Εθελοντική κατάταξη στο Στρατό (πρότακτος)
Εδώ μιλάμε για τη θητεία των εφέδρων. Υπάρχουν σχετικά θέματα σε άλλες ενότητες του forum
Γυναικεία θητεία
Γυναίκα Επαγγελματίας Οπλίτης
Και όχι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπείς στις Ενοπλες Δυνάμεις, πλην ΕΠΟΠ ή Στρατιωτικής Σχολής.
Γυναικεία θητεία
Γυναίκα Επαγγελματίας Οπλίτης
Και όχι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπείς στις Ενοπλες Δυνάμεις, πλην ΕΠΟΠ ή Στρατιωτικής Σχολής.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 53
Φαιη έγραψε:το μονο που με ενδιαφερει ειναι να μπω στο στρατο και ας μην πληρωνομαι.
Μπαμπάς εφοπλιστής;
Αχαχαχααχαχα οχι ουτε εφοπλιστης ουτε πολλα λεφτα ουτε τιποτα απλα δεν θα το εκανα για τα λεφτα. Αν υπηρχε τροπος να μπω και να μην πληρωνομαι θα το εκανα. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις οσο για τα αλλα φορουμ ναι τα εχω δει ολα, δεν λενε κατι που θα μπορουσε να βοηθησει στην περιπτωση που δεν εβγαινε αλλη προκυρηξη μεχρι τα 28 μου νομιζω που ειναι και το οριο ηλικιας.Σας ευχαριστω και παλι.
- Deathdiver
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Greek_Army έγραψε:Φαιη έγραψε: το μονο που με ενδιαφερει ειναι να μπω στο στρατο και ας μην πληρωνομαι.
Μπαμπάς εφοπλιστής;
Kλαιω απο το γελιο

-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 3
- Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Ξέρει κανείς αν γινεται να δηλώσει καποιος να παει στρατό μολις γίνει 18 γιατι δεν πρόλαβα να φτιάξω τα χαρτιά για εμπορικό ναυτικο και τον Σεπτέμβρη γινομαι 18 και θα προτιμούσα καλύτερα να παω πιο νωρις στρατο. ΛΟΚ η πεζοναύτης. Πήρα τηλ σε στρατολογικο γραφείο και μου είπαν να δηλώσω κατι για πρότακτος στο στρατο αλλα δεν πολυκαταλαβα. Ξέρει κανείς να μου πει περισσότερες λεπτομέρειες?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 53
PRODEATOR έγραψε:Ξέρει κανείς αν γινεται να δηλώσει καποιος να παει στρατό μολις γίνει 18 γιατι δεν πρόλαβα να φτιάξω τα χαρτιά για εμπορικό ναυτικο και τον Σεπτέμβρη γινομαι 18 και θα προτιμούσα καλύτερα να παω πιο νωρις στρατο. ΛΟΚ η πεζοναύτης. Πήρα τηλ σε στρατολογικο γραφείο και μου είπαν να δηλώσω κατι για πρότακτος στο στρατο αλλα δεν πολυκαταλαβα. Ξέρει κανείς να μου πει περισσότερες λεπτομέρειες;
Σελίδα 11
Καλό διάβασμα
- bodybuilder625
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 10
Καλησπερα μαγκες. Ειμαι νεος στο φορουμ και γενικοτερα στη σελιδα οποτε θελω να σας κανω μια ερωτηση πανω στο θεμα... Ειμαι βεβαια μικρος σε ηλικια (γεννημενος '96) αρα θα περασω περιοδευων (δελτιο απογραφης) το 2014οταν θα πηγαινω τριτη λυκειου (ιανουαριο - φεβρουαριο περιπου απο οτι εμαθα)
1. Εγω επιθυμω μολις τελειωσω το λυκειο να παω κατευθειαν για φανταρος χωρις να παρω αναβολη λογω σπουδων (αν και σιγουρα θα περασω σε καποιο καλο πανεπιστημιο γιατι ειμαι πολυ καλος μαθητης) ... Οπως ειπα δεν θελω να παρω αναβολη η κατι τετοιο αλλα θελω να παω στρατο μολις τελειωσω το σχολειο και μετα μολις απολυθω να ξεκινησω τις σπουδες μου κανονικα απο την αρχη... ! Αυτο ειναι δυνατον να γινει ; Και τι πρεπει να κανω για να ξεκαθαρισω αυτην την προθεση μου ; Μηπως θα πρεπει να το αναφερω οταν περασω περιοδευων... ; Η πιο απλα να μην δηλωσω ποτε καμια αιτηση για αναβολη ;
παρακαλω τους γνωστες του θεματος να μου απαντησουν καθως εχω 2-3 χρονια ακομα μπροστα μου ωστε να σκεφτω τι θελω να κανω.
:pευχαριστω εκ των προτερων... !
1. Εγω επιθυμω μολις τελειωσω το λυκειο να παω κατευθειαν για φανταρος χωρις να παρω αναβολη λογω σπουδων (αν και σιγουρα θα περασω σε καποιο καλο πανεπιστημιο γιατι ειμαι πολυ καλος μαθητης) ... Οπως ειπα δεν θελω να παρω αναβολη η κατι τετοιο αλλα θελω να παω στρατο μολις τελειωσω το σχολειο και μετα μολις απολυθω να ξεκινησω τις σπουδες μου κανονικα απο την αρχη... ! Αυτο ειναι δυνατον να γινει ; Και τι πρεπει να κανω για να ξεκαθαρισω αυτην την προθεση μου ; Μηπως θα πρεπει να το αναφερω οταν περασω περιοδευων... ; Η πιο απλα να μην δηλωσω ποτε καμια αιτηση για αναβολη ;
παρακαλω τους γνωστες του θεματος να μου απαντησουν καθως εχω 2-3 χρονια ακομα μπροστα μου ωστε να σκεφτω τι θελω να κανω.
:pευχαριστω εκ των προτερων... !
Δεν στέλνεις χαρτιά αναβολής και τελειώνει το θέμα.
- bodybuilder625
- Ανθυπασπιστής
Αααα δηλαδή το χαρτί κατάταξης θα έρθει έτσι κι αλλίως απλά ο καθένας μετα αποφασίζει τι θέλει να κάνει (να πάρει αναβολή ή όχι) ;
Ευχαριστώ δεν το ξερα...

Ευχαριστώ δεν το ξερα...

- bodybuilder625
- Ανθυπασπιστής
Ρε μαγκες εγω που θελω να παω στρατο πριν τις σπουδες μου, μετα αφου απολυθω θα μπορω να παω κανονικα στη σχολη που ειχα περασει (πριν μπω στρατο) ή θα πρεπει να ξαναφτιαξω μηχανογραφικο. Να απαντήσουν όσοι γνωρίζουν.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
bodybuilder625 έγραψε:Ρε μαγκες εγω που θελω να παω στρατο πριν τις σπουδες μου, μετα αφου απολυθω θα μπορω να παω κανονικα στη σχολη που ειχα περασει (πριν μπω στρατο) ή θα πρεπει να ξαναφτιαξω μηχανογραφικο. Να απαντήσουν όσοι γνωρίζουν.
Ναι, με την προϋπόθεση ότι έχεις κάνει την αρχική εγγραφή στη σχολή και ότι ανανεώνεις την εγγραφή σου κάθε εξάμηνο. Δεν ξέρω βέβαια αν στην αρχική εγγραφή ζητάνε και χαρτί ότι υπηρετείς στο Στρατό.
- bodybuilder625
- Ανθυπασπιστής
Δηλαδή εννοέις οτι πρέπει να γραφτώ στη σχολή αρχικά, μετά μόλις μου έρθει το χαρτί κατάταξης να μην δηλώσω τιποτα για αναβολη λογω σπουδων κτλ και να μπω κανονικα στο στρατο (αφου ειμαι ηδη γραμμενος στη σχολη) και μετα μολις απολυθω να συνεχίσω τη σχολή κανονικά ; Αυτό θα γίνει εφόσον όπως ειπες ανανεώνω την εγγραφη μου ; Αν τα λέω σωστά μέχρι εδώ πείτε μου και το αλλο... Τι εννοείται όταν λέτε ανανέωση εγγραφής στη σχολή κάθε εξάμηνο (δηλαδη τι θα πρεπει να κανω απο την δικη μου πλευρα) και πως θα μπορω να την ανανεωνω (για να συνεχισω κανονικα ματε την απολυση μου) αφου θα ειμαι στο στρατο ; Μήπως στις άδειες κτλ ; Το λέω αυτό γιατι ακουσα οτι η θητεια ειναι 12 μηνες τωρα.
Η θητεία είναι 9 μήνες.
Συνήθως όσοι δεν παίρνουν αναβολή παρουσιάζονται τον Αύγουστο. Σεπτέμβριο γίνονται οι εγγραφές στη Σχολή. Αν δεν μπορείς να πάς εσύ τότε θα πάνε οι γονείς σου.
Κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο όσο υπηρετείς τη θητεία σου πάς στη γραμματεία και δηλώνεις ότι συνεχίζεις κανονικά να είσαι εγγεγραμμένος στη Σχολή που πέρασες. Αν δεν το κάνεις σε διαγράφουν. Δεν έχει σημασία αν δεν παρακολουθείς μαθήματα δεν πάς στις εξετάσεις.
Όταν με το καλό τελειώσεις το Στρατό θα ξεκινήσεις κανονικά από το Α' Εξάμηνο.
Συνήθως όσοι δεν παίρνουν αναβολή παρουσιάζονται τον Αύγουστο. Σεπτέμβριο γίνονται οι εγγραφές στη Σχολή. Αν δεν μπορείς να πάς εσύ τότε θα πάνε οι γονείς σου.
Κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο όσο υπηρετείς τη θητεία σου πάς στη γραμματεία και δηλώνεις ότι συνεχίζεις κανονικά να είσαι εγγεγραμμένος στη Σχολή που πέρασες. Αν δεν το κάνεις σε διαγράφουν. Δεν έχει σημασία αν δεν παρακολουθείς μαθήματα δεν πάς στις εξετάσεις.
Όταν με το καλό τελειώσεις το Στρατό θα ξεκινήσεις κανονικά από το Α' Εξάμηνο.
- bodybuilder625
- Ανθυπασπιστής
Ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις ξεκαθαρες πληροφοριες που μολις μου εδωσες... Οπότε μπορώ και γω να πάω κανονικά στρατό και μετά να ξεκινήσω τις σπουδές μου με την άνεσή μου... 

Αν και βλέπω υπάρχει μια αναταραχή με την ΕΣΣΟ του Αυγούστου μέχρι πότε προλαβαίνω να δηλώσω πρότακτος για να έχω αρκετές πιθανότητες να μπω με την ΕΣΣΟ του Νοέμβρη?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης