Θητεία με διπλή υπηκοότητα

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Greek_Army »

κοσμος έγραψε:Γεια σας παιδια και συνχαριτηρια για την σελιδα σας... Εχω μια ερωτηση. Ειμαι γενιμενος σε αλλη χωρα. Το 2007 πηρα ελληνικη ταυτοτητα. Ξερει κανεις ποσους μηνες θα υπηρετησω

Σε ποια χώρα;
ΑΛ2311

Δημοσίευση από ΑΛ2311 »

Είμαι υιοθετημένος από Κύπριους γονείς και ζω στην Κύπρο από βρεφική ηλικία. Πόσο καιρό θα υπηρετήσω στη Εθνική Φρουρά στην Κύπρο.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΑΛ2311 έγραψε:Είμαι υιοθετημένος από Κύπριους γονείς και ζω στην Κύπρο από βρεφική ηλικία. Πόσο καιρό θα υπηρετήσω στη Εθνική Φρουρά στην Κύπρο.

Διάβασε τα κάτωθι :

1- Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)

2- Απαλλαγές και φυγοστρατία στην Εθνική Φρουρά

3- Εξαγορά θητείας στην Εθνική Φρουρά

4- Ειδικές Δυνάμεις (Κύπρου) Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να υπηρετήσεις ώς καταδρομέας.

Καλό διάβασμα και καλή θητεία να έχεις Εικόνα

john

Δημοσίευση από john »

Γεια σας

θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματα για την περιπτωση μου, και αν καποιος γνωριζει ας απαντησει

ειμαι ομογενεις απο Αλβανια (31 ετων) και προσφατα απεκτεισα την Ελληνικη ιθαγενεια με πολητογραφηση οποτε θα πρεπει να υπηρετησω για 3 μηνες

πρωτων, τι γινεται με αυτους που εχουν υπηρετησει στην Αλβανια, θα πρεπει να υπηρετησουν και στην Ελλαδα;

και. Εαν ειναι εξαγορασιμη η 3 μηνη θητεια.

ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Dars

Δημοσίευση από Dars »

Καλημερα σας. Εξυπηρετω εναν φιλο. Ηθελα να ρωτησω,38 χρονος αιγυπτιακης υπηκοοτητας με ανηλικο παιδι (το οποιο βρισκεται προς το παρον στο εξωτερικο), που πιθανα να λαβει συντομα και την ελληνικη ιθαγενεια, εχοντας υπηρετησει στη χωρα του πολυετη θητεια, τι στρατιωτικες υποχρεωσεις θα εχει παιρνοντας την ελληνικη ιθαγενεια; Επειδη συντηρει την οικογενεια του (προστατης;), θα υπηρετησει μειωμενα;H μηπως μπορει να εξαγορασει τη θητεια του; Σας ευχαριστω πολυ!
Lefteris

Δημοσίευση από Lefteris »

Γεια σας
θελω να κανω μια ερωτηση. Γεννηθικα στην Γερμανια το 1992 και το 2000 ηρθα στην Ελλαδα. Ο πατερας μου ειναι ελληνας και η μητερα μου γερμανιδα. Εχω λογο μειωμενης θητειας;
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Δεν βλεπω για ποιο λογο θα εκανες μειωμενη θητεια. Υποθέτοντας Οτι εχεις την ελληνικη υπηκοοτητα Φυσικά
Lefteris

Εχω και την Γερμανικη υπηκοοτητα και την Ελληνικη
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Αυτο λεω κι εγω. Οσο εχεις ΚΑΙ την ελληνικη και εισαι κατοικος ελλαδας, εισαι υποχρεος κανονικης θητειας

Lefteris

Ευχαριστω για τις απαντησεις
Kims

Δημοσίευση από Kims »

Γειά σας.

Έχω διπλή υπηκοότητα, μένω και δουλεύω σε χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης αυτήν την στιγμή. Πήγα στρατό (συμμαχικός) εδώ στο εξωτερικό και πήρα το χαρτί ότι εκπλήρωσα τον στρατό, αλλά λόγω ενός γέρου τραυματισμού δεν έκατσα όλη την θητεία.

Από τι ξέρω δεν χρειάζετε να πας και στις δύο χώρες οι οποίες είναι συμμαχικές να εκπληρώσεις την στρατιωτική σου θητεία.Είμαι οκ τώρα στην χώρα στην οποία μένω, αλλά είναι οκ αυτό το χάρτι για την Ελλάδα ώστε να μην χρειαστεί να πάω και εκεί στον στρατό;

Λογικά αν το χαρτί αυτό μεταφραστεί στην πρεσβεία και το στείλουν στην Ελλάδα θα είναι οκ έτσι;

Για τον Ελληνικό στρατό υπάρχει ακόμα αναβολή και θα ήθελα να το τακτοποιήσω νωρίς.

Σας ευχαριστώ πολύ.

michalis____
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από michalis____ »

Δικαίουμαι μειωμένη θητεία λόγο της διπλής μου υπηκοότητα?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

michalis____ έγραψε:Δικαίουμαι μειωμένη θητεία λόγο της διπλής μου υπηκοότητα;

Απάντηση από προηγούμενο μήνυμα

Mike έγραψε:Οσο εχεις και την ελληνικη και εισαι κατοικος Ελλαδας, εισαι υποχρεος κανονικης θητειας
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Οχι. Μειωμενη θητεια δικαιουσαι αν εισαι στο εξωτερικο, ωστε να διευκολυνθει η θητεια σου. Αν εισαι στην Ελλαδα, γιατι να δικαιουσαι μειωμενη θητεια;(προφανως, εκτος αν ανηκεις σε καποια αλλη περιπτωση)

Φυσικα, αν απωλεσεις την ελληνικη υπηκοοτητα (ανεξαρτητως του ποια υπηκοοτητα πλεον κατεχεις), δεν εχεις καμμια υποχρεωση προς τον ελληνικο στρατο.

michalis____
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από michalis____ »

Σας ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες