδο κοντά στην πόλη μου ή στην περιοχή που σπουδάζει η αδερφή μου και όσο γίνεται να εξασκώ και την ειδικότητά μου εκεί (οδοντίατρος).

abas

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από abas »

Παρουσιάστηκα 24/10/11 (Δ1 ΕΣΣΟ). Από την προηγούμενη βδομάδα (17/11/11) βρίσκομαι σε μονάδα στον Εβρο. Είμαι 2ος από 4 παιδιά (πολύτεκνος - 8μηνη θητεία).
Αύριο παρουσιάζεται ο μεγαλύτερος (1ος από τα 4 παιδιά) αδελφός μου, Δ2 ΕΣΣΟ, και αυτός 8μηνη θητεία.
Το δικαίωμα να υπηρετήσει ένας από τους δύο στον τόπο συμφερόντων του (Αθήνα) θα το χρησιμοποιήσω εγώ.
Τι πρέπει να κάνω; Αιτηση για "κατ' εξαίρεση";
Τι δικαιολογητικά χρειάζονται; Πόσο καιρό θα πάρει;

Μπορεί να βοηθήσει και το ότι η μητέρα μου έχει νοσηλευτεί και χειρουργηθεί προ ετών (σε ιδιωτική κλινική) για καρκίνο; Πρέπει να το βάλω και αυτό; Και με τι δικαιολογητικά;

Ευχαριστώ πολύ
toli4nos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από toli4nos »

Καλησπερα σας.
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Ειμαι δ1 ΕΣΣΟ και υπηρετω στις ειδικες δυναμεις περιπου ενα μηνα. Τωρα ηρθα στον βολο να περασω τα π. Ε. Ν και δικαιουμαι κατ'εξαιρεση μεταθεση επειδη υπηρετει ο αδερφος μ στον εβρο. Μ εχει στειλει τα χαρτια και τα κατεθεσα σημερα. Ξερει κανεις ποσο καιρο παιρνει συνηθως για να βγει η ματεθεση. Γτ θελω να παω πεζικο στον τοπο μ. Τα π. Ε. Ν αρχιζουν αυριο. Θα εχει βγει η μεταθεση μεσα σε 20 μερες; Η πρεπει να το πω για να με διωξουνε απο τα π. Ε. Ν;

υ. Σ : Ελπιζω να μου απαντησετε γρηγορα γτ δεν εχω πολυ χρονο.

ευχαριστω πολυ.
Στρατιώτης

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από Στρατιώτης »

Καλησπέρα παιδιά, χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθειά σας!
Έχω πνευμονολογικό πρόβλημα, υπηρετώ στον Έβρο και είμαι Ι4. Έκανα τα χαρτιά μου για κατ'εξαίρεση μετάθεση και έχω πάρει παραπεμπτικό για να με εξετάσει πνευμονολόγος ξανά, ώστε, αν γίνεται, να μου γράψει με κάποιον τρόπο ότι πρέπει να φύγω από τον Έβρο και να πάω Αθήνα (η περιοχή προτίμησης που έγραψα στα χαρτιά μου για τη μετάθεση).
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, ξέρετε αν πράγματι μπορεί ένας στρατιωτικός γιατρός να γράψει κάτι τέτοιο ως γνωμάτευση;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Στρατιώτης έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθειά σας!
Έχω πνευμονολογικό πρόβλημα, υπηρετώ στον Έβρο και είμαι Ι4. Έκανα τα χαρτιά μου για κατ'εξαίρεση μετάθεση και έχω πάρει παραπεμπτικό για να με εξετάσει πνευμονολόγος ξανά, ώστε, αν γίνεται, να μου γράψει με κάποιον τρόπο ότι πρέπει να φύγω από τον Έβρο και να πάω Αθήνα (η περιοχή προτίμησης που έγραψα στα χαρτιά μου για τη μετάθεση).
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, ξέρετε αν πράγματι μπορεί ένας στρατιωτικός γιατρός να γράψει κάτι τέτοιο ως γνωμάτευση;

1. Η κατ'εξαίρεση μετάθεση σε πάει στο τόπο διαμονής σου

2.Mπορεί να γράψει ότι λόγω του προβλήματος υγείας ο στρατιώτης θα πρέπει να υπηρετήσει στο τόπο του Εικόνα

Στρατιώτης

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από Στρατιώτης »

Οκ Greek Army, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση!
Για να δούμε... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Η κατ'εξαίρεση μετάθεση, υπάρχει περίπτωση,

α) Να σε μετακινήσουν αλλού ενώ έχεις πάρει ήδη κατ'εξαίρεση μετάθεση και είσαι στην μονάδα σου;
β) Να σε πάρουν απόσπαση αλλού;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

AccountSaver έγραψε:Η κατ'εξαίρεση μετάθεση, υπάρχει περίπτωση,

α) Να σε μετακινήσουν αλλού ενώ έχεις πάρει ήδη κατ'εξαίρεση μετάθεση και είσαι στην μονάδα σου;

α) Η κατ'εξαίρεση μετάθεση μια φορά γίνεται

β) Για να σου έρθει απόσπαση θα πρέπει η να βάλεις βύσμα η να έχει ανάγκη από άτομα το άλλο στρατόπεδο.

Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Greek_Army έγραψε:

β) Άλλο απόσπαση και άλλο μετάθεση

Κατάλαβα, άρα και να θέλω που λέει ο λόγος να πάρω μετάθεση δεν γίνεται, μόνο με βύσμα ενδιάμεσα.

Ναι, για την απόσπαση μπορούν να με πάρουν ανά πάσα στιγμή απο μια μονάδα η οποία θέλει άτομα για μόνιμη δύναμη και δεν τα βγάζει πέρα ούτε 1/100; Ενώ ζητάει συνέχεια απο άλλες μονάδες άτομα, υπάρχει περίπτωση να στείλει δικό της άτομο για απόσπαση;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

AccountSaver έγραψε:
Greek_Army έγραψε:

β) Άλλο απόσπαση και άλλο μετάθεση

Κατάλαβα, άρα και να θέλω που λέει ο λόγος να πάρω μετάθεση δεν γίνεται, μόνο με βύσμα ενδιάμεσα.

Ναι, για την απόσπαση μπορούν να με πάρουν ανά πάσα στιγμή απο μια μονάδα η οποία θέλει άτομα για μόνιμη δύναμη και δεν τα βγάζει πέρα ούτε 1/100; Ενώ ζητάει συνέχεια απο άλλες μονάδες άτομα,υπάρχει περίπτωση να στείλει δικό της άτομο για απόσπαση;

Xωρίς βύσμα; Όχι

Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Ωραία, όσο μπορείς να πείς δηλαδή ωραία.

mile

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από mile »

Greek_Army έγραψε:1. Η κατ'εξαίρεση μετάθεση σε πάει στο τόπο διαμονής σου

Πάνω σε αυτό θα ήθελα μια διευκρίνιση: Σπίτι που νοικιάζει η αδερφή μου στη θεσσαλονίκη μπορεί να θεωρηθεί τόπος διαμονής μου ή πρέπει απαραίτητα να είναι η κατοικία των γονέων μου (η οποία είναι πολύ πιο μαρκυά);
Επηρεάζεται αυτή η επιλογή από το λόγο της κατ'εξαίρεσης μετάθεσης;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Έχω γράψει στην προηγούμενη σελίδα που είχε ρωτήσει ένα παιδί για τον τόπο διαμονής ψάξε να το βρεις
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης