Στο στρατο δυο μερες ειναι οι πιο σημαντικες η πρωτη οταν παρουσιαζεσαι και η δευτερη οταν απολυεσαι. Οταν παρουσιαζεσαι αναρωτιεσαι που ηρθα τωρα, τι γυρευω εδω ειναι σαν να σε και ειναι φυσιολογικο ολοι οσοι υπηρετησαμε ξερουμε και βεβαια οταν απολυεσαι αισθανεσαι θεος! Ομως μετα απο καποιο καιρο αναπολουμε αυτη την περιοδο και ας ηταν δυσκολη διοτι ο ειναι η ζωη εξω που εχει χιλιαδες προβληματα!
Εντάξει, είχε κ ωραίες στιγμές ο Στρατός αλλά σίγουρα δχεν θα ξαναπήγαινα, τουλάχιστον όχι σαν απλός φαντάρος. Για όσους λένε ότι θα ξαναπήγαιναν με τον νέο θεσμό μπορούν να είναι φαντάροι μέχρι και 3 χρόνια παραπάνω κ να παίρνουν κ 600 ευρώ. Μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα...
Με τα ρούχα τι ακριβώς γίνεται; Σου παίρνουν μέτρα, σου ζητάνε νούμερο πχ; Τα δοκιμάζεις πρώτα με λίγα λόγια; Αν δε βρείς κάτι στο νούμερό σου τι γίνεται;Επίσης: Παίζουν ρόλο οι πάτοι στην επιλογή των αρβυλων; Δηλαδη αν θέλω να βάλω πάτους να επιλέξω ένα νούμερο μεγαλύτερο; Στις εξόδους τι παπούτσια φοράς; Υπάρχουν ''επίσημα'';
Αφού τελειώσεις με εμβόλια και λοιπά, σου παίρνουν μέτρα (συνήθως υπάρχει ένα μηχάνημα σα κουβούκλιο, μπαίνεις μέσα και εντός δευτερολεπτων σου βγάζει το σωματότυπο).
Εννοείται ότι τα δοκιμάζεις αλλά πρέπει να κάνεις γρήγορα γιατί σχηματίζεται τεράστια ουρά. Αν δεν το βρείς στο νούμερο περιμένεις μετά από ημέρες να πάς να το πάρεις. Στις πρώτες αναφορές Ιλών/Λόχων σαν νεοσύλλεκτος θα ρωτάνε ποιοί έχουν ή δεν έχουν το τάδε και δίνα ρούχο.
Οι πάτοι πρέπει να είναι το ίδιο νούμερο με το άρβυλο. Στις εξόδους φοράς πολιτικά, εκτός και αν είσαι "άρρωστος" και θες να φορά στολή εξόδου με άρβυλα.
Χαχα! Έχουν και μηχανή του χρόνου; Για τις εξόδους ρωτάω επειδή βλέπω αρκετούς να κυκλοφορούν έτσι και νομίζω και πιο παλιά έτσι ήταν. Αλλά τους έχω δει με πιό ''επίσημα'' στρατιωτικά ρούχα. Είναι τίποτα μόνιμοι;
Άγχος για το καινούργιο, απορίες πώς είναι μέσα η κατάσταση και πώς θα μοιράζεσαι με άλλα 19 άτομα έναν θάλαμο,2 τουαλέτες και 2 ντούς, πολύ κούραση όσον αφορά τη διαδικασία με έγγραφα, εμβόλια, ρουχισμό, ενημερώσεις, εξετάσεις από ιατρούς κλπ.
Η πρώτη μέρα θα είναι ίσως η πιο κουραστική. Εμείς (ορκίστηκα την περασμένη Παρασκευή) νιώθαμε ξεθεωμένοι και αν και τελειώσαμε σχετικά νωρίς (κατά τις 18.30), η αναφορά έγινε μετα τις 12 το βράδυ και τελικά κοιμηθήκαμε κατά τις 1.30. Και εμένα μου έκατσαν και καπάκι τα μαγειρεία και με δυσκολία στεκόμουν όρθιος.
Nικος έγραψε:Η πρώτη μέρα θα είναι ίσως η πιο κουραστική. Εμείς (ορκίστηκα την περασμένη Παρασκευή) νιώθαμε ξεθεωμένοι και αν και τελειώσαμε σχετικά νωρίς (κατά τις 18.30), η αναφορά έγινε μετα τις 12 το βράδυ και τελικά κοιμηθήκαμε κατά τις 1.30. Και εμένα μου έκατσαν και καπάκι τα μαγειρεία και με δυσκολία στεκόμουν όρθιος.
Φίλε μου οχι ίσως. Και απο προσοπική μου εμπιρία και οπως οι περισότεροι λένε Ποιο κουραστικη μέρα απο την 1η δεν υπάρχει!
και γενικα μεχρι να ορκιστείς ειναι κουραστικο. Οχι πος κανεις τιποτα συμαντίκο απλα οπως ειπε και παραπανο. Περιφερεσε σαν κοπάδι απο το ενα μέρος στο αλλο και κανεις δοκιμαστικες ολη μερα. Ταλεπορια σκετη η πρώτες μερες
Μακαρι ολη η ζωη να ηταν μια εκδρομη Ολη την ζωη μου τρελαμενος παοκαρα ως το τελος