Γυναικεία θητεία
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 10
Γυναικεία θητεία
Ε, ναι ρε συ, δε μπορώ να καταλάβω αν κάποιο άτομο είναι ικανό γιατί να μην του δίνονται ευκαιρίες... και πολλές αυτό μας πληγώνει, γιατί δεν έχουμε την ευκαιρία όπως σε άλλες δουλειές να φύγουμε εξωτερικό. Προσωπικά δε θα άντεχα ψυχικά να υπηρετώ άλλη χώρα.
Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα. Εδώ κοντά σου χρόνια αθάνατος να μένω, ως να μου γίνεις Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα
- bodybuilder625
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 4
Γυναικεία θητεία
Το οτι υπάρχουν πολύ ικανές γυναίκες μάχιμες σίγουρα ναι αλλά πιστεύω όλοι στις ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση εφαρμογής γυναικίας θητείας θα προτιμούσαν να ήταν σε μη μάχιμες θέσεις βοηθητικές όπως λέγονται... Εξάλλου ο αριθμός των 18χρονων γυναικών που να θέλουν να υπηρετήσουν την θητεία τους και μάλιστα σε μάχιμες θέσεις είναι μηδαμηνός... Τα σημερινά παιδιά και δε τα κορίτσια είναι πολύ καλομαθημένα για να φορέσουν άρβυλα και να κρατήσουν τουφέκι.Νικολέτα έγραψε: Ε, ναι ρε συ, δε μπορώ να καταλάβω αν κάποιο άτομο είναι ικανό γιατί να μην του δίνονται ευκαιρίες... και πολλές αυτό μας πληγώνει, γιατί δεν έχουμε την ευκαιρία όπως σε άλλες δουλειές να φύγουμε εξωτερικό. Προσωπικά δε θα άντεχα ψυχικά να υπηρετώ άλλη χώρα.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
-
Γυναικεία θητεία
Άλλο τι θα προτιμούσε ο καθένας σε περίπτωση μάχης και άλλο τι μπορεί να γίνει.Στις ΠΚΕ που έδινα για ΣΣΕ ήμασταν καμιά 20αριά κοπέλες εκ των οποίων 4-5 γουστάραμε κάργα. Δεν έχεις άδικο στο ότι είναι λίγες αυτές που γουστάρουν να κρατήσουν όπλο, αλλά μη ξεχνάμε πως και ένας τεράστιος αριθμός ανδρών κιόλας δε θέλει να πάει στρατό.
Και επαναλαμβάνω για 3η φορά πως πρέπει να κρίνεται ποιος είναι κατάλληλος
Απλά οι άνδρες δεν θέλετε να μας αποδεχθείτε (οι περισσότεροι) για δικούς σας λόγους, χωρίς να μας δοκιμάσετε.
Και επαναλαμβάνω για 3η φορά πως πρέπει να κρίνεται ποιος είναι κατάλληλος
Απλά οι άνδρες δεν θέλετε να μας αποδεχθείτε (οι περισσότεροι) για δικούς σας λόγους, χωρίς να μας δοκιμάσετε.
Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα. Εδώ κοντά σου χρόνια αθάνατος να μένω, ως να μου γίνεις Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα
- Kostas17
Γυναικεία θητεία
Αλλο οι γυναικες στα γραφεια και αλλο οι γυναικες στο στρατευμα... Ποσο δικαιο το βλεπεις; Θητεια σε ενα γραφειο; Οχι οτι δεν το κανουν οι αντρες, μην γελιομαστε, αλλα δεν το λεω ισοτητα αυτο. Η σκοπετο και παραμεθωρα η τιποτα.Απο την αλλη, οι γυναικες στις στρατιωτικες σχολες που ανεφερες ειναι αλλο κεφαλαιο. Αυτες αντεχουν καγκουρο, παπακια, καμψεις, γονατοδρομιες... Αλλα ειναι απειροελαχιστες αναλογικα. Ειναι ουτοπικο να πιστευεις οτι οι γυναικες ποσοστιαια μπορει να ειναι εξισου μαχιμες με τους αντρες.
Οποια θελει οι πορτες ειναι ανοιχτες, τι την θελουν την θητεια εφοσον εχουν το δικαιωμα να γινουν μονιμα στελεχη; Να περασουν απο τις ιδιες εξετασεις με τους ανδρες, την ιδια προπαιδευση, την ιδια εκπαιδευση και καταρτιση, και αν αντεξουν να κερδισουν μια θεση οπως γινεται τοσα χρονια.
Οποια θελει οι πορτες ειναι ανοιχτες, τι την θελουν την θητεια εφοσον εχουν το δικαιωμα να γινουν μονιμα στελεχη; Να περασουν απο τις ιδιες εξετασεις με τους ανδρες, την ιδια προπαιδευση, την ιδια εκπαιδευση και καταρτιση, και αν αντεξουν να κερδισουν μια θεση οπως γινεται τοσα χρονια.
-
Γυναικεία θητεία
1Ον δεν ανέφερα θητεία στα γραφεία για τις γυναίκες.2ον απλά υπάρχουν λιγότερες γυναίκες που αντέχουν, όχι ότι δεν υπάρχουν μάχιμες
3ον δεν έχουν όλες ίσες ευκαιρίες για να δώσουν πανελλαδικές. Επίσης με την ίδια λογική μπορούμε να πούμε γιατί να κάνουν θητεία οι άνδρες εφόσον μπορούν να γίνουν μόνιμοι μέσω πανελλαδικών
3ον δεν έχουν όλες ίσες ευκαιρίες για να δώσουν πανελλαδικές. Επίσης με την ίδια λογική μπορούμε να πούμε γιατί να κάνουν θητεία οι άνδρες εφόσον μπορούν να γίνουν μόνιμοι μέσω πανελλαδικών
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 6
Γυναικεία θητεία
Η αποψη μου ειναι οτι και οι γυναικες πρεπει να κανουν την στρατιωτικη τους θητεια. Δεν θελω να μιλησω για την μαχημοτητα τους, γιατι την εχω ζησει προσωπικα σε στρατοπεδο ειδικων δυναμεων. Στρατιωτικη θητεια παντος πρεπει να κανουν για να ζουνε καποιες διαφορετικες καταστασεις στην ζωη τους και να περνουν εμπηριες. Επισης δεν ειναι δικαιο οι ανδρες να χανουν μηνες απο την ζωη τους για τον στρατο αφηνοντας σχολες και προσωπικη ζωη και οι γυναικες να μην εχουν καμια υποχρεωση. Απο την στιγμη που θελουμε ισοτητα θελουμε ιδια δικαιοματα και υποχρεωσεις. Ευχαριστω
- Kostas17
Γυναικεία θητεία
1ον Πηγαινε στον ΓιαννηΝικολέτα έγραψε:1Ον δεν ανέφερα θητεία στα γραφεία για τις γυναίκες.2ον απλά υπάρχουν λιγότερες γυναίκες που αντέχουν, όχι ότι δεν υπάρχουν μάχιμες
2ον Ειναι παραλογο για τις απειροελαχιστες που αντεχουν να σας βαλουν ολες μεσα
3ον Γιατι αυτοι θα το πιασουν το ντουφεκι τους, θα βγουν στο κρυο και τη λασπουρια, θα κανουν διαβιωση, θα αντεξουν μια Α βρωμια και απλυσια, θα κουβαλησουν τα ακουβαλητα. Ολα αυτα 24/7. Εσυ;
-
Γυναικεία θητεία
1Ον οκ2ον με εξασκηση όλες βελτιώνονται
3ον εγώ ναι, με σωστή εκπαίδευση πάντα, δεν βγήκα έτσι από την κοιλιά της μάνας μου, όπως και πολλοί άνδρες.
3ον εγώ ναι, με σωστή εκπαίδευση πάντα, δεν βγήκα έτσι από την κοιλιά της μάνας μου, όπως και πολλοί άνδρες.
- Kostas17
Γυναικεία θητεία
Ξερεις ποια ειναι η διαφορα μας αγαπητη Νικολετα; Εσυ μιλας με σκεψεις, και γω με γεγονοτα. Στα λογια ολοι καλοι ειμαστε.
-
Γυναικεία θητεία
Εφόσον ήξερες από την αρχή ότι μιλάω με σκέψεις, μπορούσες να με αγνοήσεις αφού δεν είμαι του επιπέδου σουκαι έχω τονίσει παμπολλες φορές ότι μόνο οι κατάλληλοι πρέπει να μπαίνουν στο στρατευμα, μπορεί να μην είμαι εγώ η κατάλληλη αλλά να είναι κάποια άλλη.
Επίσης σε άλλες χώρες οι γυναίκες δεν είναι φτιαγμένες από ατσάλι αλλά τα καταφέρνουν αντάξια με τους άνδρες. Εδώ γιατί όχι;
Επίσης σε άλλες χώρες οι γυναίκες δεν είναι φτιαγμένες από ατσάλι αλλά τα καταφέρνουν αντάξια με τους άνδρες. Εδώ γιατί όχι;
- Kostas17
Γυναικεία θητεία
Νικολέτα έγραψε:Εφόσον ήξερες από την αρχή ότι μιλάω με σκέψεις, μπορούσες να με αγνοήσεις αφού δεν είμαι του επιπέδου σουκαι έχω τονίσει παμπολλες φορές ότι μόνο οι κατάλληλοι πρέπει να μπαίνουν στο στρατευμα, μπορεί να μην είμαι εγώ η κατάλληλη αλλά να είναι κάποια άλλη.
Tι σχεση εχει το επιπεδο; Σου ειπα πολυ απλα οτι εγω Εζησα και Ζω ακομη την γυναικεια παρουσια στο στρατο, οπως ειπαν και τοσοι αλλοι. Δεν τα βγαζουμε απτο μυαλο μας επειδη ειμαστε μισογυνηδες, ενω εσυ μιλας υποθετικα.
Αφου ερχεσαι στα λογια μου λοιπον οτι μονο οι καταλληλοι πρεπει να μπαινουν στο στρατο, και τα ποσοστα καταλληλοτητας των γυναικων ειναι αστεια τοτε δεν θα ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι η διαδικασια της επιλογης ΔΕΝ περιλαμβανεται στον ορισμο υποχρεωση στρατευσης.
Παραθετω "Όλοι οι άντρες οι οποίοι συμπληρώνουν τα 19 τους χρόνια είναι υποχρεωμένοι να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. "
Αρκετους μουφογιωταδες και φυγοπονους εχουμε υποστει τοσα χρονια.
-
Γυναικεία θητεία
Αυτήν την δικαιολογία του μισογύνη τη θεωρώ αστεία για όποια τη χρησιμοποιεί
μιλάω υποθετικά γιατί δεν πήγα στρατό. Ομως όπως ακούω τις δικές σου εμπειρίες, έτσι έχω ακούσει και εμπειρίες φίλων ΚΔ που μιλάνε για κάργα μάχιμες γυναίκες και προσπαθούσαν κιόλας να με βοηθήσουν και να με ενημερώσουν για να μπω στο στράτευμα.
Τα ποσοστά καταλληλότητας έχεις δίκιο, είναι χαμηλά και κακώς. Εξ αιτίας πολλών μας παίρνει όλες η μπαλα όμως.
Και τέλος. Όλα αυτά είναι υποθέσεις, κάτσε να φτιάξει το στρατευμα να γίνει όπως πρέπει, είναι πολύ κατεστραμμένο ήδη και πολλοί είναι παράσιτα εκεί μέσα (οι μουφογιωτάδες όπως είπες)

Τα ποσοστά καταλληλότητας έχεις δίκιο, είναι χαμηλά και κακώς. Εξ αιτίας πολλών μας παίρνει όλες η μπαλα όμως.
Και τέλος. Όλα αυτά είναι υποθέσεις, κάτσε να φτιάξει το στρατευμα να γίνει όπως πρέπει, είναι πολύ κατεστραμμένο ήδη και πολλοί είναι παράσιτα εκεί μέσα (οι μουφογιωτάδες όπως είπες)
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
Γυναικεία θητεία
Κωστα, αν επιτρεπεται ποσο χρονων εισαι; Εχεις εκπληρωσει την στρατιωτικη σου θητεια?
- Kostas17
Γυναικεία θητεία
26. Ναι εχω ξεμπερδεψει. Προς τι η ερωτηση?
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
Γυναικεία θητεία
Λογο της συζητησης σου με την Νικολετα εκανα αυτες τις δυο ερωτισεις. Ευχαριστω που απαντησες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης