αν θες μπορεις να παρεις και βιολογιαΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν έγραψε: Δηλαδη αν παω απο τεχνολογικη δεν θα χρειαστω ας πουμε να παρω σαν μαθημα επιλογης μαθηματικα γενικης η ΑΟΘ;
Θεωρητική Κατεύθυνση και Στρατιωτικές Σχολές
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
- Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 3
Ευχαριςτω πολυ παιδια
Παιδες καλημερα ετοιμαζομαι να παω 1η λυκιου με το καινουργιο συστημα (με λιγα λογια στο αγνωστο κ χωρις βιβλια). Θα ηθελα να μαθω εαν γινετε να περασω σχολη ικαρων ως ιπταμενος μεσω τεχνολογικης κατευθηνσης και αν ναι με ποσα περιπου μορια; Ευχαριστω
-
καλα μεχρι τοτε θα εχουν αλλαξει πολλα στην εισαγωγη σε στρατιωτικες αλλα και στις πανελληνιες. Θα δειξειmanos7 έγραψε: Παιδες καλημερα ετοιμαζομαι να παω 1η λυκιου με το καινουργιο συστημα (με λιγα λογια στο αγνωστο κ χωρις βιβλια). Θα ηθελα να μαθω εαν γινετε να περασω σχολη ικαρων ως ιπταμενος μεσω τεχνολογικης κατευθηνσης και αν ναι με ποσα περιπου μορια; Ευχαριστω
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
Γεια σας. Ειμαι 2α λυκειου και διαλεξα τεχνολογικη κατευθηνση... Θελς να πας στρατιωτικες σχολες αλλα δεν ξερω τι να κανω ποιο μαθημα να παρω και γενικα δεν ξερω τιποτα... Στα τυφλα πηγαινω

- vasilis67
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Κάποιος καθηγητής σου ή φροντιστής μπορεί να σου πει. Πάντως από τεχνολογική με ειδικό μάθημα τα μαθηματικά είναι ένας τρόπος.
Σύμφωνα με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι φέτος, για Οπλα ΣΣΕ γενική σειρά (δηλ. Το 90% των περιπτώσεων) πρέπει να υπολογίζεις να μαζέψεις τουλάχιστον 17.000 μονάδες για να είσαι αρκετά σίγουρος πράγμα που μεταφράζεται σε μέσο όρο 17. Για σώματα πάνω από 18.300 δηλαδή πάνω από 18 μέσο όρο.
Εξαρτάται βέβαια από το πως θα είναι τα θέματα στις εξετάσεις, πως θα είναι το εξεταστικό σύστημα κ. Α. Σε γενικές γραμμές αυτός ο μέσος όρος θα σε βάλει μέσα.
Για ειδικές κατηγορίες πχ πολύτεκνοι κλπ τα όρια έιναι χαμηλότερα αλλά δεν είναι γνωστό αν θα ισχύουν στο μέλλον αυτά που ίσχυαν παλιότερα.
Σύμφωνα με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι φέτος, για Οπλα ΣΣΕ γενική σειρά (δηλ. Το 90% των περιπτώσεων) πρέπει να υπολογίζεις να μαζέψεις τουλάχιστον 17.000 μονάδες για να είσαι αρκετά σίγουρος πράγμα που μεταφράζεται σε μέσο όρο 17. Για σώματα πάνω από 18.300 δηλαδή πάνω από 18 μέσο όρο.
Εξαρτάται βέβαια από το πως θα είναι τα θέματα στις εξετάσεις, πως θα είναι το εξεταστικό σύστημα κ. Α. Σε γενικές γραμμές αυτός ο μέσος όρος θα σε βάλει μέσα.
Για ειδικές κατηγορίες πχ πολύτεκνοι κλπ τα όρια έιναι χαμηλότερα αλλά δεν είναι γνωστό αν θα ισχύουν στο μέλλον αυτά που ίσχυαν παλιότερα.
-
τη σωστη κατευθυνση πηρες. Αν θες παιρνεις και βιολογια για τη Γ λυκειου εκτος απο μαθ. Γενικηςgeorge έγραψε: Γεια σας. Ειμαι 2α λυκειου και διαλεξα τεχνολογικη κατευθηνση... Θελς να πας στρατιωτικες σχολες αλλα δεν ξερω τι να κανω ποιο μαθημα να παρω και γενικα δεν ξερω τιποτα... Στα τυφλα πηγαινω
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
Γειά σας, θα ήθελα να σας κάνω ορισμένες ερωτήσεις, γιατί το θέμα με τις κατευθύνσεις με έχει μπερδέψει πολύ.
Είμαι Β'Λυκείου και διάλεξα θεωρητική κατέυθυνση. Θέλω η να μπώ στην Αστυνομία (Σχολή Αξ/κων) ή στην Σχολή Ευελπίδων ή στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Πόσες πιθανότητες έχω να μπώ στα δύο τελευταία;
Σας ευχαριστώ εκ των πρώταίρων.
Είμαι Β'Λυκείου και διάλεξα θεωρητική κατέυθυνση. Θέλω η να μπώ στην Αστυνομία (Σχολή Αξ/κων) ή στην Σχολή Ευελπίδων ή στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Πόσες πιθανότητες έχω να μπώ στα δύο τελευταία;
Σας ευχαριστώ εκ των πρώταίρων.
- diplomaths
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 16
Κωνσταντίνε καλημέρα,
Από την θεωριτική κατεύθυνση, μπορείς να πας στο 1ο και στο 5ο πεδίο, χωρίς να χάσεις μόρια. Για το 5ο πεδίο, θα πρέπει να επιλέξεις του χρόνου ως μάθημα επιλογής για τις πανελλήνιες, τα μαθηματικά γενικής παιδείας και να δώσεις επιπλέον το μάθημα: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
Μπορείς όμως να πας και στα άλλα 3 πεδία, με απώλια όμως μορίων, και 2ο και 4ο πεδίο, πρέπει να πάρεις ως μάθημα επιλογής τα μαθηματικά γενικής, και για το 3ο πεδίο, την βιολογία γενικής παιδείας
Στο πρώτο πεδίο, αυτό που μπαίνεις από θεωριτική χωρίς απώλεια μορίων, έχει 2 τμήματα της ΣΣΑΣ , των ψυχολόγων και το στρατολογικό
Στο δεύτερο πεδίο, είναι οι: ΣΜΑ, Ικάρων, Δοκίμων, Ευελπίδων
Στο τρίτο είναι της ΣΣΑΣ: Ιατρικό, φαρμακευτικό, οδοντιατρικό, κτηνιατρικό, και η σχολή αξιωματικών νοσηλευτικής
Στο 4ο είναι αυτές που είναι και στο 2ο, μαζί με τις αντίστοιχες σχολές υπαξιωματικών
Στο 5ο είναι το οικονιμικό της ΣΣΑς, υπαξιωματικών Διοικ αεροπορίας, και οι υπαξιωματικοί ξηράς και θάλασσας
Εσύ μπορείς να πας στο πρώτο και στο πέμπτο πεδίο χωρίς να χάσεις μόρια
Για να μπεις όμως σχολή Ευελπίδων και Δοκίμων, πρέπει να πας τεχνολογική που μπαίνεις στα:2ο 4ο και 5ο πεδία χωρίς να χάσεις μόρια, ή από θετική, όπου μπαίνεις στα 2ο,3ο,4ο και 5ο πεδία χωρίς να χάσεις μόρια
Όταν λέμε (με το παρόν σύστημα, όπου η χρονιά σου είναι η τελευταία) πως υπάρχει απώλεια μορίων, εννοούμε πως στα 2 μαθήματα βαρύτητας κάθε πεδίου, μπαίνει ένας συντελεστής, που το άριστα, από 20.000 μόρια, το φέρνει γύρω στα 17.000-18.000, άρα για να περάσεις στις σχολές που θες, μέσω της θεωριτικής, θα πρέπει να γράψεις σχεδόν άριστα
Αυτά είναι σε γενικές γραμμές, αν κάτι σε μπέρδεψε, πες μου να το πω πιο αναλυτικά
Από την θεωριτική κατεύθυνση, μπορείς να πας στο 1ο και στο 5ο πεδίο, χωρίς να χάσεις μόρια. Για το 5ο πεδίο, θα πρέπει να επιλέξεις του χρόνου ως μάθημα επιλογής για τις πανελλήνιες, τα μαθηματικά γενικής παιδείας και να δώσεις επιπλέον το μάθημα: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
Μπορείς όμως να πας και στα άλλα 3 πεδία, με απώλια όμως μορίων, και 2ο και 4ο πεδίο, πρέπει να πάρεις ως μάθημα επιλογής τα μαθηματικά γενικής, και για το 3ο πεδίο, την βιολογία γενικής παιδείας
Στο πρώτο πεδίο, αυτό που μπαίνεις από θεωριτική χωρίς απώλεια μορίων, έχει 2 τμήματα της ΣΣΑΣ , των ψυχολόγων και το στρατολογικό
Στο δεύτερο πεδίο, είναι οι: ΣΜΑ, Ικάρων, Δοκίμων, Ευελπίδων
Στο τρίτο είναι της ΣΣΑΣ: Ιατρικό, φαρμακευτικό, οδοντιατρικό, κτηνιατρικό, και η σχολή αξιωματικών νοσηλευτικής
Στο 4ο είναι αυτές που είναι και στο 2ο, μαζί με τις αντίστοιχες σχολές υπαξιωματικών
Στο 5ο είναι το οικονιμικό της ΣΣΑς, υπαξιωματικών Διοικ αεροπορίας, και οι υπαξιωματικοί ξηράς και θάλασσας
Εσύ μπορείς να πας στο πρώτο και στο πέμπτο πεδίο χωρίς να χάσεις μόρια
Για να μπεις όμως σχολή Ευελπίδων και Δοκίμων, πρέπει να πας τεχνολογική που μπαίνεις στα:2ο 4ο και 5ο πεδία χωρίς να χάσεις μόρια, ή από θετική, όπου μπαίνεις στα 2ο,3ο,4ο και 5ο πεδία χωρίς να χάσεις μόρια
Όταν λέμε (με το παρόν σύστημα, όπου η χρονιά σου είναι η τελευταία) πως υπάρχει απώλεια μορίων, εννοούμε πως στα 2 μαθήματα βαρύτητας κάθε πεδίου, μπαίνει ένας συντελεστής, που το άριστα, από 20.000 μόρια, το φέρνει γύρω στα 17.000-18.000, άρα για να περάσεις στις σχολές που θες, μέσω της θεωριτικής, θα πρέπει να γράψεις σχεδόν άριστα
Αυτά είναι σε γενικές γραμμές, αν κάτι σε μπέρδεψε, πες μου να το πω πιο αναλυτικά
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Γεια σασ... Ειμαι νεος στο φορουμ και θελω να ρωτησω καποια πραγματα για τις καταυθυνσεις. Απο ποιες κατευθυνσεις περνας ποιο ευκολα και ποσο βαθμο χρειαζεται να βγαλεις για να περασεις σε στρατιωτικες σχολες. [:) ]
-
- Posts in topic: 1
Γιωργο οπως ανεφεραν και τα υπολοιπα παιδια στις προηγουμενες σελιδες μπορεις μεσω και των τριων κατευθυνσεων να περασεις σε στρατιωτικες σχολες. Πιο συγκεκριμενα:
- Μεσω της Θεωριτικης κατευθυνσης μπορεις να περασεις σε ΣΣΑΣ
- Μεσω της Θετικης κατευθυνσης μπορεις να περασεις σε ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ, ΣΑΝ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΣΑς, ΣΜΑ
- Μεσω της Τεχνολογικης κατευθυνσης μπορεις να περασεις στις σχολες της Θετικης εκτος της ΣΑΝ
- Titis
- Posts in topic: 11
Νομίζω πως ούτε ΣΣΑΣ μπορείς να πας από τεχολογική κατεύθυνση. Στο 2ο και 4ο πεδίο δεν υπάρχουν ΣΣΑΣ. Αυτά είναι τα μόνα πεδία που πιάνεις από τεχνολογική χωρίς να χάσεις μόρια. Εκτός και αν πάρεις και οικονομία ώστε να ανοίξεις το 5ο πεδίο που υπάρχει το ΣΣΑΣ οικονομικό.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Ααα οκ ευχαριστω. οσο αναφορα τις ειδικες δυναμεις απο που μπορεις να περασεις :)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 12
Giwrgos (sniperman) έγραψε:Ααα οκ ευχαριστω. Οσο αναφορα τις ειδικες δυναμεις απο που μπορεις να περασεις :)
Από ΣΜΥ σε Ειδικές Δυνάμεις
Αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις
Φίλε μην ντρέπεσαι ψάξε και λίγο το φόρουμ
Χαιρετε απαντες. Μολις ξεκινησα τν Α' Λυκειου και ενα απο τα επαγγελματα που σκευτομαι ειναι η ΣΣΕ. Το προβλημα ειναι οτι θα παω θεωριτικη γιατι δεν σκαμπαζω τιποτα απο φυσικη ή χημεια αλλα ξερω καλα μαθηματικα. Μπορεις να δηλωσεις για ΣΣΕ απο θεωριτικη ή (οπως εχω ακουσει) πρεπει να εχεις επιλεξει θετικες επιστημες;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες