Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Πληροφορίες για μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και πως επηρεάζονται από τη μειωμένη θητεία
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
Επάγγελμα: Φοιτητης

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από AccountSaver »

Μόνο αυτό; Δεν χρειάζεται να δείξω οτι ο αδερφός μου μένει Αθήνα μόνιμα και είμαι κάπως σαν προστάτης;

Το καλύτερο δηλαδή είναι απλά το έγγραφο Θανάτου;

Επίσης... Μετά την ορκομωσία που θα μας δώσουν άδεια, τότε θα έρθω να τα κάνω το 1ο πράγμα που θα κάνω. Θα είναι.

Αλλά επιπλέον ερώτηση... Πόσο καιρό παίρνει για να γίνει η μετάθεση;

Και επίσης... Απο το έντυπο που εκτύπωσα δεν βγάζω άκρη πως να τα συμπληρώσω !:(

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 107

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από Greek_Army »

AccountSaver έγραψε:Μόνο αυτό; Δεν χρειάζεται να δείξω οτι ο αδερφός μου μένει Αθήνα μόνιμα και είμαι κάπως σαν προστάτης;

Το καλύτερο δηλαδή είναι απλά το έγγραφο Θανάτου;

Επίσης... Μετά την ορκομωσία που θα μας δώσουν άδεια, τότε θα έρθω να τα κάνω το 1ο πράγμα που θα κάνω. Θα είναι.

Αλλά επιπλέον ερώτηση... Πόσο καιρό παίρνει για να γίνει η μετάθεση;

Και επίσης... Απο το έντυπο που εκτύπωσα δεν βγάζω άκρη πως να τα συμπληρώσω !:(

Προστάτης θεωρείται ο αδερφός σου που είναι ποιο μεγάλος από εσένα

Για να πάρεις κατ'εξαίρεση Θα πρέπει να συμπληρώσεις 1 μήνα στην παραμεθόριο

Δεν χρειάζεται να συμπληρώσεις κάτι, θα πας εκεί θα σου δώσουν έντυπο και θα σε βοηθήσουν, εσύ απλά πρέπει να έχεις μαζί σου αυτό που σου έγραψα

Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
Επάγγελμα: Φοιτητης

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από AccountSaver »

Κατάλαβα.

Εγώ ας πούμε θα είμαι 1 μήνα σίγουρα έτσι όπως το κόβω στο 585 της Καστοριάς (είμαι απο Θεσσαλονίκη) . Δεν παίζει ρόλο δηλαδή οτι είναι μόνιμος κάτοικος Αθήνας λόγω δουλειάς και η μητέρα μου έχει μείνει μόνη πίσω;

ΟΚ, θα το έχω αυτό. Σαν οικογενειακή μερίδα με έχουν στο στρατολογικό γραφείο Έδεσσας, οπότε θα μπορέσω να το στείλω και απο το παλαιό 424 της Θεσσαλονίκης το έγγραφο μου ε;

Επίσης... Ως πρόσφατος θάνατος έχω κάποιο άλλο "πλεονέκτημα" λάθος έκφραση λαλά αυτή μου φάνηκε σωστή.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

AccountSaver έγραψε:Κατάλαβα.

1. Εγώ ας πούμε θα είμαι 1 μήνα σίγουρα έτσι όπως το κόβω στο 585 της Καστοριάς (είμαι απο Θεσσαλονίκη) . Δεν παίζει ρόλο δηλαδή οτι είναι μόνιμος κάτοικος Αθήνας λόγω δουλειάς και η μητέρα μου έχει μείνει μόνη πίσω;

2. ΟΚ, θα το έχω αυτό. Σαν οικογενειακή μερίδα με έχουν στο στρατολογικό γραφείο Έδεσσας, οπότε θα μπορέσω να το στείλω και απο το παλαιό 424 της Θεσσαλονίκης το έγγραφο μου ε;

3. Επίσης... Ως πρόσφατος θάνατος έχω κάποιο άλλο "πλεονέκτημα" λάθος έκφραση λαλά αυτή μου φάνηκε σωστή.

1. Λάθος, θα είσαι 1 μήνα Καστοριά και 1 μήνα σε μονάδα (παραμεθόριο) και μετά θα πάρεις μετάθεση για κοντά στο σπίτι σου!

2. Δες εδώ

3. Εκτός από την μετάθεση όχι...

ellingonios
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από ellingonios »

Γεια και χαρα σας

Εχω την εξης ερωτηση

Ο γιος καταταχτηκε στο στρατο το σεπτεμβριο και εκαι εμαθε οτι ορισμενοι μπορουν να κανουν
χρηση του άρθρου 75 του νόμου ν.3421/2005, στην κατ' εξαίρεση Τοποθέτηση λόγω Κοινωνικών Προβλημάτων
Φυσικα δεν ηταν δυνατον να καταθεσει τα χαρτια στο κεντρο διοτι τα ηθελαν σε δυο ημερες και να ειναι του τελευταιου μηνος (αυτο μπορουσε να το κανει καποιος που ηταν ενημερωμενος απο πριν για αυτο το θεμα)
Ειπαν ομως οτι μπορει να τα καταθεσει στην μοναδα που θα παει και να γινει απο εκει η δουλεια
Ερωτω λοιπον εγω ο πατερας του (με βαση τα 2 χρονια που υπηρετησα πριν 30 χρονια)

Ποιος και τι διασφαλιζει οτι ο διοικητης του δεν θα πεταξει τα δικαιολογητικα και την αιτηση στον καλαθο των αχρηστων η στην καλυτερη περιπτωση ολως τυχαιως να ξεχαστουν στο συρταρι του.
Και απαντω... Κανεις... Αρα... Να δωσει ο θεος να ειναι τυχερος και να μην πεσει σε στραβο η περιεργο διοικητη... Σωστα;
Να πω την πασα αληθεια... Δεν γνωριζω πως ειναι οι στρατιωτικοι τωρα αλλα στα δικα μου χρονια ηταν οτι το χειροτερο...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

ellingonios έγραψε:Γεια και χαρα σας

Εχω την εξης ερωτηση

Ο γιος καταταχτηκε στο στρατο το σεπτεμβριο και εκαι εμαθε οτι ορισμενοι μπορουν να κανουν
χρηση του άρθρου 75 του νόμου ν.3421/2005, στην κατ' εξαίρεση Τοποθέτηση λόγω Κοινωνικών Προβλημάτων
Φυσικα δεν ηταν δυνατον να καταθεσει τα χαρτια στο κεντρο διοτι τα ηθελαν σε δυο ημερες και να ειναι του τελευταιου μηνος (αυτο μπορουσε να το κανει καποιος που ηταν ενημερωμενος απο πριν για αυτο το θεμα)
Ειπαν ομως οτι μπορει να τα καταθεσει στην μοναδα που θα παει και να γινει απο εκει η δουλεια
Ερωτω λοιπον εγω ο πατερας του (με βαση τα 2 χρονια που υπηρετησα πριν 30 χρονια)

Ποιος και τι διασφαλιζει οτι ο διοικητης του δεν θα πεταξει τα δικαιολογητικα και την αιτηση στον καλαθο των αχρηστων η στην καλυτερη περιπτωση ολως τυχαιως να ξεχαστουν στο συρταρι του.
Και απαντω... Κανεις... Αρα... Να δωσει ο θεος να ειναι τυχερος και να μην πεσει σε στραβο η περιεργο διοικητη... Σωστα;
Να πω την πασα αληθεια... Δεν γνωριζω πως ειναι οι στρατιωτικοι τωρα αλλα στα δικα μου χρονια ηταν οτι το χειροτερο...

H πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει ο Γιος Σου, είναι να πάει στο 1ο γραφείο και να μάθει αν έχει σταλεί από το κέντρο στην μονάδα o ΑΦΟ (Ατομικός Φάκελος Οπλίτη) αν του πούνε ότι δεν έχει έρθει ας επικοινωνήσει με την στρατολογία να το στείλουν με ΦΑΞ στην μονάδα

Έπειτα να ρωτήσει αν μπορεί να κάνει εξουσιοδότηση σε εσάς ώστε να πάτε να καταθέσετε εσείς τα χαρτιά του στην στρατολογία

Αυτό γίνεται σίγουρα στην διαδικασία της μειωμένης θητείας, ας ρωτήσει στο 1ο γραφείο...

kapamarou
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από kapamarou »

Καλησπέρα σας!Παρουσιάστηκε χθες ο μεγαλύτερος αδερφός μου στη Σπάρτη και θέλω να μάθω αν δικαιούται κατ'εξαίρεση μετάθεση και τι δικαιολογητικά χρειάζονται. Είμαστε 3 αδερφια και πριν από 8 μήνες χάσαμε τον πατέρα μας. Το οικογενειακό εισόδημα είναι γύρω στις 7,000?.

Και κάτι ακόμα. Με την κατ'εξαίρεση μετάθεση δικαιούται αποκλειστήκα να πάει στον τόπο καταγωγής μας ή μπορεί να δηλώσει και αλλού; Ρωτάω γιατί μετά το συμβάν μένουμε οικογενειακώς Αθήνα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

kapamarou έγραψε:Καλησπέρα σας!Παρουσιάστηκε χθες ο μεγαλύτερος αδερφός μου στη Σπάρτη και θέλω να μάθω αν δικαιούται κατ'εξαίρεση μετάθεση και τι δικαιολογητικά χρειάζονται. Είμαστε 3 αδερφια και πριν από 8 μήνες χάσαμε τον πατέρα μας. Το οικογενειακό εισόδημα είναι γύρω στις 7,000?.

Και κάτι ακόμα. Με την κατ'εξαίρεση μετάθεση δικαιούται αποκλειστήκα να πάει στον τόπο καταγωγής μας ή μπορεί να δηλώσει και αλλού; Ρωτάω γιατί μετά το συμβάν μένουμε οικογενειακώς Αθήνα.

1. Θάνατος γονέα ή αδελφού-αδελφής, εντός έτους (τελευταίο 12μηνο)

2. Ο "τόπος συμφερόντων" τεκμηριώνεται με μία βεβαίωση από το δήμο/κοινότητα που μένεις

kapamarou
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από kapamarou »

Μήπως γνωρίζετε και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, στο περίπου, καθώς και ποτε θα τα καταθέσει;

Και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Ληξιαρχική πράξη θανάτου

Εδώ θα βρεις το έντυπο

Θα τα καταθέσει όποτε θέλει εκείνος είτε στο στρατόπεδο είτε στην στρατολογία (καλύτερα)

Για περισσότερες πληροφορίες δες προηγούμενες σελίδες

mike

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από mike »

Καλησπέρα! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Δικαιουμαι μειωμενη θητεια (πατερας 72) και μαλλον και κατ εξαιρεση μεταθεση (ειμαι απο αναβολη υγειας με προβλημα στη μεση, κινητικο προβλημα μητερας κ σοβαρο καρδιολογικο προβλημα πατερα, χαμηλο προσωπικο εισοδημα). Καπου διαβασα οτι οι μειωμενης θητειας μετα τους 4 μηνες πανε κοντα στο σπιτι τους. Στη δικη μου περιπτωση θα μπορεσω εξ αρχης να μετατεθω κοντα στο σπιτι μου. Αναιρει η μειωμενη θητεια την αμεση κατ εξαιρεση μεταθεση. Κα τελος ποτε να δωσω τις αιτησεις. Παρουσιαζομαι 15/11/11 αλλα τα χαρτια τα εχω ηδη ετοιμα. Να τα παω τωρα στη στρατολογια ή οταν παρουσιαστω; Ευχαριστω πολυ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

mike έγραψε:Καλησπέρα! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Δικαιουμαι μειωμενη θητεια (πατερας 72) και μαλλον και κατ εξαιρεση μεταθεση (ειμαι απο αναβολη υγειας με προβλημα στη μεση, κινητικο προβλημα μητερας κ σοβαρο καρδιολογικο προβλημα πατερα, χαμηλο προσωπικο εισοδημα). Καπου διαβασα οτι οι μειωμενης θητειας μετα τους 4 μηνες πανε κοντα στο σπιτι τους. Στη δικη μου περιπτωση θα μπορεσω εξ αρχης να μετατεθω κοντα στο σπιτι μου. Αναιρει η μειωμενη θητεια την αμεση κατ εξαιρεση μεταθεση. Κα τελος ποτε να δωσω τις αιτησεις. Παρουσιαζομαι 15/11/11 αλλα τα χαρτια τα εχω ηδη ετοιμα. Να τα παω τωρα στη στρατολογια ή οταν παρουσιαστω; Ευχαριστω πολυ.

Δεν αναιρεί η μειωμένη θητεία την κατ'εξαίρεση μετάθεση, τα χαρτιά σου είναι προτιμότερο να τα καταθέσεις εσύ ο ίδιος στην στρατολογία ώστε να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα στο κέντρο που θα παρουσιαστείς!

Απλά να ξέρεις ότι για να πάρεις κατ'εξαίρεση θα πρέπει να συμπληρώσεις 1 μήνα στην μονάδα

mike

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από mike »

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Οταν λες 1 μηνα στη μοναδα τι εννοεις; Ειμαι ψυχολογος κ παρουσιαζομαι υγειονομικο αυλωνα. Μετα μαλλον παμε για εκπαιδευση πεντελη. Θα ηθελα να ρωτησω κ κατι τελευταιο αν γνωριζεις. Οσοι παρουσιαζομαστε 15/11 εξ αναβολης υγειας θα ορκιστουμε με αυτους που μπαινουν εως 27/11; Δηλαδη θα κανουμε στο κεντρο 10 ημερες παραπανω μεχρι να ορκιστούμε; Σε ευχαριστω εκ των προτερων
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

mike έγραψε:Σε ευχαριστω για την απαντηση. Οταν λες 1 μηνα στη μοναδα τι εννοεις; Ειμαι ψυχολογος κ παρουσιαζομαι υγειονομικο αυλωνα. Μετα μαλλον παμε για εκπαιδευση πεντελη. Θα ηθελα να ρωτησω κ κατι τελευταιο αν γνωριζεις. Οσοι παρουσιαζομαστε 15/11 εξ αναβολης υγειας θα ορκιστουμε με αυτους που μπαινουν εως 27/11; Δηλαδη θα κανουμε στο κεντρο 10 ημερες παραπανω μεχρι να ορκιστούμε; Σε ευχαριστω εκ των προτερων

Εννοώ ότι θα πρέπει να κάτσεις 1 μήνα στην μονάδα που θα πας! Η ειδικότητα είναι άλλο πράγμα Εικόνα

Εξ'αναβολής κατάταξη

mike

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από mike »

Σε ευχαριστω πολύ. Θα παω μεσα στις επομενες ημερες στη στρατολογια να καταθεσω τα χαρτια μουΕικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης