Πώς είναι στις Ειδικές Δυνάμεις;

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση

Είσαι τρελλός;

Το δημοψήφισμα λήγει την Παρ Μαρ 06, 2020 12:17 am

Σου αλλάζουν τα φώτα;
40
9%
Είναι χαλαρά;
53
12%
Πρεπει να είσαι στα α@@@ια σου για να αντέξεις;
286
62%
Πρέπει να είσαι γεννημένο κομάντο;
80
17%

Σύνολο ψήφων: 459

Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από kampf »

dimitris mak έγραψε:Ναι και τι να κανουμε να παμε πεζικο; Καλυτερα να μην παω καθολου στρατο παρα να παω πεζικο...

για πηγαινε τεθωρακισμενα Κυπρο ή σε κανα μοναδα με παρανοικο διοικητη στον Εβρο να δεις τι εστι βερικοκο.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

Καλά τα λέει ο καμπφ αν πάτε σε καμία μάχημη μονάδα στον έβρο και ο διοικητής νομίζει ότι είναι ο σταλόνε δεν θα προλαβαίνεται να αλλάζετε βρακί στα πλωτά
Άβαταρ μέλους
ELLINAS10
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ELLINAS10 »

Καποιες ασκησεις ειναι στανταρ στις ειδικες δυναμεις... Απο κει και περα ειναι στην κριση των ανωτερων αν θα μας βγαλουν το λαδι η οχι... Τωρα ο ενας λεει δεν κανουν τιποτα και κανουν ολο αγγαρειες και σκοπιες. Ο αλλος λεει μας #$%^$#%^$ αναποδα... Αμα δεν πας ο ιδιος να δεις δεν μπορεις να λες... Θα παμε και θα δουμε... Αν ηταν παντως μονο αγγαρειες και σκοπιες ολοι θα πηγαιναν ε. Δ και δεν θα κοβοντουσαν. Θα το παιζαν και κομμαντα... Ξερω εγω 2 ατομα που πηγαν και την αλλη μερα κοπηκαν...
mihalis19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mihalis19 »

Έχει δίκιο ο ellinas10 σε αυτό που λέει. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολα στα αλεξίπτωτα. Νομίζω είναι από τους πιο μάχημους. Πιστέυω ότι όσοι λένε για έβρο με τρελό διοικητή (δεν αναφέρομαι σε κανενα προσωπικά) απλά δεν πέρασαν καλά όμως δεν έζησαν και το παραπάνω "άσχημα" που παίζει στα αλεξίπτωτα. Δηλαδή αν δεν άντεξαν σε μια "απλή" μονάδα σε αλεξίπτωτα δεν θα άντεχαν ποτέ. Αυτό το λέω γενικά γιατί ακούω και από φίλους μου να λένε. Άσε ξέρεις τι περασα έγω στο τάδε μέρος. Και εντωμεταξύ είναι στρατός ξηράς. Ούτε καν τεθωρακισμένα. Που φυσικά δεν νομίζω ότι και τα τεθωρακισμένα αγγίζουν αλεξίπτωτα σε ασκήσεις εκπεδευσεις. Αυτή είναι η άποψή μου. Αν κάνω λάθος διορθώστε με!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

ELLINAS10 έγραψε:Καποιες ασκησεις ειναι στανταρ στις ειδικες δυναμεις... Απο κει και περα ειναι στην κριση των ανωτερων αν θα μας βγαλουν το λαδι η οχι... Τωρα ο ενας λεει δεν κανουν τιποτα και κανουν ολο αγγαρειες και σκοπιες. Ο αλλος λεει μας #$%^$#%^$ αναποδα... Αμα δεν πας ο ιδιος να δεις δεν μπορεις να λες... Θα παμε και θα δουμε... Αν ηταν παντως μονο αγγαρειες και σκοπιες ολοι θα πηγαιναν ε. Δ και δεν θα κοβοντουσαν. Θα το παιζαν και κομμαντα... Ξερω εγω 2 ατομα που πηγαν και την αλλη μερα κοπηκαν...

Τι σχέση έχει που κόπηκαν; Μπορεί να μην γουστάρανε να πάνε ειδικές δυνάμεις, παλιά μπαίναμε 1000 άτομα στο πεύκο και μέχρι την ορκομωσία είχαμε μείνει 450/500 και δεν κοβόντουσαν αλλά παίρνανε αναβολές γιατί δεν αντέχανε την πίεση
Άβαταρ μέλους
ELLINAS10
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αυτοι δηλωσαν ε. Δ. Και κοπηκαν γιατι δεν μπορουσαν. Ο ενας μαλιστα μου ειπε απο τις ασκησεις τις πολλες στον ηλιο κοντεψε να λυποθυμησει... Δεν ξερω... Ο ενας λεει ετσι ο αλλος αλλιως. Οπως ειπα και παραπανω υπομονη. Σε 1 μιση μηνα θα μαθουμε τι παιζει...
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από dimitris mak »

Ο ξαδερφος μου ειναι 313! Πηγε αμφιβιος και στα πεν 3 βδομαδες εχασε 20 κιλα. Εκανε 50αρα, αποβασεις, σκηνακια τα παντα. Οποτε μην λετε οτι δεν γινεται τιποτα. Φυσικα θα κανεις και αγκαριες και σκοπιες οπως εχουν κανει και τα στελεχοι στο παρελθον τους η οπως συνεχιζουν και κανουν (περιπολα πχ). Στα αλεξιπτωτα απο οτι γνωριζω κανουν πιο πολλα πραγματα απο οτι στα υπολοιπα... Και φυσικα κανουν και πιο ποιοτηκες ασκησης. Συμφωνω απολυτα με το φιλαρακι μου τον ελληνα, σε 1,5 μηνα θα μαθουμε! Και αν δεν δουμε εμεις τιποτα με τα ματια μας δεν μπορουμε να πουμε τιποτα. Τωρα για ποιους λογους παει ο καθενας αυτο ειναι δικο του προβλημα. Ενα ειναι το σιγουρο! Οτι τραβαει ζορι στις ειδικες και οσοι περνουν το μπερε για οποιον λογο και να εχουν παρει σημαινει οτι ειχαν την θεληση να τον πηραν.
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από dimitris mak »

Αυτο που λες ελληνα μαλλον λες για το πευκο που κανουν πολλες ωρες προβες για την παρελαση μεσα στον ηλιο. Αν ειχαν παει αυγουστο θα ειχαν τραβηξει ζορι... Λογικο να λυποθημουσαν. Να δεις τι εχει να γινει τον αυγουστο αν μπουμε τοτε... Συμπληρομα σε 5 μηνες εκανε 7 αμφιβιες, σκηνακια 6 μερες στις οποιες κανανε πυρ και κινηση σε παραλιες κλπ και μια 50αρα. Επισης εκαναν και νυχτερινες βολες με βιοπτρες. ΕΕΕ τι αλλο θελετε να κανετε δλδ; Αυτα δεν ειναι αρκετα σε 5 μηνες; Ελεος... Θητεια θα κανουμε δεν θα μεινουμε για παντα στον στρατο. Νομιζω οτι εχασε κιολας μια 50αρα λογο του οτι αφησαν καποιους να φυλανε το στρατοπεδο δεν θυμαμαι.

Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από evritis309 »

mihalis19 έγραψε:Έχει δίκιο ο ellinas10 σε αυτό που λέει. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολα στα αλεξίπτωτα. Νομίζω είναι από τους πιο μάχημους. Πιστέυω ότι όσοι λένε για έβρο με τρελό διοικητή (δεν αναφέρομαι σε κανενα προσωπικά) απλά δεν πέρασαν καλά όμως δεν έζησαν και το παραπάνω "άσχημα" που παίζει στα αλεξίπτωτα. Δηλαδή αν δεν άντεξαν σε μια "απλή" μονάδα σε αλεξίπτωτα δεν θα άντεχαν ποτέ. Αυτό το λέω γενικά γιατί ακούω και από φίλους μου να λένε. Άσε ξέρεις τι περασα έγω στο τάδε μέρος. Και εντωμεταξύ είναι στρατός ξηράς. Ούτε καν τεθωρακισμένα. Που φυσικά δεν νομίζω ότι και τα τεθωρακισμένα αγγίζουν αλεξίπτωτα σε ασκήσεις εκπεδευσεις. Αυτή είναι η άποψή μου. Αν κάνω λάθος διορθώστε με!

Καλά κάτσε να δεις υλικοπόλεμο να έχει στο ενεργητικό του 2 σκοινάκια κ πλωτά σε 9μηνη θητεία κ πες του είσαι λουφαδόρος. Το όπλο/σώμα που ανήκεις παίζει μεν ρόλο στο τι θητεία θα κάνεις, αλλά δεν είναι κ 100% σίγουρο.
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από kampf »

Το οτι θα περπατησεις 50κμ σαν το γομαρι και θα πας 6 μερες σκηνακια δεν σε κανει κομμαντο. Εγω ειμουν πεζοναυτης και στις βολες που πηγαιναμε ριχναμε 5 σφαιρες (!) στα 100 μετρα και το 90% των στρατιωτων εκανε 0/1 στις 5. Ποιοι; Οι κομμανταραδες του facebook που θα κληθουν να κανουν αποβαση σε οργανωμενη εχθρικη ακτη με ναρκες στην θαλασα ναρκες στην παραλια, συρματοπλεγματα, ολμους, πολυβολα ευτενους τροχιας και ελευθερους σκοπευτες. Ουτε μια ελπιδα στα δεκα τρισεκατομμυρια να επιβιωσεις. Εδω στην Νορμανδια που πολεμησαν οι καλυτερα εκπαιδευμενοι στρατιωτες των συμμαχων ειχαν 400.000 απωλειες. Το ξαναλεω, με ψιλη θεωρια,50κμ περπατημα,6 μερες σκηνακια και θαλασσια που πας το φουσκωτο με 5κμ και αμα το γκαζωσεις ακους παναγιες δεν γινεσαι κομμαντο.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Και ανάβαση-καταρίχηση που οι περισσότεροι είναι γιωτάδες και φοβούνται μήπως κάνουνε βαβα και μετά βλέπεις του μόνιμους να κατεβαίνουνε με το κεφάλι ανάποδα... Αυτές είναι οι ειδικές δυνάμεις για τους κληρωτούς, έχει γεμίσει παιδάκια και βύσματα που δεν έχουνε πάει ούτε παραμεθώριο

ELLINAS10 έγραψε:Αυτοι δηλωσαν ε. Δ. Και κοπηκαν γιατι δεν μπορουσαν.Ο ενας μαλιστα μου ειπε απο τις ασκησεις τις πολλες στον ηλιο κοντεψε να λυποθυμησει... Δεν ξερω... Ο ενας λεει ετσι ο αλλος αλλιως. Οπως ειπα και παραπανω υπομονη.

Ναι έγινε Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ELLINAS10
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Οντως ισχυει αυτο που λες. Αλλα δεν ειναι ολοι ετσι... Εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει να παω αλεξιπτωτα ουτε γιατι θελω να το παιξω κομμαντο... Ουτε φωτογραφιες στο fb να βαλω που δεν εχω. Ουτε να ψαρωνω κοσμο και γκομενακια... Γουσταρω γιατι αυτοι οι 9 μηνες που πρεπει να παω θελω να προσφερω οσο το δυνατον περισσοτερα στην πατριδα διοτι θα μ πεις αμα θες να προσφερεις πηγαινε ετα η ουκ αλλα εφεδρος η μεγαλυτερη προσφορα ειναι ε. Δ... Και τελος απλα επειδη ασχολουμαι με την γυμναστικη δεν θελω να παω σε μια μοναδα και κανω μια κοιλια 80 κιλων...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θα προσφέρεις στην πατρίδα σου θα γίνεις ένας ακόμη σκοπάνθρωπος, και κάνεις μεγάλο λάθος όπου και να υπηρετήσεις την ίδια προσφορά θα δώσεις

Φιλική συμβουλή : Αν δεν θες να ξενερώσεις με τις ειδικές δυνάμεις άλλαξε μυαλά, ασκήσεις και κομμαντιλίκια έχουνε πεθάνει και οι περισσότεροι βγαίνουνε με 5++ κιλά Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από kampf »

ELLINAS10 έγραψε:Οντως ισχυει αυτο που λες. Αλλα δεν ειναι ολοι ετσι... Εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει να παω αλεξιπτωτα ουτε γιατι θελω να το παιξω κομμαντο... Ουτε φωτογραφιες στο fb να βαλω που δεν εχω. Ουτε να ψαρωνω κοσμο και γκομενακια... Γουσταρω γιατι αυτοι οι 9 μηνες που πρεπει να παω θελω να προσφερω οσο το δυνατον περισσοτερα στην πατριδα διοτι θα μ πεις αμα θες να προσφερεις πηγαινε ετα η ουκ αλλα εφεδρος η μεγαλυτερη προσφορα ειναι ε. Δ... Και τελος απλα επειδη ασχολουμαι με την γυμναστικη δεν θελω να παω σε μια μοναδα και κανω μια κοιλια 80 κιλων...

και γω πριν μπω τα ιδια ακριβως ειχα στο μυαλο. Στο στρατο μεσα ομως καταλαβα οτι ο φιλοτιμος στρατιωτης, αυτος που προσφερει και γινεται θυσια για τους αλλους γινεται ο ***** της υποθεσης καθως ολοι τον εκμεταλλευονται δεν σεβονται το φιλοτιμο αλλα τον κανουν υπηρετρια. Ενα να χεις στο μυαλο.ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΙΕΣ. Οποιος δεν κλαιγεται και υπομενει καταστασεις στο τελος θα βγει αδικημενος με μαθηματικη ακριβεια. Στο στρατο δεν υπαρχει ηθος, αλληλεγγυη και συναδελφικοτητα. Ολοι τον κωλο τους κοιτανε να βολεψουν. Αυτο που λεν οτι ο στρατος αποτελει μικρογραφια της κοινωνιας ξερουν γιατι το λεν.
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 9
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Με λιγα λογια γιατι πολλα ειπαμε... Εσεις οι δυο που εχετε πειρα απο τις ειδικες δυναμεις ο ενας ως καταδρομεας και ο αλλος ως πεζοναυτης... Μπέσα και σταράτα... Ποια ειναι η συμβουλη σας; Να παμε ειδικες δυναμεις η να παμε πεζικο?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες