Η πρώτη μουσουλμάνα Επαγγελματίας Οπλίτης

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από yandr »

Είναι 25 χρόνων, όμορφη, σύγχρονη, δυναμική, οδηγεί μηχανή εντούρο, αυτοκίνητο και τρακτέρ, και από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη μουσουλμάνα που θα υπηρετήσει ως επαγγελματικό στέλεχος στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.Η Σεϊβτζάν Σαντουλά, από την Ξυλαγανή Ροδόπης, διαφέρει σε πολλά από τις υπόλοιπες κοπέλες της μειονότητας. Μεγαλώνοντας σε μια προοδευτική οικογένεια χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, ήταν η πρώτη στο χωριό της που φοίτησε στο ελληνικό γυμνάσιο, μιλά άπταιστα την ελληνική γλώσσα, ντύνεται μοντέρνα, ενώ στα αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας της δεν υπάρχει η μαντίλα.Σπουδές
Γεννημένη το 1984, έπειτα από τρία αγόρια, δηλώνει και η ίδια «αυθεντικό αγοροκόριτσο». Καβαλάει με την ίδια άνεση τη μεγάλου κυβισμού μηχανή της και το τρακτέρ του πατέρα της, για να τον βοηθήσει στις αγροτικές δουλειές, ασχολείται με τα σπορ, ενώ έχει και το δικό της αυτοκίνητο.

Η Σεϊβτζάν σπούδασε κομμωτική και αισθητική, αλλά ένιωσε περιορισμένη και θέλησε να κάνει κάτι πιο δυναμικό, που να ταιριάζει με την προσωπικότητά της. Εκανε τα χαρτιά της για Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ), προπονήθηκε επί τέσσερις μήνες στο Πανθρακικό Στάδιο και πέρασε με χαρακτηριστική άνεση τις δοκιμασίες στο ύψος, το μήκος, το τρέξιμο, τη σφαίρα και τα βάρη.

Οταν πληροφορήθηκε ότι πέτυχε, ένιωσε χαρά και υπερηφάνεια που θα υπηρετήσει τον Ελληνικό Στρατό, ενώ κανένας από την οικογένειά της δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση. «Εγώ δεν έχω τρεις γιους, έχω τέσσερις...», είπε όταν το έμαθε η μητέρα της, σχολιάζοντας πως στέλνει και τέταρτο παιδί της στον στρατό.

ΕΘΝΟΣ
kostas pharm
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: μουσικη, σινεμα, βιβλια, αθλητισμος
Επάγγελμα: Ασκουμενος φαρμακοποιος

Δημοσίευση από kostas pharm »

Μη με πειτε ρατσιστη αλλα τουρκους στο στρατο δε θελω! για αυτο... Ουστ! Εικόνα
tzovana18
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από tzovana18 »

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνααυτος ειναι ο ελληνικος στρατος περναει της μουσουλμανες και αφηνει πισω παιδια ελληνες που ηθελαν να υπηρετησουν την πατριδα! ειπαμε ειναι ξεφτυλες το ολο θεμα με τον στρατο αλλα αυτοι το παρακανανε... ουτε και εγω θελω τουρκο στον ελληνικο στρατο μακρια ρε μακρια... ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
sauraki...4
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από sauraki...4 »

Αγαπητε μου δε θελω ουτε να σου πψω εχεις δικαιο ουτε οχι... Απτι στιγμη π υπαρχει νομος που να επιτρεπει και σε αυτους να ανηκουν οχι απλα σαν ενεργοι πολιτες στο κρατος αλλα και σαν μερος του αντικειμενου των ενοπλων δυναμεων... Τοτε πιστεψε με δε σου φταιει καθολου μα καθολου τα προσοντα τις και το ονειρο της. μαλιστα θα προσθεσω οτι μονο καλο μπορει να κανει τετοιο ατομο στον συγκεκριμενο κλαδο γιατι ετσι ξερουμε επισημως οτι εστω με βισμα ι οχι θα υπαρχει και ενα ατομο που θα συνεισφερει οσο μπορει στο θεσμο... και ξερεις κατι; καιρο τωρα λεω γιατι και γιατι και εγω τα βγαλα και εχω και πτυχια αλλα οχι βισμα κτλ κτλ κτλ... Και ειμαι επιλαχων ας πουμε, αλλα το μονο που δεν ανεχομαι δεν ειναι η συγκεκριμενη κοπελα με τα συγκεκριμενα προσοντα και τη διαφορετικη... παρτο οπως 'προσωπικοτητα' αλλα ολοι οι υπολοιποι που ειναι βισματιες και πληρως ανικανοι για εκει που (χωρις συνειδηση μπαινουν) εν ολιγοις σου λεω οτι δε με ενοχλει η συγκεκριμενη καλυμενη θεση... που μονο παρανομο δεν ειναι γιατι το κρατος το επιτρεπει ενομα... Αλλα ολοι οι υπολοιποι οσοι δε πληρουν τα... αντιστοιχα... προσοντα.

andybgr
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από andybgr »

μα για πιο λόγο το κάνετε τώρα θέμα; τόσα χρόνια υπηρετούν τη θητεία τους στον ελληνικό στρατό μουσουλμάνοι και Ορκίζονται ξεχωριστά από τους υπόλοιπους έλληνες στρατιώτες.

από τη στιγμή που τους δίνει το δημοκρατικό μας κράτος αυτό το δικαίωμα δε φταίει ο στρατός σε τίποτα. και τους κόβανε αυτό το δικαίωμα φαντάσου τη θα γινόταν στην θράκη όπου υπάρχουν μειωνότητες μουσουλμάνων, επανάσταση...

και μπράβο στην κοπέλα αν κατάφερε να μπεί, γιατί προσπάθησε... όχι σαν πολλούς δικούς μας 100 κιλά άτομα που μπαίνουν με βίσμα

tzovana18
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ο καθενας εχει την αποψη του! Και εσενα βρε κουκλα μου δν σου τη σπαει το γεγονος που με τοσα πτυχια εισαι επιλαχουσα; ; εγω δν θα εχω οσα πτυχια εχεις αλλα με εκνευριζει το ολο συστημα! ! ο καθενας στηην χωρα του αυτο ξερω εγω! Και δν με νοιαζει πως μπηκε η κππελα με βισμα η χωρις, και το εχω ξαναπει παιδια που μπηκαν με βισμα και μπηκαν ετσι για χαβαλε και για να παρουν ενα αυτονκινητο και στερουν την θεσει καποιανου που πραγαμτικα το αξιζει ρε γαμωτο η και που εχει μεγαλη αναγκη! Τι να πω με το ολο συστημα εχω αγανακτησει ντροπη και παλι ντροπη! !
kostas pharm
Λοχίας
Λοχίας

Αφου ειναι τουρκαλα εμενα δε με νοιαζει ουτε αν πληροι κριτηρια ουτε τπτ. ουστ! αυτα του τυπου δεν ειναι ολοι ιδιοι , υπαρχουν και καλοι τα ακουω βερεσε! Εικόνα
tzovana18
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

kosta pharn συμφωνο μαζι σου δηλαδη ελεος ολα τα εχουμε υποβασμισει οχι να περνουν και τουρκιυς στον ελληνικο στρατο Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!

ΤΟΥΡΚΟς ΚΑΛΟς ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΥΧΑΙΑ! διαφωνω καθετα με την επιτυχια της να μπει στον ελληνικο στρατο αν ειναι δυνατον ρε παιδια αυτος ο πολιτησμος θα μας φει εμας τους ελληνες! Εικόνα

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από yandr »

Για καθήστε βρε παιδιά. Έλληνας πολίτης είναι η κοπέλα και απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπηκοότητά της.

Δηλαδή φόρους να πληρώνει αλλά στο δημόσιο να μην μπαίνει;

Επίσης γιατί βιάζεστε να την αποκαλέσετε Τουρκάλα; Μετά αναρωτιώμαστε πως νιώθουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης; Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα;
andybgr

Δημοσίευση από andybgr »

tzovana18, δεν έχω κάτι προσωπικά μαζί σου, απλά θα σου πω την άποψη μου...

δεν είναι τουρκάλα η κοπέλα...

μιλάς για πολιτισμό... να χαίρεσε που ζεις σε μια δημοκρατική χώρα η οποία καταδικάζει τον ρατσισμό και δίνει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες της...

όσο για την κοπέλα που πέρασε, η οποία είναι έλληνας πολίτης και έχει κάθε δικαίωμα, προτιμώ να περάσει άξια αυτή η οποία είναι μουσουλμάνα, παρά κάποιος έλληνας που κόπηκε στις εξετάσεις, αθλητικές/ιατρικές, και πέρασε με βύσμα στερώντας τα δικά μας δικαιώματα αφού τα περάσαμε όλα και μείναμε απ'έξω...

τώρα, γιατί μια 'τουρκάλα' να περάσει στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις... σαφώς και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και άν έβλεπα πιο κλειστά το θέμα θα συμφωνούσα μαζι σου... τέτοια θέματα πρέπει να τα κοιτάει ο ελληνικός στρατός, γτ στην ερώτηση ''αν γίνει πόλεμος μεταξύ ελλάδας και τουρκίας, θα σκοτωνες τούρκο; " είχα την απορία να δώ τι θα απαντούσε...

προφανώς θα απαντούσε πως είναι έλληνας πολίτης και θα Έκανε το καθήκον της προς την ελλάδα...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Από πότε οι Μουσουλμάνοι είναι Τούρκοι; Επειδή προσπαθούν να τους σφεταιριστούν οι ψευτομουφτήδες και οι πράκτορες των Τούρκων; ;

Για ηρεμήστε γιατί με τα λόγια σας δίνετε και πάτημα στους Τούρκους διπλωμάτες να προπαγανδίζουν στο εξωτερικό ότι είμαστε ρατσιστές και δεν σεβόμαστε τον αυτοπροσδιοριμό των Μουσουλμάνων.

Είχα και εγώ Μουσουλμάνους στη θητέια μου που μια χαρά έκαναν τη θητεία τους.
andybgr

Δημοσίευση από andybgr »

Συμφωνώ με τον Nasso
limas56vil
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από limas56vil »

Οι μουσουλμανοι δεν ειναι Τουρκοι ρε μεγαλε... Αλλα Θημησου οτι η Σημαια μας εχει πανω εναν ΣΤΑΥΡΟ... Και για να υπηρετεις την πατριδα μας πρεπει να πιστευεις σε αυτον... Και αφου ηταν τοσο ικανη η κοπελα ας πηγαινε σε καποια αλλη υπηρεσια... στον Στρατο επρεπε να παει... Και τι λες εσυ... Να μην λεμε αυτα που πιστευουμε σε ενα ΦΟΡΟΥΜ για να μην μας ακουσουν οι διπλωματες και μας πουν ρατσιστες... Αντε καλα...
sauraki...4
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από sauraki...4 »

ετσι μπραβο... τσιμπατε και τσιμπατε σε εντελως ακυρα συμβαντα και οχι στην ουσια. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩς σου λεω JOVANA μου καιρο τωρα... Τα λεμε και μαζι... ( με nick ... 4 εγω αν θυμασαι) και δε με εκνευριζει που εχω καποια παραπανω πτυχια... να τα χεσω τα πτυχια... Αν μια 100 κιλα βοδι ειναι μεσα και οχι εγω, που γαμηθηκα και τα κανω ολα οπως επρεπε... το μονο που δεν ανεχομαι το ξαναλεω... Δεν ειναι οτι μπηκε μια μουσουλμανα ΝΟΜΙΜΑ εποπ... Αλλα που τη θεση μου την πειρε μια... παρανομα, αχρηστη για το κλαδο... δε γινεται ρε συ να λεει η προκυρηξη θελουμε αυτα τα προσοντα... Και χωρις ενστασεις... Και να γινεται της τρελης αυτο ειναι που με καιει κουκλα μου... Πονεσα ιδρωσα αλλα ηξερα γιατι και πως... Και να πηγαινω στα αθληματα και οχι μονο... Και να βλεπω τα ατομα που που επεφταν κατω στις καμψεις που σφουγαριζαν το ταρταν αντι να τρεχουν και να ειναι ολοι αυτοι μεσα... Καταλαβαινεις; ναι οκ μεσον βισμα και αγιος ο θεος... αλλα οχι ετσι !!! βγαλτα ρε φιλε κανε οτι λεει η προκυρηξη σωστα και μετα μαγια σου να μπεις και κανε οτι θες... Ξεφτιλα... και ξεφτιλα γιατι εγω θα συνεχιζω να τις τροω τις τροω τις σφαλιαρες μου απο την κωλοαντιμετωπιση τους... Εκει θα μαι παλι! και θα τα ξανακανω ολα οπως πρεπει γιατι εγω εχω μαθει να ειμαι καλα με τον ευατο μου... Και να σεβομαι τον απεναντι μου... ! τελος~! (και σορυ για το ξεπσασμα...

kostas pharm
Λοχίας
Λοχίας

Nassos έγραψε:Από πότε οι Μουσουλμάνοι είναι Τούρκοι; Επειδή προσπαθούν να τους σφεταιριστούν οι ψευτομουφτήδες και οι πράκτορες των Τούρκων;

Για να εισαι ελληνας πρεπει να ισχυουν τα εξης 4 ομαιμον, ομοτροπον, ομογλωσσον και ομοθρησκον. αν δεν ισχυει κατι απο αυτα τα 4 ελληνας δεν εισαι. (αποψη μου παντα Εικόνα ) αλλα εστω οτι δεν ειναι τουρκοι, ξερεις για μενα ολοι αυτοι τι ειναι; οι απογονοι εκεινων που επι τουρκοκρατιας τουρκεψαν για να σωσουν τη ζωουλα τους !
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης