Αναβολή για κοινωνικούς - οικονομικούς λόγους
Καλησπερα παιδια! Παρουσιαζομαι αυριο αλλα τη μεγαλη βδομαδα ειχα κανει αιτηση για αναβολη για κοινωνικους λογους και μου παν απο τη στρατολογια οτι θα την παρω σιγουρα και οτι θα ειδοποιηθω. Μεχρι σημερα δεν με ειδοποιησαν και τωρα μπηκα στο ιντερνετ και γραφει τελειτε αναβολη καταταξης μεχρι και δεν γραφει κατι αλλο. Απο τη στρατολογια μου ειπαν οτι τον αυγουστο θα Μου ξαναρθει το χαρτι και το χαρτι καταταξης μου το χουν κρατησει εκει... Να ανησυχω η απλα δεν το εχουν ανανεωσει?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 70
κωστας έγραψε:Καλησπερα παιδια! Παρουσιαζομαι αυριο αλλα τη μεγαλη βδομαδα ειχα κανει αιτηση για αναβολη για κοινωνικους λογους και μου παν απο τη στρατολογια οτι θα την παρω σιγουρα και οτι θα ειδοποιηθω. Μεχρι σημερα δεν με ειδοποιησαν και τωρα μπηκα στο ιντερνετ και γραφει τελειτε αναβολη καταταξης μεχρι και δεν γραφει κατι αλλο. Απο τη στρατολογια μου ειπαν οτι τον αυγουστο θα Μου ξαναρθει το χαρτι και το χαρτι καταταξης μου το χουν κρατησει εκει... Να ανησυχω η απλα δεν το εχουν ανανεωσει;
Εσύ γιατί δεν πήρες τηλέφωνο η δεν πέρασες μια βόλτα από το στρατολογικό γραφείο; Εγώ στην θέση σου δεν θα τους εμπιστευόμουνα
-
- Στρατηγός
Φίλε Λεο το μηνυμά σου μεταφέρθηκε εδώ
Εγω εργαζομαι αυτη την στιγμη... Και δεν μπορω να αφησω την δουλεια μου... Δεν μπορω με καποιο τροπο να παρω 3 μηνες αναβολη;
Καλησπερα παρουσιαζομαι 16/9 αλλα θελω ως το νοεμβρη Να μεινω στη δουλεια που ειμαι για να δουλεψω μιας κ οι καιροι ειναι δυσκολοι οικονομικα μην την αφησω. Τι δικαιολογιτικα Ακριβως χρειαζομαι για 3μηνη αναβολη που οπως ξερω ειναι στους οικονομικους Κοινωνικους λογους. Απο την σταρτολογια δεν μου το διευκρινησαν Ακριβως μου φανηκε ουτε αυτοι ηξεραν ακριβως
-
- Στρατηγός
Αναβολή κατάταξης για κοινωνικούς λόγους.
Φ.900α/7917/11029/6 Ιουλίου 2010
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Κοράντης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα την αναβολή κατάταξης για κοινωνικούς λόγους σας γνωρίζω τα ακόλουθα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε υπ' όψιν μου η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΘΑ:
Το άρθρο 29 του ν.3421/2005 προβλέπει την αναβολή κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις των στρατευσίμων, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία που υποχρεούνται να καταταγούν, έχουν οικογενειακούς - προσωπικούς - οικονομικούς λόγους, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους ή έχουν υποχρεώσεις, που πρέπει να εκπληρώσουν στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με την ίδια διάταξη, η σχετική αίτηση κατατίθεται στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο, συνοδευόμενη από επίσημα έγγραφα, προς απόδειξη συνδρομής των επικαλούμενων λόγων. Επί της αποδοχής ή απόρριψης του αιτήματος αποφασίζει η Διοίκηση Στρατολογίας, στην οποία υποβάλλεται η αλληλογραφία από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο. Η αναβολή χορηγείται μια μόνο φορά και διαρκεί μία ΕΣΣΟ (δηλαδή περίπου τρεις (3) μήνες).
Η παραπάνω διάταξη θεσπίστηκε για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία κατάταξης προκύψουν σοβαροί λόγοι, η μη αντιμετώπιση των οποίων ή θα καταστήσει τη στράτευση επαχθή για τον στρατεύσιμο ή θα τον οδηγήσει σε ανυποταξία. Η διατύπωση του άρθρου 29 του ν.3421/2005, από το οποίο προβλέπεται η χορήγηση της αναβολής, καθορίζει Με σαφήνεια τους δικαιούχους, οι οποίοι πρέπει να είναι στρατεύσιμοι, δηλαδή τελούντες νόμιμα εκτός Ενόπλων Δυνάμεων, ηλικίας δεκαεννέα μέχρι σαράντα πέντε ετών, τις λοιπές προϋποθέσεις χορήγησής της (ύπαρξη οποιουδήποτε οικογενειακού ή προσωπικού ή οικονομικού λόγου, για την αντιμετώπιση του οποίου απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του στρατεύσιμου ή η ύπαρξη οποιασδήποτε υποχρέωσης, που πρέπει να εκπληρώσει στο άμεσο μέλλον), τις προθεσμίες κατάθεσης του αιτήματος και τη διάρκειά της.
Η απαίτηση που τίθεται από την ίδια διάταξη να προκύπτει η συνδρομή των επικαλούμενων για τη χορήγηση της αναβολής λόγων από επίσημα έγγραφα, σημαίνει ότι τα έγγραφα αυτά πρέπει να είναι συναφή με τους επικαλούμενους λόγους, ώστε να αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του αιτούντος για τη χορήγηση της αναβολής και βεβαίως δεν είναι δυνατή η απαρίθμηση όλων των περιπτώσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η αρμόδια διεύθυνση, με διαταγή της προς τα Στρατολογικά Γραφεία και τις Διοικήσεις Στρατολογίας, διευκρίνισε θέματα που αφορούν στη διαδικασία και την αρμοδιότητα για λήψη απόφασης επί αιτημάτων χορήγησης αναβολής για κοινωνικούς λόγους.
Εν κατακλείδι, η αναφερθείσα διάταξη έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς στρατεύσιμους να αντιμετωπίσουν άμεσα προβλήματά τους, η μη επίλυση των οποίων, ενδεχομένως, τους οδηγούσε σε ανυποταξία, ενώ το γεγονός ότι η αρμοδιότητα για την αποδοχή ή απόρριψη των σχετικών αιτημάτων ανήκει στις Διοικήσεις Στρατολογίας που προΐστανται των Στρατολογικών Γραφείων, εξασφαλίζει Την αντικειμενικότητα της κρίσης.
Δεν παω σχολειο πλεον δεν κανω τιποτα απλα βοιθαω σε καποιες δουλειες το καλοκαιρι διοτι ο πατερας μου εχει μαγαζι σε παραλια Beach Bar Και δουλευω εκει... Τι πρεπει να κανω για να μην μπω τον αυγουστο; Δεν εχω κανενα προβλημα υγειας ι τα παραπανω οπως διαβασα στο αρθρο
-
- Στρατηγός
Βασιλησ έγραψε:Δεν παω σχολειο πλεον δεν κανω τιποτα απλα βοιθαω σε καποιες δουλειες το καλοκαιρι διοτι ο πατερας μου εχει μαγαζι σε παραλια Beach Bar Και δουλευω εκει... Τι πρεπει να κανω για να μην μπω τον αυγουστο; Δεν εχω κανενα προβλημα υγειας ι τα παραπανω οπως διαβασα στο αρθρο
Απλά θα επικαλεστείς οικονομικό πρόβλημα, μπορείς να διαβάσεις και προηγούμενες σελίδες
Δεν πρεπει ομως καπως να το δικαιολογήσω καπως; Γιατι δεν γινετε να παω ετσι και να τυς πω θελω αναβολη για οικονομικους λογους δεν θα χρειαστω καποιο χαρτι κατι βρε αδερφε... Σας ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!
-
- Στρατηγός
Βασιλησ έγραψε:Δεν πρεπει ομως καπως να το δικαιολογήσω καπως; Γιατι δεν γινετε να παω ετσι και να τυς πω θελω αναβολη για οικονομικους λογους δεν θα χρειαστω καποιο χαρτι κατι βρε αδερφε... Σας ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!
Ένας φίλος μου πάντως δεν τους πήγε τίποτα, απλά είχε μια υπεύθυνη δήλωση ότι πρέπει να βοηθήσει οικονομικά τον πατέρα μου και αυτή την περίοδο είναι ψυχικά πιεσμένος και δεν μπορεί να υπηρετήσει

Ωραια καλο αυτο γιατι δεν λεει να μπω καλοκαιριατικα εχουμε το μαγαζι δουλεια γουστα βγαζουμε... Αλλα πανω απο ολα δουλεια... Και να σε Ρωτησω φιλε μου Υπεύθυνη δήλωση οταν λες; Απο που την περνεις;
-
- Στρατηγός
Βασιλησ έγραψε:Ωραια καλο αυτο γιατι δεν λεει να μπω καλοκαιριατικα εχουμε το μαγαζι δουλεια γουστα βγαζουμε... Αλλα πανω απο ολα δουλεια... Και να σε Ρωτησω φιλε μου Υπεύθυνη δήλωση οταν λες; Απο που την περνεις;
Δεν ξέρω λογικά θα είναι η απλή υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για ολα να εισαι καλα!
Kαλησπερα!
Δυο ερωτησεις παιδια, εαν μπορειτε να με διαφωτισετε! Η αναβολη μου τελειωνει 31/12 οποτε εαν εχω καταλαβει σωστα ειμαι για καταταξη τον Μαιο (αν εχω καταλαβει λαθος ας μςε διορθωσει καποιος). Επειδη τους καλοκαιρινους μηνες χρειαζομαι στην δουλεια για να βοηθαω τον πατερα μου μπορειτε να μου πειτε :
1. Για αναβολη για κοινωνικους λογους, πρεπει να κανω καποια αιτηση στην στρατολογια πριν τελειωσει η κανονικη μου αναβολη λογων σπουδων; Ή πρεπει να περιμενω για αργοτερα, αφου μου ερθει το χαρτι καταταξης; Το χαρτι καταταξης ποσο καιρο πριν παρουσιαστεις σου ερχεται;
2. Η αναβολη για κοινωνικους λογους μπορει να ειναι Και 6μηνη, ή ειναι μονο 3μηνη; Εαν χρειαζομαι 6μηνη θα κανω την διαδικασια 2 φορες;
Αυτααα... Ευχαριστω Εκ των προτερων!
Δυο ερωτησεις παιδια, εαν μπορειτε να με διαφωτισετε! Η αναβολη μου τελειωνει 31/12 οποτε εαν εχω καταλαβει σωστα ειμαι για καταταξη τον Μαιο (αν εχω καταλαβει λαθος ας μςε διορθωσει καποιος). Επειδη τους καλοκαιρινους μηνες χρειαζομαι στην δουλεια για να βοηθαω τον πατερα μου μπορειτε να μου πειτε :
1. Για αναβολη για κοινωνικους λογους, πρεπει να κανω καποια αιτηση στην στρατολογια πριν τελειωσει η κανονικη μου αναβολη λογων σπουδων; Ή πρεπει να περιμενω για αργοτερα, αφου μου ερθει το χαρτι καταταξης; Το χαρτι καταταξης ποσο καιρο πριν παρουσιαστεις σου ερχεται;
2. Η αναβολη για κοινωνικους λογους μπορει να ειναι Και 6μηνη, ή ειναι μονο 3μηνη; Εαν χρειαζομαι 6μηνη θα κανω την διαδικασια 2 φορες;
-
- Στρατηγός
Xloup έγραψε:Kαλησπερα!
1. Δεν γίνεται να έχεις 2 αναβολές ταυτόχρονα, οπότε θα περιμένεις να σου έρθει το χαρτί ώστε να κάνεις αίτηση αναβολής για κοινωνικούς λόγους
2. Όπως έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενο μήνυμα, δίνεται μόνο μια φορά και είναι 3μηνη, στην ουσία απλά παρουσιάζεσαι την επόμενη εσσό
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες