Παραίτηση Επαγγελματία Οπλίτη

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

XRHSTOS έγραψε:Καλημερα στο Φορουμ. Ειμαι Επ. Οπ.8η σειρα καταταχθηκα στις 14 Απρ 2010 εχω βγει Ι3 ψυχολογικο (επιλογη μου γιατι ηθελα να φυγω) και περιμενω το χαρτι της αποστρατειας μου (το ΦΕΚ συγκεκριμενα πια) ξερει κανεις τι αποζημιωση δικαιουμαι και για να την παρω κανω καμια αναφορα ή μπαίνει αυτοματα στο λογαριασμο που πληρωνομουν τοσο καιρο; Επισης ειναι διαφορετικη η αποζημιωση απο τα λεφτα των κρατησεων που με εκαναν υπερ ΜΤΣ; Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...

Οι ΕΠ. ΟΠ που απολύονται μετά τη συμπλήρωσης της επταετούς υποχρέωσής τους παραμονής στις ΕΔ, καθώς και αυτοί που απολύονται πριν από τη συμπλήρωση του παραπάνω χρόνου για λόγους υγείας όπως αναλυτικά αναφέρονται στις παραγράφους 1ε και 1στ του άρθρου 13 του Ν.2936/2001, δικαιούνται εφάπαξ αποζημίωση. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται στο διπλάσιο των ετών υπηρεσίας επί τις αποδοχές που λαμβάνουν κατά την απόλυσή τους.(π. Χ. ΕΠΟΠ με 7 έτη υπηρεσίας, λαμβάνει αποδοχές Επιλοχία + 2/3 Αρχιλοχία και σε περίπτωση απόλυσης θα λάβει αποζημίωση ίση με τις αποδοχές 14 μηνών). Ως αποδοχές για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης νοείται το σύνολο των αποδοχών (καταλογιστέο ποσό).

ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ »

Ναι τον γνωριζω τον νομο αλλα η αποζημιωση μπαινει αυτοματα μετα απο καποιο διαστημα; Και οσο αναφορα τις κρατησεις μου απο το μτς τι γινεται ξερω οτι κανεις αναφορα για να τις παρεις πισω συμφωνα με το εγκολπιο εχει κανει κανεις την διαδικασια η απλα λετε τι ξερετε. Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΜΙΧΑΛΗΣ έγραψε: Ναι τον γνωριζω τον νομο αλλα η αποζημιωση μπαινει αυτοματα μετα απο καποιο διαστημα; Και οσο αναφορα τις κρατησεις μου απο το μτς τι γινεται ξερω οτι κανεις αναφορα για να τις παρεις πισω συμφωνα με το εγκολπιο εχει κανει κανεις την διαδικασια η απλα λετε τι ξερετε. Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας.  

μπορείς να δεις εδώ

Εποπ

Δημοσίευση από Εποπ »

Δηλαδή εγώ που είμαι εποπ τώρα και 22 μήνες πόση αποζημιωση παίρνω; Δεν μπορώ να καταλάβω έτσι όπως το γράφει το διπλάσιο τον μηνών κτλ.. οποίος μπορεί ας βοηθήσει! Ευχαριστω
Υ.Π.

Δημοσίευση από Υ.Π. »

Καλησπέρα σας. Έχω υποβάλει αναφορά παραιτήσεως εδώ και ένα μήνα και γνώριζα ότι η διαδικασία κρατάει κάπου στους δύομιση μήνες. Σήμερα μου είπε ο Δκτής μου ότι άλλαξε το σύστημα και κρατάει τώρα 4 μήνες. Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει κάτι τέτοιο;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από D.Y.K »

Υ. Π. έγραψε:Καλησπέρα σας. Έχω υποβάλει αναφορά παραιτήσεως εδώ και ένα μήνα και γνώριζα ότι η διαδικασία κρατάει κάπου στους δύομιση μήνες. Σήμερα μου είπε ο Δκτής μου ότι άλλαξε το σύστημα και κρατάει τώρα 4 μήνες. Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει κάτι τέτοιο;

Φίλε μου δεν νομίζω. Και εγώ για το ίδιο χρονικό διάστημα γνωρίζω όπως και εσύ. Παρ'όλα αυτά μπορείς να κάνεις ένα τηλεφώνημα στο αρμόδιο τμήμα του ΓΕΣ για να σε κατατοπίσουν.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Πριν καποιο στέλεχος ξεκινήσει μια ενέργεια παραίτησης να το ψάξει καλά γιατι κρύβονται πολλές παγιδες και κατα την αποψη μου ας συμβουλευτει καποιον δικηγορο! Υπαρχει σιγουρα ένας νομος δεν τον γνωρίζω ακριβως ποιος νομος ειναι που λεει οτι υπαξιωματικος που εισηλθε στην υπηρεσια με μορια και εχει μονιμοποιηθει πρεπει να κατσει υποχρεωτικα 5 χρονια απο την στιγμη της μονιμοποιησης τους δηλαδη αναφερεται ξεκαθαρα στους εποπ και εμθ. Σε περιπτωση που εξελθουν πριν την συμπληρωση αυτων τον χρονων δινουν αποζημιωση ιση με το υπολοιπο χρονο που το μενει μεχρι την πενταετια. Δηλαδη καποιος που μονιμοποιηθηκε το 2012 και κανει αναφορα παραιτησης η υπηρεσια θα κανει δεκτη την αναφορα αλλα το κρατος θα απαιτησει αποζημιωση για τα 5 χρονια! Εγω καλα τα λεω αλλα συμβουλευτειτε κανεναν δικηγορο. Σας το λεω εγω που σκεφτομουν να παιραιτηθω και ο δικηγορος μου ειπε αυτο και μου το εδειξε κιωλας. Καντε μια αναζητηση στο google με θεμα παραιτηση υπαξιωματικου και πιστευω να το βρειτε. Συγνωμη αν κουρασα.
Υ.Π.

Δημοσίευση από Υ.Π. »

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί ένας Επ. Οπ.3η σειρά, από την Μονάδα μου μονιμοποιήθηκε και τον Δεκέμβριο Παραιτήθηκε Και πήρε και Αποζημίωση Κάτι κρατήσεις και δεν του Ζήτησαν Τίποτα να πληρώσει.
joker1981

Δημοσίευση από joker1981 »

Δηλαδη εγω ειμαι 4 σειρα εποπ και μονιμοποιουμε τωρα αν θελω να φυγω μετα περνω αποζημιωση?
dimitris

Δημοσίευση από dimitris »

Αν υποβαλω ας πουμε την παραιτηση μου την δευτερα, ειμαι υποχρεωμενος να παρουσιαζομαι κανονικα στηνμοναδα μου μεχρι να γινει δεκτη απο το αρχηγειο;

Α και κατι αλλο. Το διαστημα αυτο που περιμενεις να τελειωσει η διαδικασια

πληρωνεσαι κανονικα;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από D.Y.K »

dimitris έγραψε:Αν υποβαλω ας πουμε την παραιτηση μου την δευτερα, ειμαι υποχρεωμενος να παρουσιαζομαι κανονικα στηνμοναδα μου μεχρι να γινει δεκτη απο το αρχηγειο;

Α και κατι αλλο. Το διαστημα αυτο που περιμενεις να τελειωσει η διαδικασια

πληρωνεσαι κανονικα;

Η απάντηση είναι ναι και στα 2 παραπάνω ερωτήματά σου.

capo
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από capo »

Σας παρακαλω βοηθεια ειμαι εποπ 8 σειρα ειμαι 2 χρονια στο στρατο και θελω να φυγω εχω δυο ερωτησεις πρωτον πρεπει αναγκαστικα να αλλαξω το γιοτα μου;(δεν εχω προβλημα να υπηρετησω σαν φανταρος) και δευτερον πληρωνω τιποτα?
Άβαταρ μέλους
POLITHS
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από POLITHS »

capo έγραψε:Σας παρακαλω βοηθεια ειμαι εποπ 8 σειρα ειμαι 2 χρονια στο στρατο και θελω να φυγω εχω δυο ερωτησεις πρωτον πρεπει αναγκαστικα να αλλαξω το γιοτα μου;(δεν εχω προβλημα να υπηρετησω σαν φανταρος) και δευτερον πληρωνω τιποτα;
Φιλος για να φυγεις στα 2 χρονια και αφου δεν εχεις παει φανταρος δεν γινετε εκτος και εαν αλλαξεις σωμματικη ικανοτητα ι3 και ανω αφου φυγεις μετα θα υπηρετησεις και θητεια για να μην υπηρετησεις πρεπει να κατσεις 4 ετη στην υπηρεσια οσο για λεφτα δεν πληρωνεις τιποτα και εαν θελεις παιρνεις και τις κρατησεις που σου εχει κανει το μτς αυτα τα χρονια ελπιζω να σε καλυψα καλο βραδυ

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΤΙ
capo
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από capo »

POLITHS έγραψε:
capo έγραψε:Σας παρακαλω βοηθεια ειμαι εποπ 8 σειρα ειμαι 2 χρονια στο στρατο και θελω να φυγω εχω δυο ερωτησεις πρωτον πρεπει αναγκαστικα να αλλαξω το γιοτα μου;(δεν εχω προβλημα να υπηρετησω σαν φανταρος) και δευτερον πληρωνω τιποτα;
Φιλος για να φυγεις στα 2 χρονια και αφου δεν εχεις παει φανταρος δεν γινετε εκτος και εαν αλλαξεις σωμματικη ικανοτητα ι3 και ανω αφου φυγεις μετα θα υπηρετησεις και θητεια για να μην υπηρετησεις πρεπει να κατσεις 4 ετη στην υπηρεσια οσο για λεφτα δεν πληρωνεις τιποτα και εαν θελεις παιρνεις και τις κρατησεις που σου εχει κανει το μτς αυτα τα χρονια ελπιζω να σε καλυψα καλο βραδυ

εγω που ρωτησα με ειπαν οτι μπορω και να μην αλλαξω το γιωτς μου. Απλα θα υπηρετησω φανταρος. Ξερω σειρα μου που βγηκε ι3 ψυχολογικο και θα μου ηταν αρκετα δυσαρεστο να το αλλαξω εκτος αν μπορω να αλλαξω ι3 αλλα οχι ψυχολογικο... Εικόνα

hatzi

Δημοσίευση από hatzi »

Καλησπερα μια ερωτηση κ αν ξερει καποιος να με απαντησει εκανα αναφορα αποστρατειας πριν 3 ηνες ποσο ακομα θα μ παρει κ αν δικαιουμαι αποζημιωση ειμαι 4 σειρα εποπ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης