Μειωμένη θητεία (πρώην Ανατολικός Συνασπισμός)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Hlias
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Hlias »

Καλησπέρα και θερμά συγχαρητήρια για το site σας!

Διάβασα μόλις στο άρθρο περι μειωμένης στρατιωτικής θητείας οτι δικαιούνται 3μηνη θητεία όσοι οπλίτες:

"Σύμφωνα με το Ν.2984/2002, προέρχονται από χώρες του τέως Ανατολικού Συνασπισμού ή την Τουρκία, εφόσον διέκοψαν τη μόνιμη διαμονή τους στις χώρες αυτές και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου του έτους που άρχισαν να διανύουν το ενδέκατο έτος της ηλικιας τους".

Γεννήθηκα στη Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το 1984 απο γονείς Έλληνες, επέστρεψα στην Ελλάδα αφού είχα συμπληρώσει το ενδέκατο έτος. Αρχικά είχα και τις δύο ιθαγένεις(ελληνική και ρωσική), απώλεσα την ρωσική με την επιστροφή και έκτοτε διατηρώ μόνο την ελληνική.

Θελω να ρωτήσω αν δικαιούμαι να παω 3μηνο;

Επίσης ακουσα οτι ο παραπάνω νόμος τροποποιήθηκε.

Αν γνωρίζετε κάτι θα με βοηθούσατε πολύ,

Ηλίας

ΕΜΘ ΕΠΧΙΑΣ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΕΜΘ ΕΠΧΙΑΣ »

Εικόνα ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΙΜΗΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΑΝΕΤΑ ΤΟ ΒΡΕΔΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ... ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ
Hlias
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Hlias »

Θα παω να τσεκάρω, αν και πέρσι που πήγα μου τα μάσαγαν, δεν μου έδιναν ξεκάθαρη απάντηση αν τροποποιηθήκε ο νόμος η όχι. Χαρακτηριστικά μου είχαν πει: κόψε την αναβολή σου και βλέπεις.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω πιοι ειναι οι οροι για την μειωμενη θητεια (τρημηνο) για τους οπλητες που προερχονται απο της χωρες τοθ προην Ανατολικου Συνασπισμου. και αν ισχυει ο νομος 2984/2002 που αναγερεται μεσα στην ιστιοσελιδα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

αλεξανδρος

Δημοσίευση από αλεξανδρος »

Για τους Ομογενείς Ποσό Μήνες Είναι;
Άβαταρ μέλους
Gamatos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Gamatos »

Μπαίνω 14/5 στην 11 ΣΠ Τρίπολης, και θέλω να ρωτήσω αν δικαιούμαι να κάνω μειωμένη θητεία, ήρθα στην Ελλάδα το 2003 από την Ρωσία, τα χαρτιά τα πήρα εδώ (ο προπαππούς μου ήταν Έλληνας και τα φτιάξαμε τα χαρτιά σε 1,5-2 χρόνια) όταν ήρθα ήμουν 11 χρονών. Τώρα έχω και ελληνική υπηκοότητα και Ρώσικη. Θα κάνω κανονικά ή όχι. Αν γίνετε απαντήστε μου να ξέρω. Ευχαριστώ πολύ!
Snakas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Snakas »

Καλησπέρα

Θα κάνω θητεία 3 μηνών, μιας και είμαι ομογενής από τη Βόρειο Ήπειρο. Ανεβάζω αυτό το νήμα για να δούμε εμπειρίες από άντρες όλων των ηλικιών που ανήκουν σε αυτήν την ειδική και ξεχωριστή κατηγορία (όχι απαραίτητα από Β. Ήπειρο). Για παράδειγμα:

Πού πήγατε;

Πώς σας αντιμετώπισαν;

Ή ότι άλλο θεωρείτε εσείς σημαντικό για το πώς περάσατε ή νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει.

:)

Andonis

Δημοσίευση από Andonis »

Γεια σας,

Διάβασα στο site ότι:

Μειωμένη θητεία 3μηνης διάρκειας δικαιούνται:
Σύμφωνα με το Ν.2984/2002, οι οπλίτες που προέρχονται από χώρες του τέως Ανατολικού Συνασπισμού ή την Τουρκία, εφόσον διέκοψαν τη μόνιμη διαμονή τους στις χώρες αυτές και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου του έτους που άρχισαν να διανύουν το ενδέκατο έτος της ηλικίας τους.

Στην περίπτωσή μου μπορώ να πάω μόνο 3 μήνες στο στρατό;

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Βουλγαρία. Η Βουλγαρία είναι χώρα Ανατολικού Συνασπισμού. Μετά τα 12 μου χρόνια εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα και έχω διπλή τυπικότητα. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Βουλγάρα. Έχω πάει σχολείο στη Βουλγαρία και μετά τα 12 χρόνια γράφτηκα στην Ελλάδα.

Όταν επικοινώνησα με το στρατολογικό μου γραφείο μου είπαν το εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 7 Ν.3421/05 οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης 6μηνης διάρκειας, εφόσον επιθυμούν. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 6 Ν.3421/2005 όσοι οπλίτες μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης 6μηνης διάρκειας, ως Μόνιμοι Κάτοικοι Εξωτερικού απολύονται οριστικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τη συμπλήρωση τριών (3) μηνών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, υπό την προϋπόθεση ότι γεννήθηκαν και διαμένουν έκτοτε μόνιμα στο εξωτερικό.

Τι σημαίνει "πραγματική υπηρεσία"; Ο νόμος "Ν.2984/2002" ισχύει ακόμα;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Διάβασα και άλλα θέματα στο φόρουμ, βρήκα παρόμοια, αλλά ήταν πολύ παλιά και ήθελα να ξέρω τι ισχυεί στο παρών.

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Δεν ξερω τιποτα για την περιπτωση, μονο οτι μολις διαβασα στο ΦΕΚ για το νομο 3421 / 2005.

Απ'οτι βλεπω δικαιουσαι εξαμηνη θητεια (και απολυεσαι στους 3 αν θες (!)) μονο αν καταταγεις εντος πενταετιας απο οταν θα γραφτεις στα μητρωα αρρενων.

Εσυ δεν βλεπω να εισαι τετοια περιπτωση και δεν σε βλεπω να εισαι και κατοικος εξωτερικου. Λογικα θα ελεγα οτι πας για κανονικη θητεια.

Ξανακανε την ερωτηση στο στρατολογικο σου γραφειο και ριξε και μια ματια στον νομο που σου ειπα να δεις αν βλεπεις κατι αλλο σχετικο.

midimitr
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από midimitr »

Καλησπερα θα ηθελα αν μπορειτε να μου διευκρινησετε ποιο απο τα εξης 2 ισχυει για 3μηνη θητεια:

Σύμφωνα με το Ν.2984/2002, οι οπλίτες που προέρχονται από χώρες του τέως Ανατολικού Συνασπισμού, εφόσον διέκοψαν τη μόνιμη διαμονή τους στις χώρες αυτές και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου του έτους που άρχισαν να διανύουν το ενδέκατο έτος της ηλικίας τους.

ή

Οι ομογενείς οι οποίοι διακόπτουν τη μόνιμη κατοικία τους από χώρες του τέως Ανατολικού Συνασπισμού και έρχονται στην
Ελλάδα απευθείας ή μέσω άλλης χώρας, εφόσον καταταγούν στις

Ένοπλες Δυνάμεις εντός πενταετίας από την εγγραφή τους σε μητρώο αρρένων. Αυτοί απολύονται

οριστικά μετά συμπλήρωση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας τριών μηνών εφόσον το επιθυμούν.

Ευχαριστω.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Το άρθρο αναφέρει τι γίνεται για την μειωμένη θητεία.
midimitr
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Greek_Army έγραψε:Το άρθρο αναφέρει τι γίνεται για την μειωμένη θητεία.

Ευχαριστω για την απαντηση... Η ερωτηση μου ειχε να κανει με το γεγονος οτι υπαρχουν δυο νομοι ο Ν.2984/2002 που υπαρχει στο αρθρο που μου ανεφερες αλλα υπαρχει γενικα και ο Ν.3421/2005 ποιος απο τους δυο ισχυει τελικα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εσένα προφανώς σε ενδιαφέρει ο Ν.2984/2002 ο οποίος τροποποιήθηκε εν μέρη το 2008.
midimitr
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Greek_Army έγραψε:Εσένα προφανώς σε ενδιαφέρει ο Ν.2984/2002 ο οποίος τροποποιήθηκε εν μέρη το 2008.

Ναι με ενδιαφερει ο Ν.2984/2002... Βασικα ειμαι ομογενεις απο Γεωργια, ηρθα στην Ελλαδα 11ετων, εχω ελληνικη ιθαγενεια εκ γεννετης, ειμαι 28ετων ειχα αναβολη λογω σπουδων και τωρα μου ηρθε το χαρτι καταταξης... Δικαιουμαι 3μηνο με αυτες τις προυποθεσεις...

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ναι δικαιούσαι 3μην θητεία.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες