Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 6
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

D.Y.K έγραψε:
ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ έγραψε:οι Μηχανικοί Φοράνε στολή;

Όχι. Μηχανικοί και Πλοίαρχοι κυκλοφορούν με πολιτικά ρούχα μέσα στην σχολή πλέον.

; αυτο να ισχυει ΜΟΝΟ για ασπροπυργο και μηχανιωνα...
στις υπολοιπες υπαρχει στολη! Καθημερινη βεβαια. Με τα διακριτικα ομως. Φωτεινα παραδειγματα αυτα τις κυμης, της κεφαλλονιας...
Την ΠΟΛΗ που μου πήρανε εγώ την θέλω πίσω να μπω μεσ'την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσω και μονο τότε ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ θα φωτίσει και ο ΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ παντου θα απειχήσει!!!
Νικολέτα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Νικολέτα »

Ειπαν πως δε θα παρουν αλλους με απολυτηριο απο φετος δηλαδη... Λογω των προβληματων που μας προεκυψε φετος.
; ΠΡΙΝ μιλησετε για μισθους και φαι, οφειλω να σας πληροφορησω ειδικα ! Αν δεν υπαρχει μεσον για καραβι, δυσκολα ταξιδευει γυναικα!
Κατι παραπανω ξερω... Εικόνα Σκεφτειτε το καλα!

Για να εχετε μια καλη σρταδιοδρομια στο εμπορικο ναυτικο... Πρεπει να εχετε 3 προυποθεσεις¨
Α. Να εχετε γνωστο καπετανιο η α μηχανικο
Β. Αν δεν εχετε γνωστο, να ψαξετε να βρειτε
Γ. Να εχετε την ψυχικη δυναμη να αντεξετε. Γιατι σε περιπτωση που δε βρειτε καραβι το πρωτο ετος, αλλα ουτε και σαν "διετης" η σχολη πολυ απλα σε διωχνει...

τα συμπερασματα δικα σας.
εννοείται πως δεν πας στα καράβια μόνο για τα φράγκα αν δεν είσαι σκληραγωγημενος. Αν το κάνεις μόνο για τα λέφτά και δεν θα την παλέψεις και θα χάσεις χρόνια από τη ζωή σουΕυαγγελία είσαι στα καράβια; Έχεις κάνει μπάρκο;

Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα. Εδώ κοντά σου χρόνια αθάνατος να μένω, ως να μου γίνεις Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δε μιλησα για το αν αντεξεις η οχι! Μιλησα για το εκπαιδευτικο ταξιδι!
ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΟΚΙΜΟΥΣ εαν δεν υπαρχει μεσον! Η σχολη ΔΕΝ βοηθα! Απο τις 12 κοπελες στη σχολη μου, μονο ΜΙΑ βρηκε πλοιο. Κ αυτο επιβατηγο.300-400 ευρω το μηνα... !

εγω ειμαι στη σχολη ναι. Περιμενω να δω εγω και αν θα ταξιδεψω...

Την ΠΟΛΗ που μου πήρανε εγώ την θέλω πίσω να μπω μεσ'την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσω και μονο τότε ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ θα φωτίσει και ο ΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ παντου θα απειχήσει!!!
Νικολέτα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 έγραψε:Δε μιλησα για το αν αντεξεις η οχι!Μιλησα για το εκπαιδευτικο ταξιδι!
ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΟΚΙΜΟΥΣ εαν δεν υπαρχει μεσον! Η σχολη ΔΕΝ βοηθα! Απο τις 12 κοπελες στη σχολη μου, μονο ΜΙΑ βρηκε πλοιο. Κ αυτο επιβατηγο.300-400 ευρω το μηνα... !

και εγώ για τα ταξίδια μίλησα. Αντε καλη σταδιοδρομία σου έυχομαι

Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα. Εδώ κοντά σου χρόνια αθάνατος να μένω, ως να μου γίνεις Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Νικολέτα έγραψε:
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 έγραψε:Δε μιλησα για το αν αντεξεις η οχι!Μιλησα για το εκπαιδευτικο ταξιδι!

Σε ευχαριστω πολυ κοπελια μου Εικόνα Αντε... Του χρονου σε περιμενουμε !

Νικολέτα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 έγραψε:
Νικολέτα έγραψε:

όχι μην με περιμένετε. Να έχετε βρει καράβι να βγείτε σε μπάρκο καλύτερα!

Πέρα από τη πλάκα σε ευχαριστώ, ελπίζω να μπω

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 έγραψε:
Νικολέτα έγραψε:

όχι μην με περιμένετε. Να έχετε βρει καράβι να βγείτε σε μπάρκο καλύτερα!

Πέρα από τη πλάκα σε ευχαριστώ, ελπίζω να μπω

[/QUOTE

χαχαχαχα σεπτεμβρη γυρναμε! Οκτωβρη θα μπειτε εσεις, για αυτο λεω θα περιμενουμε :P
Άβαταρ μέλους
Kalodrei
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kalodrei »

Πλοιο δυσκολα βρησκεις... Ακομα ειμαι σε αναζητηση... Περσι που ηταν λιγοτεροι εισακτεοι 150 παιδια δεν βρηκαν (απο οτι μας ειπαν στην σπουδαστικη μεριμνα) αν δεν εχεις μεσον ειναι σκατα... Τερμα βλακες που με το ζορι περασαν 5 μαθηματα τους πηραν με μεσον...

για σας που εισαστε γυναικες ειναι ακομα ποιο δυσκολα...

Fuma

Δημοσίευση από Fuma »

Έχει κανείς το Εγχειρίδιο Κ. Ε. Π 1 Κλάδου Μηχανικής λυμένο; Μου το ζήτησε ο αδερφός μου που αυτή τη στιγμή είναι σε ταξίδι προς Ρωσία. Εικόνα
Andreas

Δημοσίευση από Andreas »

Γειά σας παιδιά έχω μελετήσει όλα τα ποστ από όλα τα θέματα και έχω πάρει απαντήσεις για πολλά θέματα που με απασχολούν όσον αφορά τις ΑΕΝ, την εξέλιξη, τη ζωή στο ναυτικό και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.
Σκέφτομαι να μπω στην ΑΕΝ με απόλυτηριο λυκείου. Το λύκειο το έχω τελειώσει εδώ και δύο χρόνια (είμαι 21 ετών) με απόλυτηριο του 12,5. Χαζομάρα μου γιατί πανελλήνιες είχα βγάλει 14,7 αλλά επειδή είχαν συμβεί διάφορα στο σχολείο, μας είχαν στην μπούκα και έτσι μας έβαλαν πολλούς χαμηλούς βαθμούς στα τετράμηνα. Επίσης έχω λόουερ και πτυχίο Γερμανικών.
Απλά ρωτάω άμα έχω πιθανότητες να εισέλθω με αυτά τα χαρακτηριστικά στην ΑΕΝ Μηχανιώνας.
Σας παρακαλώ να μου απαντήσετε. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Φ.

Δημοσίευση από Φ. »

Η επιλογή με απολύτηριο λυκείου στο εμπορικό ναυτικό είναι πολύ έυκολη. Μιας και οι θεσεις συνήθως δεν συμπληρώνονται μέσω παννεληνίων καλύπτονται από άτομα αυτής της κατηγορίας. Η σχολή είναι 4ετους φοίτησης. Και μπορείς αρκετό καιρό πριν την έναρξη της πρακτικής να αρχίσεις να ψαχνεις εταιρείες στον Πειραιά όπως συνηθώς κάνουν οι καπετάνιοι. Για να γίνεις καπετάνιος πρέπει στην πορεία να περάσεις και από άλλα τύπου μαθήματα-σεμινάρια στο κεσεν νομίζω. Οπότε αρκετή δουλεία και πολλά χρήματα.Φρεσκάρετε καλά την Αγγλική!

Φρόντισε να βρεις την ανταγωνιστικότερη εταιρεία με το λιγότερο χρόνο παραμονής στα καράβια. Σε ετήσια Βάση. Και με ενδιαφέρον να εξελιχθείς... Κάνε google ναυτιλιακές πειραιά να βρεις...
Ελπίζω αυτό να βοήθησε λίγο.

Οι κάρτες επικοινωνίας δεν είναι τόσο ακριβές μέσα στα καράβια αλλά 2,3 φορές θα τις αγοράσεις. Η αρχή είναι δύσκολη. Αν πάρεις τον αερα μετά...

Φ.

Δημοσίευση από Φ. »

Κοίτα την εγκύκλιο που βγήκε στο yen.gr. Πολύ πιθανόν να μπορείς. Έχει τρομερή εξέλιξη.4 χρόνια σαν ΑΕΙ-ΤΕΙ κανονικά με εξετάσεις και όλα αυτά. Μαθήματα βασικά. Δεν κάνεις τίποτα μέσα εκεί... Μετά για να προωθηθείς σαν καπετάνιος πρέπει να περάσεις από άλλα τύπου σεμινάρια μαθήματα στηΝ Αθήνα στο κεσεν και όλα αυτά... Ρώτα!

Άβαταρ μέλους
facok
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από facok »

Είμαι στο 4ο έτος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας στην Χαλκίδα. Μπορώ τελειώνοντας την σχολή να κάνω 12 μήνες στην θάλασσα και να γίνω 3ος Μηχανικός; Ξέρω ότι αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος από σχολές Μηχανολογίας. Γίνεται και με το πτυχίο του ΤΕΙ Ηλεκτρογίας; Έχω ρωτήσει πολλές φορές την Γραμματεία της σχολής μου και δεν γνωρίζουν τίποτα και με παραπέμπουν στον έναν και τον άλλον. Έχω βγάλει και Ναυτικό φυλλάδιο.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι δεν γίνεται πλέον.
Alekos04
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Alekos04 »

Επειδή είδα όλο το topic και δεν βρήκα πουθενά την ακόλουθη απάντηση, θέλω να κάνω μια ερώτηση.
Αν δεν περάσεις με πανελλήνιες την σχολή και θες να μπεις με απολυτήριο λυκείου, που πας και ζητάς για να μπεις στην σχολή; Πρέπει να πας στο δήμο στον οποίο έχει την σχολή; Δηλαδή αν είμαι κομοτηνή και η σχολή είναι στην Αθήνα πρέπει να πάω στην Αθήνα προσωπικά; Και κάτι άλλο, στις περιοχές εσωτερικής φοίτησης, πόσα περίπου χρήματα θα μου χρειαστούν;(φυσικά και έχει σημασία σε ποια πόλη θα πάω, αλλά) περίπου; Ευχαριστώ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης