Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Νικολέτα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Νικολέτα »

D.Y.K έγραψε:
Νικολέτα έγραψε:δηλαδή πόσα μπορώ να βγάλω στο β εξάμηνο που είναι το ταξίδι;(πραγματικά με συγχωρείς για το πρήξιμο, αλλά δε γνωρίζω κάποιον να με βοηθήσει)

Αυτό εξαρτάται απο την εταιρεία και τον τύπο του πλοίου στο οποίο θα ταξιδεύεις. Συνήθως γυναίκες επιλέγονται να μπαρκάρουν στα ποστάλια (τα λεγόμενα πλοία της γραμμής - επιβατηγά) τύπου Πάτρα - Ιταλία, Πειραιάς - Νησιά κλπ και που οι μισθοί ξεκινούν απο τα 1250+ (επαναλαμβάνω ανάλογα με την εταιρεία και τις μισθοδοσίες της).
ωραία, ευχαριστώ. Σκεφτόμουν βασικά να πάω στο εξωτερικό και όχι σε επιβατηγό (αν έχω τη δυνατότητα να το επιλέξω αυτό), όπου σίγουρα οι μισθοί είναι καλύτεροι, αλλά αποκτάς και περισσότερες εμπειρίες νομίζω.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Νικολέτα έγραψε:ωραία, ευχαριστώ. Σκεφτόμουν βασικά να πάω στο εξωτερικό και όχι σε επιβατηγό (αν έχω τη δυνατότητα να το επιλέξω αυτό), όπου σίγουρα οι μισθοί είναι καλύτεροι, αλλά αποκτάς και περισσότερες εμπειρίες νομίζω.

Σαφέστατα και αποκτάς περισσότερες εμπειρίες έξω. Το βασικότερο είναι ότι μαθαίνεις κυριολεκτικά Ναυτιλία σε αντίθεση με την ακτοπλοϊα που είναι ψιλοτρίχες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι παίρνουν δύσκολα ή άν θές επιλέγονται δυσκολότερα απο τις εταιρείες γυναίκες σε αντίθεση με τους άντρες. Τέλος πάντων αυτά θα τα δείς έν καιρώ και μέσα στην σχολή.
Νικολέτα

D.Y.K έγραψε:
Νικολέτα έγραψε:ωραία, ευχαριστώ. Σκεφτόμουν βασικά να πάω στο εξωτερικό και όχι σε επιβατηγό (αν έχω τη δυνατότητα να το επιλέξω αυτό), όπου σίγουρα οι μισθοί είναι καλύτεροι, αλλά αποκτάς και περισσότερες εμπειρίες νομίζω.

Σαφέστατα και αποκτάς περισσότερες εμπειρίες έξω. Το βασικότερο είναι ότι μαθαίνεις κυριολεκτικά Ναυτιλία σε αντίθεση με την ακτοπλοϊα που είναι ψιλοτρίχες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι παίρνουν δύσκολα ή άν θές επιλέγονται δυσκολότερα απο τις εταιρείες γυναίκες σε αντίθεση με τους άντρες. Τέλος πάντων αυτά θα τα δείς έν καιρώ και μέσα στην σχολή.
σαφέστατα, αλλά τι να το κάνεις αν η άλλη επιλέγει τέτοιο επάγγελμαΕικόνα. Να σαι καλά για τις πληροφορίες, με βοήθησες αρκετά!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Νικολέτα έγραψε:σαφέστατα,αλλά τι να το κάνεις αν η άλλη επιλέγει τέτοιο επάγγελμαΕικόνα. Να σαι καλά για τις πληροφορίες, με βοήθησες αρκετά!

Πολύ σωστή σκέψη που ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Δύσκολο επάγγελμα για γυναίκες, αλλά και για άντρες (άν δεν υπάρχει μεράκι) ! Τίποτα να σαι καλά Εικόνα
Νικολέτα

Μια ακόμη απορία, στο εξωτερικό αν πάω, θα συνεργάζομαι με 'ελληνες; Το ψήνω άγρια για μηχανικός,(μια που τα γουστάρω τέτοια πράγματα) αλλά τρομάζω στην ιδέα να είμαι κλεισμένη στο μπουντρουμι με 15 Φιλιππινέζους... Όσοι έχετε εμπειρία ως δόκιμοι, ή μηχανικοί και πλοίαρχοι, είχατε Ελληνες στα βαπόρια;(εντός Ελλάδος πιστεύω θα υπαρχουν)
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σαφέστατα και θα συνεργάζεσαι και με ξένους. Και ναι οι εταιρείες (με ποντοπόρα πλοία κυρίως) προτιμούν αρκετά τους Φιλιππινέζους Αλλά μην ανησυχείς διότι δεν φημίζονται και για τον... "ανδρισμό" τους. Τους ομοεθνείς να φοβάσαι περισσότερο Εικόνα
Νικολέτα

D.Y.K έγραψε:Σαφέστατα και θα συνεργάζεσαι και με ξένους. Και ναι οι εταιρείες (με ποντοπόρα πλοία κυρίως) προτιμούν αρκετά τους Φιλιππινέζους Αλλά μην ανησυχείς διότι δεν φημίζονται και για τον... "ανδρισμό" τους. Τους ομοεθνείς να φοβάσαι περισσότερο Εικόνα
βασικά φρικάρω στην ιδέα απλά να με περιβάλλουν... Λόγω της δουλειάς που κάνω τα καλοκαίρια δεν μου έχουν κάνει καλή εντύπωση όλοι αυτοί από Ανατολή (κυρίως).(μπορεί να ακούγεται ανόητο). Οι Ελληνες αν έχουν κοντά τα "χέρια" τους δε με ενοχλούν. (αλλά για να γίνει το κακό γενικά πρέπει και η σκύλα να κουνήσει την ουρά)
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Νικολέτα έγραψε:βασικά φρικάρω στην ιδέα απλά να με περιβάλλουν... Λόγω της δουλειάς που κάνω τα καλοκαίρια δεν μου έχουν κάνει καλή εντύπωση όλοι αυτοί από Ανατολή (κυρίως).(μπορεί να ακούγεται ανόητο). Οι Ελληνες αν έχουν κοντά τα "χέρια" τους δε με ενοχλούν.(αλλά για να γίνει το κακό γενικά πρέπει και η σκύλα να κουνήσει την ουρά)

Θα σε περιβάλλουν έτσι κ αλλιώς, πολύ απλά διότι δεν γίνεται αλλιώς λόγω της φύσεως της δουλειάς. Οι Έλληνες και πόσο μάλλον δέ οι Ναυτικοί δεν υπάρχει περίπτωση να τα έχουν "κοντά" τα χέρια τους λόγω της φύσης τους αλλά και της εσώκλειστης δραστηριότητας που επιβάλλει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Να είσαι βέβαιη ότι δεν θα χρειαστεί να κουνήσεις την ουρά σου εσύ. Θα προσπαθήσουν με χίλιους δυό τρόπους να στην "κουνήσουν" οι ίδιοι απο μόνοι τους. Όπως σου είχα γράψει και πιο πάνω και όπως μπορούν να σου επιβεβαιώσουν και άλλα άτομα είναι γενικά πολύ δύσκολη επιλογή για μια γυναίκα. Σκέψου το πολύ καλά άν δίνεις φέτος πανελλήνιες. Διάβασε λίγο, ασχολήσου και πέρνα σε μια Στρατιωτική σχολή ή κάπου αλλού. Η Πλοιάρχων / Μηχανικών δεν είναι φιλικά προσκείμενες πρός τις γυναίκες.(Στις εταιρείες αναφέρομαι)
Νικολέτα

D.Y.K πίστεψέ με, όνειρό μου είναι να μπω στις Ε. Δ όλο το χειμώνα έχω ξεκωλωθεί στο διάβασμα, έχω δυνατό σώμα αλλά δεν πλοιρώ κάποιες προυποθέσεις, όπως τον ΔΜς, που είναι γύρω στο 27 (αν και φαίνομαι πιο αδύνατη) και δεν μπορώ να τον ρίξω άλλο. Είναι και οι περικοπές μισθών που κάνουν στους στρατιωτικούς. Λέω να μπω εμποροπλοιάρχων μιας και μου αρέσει η θάλασσα και τα δύσκολα γενικά. Και ύστερα με καμιά προκύρηξη να πάω ΕΠΟΠ.Τωρα για αυτούς που λες ότι θα με περιβάλλουν. Το ξέρω πολύ καλά απλά θα προσπαθήσω να μην προκαλέσω.

Και προσωπικά κοιτάω πάντα το μισθολογικό, ωραία τα όνειρα, αλλά να έχουμε και να φάμε.

Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα. Εδώ κοντά σου χρόνια αθάνατος να μένω, ως να μου γίνεις Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα
Άβαταρ μέλους
electrolisa
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από electrolisa »

Νικολέτα έγραψε:D.Y.K πίστεψέ με, όνειρό μου είναι να μπω στις Ε. Δ όλο το χειμώνα έχω ξεκωλωθεί στο διάβασμα, έχω δυνατό σώμα αλλά δεν πλοιρώ κάποιες προυποθέσεις, όπως τον ΔΜς, που είναι γύρω στο 27 (αν και φαίνομαι πιο αδύνατη) και δεν μπορώ να τον ρίξω άλλο. Είναι και οι περικοπές μισθών που κάνουν στους στρατιωτικούς. Λέω να μπω εμποροπλοιάρχων μιας και μου αρέσει η θάλασσα και τα δύσκολα γενικά. Και ύστερα με καμιά προκύρηξη να πάω ΕΠΟΠ.Τωρα για αυτούς που λες ότι θα με περιβάλλουν. Το ξέρω πολύ καλά απλά θα προσπαθήσω να μην προκαλέσω.

Και προσωπικά κοιτάω πάντα το μισθολογικό,ωραία τα όνειρα, αλλά να έχουμε και να φάμε.

σωστα μιλησες Νικολετα.

btw επειδη δεν εχω ασχοληθει με το θεμα ξανα, μηπως ξερουμε συνηθως ποτε βγαινει η προκηρυξη για α. Ε. Ν. Μονο με απολυτηριο; Ιουνιο ισως; Λεω να τα κανω φετος, αν βγει, Μηπως μπορεσω και γλειτωσω τον εναν χρονο πανελληνιες. Ειδαλλως πανελληνιες και του χρονου σχολη (αν ολα πανε καλα).

The greatest oak was once a little nut who held its ground. ~Author Unknown
Νικολέτα

Σωστα μιλησες Νικολετα.

btw επειδη δεν εχω ασχοληθει με το θεμα ξανα, μηπως ξερουμε συνηθως ποτε βγαινει η προκηρυξη για α. Ε. Ν. Μονο με απολυτηριο; Ιουνιο ισως; Λεω να τα κανω φετος, αν βγει, Μηπως μπορεσω και γλειτωσω τον εναν χρονο πανελληνιες. Ειδαλλως πανελληνιες και του χρονου σχολη (αν ολα πανε καλα).

δεν ξέρω αν είναι διαφορετική με Απολυτήριο ή χωρίς, εγώ που ρώτησα για πανελλήνιες στο φορουμ μου παν να ξαναρωτήσω μετά τις 15 Μάη

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Νικολέτα έγραψε:Είναι και οι περικοπές μισθών που κάνουν στους στρατιωτικούς. Λέω να μπω εμποροπλοιάρχων μιας και μου αρέσει η θάλασσα και τα δύσκολα γενικά. Και ύστερα με καμιά προκύρηξη να πάω ΕΠΟΠ.

Τότε σου εύχομαι να πετύχεις τον στόχο σου Εικόνα
Νικολέτα

D.Y.K έγραψε:
Νικολέτα έγραψε:Είναι και οι περικοπές μισθών που κάνουν στους στρατιωτικούς. Λέω να μπω εμποροπλοιάρχων μιας και μου αρέσει η θάλασσα και τα δύσκολα γενικά. Και ύστερα με καμιά προκύρηξη να πάω ΕΠΟΠ.

Τότε σου εύχομαι να πετύχεις τον στόχο σου Εικόνα
σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!Εικόνα
Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα. Εδώ κοντά σου χρόνια αθάνατος να μένω, ως να μου γίνεις Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 6
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

electrolisa έγραψε:
Νικολέτα έγραψε:D.Y.K πίστεψέ με, όνειρό μου είναι να μπω στις Ε. Δ όλο το χειμώνα έχω ξεκωλωθεί στο διάβασμα, έχω δυνατό σώμα αλλά δεν πλοιρώ κάποιες προυποθέσεις, όπως τον ΔΜς, που είναι γύρω στο 27 (αν και φαίνομαι πιο αδύνατη) και δεν μπορώ να τον ρίξω άλλο. Είναι και οι περικοπές μισθών που κάνουν στους στρατιωτικούς. Λέω να μπω εμποροπλοιάρχων μιας και μου αρέσει η θάλασσα και τα δύσκολα γενικά. Και ύστερα με καμιά προκύρηξη να πάω ΕΠΟΠ.Τωρα για αυτούς που λες ότι θα με περιβάλλουν. Το ξέρω πολύ καλά απλά θα προσπαθήσω να μην προκαλέσω.

Και προσωπικά κοιτάω πάντα το μισθολογικό,ωραία τα όνειρα, αλλά να έχουμε και να φάμε.

σωστα μιλησες Νικολετα.

Ειπαν πως δε θα παρουν αλλους με απολυτηριο απο φετος δηλαδη... Λογω των προβληματων που μας προεκυψε φετος.
ΠΡΙΝ μιλησετε για μισθους και φαι, οφειλω να σας πληροφορησω ειδικα ! Αν δεν υπαρχει μεσον για καραβι, δυσκολα ταξιδευει γυναικα!
Κατι παραπανω ξερω... Εικόνα Σκεφτειτε το καλα!

Για να εχετε μια καλη σρταδιοδρομια στο εμπορικο ναυτικο... Πρεπει να εχετε 3 προυποθεσεις¨
Α. Να εχετε γνωστο καπετανιο η α μηχανικο
Β. Αν δεν εχετε γνωστο, να ψαξετε να βρειτε
Γ. Να εχετε την ψυχικη δυναμη να αντεξετε. Γιατι σε περιπτωση που δε βρειτε καραβι το πρωτο ετος, αλλα ουτε και σαν "διετης" η σχολη πολυ απλα σε διωχνει...

τα συμπερασματα δικα σας.

...

Την ΠΟΛΗ που μου πήρανε εγώ την θέλω πίσω να μπω μεσ'την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσω και μονο τότε ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ θα φωτίσει και ο ΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ παντου θα απειχήσει!!!
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 6
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

D.Y.K έγραψε:
Νικολέτα έγραψε:βασικά φρικάρω στην ιδέα απλά να με περιβάλλουν... Λόγω της δουλειάς που κάνω τα καλοκαίρια δεν μου έχουν κάνει καλή εντύπωση όλοι αυτοί από Ανατολή (κυρίως).(μπορεί να ακούγεται ανόητο). Οι Ελληνες αν έχουν κοντά τα "χέρια" τους δε με ενοχλούν.(αλλά για να γίνει το κακό γενικά πρέπει και η σκύλα να κουνήσει την ουρά)

Θα σε περιβάλλουν έτσι κ αλλιώς, πολύ απλά διότι δεν γίνεται αλλιώς λόγω της φύσεως της δουλειάς. Οι Έλληνες και πόσο μάλλον δέ οι Ναυτικοί δεν υπάρχει περίπτωση να τα έχουν "κοντά" τα χέρια τους λόγω της φύσης τους αλλά και της εσώκλειστης δραστηριότητας που επιβάλλει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Να είσαι βέβαιη ότι δεν θα χρειαστεί να κουνήσεις την ουρά σου εσύ.; Θα προσπαθήσουν με χίλιους δυό τρόπους να στην "κουνήσουν" οι ίδιοι απο μόνοι τους. Όπως σου είχα γράψει και πιο πάνω και όπως μπορούν να σου επιβεβαιώσουν και άλλα άτομα είναι γενικά πολύ δύσκολη επιλογή για μια γυναίκα. Σκέψου το πολύ καλά άν δίνεις φέτος πανελλήνιες. Διάβασε λίγο, ασχολήσου και πέρνα σε μια Στρατιωτική σχολή ή κάπου αλλού.; Η Πλοιάρχων / Μηχανικών δεν είναι φιλικά προσκείμενες πρός τις γυναίκες.(Στις εταιρείες αναφέρομαι)

ΕικόναΕικόναΕικόνα ΣΩΣΤΟΣ!
Την ΠΟΛΗ που μου πήρανε εγώ την θέλω πίσω να μπω μεσ'την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσω και μονο τότε ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ θα φωτίσει και ο ΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ παντου θα απειχήσει!!!
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης