Ορεινοί Καταδρομείς (ΛΟΚ)

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από _KOURSAROS_ »

γιωργοσ έγραψε:Λοκ και καταδρομεις ειναι και δεν ειναι τα λοκ υπαρχουν και αλεξιπτωστες και πεζοναυτες και υπαρχει δυναμεις ορεινων καταδρομων δηλαδη στα βουναΕικόνα

Το ΛΟΚ Είναι Ανάλογα Πως το γράφετε αν Είναι Λ. Ο. Κ = Λόχος Ορεινών Καταδρομών Αν Είναι ΛΟ. Κ = Λόχος Καταδρομών κλπ...
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Άβαταρ μέλους
Hellas91
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Hellas91 »

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ... Σε 9 ημερες παρουσιαζομαι ειδικες δυναμεις μεγαλο πευκο... Μπορει καποιος να μου δωσει πληρες πληροφοριες για τον αν αξιζει να παω καθως παρουσιαστω... Υ. Ε. Α; ΑΛΛΑ εχω οικονομικο προβλημα?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Greek_Army »

Υπάρχουν άπειρα θέματα για τους ΥΕΑ στο φόρουμ, αν θέλεις να μάθεις θα πρέπει να ψάξεις
ΛΟΚ Soldier

Δημοσίευση από ΛΟΚ Soldier »

GreekSoldier1 έγραψε:Απ'ό, τι κατάλαβα δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αποστολή απλά είναι αρτιότεροι και πιο εξειδικευμένοι στη μάχη από τους απλούς στρατιώτες, σωστά;

ΔΕΣ ΕΔΩ: http://en.Wikipedia.org/wiki/Mountain_Raiding_Companies#LOK

philco
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από philco »

Γεια σας, θα με ενδιεφερε να μαθω αν γινεται να καταταγω στις ειδικες δυναμεις, και ειδικοτερα στα ΛΟΚ, αν ειμαι κατοικος του εξωτερικου (εχω γεννηθει και ζησει στο εξωτερικο ολα μου τα χρονια αλλα εχω ελληνικη υποικοτητα). Το θεμα ειναι οτι θελω να καταταγω μετα τις σπουδες μου δηλαδη στα 23 μου. Επισης με απασχολει το αν θα πρεπει να ειμαι μονιμος (αν υποθεσουμε οτι γινομαι δεκτος και περναω την εκπαιδευση) η το αν θα μπορω απλα να τελιωσω την εκπαιδευση και μετα να επιστρεψω στο εξωτερικο. Δεν γνωριζω καθολου το ελληνικο συστημα του στρατου και θα ειμουν ευγνωμον αν μπορουσατε να μου απαντησετε σε αυτες τις ερωτησεις, ευχαριστω.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1. Από την στιγμή που έχεις ελληνική υπηκοότητα μπορείς να υπηρετήσεις

2. Μπορείς να καταταγείς όποτε θέλεις

3. Η θητεία αυτή την στιγμή διαρκεί 9 μήνες, άρα δεν τίθεται θέμα μονιμότητας

fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από fideas emk »

Διόρθωση στο φίλο παραπάνω. Οι λόχοι στις καταδρομές δεν ειναι ΛΟ. Κ δηλαδη λοχοι καταδρομών όπως είπε αλλά Λόχοι Κρούσης εξού και οι γνωστοί "κρουσαίοι" στους υπολοιπους απο μας που υπηρετήσαμε σε λόχους υποστηρίξεως ή διοικήσεως. Πολύ τρέξιμο οι κρουσαίοι αλλά πάλι γιωτάδες στο τέλος Εικόνα. Όλο το χρόνο τρέξιμο... Στην πορεία βολή τελευταίοι. Εμείς ΚΨΜ, πρώτοι στις ασκησεις Και τιμητική μόνο Εικόνα

Στη ΒΜΚ οι λόχοι έχουν το 5 μπροστα, στην ΕΜΚ το 8, δηλαδη 51ΛΟΚ,82 ΛΟΚ κτλ. Βεβαια στις αναφορές χρησιμοποιειται το ΛΟΚ ως πιο ευηχο και τιμης ενεκεν στο θρυλικο τιτλο 'ΛΟΚ'.

Οι δε αλεξιπτωτιστές έχουν τους Λοχους αλεξιπτωτιστων ή ΛΑΛ.1ος ΛΑΛ,2ος κτλ... Οι λαλακηδες δηλαδη ή κοτοπουλαδεροί όπως είναι γνωστοί στην πιάτσα... Εικόνα

Στέργιος

Δημοσίευση από Στέργιος »

Καλησπέρα σε όλους.
Σε λίγες μέρες θα κόψω την αναβολή μου και σκέφτομαι να δηλώσω ειδικές δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα σκέφτομαι για ΛΟΚ. Απ'οτι κατάλαβα υπάρχει περίπτωση να δηλώσεις ΛΟΚ και να σε στείλουν ΜΑΚ σωστά;
Επίσης είμαι προστάτης οικογενείας μπορώ να κάνω μειωμένη θητεία κανονικα;

Άβαταρ μέλους
xalaoua
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από xalaoua »

Παιδια θελω πολυ να παω στα ΛΟΚ. Παρουσιαζομαι στο ΚΕΕΔ σε κατι μερες και αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν χρειαζεται βυσμα για να πας στα ΛΟΚ η αν θα με κοψουνε απο μονοι τους!
Αλεξακος
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Αλεξακος »

xalaoua έγραψε:Παιδια θελω πολυ να παω στα ΛΟΚ. Παρουσιαζομαι στο ΚΕΕΔ σε κατι μερες και αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν χρειαζεται βυσμα για να πας στα ΛΟΚ η αν θα με κοψουνε απο μονοι τους!

Φίλε μου , γιατι να μας κόψουν; πολλοί βορειοελλαδιτες, αν δεν κάνω λάθος, βάζουν βυσμα για να πανε ορεινοί. Τώρα , αν θες τόσο πολυ να πας εκει, δε ξερω. Γενικά όμως δεν νομίζω να σε κόψουν γενικά απο ΛΟΚ ( ΛΟΚ επίσης σημαίνει και λόχος καταδρομων) , αρκεί να εισαι προβλεπομενος.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν πρόκειται να σας κόψουν εκτός και άν εχετε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Άβαταρ μέλους
xalaoua
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από xalaoua »

Ευχαριστω και τους δυο σας!
Θανος8

Δημοσίευση από Θανος8 »

Καλησπερα σε ολους.
Παρουσιαζομαι 13/9 στον Αυλωνα Τεθωρακισμενα.
Θελω πολυ να παω ειδικες δυναμεις ΛΟΚ.
1ον. Τα αθληματα τα δινουμε πριν την ορκομοσια μας ή μετα; Λογικα πριν, για να ορκιστεις ως ΛΟΚατζης, απλα θελω να μαθω με σιγουρια απο καποιον που ξερει.
Και 2ον. Εαν παρω μεταθεση για καποιο στρατοπεδο ΛΟΚ ποσα και που υπαρχουν στην Ελλαδα; Μενω αθηνα.
Ευχαριστω παιδες.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1. Πριν2. Δράμα - Νάουσα - Ρεντίνα και Κύπρο

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης