Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Mike »

Φανταζομαι ο γενικος κανονας ειναι να μην μπορεις να υπηρετησεις.

Αν ειχες καποιο προβλημα υγειας και εχει αντιμετωπιστει, τοτε μπορεις να υπηρετησεις.

Αν σου εχει δημιουργησει προβληματα που συνεχιζονται, τοτε μπορεις να δεις τι προβλεπει το ΦΕΚ για αυτα τα προβληματα. Ακομα κι αν δεν καλυπτεται απο το ΦΕΚ, αν πραγματικα δεν μπορεις να υπηρετησεις τοτε θα μπορεις να περασεις απο καποια επιτροπη

gregor

Δημοσίευση από gregor »

Παιδια να ρωτησω αν τυχον ξερει καποιος. Ειχα παρουσιαστει πριν δυο χρονια στο ναυτικο και λόγω ενος συνδρομου απο το οποιο πάσχω και το οποιο ειναι κληρονομικο (συνδρομο μαρφαν) σχετικο με την καρδια, ειχα παρει Διετη Αναβολή. Τα 2 χρονια περασαν και τωρα πρεπει να ξαναπαρουσιαστω. Στο π. Δ. Αναφερει:ΔΑ και Ι5 για συνδρομο μαρφαν με ουσιωδεις λειτουργικες διαταραχες και απο κατω Ι2 και Ι4, για συνδρομο μαρφαν χωρις ουσιώδεις λειτουργικες διαταραχες. Υπαρχει περιπτωση να μη μου δωσουν αναβολή; Δεν εχει αλλαξει κατι μεσα στα 2 χρονια αυτα και δεν παιζει να μου περασει το προβλημα αυτο. Εχοντας βεβαιωση από ιδιωτη ιατρό ειμαι καλυμμενος ή πρεπει να παω και βεβαιωση απο δημοσιο νοσοκομειο; Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω ωστε να παρω σιγουρα απαλλαγη, και ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να μην παρω τελικα; Ευχαριστώ!
stavros12

Δημοσίευση από stavros12 »

Φιλαρακι επισης Σταυρο με λένε και επισης πασχω απο marfan! Τι εγινε τελικα με τη δικη σου περιπτωση; Πηρες απαλλαγη και αν ναι με ποια διαδικασια; Αν μπορεις δωσε μου καμια συμβουλη γιατι παρουσιαζομαι σε 10 μερες μετα απο διετη αναβολή! Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από Greek_Army »

gregor έγραψε:Παιδια να ρωτησω αν τυχον ξερει καποιος. Ειχα παρουσιαστει πριν δυο χρονια στο ναυτικο και λόγω ενος συνδρομου απο το οποιο πάσχω και το οποιο ειναι κληρονομικο (συνδρομο μαρφαν) σχετικο με την καρδια, ειχα παρει Διετη Αναβολή. Τα 2 χρονια περασαν και τωρα πρεπει να ξαναπαρουσιαστω. Στο π. Δ. Αναφερει:ΔΑ και Ι5 για συνδρομο μαρφαν με ουσιωδεις λειτουργικες διαταραχες και απο κατω Ι2 και Ι4, για συνδρομο μαρφαν χωρις ουσιώδεις λειτουργικες διαταραχες. Υπαρχει περιπτωση να μη μου δωσουν αναβολή; Δεν εχει αλλαξει κατι μεσα στα 2 χρονια αυτα και δεν παιζει να μου περασει το προβλημα αυτο. Εχοντας βεβαιωση από ιδιωτη ιατρό ειμαι καλυμμενος ή πρεπει να παω και βεβαιωση απο δημοσιο νοσοκομειο; Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω ωστε να παρω σιγουρα απαλλαγη, και ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να μην παρω τελικα; Ευχαριστώ!

δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, αν ο στρατιωτικός γιατρός κρίνει ότι δεν πρέπει να υπηρετήσεις θα σου δώσει Ι5 αλλιώς θα υπηρετήσεις

ΑΛΕΞ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞ »

Τον Μάιο του 2010 είχα παρουσιαστεί στο ΚΕΕΜ στη Σπάρτη απ'όπου πήρα διετή αναβόλη για λογους υγείας.
Έληξε η αναβολή και παρουσιάζομαι ΄δ εσσο 2 Ιουλίου πάλι στη Σπάρτη.
Το προβλημά μου είναι
έχω αφακία στον δεξιό οφθαλμό λόγω εγχείρησης καταρακτη.
Έχω καταράκτη στον αριστερό οφθαλμό.
όραση 10/10 στον ΔΟ με γυαλιά και 4/10 στον ΑΟ με γυαλιά
λόγω του καταράκτη πρέπει να φοράω συνέχεια γυαλιά ηλίου
λόγω μεγάλης διαφοράς οπτικής οξύτητας ΔΟ, ΑΟ για Να βλέπω κοντά δεν φοράω γυαλία ενω για μακριά πρέπει να φοράω, με τα οποία όμως δεν βλέπω καλά κοντά.
Στο βυθό και των δύο ματιών ο γιατρός μου διαπίστωσε αλλοιώσεις,(χοριοαμφιβληστροειδείς εστίες) λόγω τοξοπλάσμωσης.
Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα αν παίρνω απαλλαγή Ι5 παθολογικό ή υπερετώ ως Ι4;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Μπορείς να διαβάσεις το ΦΕΚ δίπλα από την κάθε πάθηση αναφέρεται και η σωματική ικανότητα

Σταμάτης

Δημοσίευση από Σταμάτης »

Γεια σας
Παρουσιάστηκα Στο στρατό έπειτα από επέμβαση Αφαίρεσης Θυρεοειδή και θεραπεία με ιώδιο. Στο κέντρο κρίθηκα Ι3 ένοπλο και έτσι υπηρέτησα κανονικά για 2 μήνες. Όταν αποφάσισε η μονάδα να με στείλει Στο 401 για να εξεταστώ, οι γιατροί με έκριναν Ι5 με διετή αναβολή, χωρίς να με αφήνουν να συνεχίσω, κάτι το οποίο και ζήτησα. Μου είχαν πει βέβαια ότι το πιθανότερο ήταν να πάρω απαλλαγή μετά την λήξη της αναβολής.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της αναβολής χρειάστηκα εκ νέου επέμβαση και θεραπεία με ιώδιο, ενώ έχω άλλο ένα χρόνο Αναβολής.

Το ερώτημα μου είναι το εξής:

Ξέρει κάποιος εάν μπορώ να ζητήσω επανεξέταση καθώς προέκυψε και νέα επέμβαση, και να ζητήσω απαλλαγή χωρίς να περιμένω να λήξει η αναβολή;

Το φυλλάδιο του υπουργείο το έχω κοιτάξει αλλά δε διευκρινίζει την περίπτωση μου.

Εαν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσεις, ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Γίνεται, διάβασε το άρθρο 35
manolisklv
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από manolisklv »

Καλησπέρα παιδιά. Έχω πάρει 2 ετη αναβολή για λόγους υγείας, και από ότι βλέπω στην παράγραφο που μου αναγράφουν στο ΦΕΚ, και στις δυο στήλες υπάρχει η ένδειξη Ι5. Αυτό σημαίνει ότι μετά την λήξη της αναβολής θα απαλλαχτώ 100% επειδή υπάρχει ένδειξη Ι5;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αν η κατάσταση της υγείας σου δεν έχει αλλάξει τότε θα απαλλαχτείς
sol_her
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από sol_her »

Πήρα απαλλαγή Ι5. Υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν στο μέλλον για κατάταξη ή να ξαναπεράσω από επιτροπή; Είμαι γεννηθείς του 1981
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν πρόκειται να σε καλέσουν
manospan

Δημοσίευση από manospan »

Καλησπέρα, πάσχω από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα και πέρασα απο επιτροπή απαλλαγών στο 424 αλλά δε μου έδωσαν Ι5 και μου είπαν πως πρέπει να παρουσιαστώ πρώτα και μετά να αποφασίσει ο γιατρός που θα με στείλουν μέσα από τη μονάδα, δηλαδή ή στο 424 ή στο 401. Εγώ είμαι σε αγωγή με μεθοτρεξάτη και κυκλοσπορίνη. Υπάρχει περίπτωση να πάω και να μου πουν να υπηρετήσω; Εγώ δε θέλω να υπηρετήσω, πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Ευχαριστώ!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δες στο ΦΕΚ αν υπάρχει η πάθηση σου, αν είναι για Ι5 θα το πάρεις, λογικά θα έκανες την διαδικασία μέσω φρουραρχείου και η επιτροπή θα έκρινε ότι μπορείς να μετακινηθείς στο κέντρο που παρουσιάζεσαι
Στέλιος

Δημοσίευση από Στέλιος »

Καλημέρα σας,

Έχω περάσει λευχαιμία και πέρυσι έκανα ολική μαστεκτομή επειδή βρήκαν στο στήθος μου άτυπα κύτταρα που πιθανότατα θα μεταλλάσσονταν σε καρκινικά. Γνωρίζεται να μου πείτε σας παρακαλώ αν θα απαλλαγώ απο την στρατιωτική θυτεία;

Ευχαριστώ πολύ,

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης