Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από Greek_Army »

Πολιησ έγραψε:Για σας πεδια εχω μια ερωτιση για σας από την ημερα γενισης μου εκανα ενχειρηση ανιχτης καρδιας (φυσημα) απλά θελώ να δω αν θα μπορεσω να παρω απαλλαγή...

Ευχαρηστω!

Αν αθλείσαι χωρίς προβλήματα και γενικά δεν έχεις προβλήματα στην ζωή σου το πολύ πολύ να σε βγάλουνε Ι2 σίγουρα πάντως θα περάσεις από καρδιολόγο αν το αναφέρεις
g_k
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από g_k »

Καλησπέρα και απο μένα...

2 ερωτησουλες παιδιά κι αν γνωρίζεις κάποιος pls ας απαντήσει...

καταρχας οσον αφορά στην ΕΣΣΟ...

μετά απο τις αναβολές λόγω σπουδών πήρα 2ετη αναβολή για λόγους υγείας (θα εξηγησω πιο κατω) η οποία λήγει σήμερα...
18/5 δηλαδη...
το χαρτί κατάταξης που θα μου έρθει θαναι για την ακριβως επόμενη ΕΣΣΟ (δηλαδη ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) ή για ΕΣΣΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;

πάντως οταν είχε λήξει η αναβολή μου για λόγους σπουδών (31/12/08) χαρτί μου ήρθε για ΕΣΣΟ 5/2009 και όχι η αμέσως επόμνη του Φλεβάρη δηλαδη...
αρα λογικά θα συμβει και κάτι τέτοιο και τώρα ε;

2ον...
ειμαι 30 ετων πια...
μικρος είχα καρκινο (ραβδομυοσαρκωμα σπλαχνικου κρανιου) ... Εκανα και εγχειρηση, και ακτινοβολιες, και χημειοθεραπιες κλπ κλπ... Σκεφτειται πως ο φακελος μου ειναι ακομα στο νοσοκομειο ΠΑΙΔΩΝ οπου ακομα εκει πηγαινω και εξεταζομαι τακτικα...
το χαρτι της γιατρου μου του ΠΑΙΔΩΝ λεει ακριβως την περιπτωση και τελος καταληγει πως "ΕΚΤΟΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ" κλπ κλπ...
εχω συνεχεια ριννοραγειες, απαγορευεται η εκθεση στον ηλιο, σκονες κλπ, ακομα και η γυμναστικη και οτιδηποτε επιρρεαζει το κεφαλι μου λογω του οτι εκει ηταν το προβλημα...
Ο γιατρος του 401 πριν 2 χρονια μουδωσε κατευθειαν 2ετη αναβολη ρωτωντας με αν θελω να παω φανταρος και του ειπα πως οχι...
Την ιδια διαδικασια θα περασω και τωρα...
απλα εχετε ακουσει αλλη τετοια περιπτωση; Παιζει να με παρουν με το ζορι και να κανω ασφαλιστικα μετρα μετα;
ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ »

Γεια σας! Έχω αναβολή για άλλα 2 χρόνια όμως πρόσφτα αφαίρεσα ΟΛΟ τον θυρωειδή μου έπειτα απο διάγνωση πολυοζώδους βρογχοκηλης (ευτυχώς καλοήθεις) ! Έκτοτε πίνω ένα χάπι την ημέρα και υποβάλομαι σε κάποιες εξετάσεις ανα 3-6 μήνες, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Αυτο θα γίνεται για όσο ζω δυστυχώς! Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα βγω Ι4-Ι5, αν μπορω δλδ Να απαλλαγω από την στρατιωτικη μου θητεία; Και αν ναι, τι πρέπει να κανω;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

ΚΩΣΤΑΣ έγραψε:Γεια σας! Έχω αναβολή για άλλα 2 χρόνια όμως πρόσφτα αφαίρεσα ΟΛΟ τον θυρωειδή μου έπειτα απο διάγνωση πολυοζώδους βρογχοκηλης (ευτυχώς καλοήθεις) ! Έκτοτε πίνω ένα χάπι την ημέρα και υποβάλομαι σε κάποιες εξετάσεις ανα 3-6 μήνες, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Αυτο θα γίνεται για όσο ζω δυστυχώς! 1. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα βγω Ι4-Ι5, αν μπορω δλδ Να απαλλαγω από την στρατιωτικη μου θητεία;2 Και αν ναι, τι πρέπει να κανω;

1. Μπορείς να διαβάσεις το ΦΕΚ δίπλα από την παθησή σου θα αναφέρεται και η σωματική ικανότητα

2. Αν δεν θέλεις να παρουσιαστείς στο στρατόπεδο θα πρέπει να ακολουθήσεις την διαδικασία αναβολή μέσω φρουραρχείου
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

g_k έγραψε:Καλησπέρα και απο μένα...

2 ερωτησουλες παιδιά κι αν γνωρίζεις κάποιος pls ας απαντήσει...

καταρχας οσον αφορά στην ΕΣΣΟ...

μετά απο τις αναβολές λόγω σπουδών πήρα 2ετη αναβολή για λόγους υγείας (θα εξηγησω πιο κατω) η οποία λήγει σήμερα...
18/5 δηλαδη...
το χαρτί κατάταξης που θα μου έρθει θαναι για την ακριβως επόμενη ΕΣΣΟ (δηλαδη ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) ή για ΕΣΣΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;

πάντως οταν είχε λήξει η αναβολή μου για λόγους σπουδών (31/12/08) χαρτί μου ήρθε για ΕΣΣΟ 5/2009 και όχι η αμέσως επόμνη του Φλεβάρη δηλαδη...
αρα λογικά θα συμβει και κάτι τέτοιο και τώρα ε;

2ον...
ειμαι 30 ετων πια...
μικρος είχα καρκινο (ραβδομυοσαρκωμα σπλαχνικου κρανιου) ... Εκανα και εγχειρηση, και ακτινοβολιες, και χημειοθεραπιες κλπ κλπ... Σκεφτειται πως ο φακελος μου ειναι ακομα στο νοσοκομειο ΠΑΙΔΩΝ οπου ακομα εκει πηγαινω και εξεταζομαι τακτικα...
το χαρτι της γιατρου μου του ΠΑΙΔΩΝ λεει ακριβως την περιπτωση και τελος καταληγει πως "ΕΚΤΟΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ" κλπ κλπ...
εχω συνεχεια ριννοραγειες, απαγορευεται η εκθεση στον ηλιο, σκονες κλπ, ακομα και η γυμναστικη και οτιδηποτε επιρρεαζει το κεφαλι μου λογω του οτι εκει ηταν το προβλημα...
Ο γιατρος του 401 πριν 2 χρονια μουδωσε κατευθειαν 2ετη αναβολη ρωτωντας με αν θελω να παω φανταρος και του ειπα πως οχι...
Την ιδια διαδικασια θα περασω και τωρα...
απλα εχετε ακουσει αλλη τετοια περιπτωση; Παιζει να με παρουν με το ζορι και να κανω ασφαλιστικα μετρα μετα;

1. Μπαίνεις Αύγουστο και θα σου δώσω και το άρθρο της περσινής σειράς του αυγούστου
Τους στρατευσίμους των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης
της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Μαΐου 2010 έως 31 Ιουλίου 2010

2. Όσο για την παθησή σου μπορείς να διαβάσεις το ΦΕΚ και να δεις αν δικαιούσαι Ι5

Επίσης θα σε παρακαλέσω άλλη φορά να μην γράφεις με κεφαλαία γράμματα
γιωργος

Δημοσίευση από γιωργος »

Εχω παρει ηδη 4 6μηνες αναβολες για ρηξη προσθιου χιαστου... Ακομα δεν εχς χειρουργηθει γιατι εχει παθει ζημια και το κοκαλο και χρειαζεται να μπει ενα υλικο επανω που τα δημοσια νοσοκομεια δεν το εχουν φερει ακομα... Παρουσιαζομαι τωρα... Θα το παρω το ι5 παθολογικο να τελειωνω; Ξερει κανεις;
diatka
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από diatka »

Χαιρετω... Εχω ενα προβλημα με το ποδι μου... Πριν μερικα χρονια ειχα ενα ατυχημα και εκανα 4 εγχειρησεις... Μου χαν βαλει και πλατινα. Μετα την αφαιρεσα αλλα οχι ολοκληρη... Τα σπασιματα ειναι στον αστραγαλο... Εκει που παει πανω κατο η πατουσα σου... Δεν μπορω να το λυγισω το γονατο μου επειδη το κοκαλο δεν μεγαλωσε σωστα και μεγαλωσε στραβα... Το λυγιζω ελαχιστα μετα δεν παει αλλο... Και δεν μπορω να στεκομαι πολυ ωρα επιδη ποναω και δεν μπορω να τρεχω καν κανονικα. Θα θελα να Μου πειτε αν δικαιουμαι απαλλαγη 15 παθολογικο... Ευχαριστω.
δημητρης25
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από δημητρης25 »

Γιωργο τι υλικο ειναι αυτο που δεν εχουν τα νοσοκομεια; Κρυπτονιτης; Βρες εναν αλλο γιατρο γιατι νομιζω οτι καποιος σε κοροιδευει κ Ισως παει να σου φαει λεφτα !diatka αυτο θα το κρινει η επιτροπη! Αλλα με τετοιο προβλημα νομιζω οτι το δικαιουσε!
Ζησε για το τιποτα η πεθανε για κατι.
aiolos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από aiolos »

Καλημέρα! Την Παρασκευή Έκανα τη διαδρομή Φρουραρχείο-401-Φρουραρχείο-Ρουφ. Πριν δύο χρόνια την είχα ξανακάνει και τότε είχα πάρει τη διετή αναβολή. Αυτή τη φορά πήρα την οριστική αναβολή. Στην περίπτωση τη δική μου η πάθηση είναι επιληπτικό σύνδρομο με ευρήματα σε εξετάσεις, μόνιμη φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση από γιατρό (για όλα αυτά που αναφέρω, έχω τα απαραίτητα έγγραφα από ΔΗΜΟΣΙΑ Νοσοκομεία).

Τώρα όσο αφορά τις εξοργιστικές φράσεις του τύπου : «το Ι5 θα σε ακολουθεί μια ζωή ή δεν μπορείς να μπεις στο δημόσιο και παρόμοια » έχω να απαντήσω ότι:

1) Το Ι5 δεν με αφορά όσο το Πρόβλημα υγείας που έχω και αυτό θα Κουβαλώ μαζί μου μια ζωή.

2) Οι Λόγοι για τις απαλλαγές εντάσσονται στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

3) Θέσεις δημοσίου είναι "πιασμένες" από λαμόγια που έχουν επικαλεστεί ΠΛΑΣΤΑ στοιχεία προβλημάτων υγείας. Ένας ακόμα λόγος για Το σημερινό μας χάλι.

Ευχαριστώ!

Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε να απαντήσω σε απορίες με παρόμοιο πρόβλημα ( Πμ) !

ΜΑΝΟΣ

Δημοσίευση από ΜΑΝΟΣ »

Καληςπερα παςχω απο νεανικη ρευματοειδη αρθριτιδα και θελω να ρωτηςω αν δικαιουμε απαλλαγη.ειμαι 25 ετων και παςχω απο τα 7 μου. αυτο το διαςτημα ειμαι ςε φαρμακευτικη αγωγη με μεθοτρεξατη, κυκλοςπορινη και κορτιζονη την οποια μου ειπε η γιατρος μου πως θα την κοψουμε ςε λιγο.

MDM
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από MDM »

Καλησπερα σε ολους λοιπον παιδια ηθελα να ρωτησω οταν παρουσιαστηκα ειχα προβλημα στον ωμο και βγηκα ι4 ελευθερος απο τα παντα και αοπλος λοιπον ηρθε μια μερα ενας δοκιμος και με πηρε σε ασκηση με το ζορι και τον τσαμπουκα ενω του ειχα πει οτι ειμαι ι4 τελως παντων στην ασκηση κοπηκε ο τενοντας μου και απο τοτε εχω αναπηρια εδω και 2 χρονια με παιδευουν με αναβολες και τα σχετικα υ. γ απο την μοναδα με εστειλε ο γιατρος στο νοσοκομειο με γνωματευση που εγραφε πανω ι5 ευχαριστω...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

MDM έγραψε:Καλησπερα σε ολους λοιπον παιδια ηθελα να ρωτησω οταν παρουσιαστηκα ειχα προβλημα στον ωμο και βγηκα ι4 ελευθερος απο τα παντα και αοπλος λοιπον ηρθε μια μερα ενας δοκιμος και με πηρε σε ασκηση με το ζορι και τον τσαμπουκα ενω του ειχα πει οτι ειμαι ι4 τελως παντων στην ασκηση κοπηκε ο τενοντας μου και απο τοτε εχω αναπηρια εδω και 2 χρονια με παιδευουν με αναβολες και τα σχετικα υ. Γ απο την μοναδα με εστειλε ο γιατρος στο νοσοκομειο με γνωματευση που εγραφε πανω ι5 ευχαριστω...

E αφού σου έγραψε ο γιατρός Ι5 τι ακριβώς περιμένεις να σου πούμε εμείς;
manospan
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από manospan »

Καλησπέρα σε όλους πάσχω απο νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα και θέλω να ρωτήσω αν δικαιούμε απαλλαγή. Είμαι 25 ετών και πάσχω απο τα 7 μου. Αυτό το διάστημα είμαι σε φαρμακευτική αγωγή με μεθοτρεξάτη, κυκλοσπορίνη και κορτιζόνη την οποία μου είπε η γιατρός μου πως θα την κόψουμε σε λίγο.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

manospan έγραψε: Καλησπέρα σε όλους πάσχω απο νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα και θέλω να ρωτήσω αν δικαιούμε απαλλαγή.Είμαι 25 ετών και πάσχω απο τα 7 μου. Αυτό το διάστημα είμαι σε φαρμακευτική αγωγή με μεθοτρεξάτη, κυκλοσπορίνη και κορτιζόνη την οποία μου είπε η γιατρός μου πως θα την κόψουμε σε λίγο.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται αυτό "H ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νεανική χρόνια αρθρίτιδα με οστεοαρθρικές βλάβες και με ουσιώδεις λειτουργικές διαταρχές "

Αυτή η πάθηση χαρακτηρίζεται σαν Ι5
lion

Δημοσίευση από lion »

Με Κήλη Στον δίσκο τη παίζει ξέρει κανείς;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης