Νέο μαχητικό αεροσκάφος (2006-2021)

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο

Τι θα θέλατε να προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Οκτ 19, 2020 10:34 pm

Αεροσκάφη Eurofighter
667
16%
Αεροσκάφη F-35
183
4%
Αεροσκάφη Rafale
594
14%
Αεροσκάφη F-16
2030
49%
Αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού
416
10%
Αεροσκάφος F-18 Super Hornet
237
6%

Σύνολο ψήφων: 4127

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 33
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το F-22 ούτε 1 στο δισεκατομμύριο δεν θα μας το έδιναν. Και να μας το πρότειναν, θα ήταν τελείως έξω από τις όποιες οικονομικές μας δυνατότητες να το συντηρησουμε.

johny

Δημοσίευση από johny »

Γιατι τοτε μας προτεινουν το φ-35 που υποτιθεται οτι ειναι ανωτερο?
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 91

Δημοσίευση από yandr »

Φίλε μου δεν είσαι ενημερωμένος.

Το F-35 είναι απείρως κατώτερο, γι' αυτό και υπάρχει ειδική εξαγωγική έκδοση. Για το F-22 δεν υπάρχει καν εξαγωγική έκδοση γιατί δεν πρόκειται να εξαχθεί σε τρίτες χώρες, ούτε καν σε στενούς συμμάχους των ΗΠΑ όπως το Ισραήλ και η Βρετανία. Είναι για 'προσωπική' χρήση των Ηνωμένων Πολιτειών.
johny

Δημοσίευση από johny »

Αα οκ τωρα καταλαβα. Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 53

Δημοσίευση από aeronut »

Ναι, καλα, για "προσωπικη χρηση των αμερικλανων"... Μην τρελαθουμε. Σιγα το αεροπλανο που θα κυριευσει και τον κοσμο. Για αντιπερισπασμο το εχουνε. Τα αληθινα οπλα Ειναι κρυμμενα. Με ενα η/μ παλμο απ' το πουθενα εχουν αχρηστευσει ο, τιδηποτε εχει μια χωρα για αμυνα και επιθεση αυτη τη στιγμη.

Γι' αυτο μην ενθουσιαζομαστε και πολυ με την τελευταιας γενιας ψηφιακη τεχνολογια, οτι και να αγορασουμε, ακομα και το neuron.Fly by wire σου λεει τωρα. Τριχες κατσαρες

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Η/Μ παλμός τέτοιας ισχύος μόνο με πυρηνική έκρηξη προκαλείται. Αλλά ας μην μπούμε σε τέτοια συζήτηση σε αυτό το θέμα. Το F-22 προορίζεται μονάχα για τις ΗΠΑ και όχι για εξαγωγή. Τώρα αν έχουν και άλλα οπλικά συστήματα κρυμμένα κανείς δεν γνωρίζει, αλλά δεν αλλάζει τίποτα ως προς το F-22. Αυτό είναι το επόμενο αεροσκάφος υπεροχής. Υποθέτω το μεθεπόμενο θα είναι μη επανδρωμένο μαχητικό.
BILL

Δημοσίευση από BILL »

Παιδια, προσωπικη μου αποψη ειναι η Ελλαδα να προμηθευτει αντι για ΝΜΑ επιπλεον f-16block52+. Παρα πολυ καλο μαχητικο (αποδεδειγμενα) και το κυριοτερο θα εχουμε τη οικονομικη δυνατοτητα να αγορασουμε περισσοτερα αεροσκαφη μιας και το συγκεκριμενο μαχητικο υπηρετει ηδη στη ΠΑ. Εσεις τι νομιζεται;
BILL

Δημοσίευση από BILL »

Παιδια, τι λετε σχετικα με την παραπανω προταση;

Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 53

Δημοσίευση από aeronut »

Τι να τα κανουμε κι αλλα φ16, αν τα θελουμε πιο ενεργα ας παρουμε αεροσκαφη εναεριου ανεφοδιασμου. Εγω ειμαι παντως κατα του να αγορασουμε ποτέ κι αλλους εξοπλισμους απο αμερικη.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Ας είμαστε ρεαλιστές. Όταν βγαίνει ο υπουργός οικονομικών και λέει ότι υπάρχουν λεφτά για μέχρι τις 15 Ιουλίου είναι προφανές ότι δεν θα πάρουμε απολύτως τίποτα. Πάντως το να προμηθευτούμε επιπλέον F-16 εμένα δεν μου λέει τίποτα. Ας περιμένουμε (λες και μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά) γιατί προς το παρόν δεν βλέπω καμία ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση.
BILL

Δημοσίευση από BILL »

Aeronut, ακριβως αυτο το πλεονεκτημα εχουν αυτα τα αεροσκαφη. Μπορουν να επιχειρουν σε μεγαλες αποστασεις χωρις ανεφοδιασμο απο αερα. Επισης, πρεπει επιτελους να αρχισουμε να αγοραζουμε οπλα με βαση στρατιωτικα κριτηρια (δηλαδη το καλυτερο προσφερομενο αεροσκαφος σε αναλογια φυσικα και με το οικονομικο πακετο) και οχι με βαση πολιτικους λογους (η καλυτερη μακραν προσφορα ειναι αυτη του Su-35, αλλα επειδη μας το προσφερει η Ρωσια δεν το αγοραζουμε). Yandr, το οτι βρισκομαστε σε δεινη κατασταση ειναι γνωστο. Το θεμα ειναι οτι καποτε θα αναγκαστουμε να αγορασουμε καινουργια αεροσκαφη. Εγω ρωταω για τοτε ποια θα ειναι η καλυτερη λυση. Ειναι το f-16block 52+ καλυτερο απο το Eurofighter και ολα τα αλλα υποψηφια αεροσκαφοι; Αν ναι, τοτε ποιος ο λογος να ενταξουμε στο αεροπορικο δυναμικο μας ενα καινουργιο εξ ολοκληρου αεροσκαφος για την ΠΑ;

BILL

Δημοσίευση από BILL »

Σημειωτεον επισης οτι τα ελληνικα f-16 block 52+ εχουν κλεψει τις εντυπωσεις σε καθε νατικη ασκηση. Διαθετουμε ηδη 30 και αν αποκτησουμε αλλα τοσα η ΠΑ θα εχει υπεροχη πανω απο το Αιγαιο για αρκετα ακομα χρονια (αποψη μου παντα)
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Giannis Ni »

BILL έγραψε:Σημειωτεον επισης οτι τα ελληνικα f-16 block 52+ εχουν κλεψει τις εντυπωσεις σε καθε νατικη ασκηση. Διαθετουμε ηδη 30 και αν αποκτησουμε αλλα τοσα η ΠΑ θα εχει υπεροχη πανω απο το Αιγαιο για αρκετα ακομα χρονια (αποψη μου παντα)

Τα f-16 block 52+ δεν είναι στο ίδιο τεχνολογικό επίπεδο με τα F-35 που θα έχει ο αντίπαλος. Κατα συνέπεια δεν μας καλύπτουν 100%. Θέλουμε Α/Φ 4ης γενιάς. Εξάλου πια και οι Τούρκοι αναβαθμίζουν τα δικά τους F-16 σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει εως το 2015 άρδην.
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

BILL έγραψε:Σημειωτεον επισης οτι τα ελληνικα f-16 block 52+ εχουν κλεψει τις εντυπωσεις σε καθε νατικη ασκηση. Διαθετουμε ηδη 30 και αν αποκτησουμε αλλα τοσα η ΠΑ θα εχει υπεροχη πανω απο το Αιγαιο για αρκετα ακομα χρονια (αποψη μου παντα)

Τα f-16 block 52+ δεν είναι στο ίδιο τεχνολογικό επίπεδο με τα F-35 που θα έχει ο αντίπαλος. Κατα συνέπεια δεν μας καλύπτουν 100%. Θέλουμε Α/Φ 4ης γενιάς. Εξάλου πια και οι Τούρκοι αναβαθμίζουν τα δικά τους F-16 σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει εως το 2015 άρδην.
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης