Ελευθερος ξυρίσματος

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
jorz
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από jorz »

Εδω ειμαστε μαγκες... Εγω μπαινω την Τριτη που ερχετε,19/5 εμενα που ερεθιζετε το δερμα μ πολυ και ματωνει στο κοντρα ξυρισμα τι κανουμε και μπαινω στα ΛΟΚ... Θα με διωξουν; Θα με δουν του Υγειονομικου απο κει μεσα τι θα γινει; Οποιος γνωριζει σας παρακαλω πειτε μ...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι κάθε μέρα, εκτός και αν έχετε χαρτί ιατρού που σας επιτρέπει μέρα-παρα-μέρα (και το οποίο θα έχετε μαζί σας όπου και να πάτε).

Για ξυραφάκι, καλό θα ήταν να έχει 3 ή 4 λεπίδες. Εκτός και αν θέλετε ηλεκτρικό.

Καλύτερα gel για να μην βγεί σκληρή η τρίχα. Επίσης να έχετε και after-shave. Διαφορετικά πολύ σαπούνι (δεν το συνιστώ).
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από πειραιωτης »

Παιδια μια ερωτηση! Σε περιπτωση που ενας καταταγει και δεν εχει βγαλει κανονικα γενια αλλα εχει λιγα, τι γινεται;
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από πειραιωτης »

Ρωταω γιατι εμενα με κοβω οταν μπαινω να μην εχω βγαλει γενια ακομα! Εχω λιγες τριχες Που ειναι Απο 'δω και απο 'κει! Να φανταστειτε για να φανουν πρεπει να περασουν 3-4 μερες αφου εχω ξυριστει! Και ξυριζομαι αναγκαστικα γιατι στον ηλιο φαινονται και ειμαι σαν βρωμιαρης!Εικόνα
Anonymous

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Anonymous »

Από τα 18 μου ξυρίζομαι με ηλεκτρική μηχανή. Την συνδέω στην πρίζα. Δεν χρησιμοποιώ μπαταρίες για λόγους οικονομίας.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ειναι απαραίτητο να χρησιμοποιώ ξυραφάκι ή αν
μπορώ με πρίζα (ή έστω μπαταρίες) να χρησιμοποιω ξυριστική.

Καθημερινό ειναι το ξύρισμα;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από yandr »

Καθημερινό είναι (στην αρχή τουλάχιστον) το ξύρισμα.

Μπορείς να χρησιμοποιείς ξυριστική αλλά καλύτρερα με μπαταρίες, γιατί πρίζα δεν βρίσκεις εύκολα.
Άβαταρ μέλους
4me
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από 4me »

Αν οντως εχεις προβλημα και θελεις να βγεις ελευθερος ξυρισματος αλλαζει το Ι1? ...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι. Πολλοί στη σειρά μου είχαν πρόβλημα με το ξύρισμα αλλά δεν άλλαξε η Σωματική τους Ικανότητα. Όσοι ήταν ένοπλοι παρέμεναν ένοπλοι.
Άβαταρ μέλους
asimike
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από asimike »

4me έγραψε:Αν οντως εχεις προβλημα και θελεις να βγεις ελευθερος ξυρισματος αλλαζει το Ι1; ...
οχι φιλε, σου απανταω με προσωπικη μου πειρα... Ειχα προβλημα στο δερμα και δεν μπορουσα να ξυριστω. Πηγα στο γιατρο της μοναδας, μου εβγαλε παραπεμτικο για νοσοκομειο και απο εκει μου εδωσαν χαρτι που μου επετρεπε να ξυριζομαι ανα 4 ημερες! Και το καλυτερο ημουν ειδικες δυναμεις... Στραβωναν τα εποπια μαζι μου... Και ετρογαν το χαρτι του νοσοκομειου στα ματια (μεχρι να το μαθουν ολοι) ... Και απολυθηκα Ι1, οποτε δεν υπαρχει προβλημα.
ΕΛΛΑΣ
κενταυρος

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από κενταυρος »

Θα ηθελα να ρωτησω. Εχω προβλημα να ξυριζομαι με ξυραφι εχω χαρτι απο γιατρο μπορει βεβαια να με εξετασει κ στρατιωτικος ιατρος. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Nassos »

Για ελεύθερος ξυρίσματος το κόβω, απόψη μου πάντα.
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Black_Knight »

κενταυρος έγραψε:Θα ηθελα να ρωτησω. Εχω προβλημα να ξυριζομαι με ξυραφι εχω χαρτι απο γιατρο μπορει βεβαια να με εξετασει κ στρατιωτικος ιατρος. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση;

Αναλόγως την γνωματευση του γιατρού. Το πιο πιθανό είναι να γραψει οτι θα ξυριζεσαι ανα 3-4 μερες.

Αναλόγως βέβαια και τη σοβαρότητα του προβλήματος.

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
Mazda 6
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Mazda 6 »

Εγώ έχω σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μια πάθηση που απόκτησα μετά που έχασα το πατέρα μου και πλέον έρχεται και παρέρχεται με τη χρήση αλοιφής (propiogenta).

Ο δερματολόγος μου μίλησε για το άγχος, ότι επηρεάζει πολύ, αλλά μου έκοψε το ξυράφι. Εδώ και 3 χρόνια μόνο με κουρευτική μηχανή τις παίρνω και τις ξανακάνω όταν γίνουν ένα μικρό μουσάκι για να έχουν ικανό μήκος για κόψιμο.

Δεν είμαι κανας Λίλος να μη ξυρίζομαι κάθε μέρα, πιστεύω με τις αλοιφές θα εμποδίσω τον κνησμό, αλλά το τσούξιμο και οι κοκκινίλες δε θα παλεύονται...

Υπάρχει περίπτωση να βρω δερματολόγο στο Ν. Ν. Κ.(μιας και παρουσιάζομαι Ρέθυμνο) να μου δώσει κανα χαρτί, σε περίπτωση που ξυρίζομαι και αυξηθεί η πάθησή μου, να μπορώ να μη ξυρίζομαι για 3-4 μέρες;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Greek_Army »

Και χαρτί γιατρού να έχεις μαζί σου πάλι θα σε στείλουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, οπότε τσάμπα κόπος, αν ο στρατιωτικός γιατρός κρίνει ότι έχεις πρόβλημα θα σου δώσει χαρτί για να ξυρίζεσαι ανά 3-4 ημέρες, αυτό το χαρτί πρέπει να το έχεις πάντα μαζί σου
Άβαταρ μέλους
Mazda 6
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Mazda 6 »

Ευχαριστώ πολύ Greek Army!

Όταν με στείλουν για ακτινογραφία θα προσπαθήσω να βρω γιατρό για χαρτί.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες