Φυσική κατάσταση και σωματικές προϋποθέσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
94B

Δημοσίευση από 94B »

Γεια σαςειμαι απο Κυπρο 17 χρονων και εχω ακομη ενα χρονο για στρατο

αρχισα απο μονος μου να γυμναζομαι και μεχρι τωρα μπορω να φτασω 20 καμψεις,30 κυλιακους,10 ελξεις

σκοπευω να αρχισω γυμναστηριο και τρεξιμο για επιπλεον γυμναστικη

τρελλενομαι για ΛΟΚ και νιωθω πως μπορω να φτασω μεχρι το τελος της εκπαιδευσης. Θεωρω μεγάλη τιμη να φορεσω μια μερα τον πρασινο μπερε.

Διαβασα τα προηγουμενα posts και ειδα πως πρωτο λογο παιζει η ψυχολογια ενω η αντοχη και η δυναμη ερχονται με την συστιματικη εκπαιδευση

ειμαι 1.83 και 65Kg, δεν θελω σε καμια περιπτωση να ρισκαρω να μην περασω ΛΟΚ λογω του οτι ειμαι αδυνατος γιαυτο θελω να σας ρωτησω αν υπαρχει καποια ειδικη διαιτα που μπορω να εφαρμοσω για να βαλω βαρος σε συνδιασμο με τη γυμναστικη που κανω

sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Οσον αφορα την ειδικη διαοτα σιγουρα υπαρχει αλλα δεν ειμαστε αρμοδιοι εμεις να σου πουμε... Καλυτερα να ρωτησεις καποιον ειδικο, ενα διαιτολογο για παραδειγμα. Αφου εισαι απο κυπρο λογικα δε πρεπει να υπηρετησεις στη κυπρο?
harathan
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από harathan »

Ειμαι δυο μετρα και 110 κιλα, και αρκετα γυμνασμενος ειδικοτερα κανω ποδηλατο, αρκετα χιλιομετρα καθημερινα περιπου 70 με 100 και το μεγαλητερο που εχω κανει ειναι 200km και αντεχω περπατημα σε μεγαλες αποστασεις με βαρος στην πλατη. Τα λεω ολα αυτα γιατι θελω να παω ειδικες δυναμεις ΑΛΛΑ δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να ζητησω, αυτο που θελω να δω στον στρατο ειναι ο Ολημπος και γενικα οι ορεινες μοναδες.

Επιπλεον θα ηθελα να μου δωσετε πληροφοριες σχετικα με το τι πρεπει να μπορω να κανω πανω στα αθληματα, για παραδειγμα ελξεις σε μονοζυγο ειναι κατι που πρεπει να δουλεψω μεχρι να μπω φανταρος. Βασικα η κηρια ερωτηση μου ειναι ΑΝ μπορω με αυτο το σωμα να παω ειδικες δυναμεις;

Ευχαρηστω.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Greek_Army »

harathan έγραψε:Ειμαι δυο μετρα και 110 κιλα, και αρκετα γυμνασμενος ειδικοτερα κανω ποδηλατο, αρκετα χιλιομετρα καθημερινα περιπου 70 με 100 και το μεγαλητερο που εχω κανει ειναι 200km και αντεχω περπατημα σε μεγαλες αποστασεις με βαρος στην πλατη. Τα λεω ολα αυτα γιατι θελω να παω ειδικες δυναμεις ΑΛΛΑ δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να ζητησω, αυτο που θελω να δω στον στρατο ειναι ο Ολημπος και γενικα οι ορεινες μοναδες.

Επιπλεον θα ηθελα να μου δωσετε πληροφοριες σχετικα με το τι πρεπει να μπορω να κανω πανω στα αθληματα, για παραδειγμα ελξεις σε μονοζυγο ειναι κατι που πρεπει να δουλεψω μεχρι να μπω φανταρος. Βασικα η κηρια ερωτηση μου ειναι ΑΝ μπορω με αυτο το σωμα να παω ειδικες δυναμεις;

Ευχαρηστω.

Στην ενότητα των ειδικών δυνάμεων θα βρείς ότι θέλεις αρκεί να έχεις θέληση για να ψάξεις για παράδειγμα ορεινές μονάδες έχουνε τα ΛΟΚ στο φόρουμ έχουμε 3-4 θέματα που είναι αφιερωμένα για τους λοκατζίδες
speedster 1323

Δημοσίευση από speedster 1323 »

harathan έγραψε:Ειμαι δυο μετρα και 110 κιλα, και αρκετα γυμνασμενος ειδικοτερα κανω ποδηλατο, αρκετα χιλιομετρα καθημερινα περιπου 70 με 100 και το μεγαλητερο που εχω κανει ειναι 200km και αντεχω περπατημα σε μεγαλες αποστασεις με βαρος στην πλατη. Τα λεω ολα αυτα γιατι θελω να παω ειδικες δυναμεις ΑΛΛΑ δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να ζητησω, αυτο που θελω να δω στον στρατο ειναι ο Ολημπος και γενικα οι ορεινες μοναδες.

Ευχαρηστω.
Τον κυριο λογο στο αν ειναι καλη η αναλογια σου στο σωμα σου τον παιζει η ελξη στο μονοζυγο, αν βγαζεις 5-6 μια χαρα εισαι προχωρα, τα υπολοιπα βελτιωνονται με πιο γρηγορους ρυθμους... Εικόνατο μιλι (τρεξιμο) ειναι πιο πολυ θεμα ρυθμου παρα αντοχης για καλο χρονο... Βαλε κ λιγο ψυχη κ εισαι ενταξει.
Cuervo
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Cuervo »

Καλησπερα παιδια, να ρωτησω μια... Βλακειουλα... ;
Εχω καταταγει πεζικο, μπαινω 1/9 και σκεφτομαι να περασω την διαδικασια για ΕΔ. Τις ασκησεις τις βγαζω (καμψεις, ελξεις, κοιλιακους) αλλα με προβληματιζει οτι γενικα δεν ειμαι και στην καλυτερη φυσικη κατασταση. Με λιγα λογια δεν θελω να παω εκει και να ειμαι ο τελευταιος, ο πιο σαπιος κλπ. Εσεις που εχετε υπηρετησει πιστευετε οτι ενα ατομο που βγαζει αυτες τις ασκησεις μπορει να ανταπεξελθει στην συνεχεια;(Εννοειται με πολυ προσπαθεια και τρεξιμο)
Αλεκος

Δημοσίευση από Αλεκος »

Καλησπερα παιδια... Επειδη βιαζομαι δεν ειχα χρονο να δω οτι εχετε γραψει... Απλα θελω να ρωτησω... Ειμαι 18 χρονων 108κιλα 1.86υψος (τα κιλα μου δεν φενονται). Καπνιζω σχετικα πολυ.8α μπορεσω να αντεξω στις ειδικεςδυναμεις;

Ξεχασα να γραψω. Οσον αφορα για την γυμναστικη μπορω να βγαλω αρκετες καμσεις γιρω στις 30... Μονο οι ελκσεις με δυσκολευουν αρκετα θα ελεγα :D
ACDC 46
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ACDC 46 »

Γεια σας θα ηθελα να μαθω εαν υπαρχει γυμναστηριο στο στρατο Και εαν ναι το χρησημοποιουμε ελευθερα; Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kampf »

Ολα αυτα που ρωτατε αν αντεξετε ή οχι ειναι τελειως υποκειμενικα. Πηγαιντε δειτε πως ειναι κ αμα δεν σας αρεσει φευγετε.

;ACDC46 Σε μερικα στρατοπεδα εχουν αλλα δεν πηγαινουν στρατιωτες μονο στελεχη, και αν παλι σε αφηναν να πηγαινεις δεν θα πηγαινες γιατι θα προτιμουσες να ξαπλωσεις να ξεκουραστει το κορμακι σου στις 2 ελευθερες ωρες που θα εχεις.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
teolok
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από teolok »

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως ατομα που θελουν πολυ να γινουν κομαντος γινεται να εχουν πολλα παραπανισια κιλα και να καπνιζουν παρα πολυ και αλλα τετοια. Για να θες να γινεις κομαντο σημαινει οτι δεν εισαι ανθρωπος της καλοπερασης αλλα της σωματικης υγειας και αθλησης. Και ακομα και αν εισαι της αποψης οτι θελω να ζησω τη ζωη μου με απολαυσεις, εν οψει θητειας στις ειδικες δυναμεις θα επρεπε κανα χρονο πριν η εστω μηνες να προσεχει ο καθενας λιγο τον εαυτο του για να εχει και περισσοτερο νοημα η προσπαθεια που θα καταβαλει, δηλαδη να γινει καλυτερος απο αυτο που ειναι και οχι να εχει πρωτα να ξεπερασει αλλα προβληματα που κουβαλαει μαζι του (βαρος, τσιγαρο κτλ). Νομιζω οτι εμεις οι Ελληνες (πολλοι τουλαχιστον) τα θελουμε ολα και δεν κανουμε υποχωρησεις οπως αυτοι που λιωνουν γυμναστηριο και μετα πιτσες και τσιγαρα. Πρεπει να υποστηριζεις τις αποφασεις σου και να κανεις θυσιες για αυτες. Γνωμη μου παιδια, χωρις να Θελω να προσβαλω κανεναν, μονο ισως να προβληματισω. Καλη θητεια σε ολους μας.
ΑΛΕΞΗΣ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΗΣ »

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι άλλο. Έχω διαβάσει τα 3/4 τών σελίδων στο σχετικό θέμα και οι περισσότεροι είτε προσπαθείτε να επιδείξεται τις επιδόσεις σας είτε περιμένεται κάποιον να σας χρυσώσει το χάπι. Οι άνθρωποι είναι ξεκάθαροι! Θέλει ΨΥΧΗ και ΘΕΛΗΣΗ! Όχι να τρέχεις Αθηνα-Θεσσαλονίκη σε 5 λεπτά ούτε να κατέχεις το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα. Ο κάθε άνθρωπος (σωματικά) έχει τα όρια του. Προφανώς και δεν έχω τα ίδια όρια με τον BOLT αλλά και οι δύο έχουμε όρια που μπορούν να σπάσουν. Γι αυτό και επιμένουν στην φράση "ΨΥΧΙΚΑ ΟΡΙΑ". Τέλος δεν μπορώ να βλέπω παιδάκια 17 ετών (ακόμα χειρότερα για μεγαλύτερους) Να λένε με τόση πυγμή και πάθος ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΤΛ. Και να μην ξέρουν να γράψουν το 'εγώ' με σωστή ορθογραφία! Η αγάπη σου για μια ένα έθνος δεν αποδεικνύεται μόνο και μόνο υπηρετώντας στις Ειδικές Δυμάμεις οπότε προσπαθείστε λίγο περισσότερο σχολείο πάτε ακόμα. Αυτά.

Υ. Γ Δεν έχω καμία σχέση με Ε. Δ είμαι 23 ετών,25/10 παρουσιάζομαι.

MikaelStanne

Δημοσίευση από MikaelStanne »

+1 Αλέξη, έχω βαρεθεί να βλέπω πορωμένα ανορθόγραφα να μιλάνε για το Έθνος και να μην ξέρουν τι τους γίνεται.

Αυτά τα άτομα είναι ένα από τα cons του να είσαι στις Ε. Δ.

Βέβαια αν καταφέρεις να συνυπάρξεις μαζί τους (και με άλλους τύπους ανθρώπων εκεί μέσα), μάλλον προς όφελός σου θα βγει εν τέλει.

24 Οκτώβρη εγώ στο ΚΕΕΔ.
Άβαταρ μέλους
C-SPY
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Ενδιαφέροντα: Ιστορία - Στρατός - Πολιτική - Αθλητισμός - Μουσική - Κινηματογράφος
Επάγγελμα: Στρατιωτικός Αναλυτής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από C-SPY »

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξη και τον Μιχάλη που έγραψαν νωρίτερα για τα ορθογραφικά...

Ο Πατριωτισμός και ο Εθνικισμός είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον Ελληνικό Πολιτισμό και μέσα στον Πολιτισμό περιλαμβάνεται η Γλώσσα και κατ' επέκταση η Ορθογραφία!
Εικόνα
Είναι του ελέους μερικοί εδώ μέσα (που να δείτε αλλού τι γίνεται βέβαια... ).
Εικόνα
Και το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι εδώ έναν τόνο να μην περάσει το πληκτρολόγιο σου σε μια λέξη λόγο της ταχύτητας πληκτρολόγησης, το ίδιο το σύστημα γραφής μηνυμάτων σου υπογραμμίζει με κόκκινο την λέξη που είναι λάθος!
Ξεστραβωθείτε λοιπόν οι ανορθόγραφοι!
Εικόνα
"ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ"
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μη ξεφεύγουμε από το θέμα παίδες.Εικόνα
lefterisAmfiali
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από lefterisAmfiali »

Καλησπερα θελω να ρωτησω αν στο σωμα ΛΟΚ μπορο να μπο Εχω αντοχες ειμε 1.65 Και 70 κιλα αλλα υπαρχει ενα προβλημα Δν ξερω κολυμπι θα με δεχτουν; Ευχαριστω
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης