ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
spiros

Δημοσίευση από spiros »

Παιδια φευγω για κυπρο,5η ΕΜΑ την πεμπτη 28-06 κ ειμαι απο ΤΘ. Τι λεει εκει η μοναδα; Εχει τρεξιμο?
antonis777
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από antonis777 »

Εκει θα ειμαι και γω σε λιγους μηνες!
Eldyk

Δημοσίευση από Eldyk »

Παιδια στην ΕΣΣΟ του Σεπτεμβριου θα παρουν ατομα για Κυπρο;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

Σε κάθε ΕΣΣΟ παίρνουν
Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Christoforos »

Καλησπέρα και από μένα! Έχω περάσει πολλές ώρες στο forum Κοιτώντας διάφορα πράγματα, και αυτό είναι το πρώτο μου post. Θέλω λοιπόν σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης που τέθηκε, αν υπάρχουν ειδικότητες τις οποίες δεν "παίρνουν" στην Κύπρο.

Ευχαριστώ!
NikosL

Δημοσίευση από NikosL »

Παιδιά, δευτέρα πετάω για Κύπρο, πεζικάριος, με ειδικότητα οδηγός αυτοκινήτου.Γνωρίζει κανένας πως είναι τα πράγματα κάτω για τους οδηγούς;

Υπάρχει κάτι που πρέπει να αφήσω Ελλάδα/κάτι που πρέπει να έχω μαζί μου γενικά;

Απο μισθό πήρε το αυτί μου ότι θα μειωθεί στα 140 ευρώ, ισχύει;

Ευχαριστώ!

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

NikosL έγραψε:Παιδιά, δευτέρα πετάω για Κύπρο, πεζικάριος, με ειδικότητα οδηγός αυτοκινήτου.Γνωρίζει κανένας πως είναι τα πράγματα κάτω για τους οδηγούς;

Υπάρχει κάτι που πρέπει να αφήσω Ελλάδα/κάτι που πρέπει να έχω μαζί μου γενικά;

Απο μισθό πήρε το αυτί μου ότι θα μειωθεί στα 140 ευρώ, ισχύει;

Ευχαριστώ!

(προφανως αργησα να απαντησω αλλα τα γραφω μπας και τα δει κανενας επομενος)

Καταρχας, καλησπερα.
Σου γραφει ενας απολυμενος πια, εφεδρος λοχιας, που υπηρετησε στο 2ο Μ/Κ ταγμα πεζικου στην Αθαλασσα. Λοιπον, Ειμαι σιγουρος (διοτι και εγω ειχα αυτη την ειδικοτητα) πως αμα πας στο 2ο Ταγμα, ενδεχομενως να λαβεις και 2η ειδικοτητα. Εγω πηγα εκει με ειδικοτητα Υπηρετης Αντιαεροπορικου Πυροβολου (και οχι Πυροβολικου που μας λενε στο κεντρο) και μου δωσανε την ειδικοτητα του οδηγου Γ+Ε κατηγοριας ως 2η. Τι σημαινει αυτο. Εαν εισαι 21+ τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ θα γινεις οδηγος Steyr και ενδεχομενως με ρυμουλκα. Και ας μην εχεις οδηγησει ποτε φορτηγο. Ουτε εγω ειχα... Αναλογα με τον λοχο θα βγαινεις κινησεις, ειτε με Steyr, ειτε με τζιπ ή Καναδεζα. Προσωπικα και ας ηταν 2η ειδικοτητα, εκανα 600+ χιλιομετρα στους κωλοδρομους της Κυπρου με το Σταγιερ. Θα εχεις καποιες καβατζες αμα γινεις οδηγος επιφυλακης, καθως θα κανεις 2 κινησεις: Μια το μεσημερι και μια την αλλη μερα το πρωι. Ολο το υπολοιπο διαστημα εισαι απαλαγμενος ακομα και απο αναφορες.
Τωρα οσον αφορα στο τι να παρεις. Παρε πολιτικα ρουχα, θα σου χρειαστουν για τις εξοδους. Βερμουδες, σαγιοναρες, σκουλαρικια, αμανικα στις εξοδους απαγορευονται. Αμα σε πιασει στρατονομος εφαγες κληση και την επομενη μερα βγαινεις αναφορα ταγματος. Οποτε προσοχη. Παρε ΠΟΛΛΑ φανελακια, θα σου χρειαστουν γιατι κανει κουφοβραση. Ισχυει το καλοκαιρινο προγραμμα και κυκλοφορεις μετα τις 14:00 χωρις χιτωνιο, αλλα με τζοκεϋ. Παρε σακο πολιτικο ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ,(στον ΛΥΤ ο λοχαγος ηθελε παραλαγης σακο, αλλιως αν ειναι πολυχρωμος, στην αποθηκη κατω). Και εξοπλισου με υπομονη γιατι η ζεστη στη Κυπρο ξεκιναει τωρα.

Αντε και καλη θητεια.

Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Christoforos »

Καλησπέρα παιδιά! Να ρωτήσω κάτι. Λέσχη στην Κύπρο υπάρχει; Δηλάδη, η ερώτηση είναι. Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιος σερβιτόρος στην Κύπρο?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Christoforos έγραψε:Καλησπέρα παιδιά! Να ρωτήσω κάτι. Λέσχη στην Κύπρο υπάρχει; Δηλάδη, η ερώτηση είναι. Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιος σερβιτόρος στην Κύπρο;

Ναι φίλε μου υπάρχει Λέσχη της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο και είναι στο κέντρο της Λευκωσίας (άν θυμάμαι καλά). Λογικά θα ρωτήσουν ποιοί απο εσάς έχουν κάνει μάγειρες, σερβιτόροι κλπ και θα επιλέξουν κάποια άτομα για την Λέσχη.

Eldykarios

Δημοσίευση από Eldykarios »

Παιδιά γεια σας!Είμαι σειρά 320, πυροβολικό, με ειδικότητα οδηγός αυτοκινήτου. Επιλέχθηκα για Κύπρο και θα πάω μάλλον στη μοίρα 197 σε κάποιο στρατόπεδο λίγο έξω από τη Λευκωσία. Ξέρει κανείς ποιο ακριβώς είναι αυτό το στρατόπεδο και τι παίζει εκεί γενικά;

ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

Η 197 νομίζω είναι πιο κοντά στη Λάρνακα παρά στη Λευκωσία και από τις πιο δύσκολες για το πυροβολικό.
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Pavlos K. »

Πρόσφατα άκουσα κάποια πράγματα και θέλω να εξακριβώσω τι συμβαίνει. Άκουσα από τη μάνα παιδιού που υπηρετεί τώρα Κύπρο ότι δεν πληρώνονται κάθε μήνα αλλά τα καθυστερούν και ότι τα λεφτά είναι 150 το μήνα. Επειδή μπορεί να είναι σάλια για να μαδήσει τους δικούς του παραπάνω έχω επιφυλάξεις. Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος που είναι τώρα μέσα για το τι συμβαίνει.
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

Το επίδομα στην ΕΛΔΥΚ για τους απλούς στρατιώτες τον περασμένο μήνα ήταν 273,39?.
LARA GARCIA DANI
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από LARA GARCIA DANI »

Παιδια καλησπερα τον νοεμβριο παρουσιαζομαι και επειδη δεν παιζει μια λεω να δηλωσω ΕΛΔΥΚ λογω του επιδοματος. Το θεμα ειναι οτι εχω ακουσει οτι εκει οι φυλακες πεφτουν συννεφο. Το ερωτημα μου λοιπον ειναι αν γινεται να τραβηξει υπερβολικα η θητεια λογω φυλακων. Γιατι αν ειναι αντι για 9μηνο να υπηρετησω 18μηνο και βαλε ας το αφησω καλυτερα. Οποιος γνωριζει επαυτου ας απαντησει
Άβαταρ μέλους
wrccc
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από wrccc »

Αν κανεις βλακειες θα φας φυλακες το θεμα ειναι να κανεις τις υπηρεσιες σου σωστα για να χεις το κεφαλη σου ησυχο εγω δεν εφαγα τιποτα στη θητεια μου καμια ποινη και ο λοχαγος μου με εκανε υποδεκανεα 1 μηνα πριν φυγω απτο νησι. Υπηρχαν καποιες περιπτωσεις στο λοχο μου που ειχαν 200+ μερες φυλακη απο θεμα υπηρεσιας π. Χ κοιμοταν στη σκοπια, δεν εκανε αναγνωρηση, εφευγαν απτο στρατοπεδο το βραδι η λεγομενη μαντραπηδα και τετοια και μετα παρακαλουσαν τον λοχαγο να σβισουν καμια ε στο τελος εκανε 2μισι μηνες παραπανω
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες