Γυναικεία θητεία

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από dn24 »

yandr έγραψε:Στη μία άκρη του φόρουμ υπάρχει το θέμα "Γυναικεία θητεία" όπου σιχτιρίζουμε τις γυναίκες που δεν πάνε στρατό, και στην άλλη υπάρχει το θέμα "Η μεγαλύτερη πληγή στο στρατό είναι οι γυναίκες".

Μήπως να αποφασίσουμε πρώτα τι θέλουμε;
...

Εικόνα Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 6

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από dimitris mak »

Ισα δικαιωματα τιποτα αλλο...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από dn24 »

eleftheri@ έγραψε:Ανεξαρτήτως τι θέλουν οι άντρες και τι όχι... Θα έπρεπε να πηγαίνουμε στρατό, η ισότητα θα πρέπει να υπάρχει όχι μόνο εκεί που μας συμφαίρει!
Και στην τελική ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είναι μόνο οι άντρες!

Ααα και κάτι ακόμα θα ήταν τιμή μου να έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ (ως ελληνίδα) να υπηρετήσω την πατρίδα μου εθελοντικά για κάποιο διάστημα...

τουλαχιστον εσυ, εχεις το θαρρος της γνωμης σου.

JohnF

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από JohnF »

Να κάνουν και οι Ελληνίδες υποχρεωτικά στρατιωτική θητεία μικρότερης διάρκειας Από των αντρών με πιο πολύ καθήκοντα καθαριοτήτων και σίτισης. Σα δε ντρεπόμαστε που θέλουν ισότητα και μπαίνουν σε στρατιωτικές σχολές και επόπ, αλλά στο θέμα της θητείας μούγγα...
Νικολέτα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 10

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Νικολέτα »

Καλησπέρα σε όλους σας! Εχω σκάσει με το θέμα του εθελοντισμού, ήθελα να σας ρωτήσω αν γίνεται γυναίκα να μπει εθελόντρια στις Ειδικές Δυνάμεις ή γενικότερα στο στρατό ξηράς. Και αν γίνεται, πόσους μήνες θητεία θα κάνω ή αν γίνεται να μείνω μόνιμα. Σας ευχαριστώ!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Greek_Army »

Νικολέτα έγραψε:Καλησπέρα σε όλους σας! Εχω σκάσει με το θέμα του εθελοντισμού, ήθελα να σας ρωτήσω αν γίνεται γυναίκα να μπει εθελόντρια στις Ειδικές Δυνάμεις ή γενικότερα στο στρατό ξηράς. Και αν γίνεται, πόσους μήνες θητεία θα κάνω ή αν γίνεται να μείνω μόνιμα. Σας ευχαριστώ!

Και εγώ όταν ήμουνα μικρός έκανα όνειρα αλλά με προσγείωσε κάποιος στην πραγματικότητα το ίδιο θα κάνω και εγώ με εσένα.

Δεν γίνεται να μπεις
λοκ

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από λοκ »

Αν θελετε και τη δικη μ γνωμη, εγω προσωπικα πιστευω οτι οι γυναικες (εαν το θελουν) να μπαινουν στο στρατο αλλα μονο για θεματα μαγερικης, Καθαρισμου των θαλαμων του στρατοπεδου και καθαρισμου της περιβοητης καλλιοπης... Εκει να δουν τη γλυκα... Μου θελουν και ισοτητα...
Νικολέτα
Posts in topic: 10

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Νικολέτα »

Greek_Army έγραψε:
Νικολέτα έγραψε:Καλησπέρα σε όλους σας! Εχω σκάσει με το θέμα του εθελοντισμού, ήθελα να σας ρωτήσω αν γίνεται γυναίκα να μπει εθελόντρια στις Ειδικές Δυνάμεις ή γενικότερα στο στρατό ξηράς. Και αν γίνεται, πόσους μήνες θητεία θα κάνω ή αν γίνεται να μείνω μόνιμα. Σας ευχαριστώ!

Και εγώ όταν ήμουνα μικρός έκανα όνειρα αλλά με προσγείωσε κάποιος στην πραγματικότητα το ίδιο θα κάνω και εγώ με εσένα.

Δεν γίνεται να μπεις
Εντάξει δε πειράζει, έτσι και αλλιώς μικρή είμαι, φέτος δίνω πανελλήνιες και στοχεύω για σσε.

Πάντως παιδια και εγώ πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε θητεία, και μάλιστα ίδια με τους άντρες. ΌΛΑ όμως ίδια, όχι όπου βολεύει. Και όλα αυτά που λέγονται περί αντοχής και μυικής δύναμης δεν ισχύουν απολύτως, προσωπικά έχω πολύ παραπάνω δύναμη και αντοχή από πολλούς συμμαθητές αλλά και μεγαλύτερους. Μη μας βάζετε όλες στο ίδιο τσουβάλι διότι υπάρχουν γυναίκες που βάζουν κάτω πολλούς άντρες.

Οι κυρίες που θέλουν θητεία αλλά μειωμένη (δήθεν φεμινίστριες), είναι άλλη ιστορία.

Εξ'άλλου εμεις δεν έχουμε πατρίδα; ¨Οπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω, αν δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμά μας να υπηρετούμε την πατρίδα μας

Georgios55
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Στρατός
Επάγγελμα: Δεν εργάζομαι

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Georgios55 »

Καλό θα ήταν να υπήρχε ένας παρόμοιος θεσμός περίπου όπως το ΕΠΟΠ για τις γυναίκες για εθελοντική υπηρεσία στον Στρατό... Αν και στο τέλος θα βλέπαμε και κάποιες βαμμένες σαν να είναι σε καλλιστεία...
Καραϊσκάκης
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Καραϊσκάκης »

Εάν θέλουν ισότητα, τότε να υποχρεωθούν να κάνουν θητεία, όπως στο Ισραήλ και στην Κορέα
maria :)
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από maria :) »

Νς ρωτησω ρε... Γυναικες δεχονται γενικα στο στρατο, αεροπορια ναυτικο ΛΟΚ Και τα λοιπα;(για θητεια ενωω) γιατι αν δεχονται το σηζηταω!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι, μόνο σαν μόνιμο στέλεχος είτε από Στρατιωτική Σχολή είτε σαν ΕΠΟΠ μέσω προκήρυξης
George28
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από George28 »

Για εμένα το σωστό είναι τα δύο φύλα να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο τουρκικός αντρικός πληθυσμός διαθέσιμος προς στράτευση είναι πάνω από δέκα φορές μεγαλύτερος από τον ελληνικό, λόγω του γεγονότος ότι έχουν εφταπλάσιο και βάλε πληθυσμό καθώς και μεγαλύτερο ποσοστό νέων αντρών σε αντίθεση με εμάς που έχουμε υπογεννητικότητα και περισσότερους γέρους και συνταξιούχους από νέους. Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχουν πλέον διακρίσεις κατά των γυναικών οι οποίες απολαμβάνουν και ουσιαστικά τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες και στην εργασία, στην εκπαίδευση και σε όλα. Πλέον οι γυναίκες ορθώς μπορούν να εισέρχονται σε στρατιωτικές σχολές ακόμα και σε μάχιμα πόστα.

Εάν όλα αυτά ίσχυαν και τη δεκαετία του 1970 και 1980 που ναι μεν τυπικά οι γυναίκες είχαν τα ίδια δικαιώματα αλλά κάποιες διακρίσεις εις βάρος τους υπήρχαν και τότε θα έπρεπε να υπάρχει από τότε υποχρεωτική τους στράτευση με σαφώς πιο εύκολη και μικρότερης διάρκειας θητεία από αυτή των αντρών όπως γίνεται στο Ισραήλ. Εάν η θητεία ήταν πχ 24 μήνες υποχρεωτικά για όλους τους άντρες θα μπορούσε να υπάρχει και υποχρεωτική θητεία 10 μηνών για τις γυναίκες σε πιο εύκολα πόστα, σε θέσεις όπως που τώρα καταλαμβάνονται από γιωτάδες, πχ συσσίτια, καθαριότητες με υπεύθυνες γυναίκες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Στις μάχιμες θέσεις να πηγαίνανε μόνο όσες μπορούσανε.

Εάν αυτό ίσχυε τώρα θα ισοδυναμούσε με θητεία 9 μήνες για τους άντρες και τρίμηνη ή δίμηνη για τις γυναίκες. Πιστεύω πως έτσι θα μειώνονταν τα κρούσματα ανυποταξίας για τους άντρες, καθώς θα ντρέπονταν πολλοί να δηλώσουν ανυπότακτοι εάν στρατεύονταν και οι γυναίκες υποχρεωτικά άσχετα εάν είχαν μικρότερη και πιο εύκολη θητεία. Επίσης πολλές θέσεις που τώρα καταλαμβάνονται από γιωτάδες τώρα θα καταλαμβάνονταν από γυναίκες. Τώρα πολλοί είναι εκείνοι που παραπονιούνται όσον αφορά το θέμα του στρατού και σου λέει ο άλλος γιατί εγώ να πρέπει να πάω 9 μήνες φαντάρος ενώ οι γυναίκες μπορούνε να μπούνε 9 μήνες νωρίτερα στην αγορά εργασίας; Το θέμα είναι πάντως πως στην Ελλάδα η νοοτροπία που υπάρχει ακόμα και τώρα θεωρεί ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να στρατεύονται υποχρεωτικά.

Τώρα όσον αφορά το θέμα της Κύπρου μου φαίνεται περίεργο που δεν έχουν υποχρεωτική στράτευση και των γυναικών με μικρότερη διάρκεια από των αντρών καθώς έχουν το 40% του νησιού τους υπό τουρκική κατοχή.

....

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από .... »

Μα γιατι να μην μπορουν να καταταγουν γυναικες; Αφου υπαρχουν ηδη πολλες προθιμες... Κ ειμαι μια απο αυτες... Ισως να επιφερει κ κατι θετικο σάυτη τη χωρα... Αλλα προπαντων θα γνωρισουμε κ εμεις αυτη την εμπειρια
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Greek_Army »

Άσε δεν θέλουμε άλλα προβλήματα, αρκετά έχουμε στο κεφάλι μας...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες