ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Μανωλης

Δημοσίευση από Μανωλης »

Δηλαδη παιδια αν καταλαβα καλα οση μυωπια και να εχεις δεν παιζει ρολο εφοσον και Ι2 πανε ΕΛΔΥΚ ετσι; Και κατι αλλο δν πιστευω να παιζει ρολο το οτι δεν πηγα 20 χρονων στρατο αλλα 18,5 γιατι δηλωσα εθελοντης και πηγα πιο μικρος απο οτι επρεπε...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μανωλης έγραψε:Δηλαδη παιδια αν καταλαβα καλα οση μυωπια και να εχεις δεν παιζει ρολο εφοσον και Ι2 πανε ΕΛΔΥΚ ετσι; Και κατι αλλο δν πιστευω να παιζει ρολο το οτι δεν πηγα 20 χρονων στρατο αλλα 18,5 γιατι δηλωσα εθελοντης και πηγα πιο μικρος απο οτι επρεπε...

Στην ΕΛΔΥΚ μπορούν να υπηρετήσουν όσοι κρίνονται σωματικής ικανότητος Ι1 και !2. Συνεπώς δεν θα έχεις πρόβλημα. Σχετικά με την δεύτερη ερώτησή σου η απάντηση είναι επίσης ότι δεν παίζει ρόλο το ηλικιακό για την ΕΛΔΥΚ.
Μανωλης

Δημοσίευση από Μανωλης »

Οκ παιδια 1000 ευχαριστω για τις χρησιμες Πληροφοριες σας. Θα το σκεφτω σοβαρα και μαλλον θα δηλωσω εθελοντικα. Να'στε καλα!
Μητσάκος

Δημοσίευση από Μητσάκος »

Την πρώτη μέρα που θα πας θα σε ρωτήσουν αν επιθυμείς ΕΛΔΥΚ και θα πεις ναι ή όχι.

Στην ενημέρωση που γίνεται δεν θα μαζέψουν κόσμο. Είναι απλά ενημέρωση για όλους.

Τα πάντα κρίνονται αν αργότερα θα έχεις ένδειξη ΕΛΔΥΚ.

Μια μέρα θα σας πουν στο λόχο ποιοι έχουν ένδειξη και αυτοί θα πάνε σε μια επιτροπή που θα ξαναπείς αν θες ή όχι.

Όσοι έχουν πει ναι την πρώτη μέρα θα έχουν σίγουρα ένδειξη. Αν θέλουν παραπάνω θα έχουν ένδειξη και άτομα που έχουν πει όχι.

Αν πεις ναι στην επιτροπή σε πήραν σίγουρα.

shadowman14
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από shadowman14 »

Μητσάκος έγραψε:Την πρώτη μέρα που θα πας θα σε ρωτήσουν αν επιθυμείς ΕΛΔΥΚ και θα πεις ναι ή όχι.

Στην ενημέρωση που γίνεται δεν θα μαζέψουν κόσμο. Είναι απλά ενημέρωση για όλους.

Τα πάντα κρίνονται αν αργότερα θα έχεις ένδειξη ΕΛΔΥΚ.

Μια μέρα θα σας πουν στο λόχο ποιοι έχουν ένδειξη και αυτοί θα πάνε σε μια επιτροπή που θα ξαναπείς αν θες ή όχι.

Όσοι έχουν πει ναι την πρώτη μέρα θα έχουν σίγουρα ένδειξη. Αν θέλουν παραπάνω θα έχουν ένδειξη και άτομα που έχουν πει όχι.

Αν πεις ναι στην επιτροπή σε πήραν σίγουρα.

μακαρι τοτε να με παρουν. Εγω θα δηλωσω ναι απ την αρχη και ελπιζω να με παρουν, παρα το οτι θεωρητικα δεν ικανοποιω τα κριτηρια. Ειναι αδικο να παιρνουν παιδια που δεν θελουν κ να πετανε εξω αλλους που το επιζητανε...

xritsakos

Δημοσίευση από xritsakos »

Παιδια ξερει κανεις ποτε θα παρει αδεια η 317 τεθ λαρνακας. Κοντεθοθν να κλεισουν 3 μηνες μεσα. Χριαζομαι οπως διποτε Απαντηση
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

xritsakos έγραψε:Παιδια ξερει κανεις ποτε θα παρει αδεια η 317 τεθ λαρνακας. Κοντεθοθν να κλεισουν 3 μηνες μεσα. Χριαζομαι οπως διποτε Απαντηση

Αυτό μόνο ο Διοικητής του Λόχου σου το γνωρίζει φίλε μου.
mastrotol
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από mastrotol »

Γνωρίζει μήπως κανείς ποιά ΜΜΜ μπορώ να χρησιμοποιήσω για να πάω στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από όπου φεύγουν τα C130 για Κύπρο?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

Σε ποσες μερες μαθαινεις αν εχεις επιλεγει για ελδυκ; Και ποτε φευγεις για Κυπρο; Ορκομωσια που κανεις Ελλαδα ή Κυπρο;

Μου ειπαν οτι πλεον που ειναι 9μηνο κανεις ολη σου τη θητεια εκει και επαναπατριζεσαι τον τελευταιο μηνα, ισχυει αυτο για τον επαναπατρισμο; Μπορω να ζητησω να μεινω εθελοντικα μεχρι το τελος και να γυρισω μονο για την απολυση; Και αν οχι μπορω να κρατησω τις αδειες στην Κυπρο και να τις χρησιμοποιησω στην Ελλαδα, Ή ακυρωνονται οταν ερθω Ελλαδα και ας μην τις χρησιμοποιησα;(ιδεα της μανας μου, σε στυλ δημοσιου χαχα).

Α και κατι αλλο, δικαιουμαι μειωμενη θητεια, αλλα θελω να παω ελδυκ και ακουσα οτι δεν παιρνουν στην ελδυκ οσουν εχουν μειωμενη θητεια. Τι να κανω, υπαρχει λυση;

ΠΕΖΙΚΑΡΙΟΣ

Δημοσίευση από ΠΕΖΙΚΑΡΙΟΣ »

Σχολιο1:Ναι οι διαβιβαστές είναι μαζί με τους πεζικάριους και στα 2 ταγματα, αλλά και στο σύνταγμα της ΕΛΔΥΚ υπάρχει λόχος διαβιβαστών.

Σχολιο2:Και οι διαβιβαστες πανε ολοι στο συνταγμα.

Σχολιο3:Αν είσαι πεζικάριος θα πας ή στο Τάγμα ή στο Σύνταγμα.

Σχολιο4:Το καλυτερο ταγμα ειναι το 1ο που ειμαι τωρα εγω. Στο συνταγμα δεν παλιωνεις ποτε. Μιλαω με κατι φιλους απο το Συνταγμα και μου λενε οτι ακομα και τωρα που παλιωσανε ακομα τις σκουπες επ'ωμουτις εχουνε. Σκοπιες βαρανε, αστα να οανε. Εμεις εδω στο 1ο ταγμα κανουμε ζωαρα. Στο 2ο ταγμα ειναι πολυ δυσκολα

Σχολιο5:Ζωαρα η ελδυκ εχει και προγευμα και μισθο και τα παντα ολα. Στο 2ο ταγμα που ειμαι εγω ειναι πιο χαλλαρα απο το 1ο,

Σχολιο6:Ήμουν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου και επιλέχτηκα για ΕΛΔΥΚ ως Διαβιβαστής Ο/Α.

Τελικα ποιο ταγμα εχει τις καλυτερες εγκαταστασεις;

Οι διαβιβαστες τελικα που πανε και ποιο ταγμα εχει τις καλυτερες εγκαταστασεις; (βεβαια ο καθενας λεει οτι βλεπει και αφου πηγε σε καποιο λογικα δεν ειδε τα αλλα, πλην της εκπαιδευσης).

Διαβιβαστες δεν παιρνουν μονο απο την Καλαματα, αλλα και απο ταγματα πεζικου; (σχολιο 6).

Εγω εχω πτυχιο ΤΕΙ Πληροφορικης, να το δηλωσω στην στρατολογια (μηπως μου δωσουν ενδειξη διαβιβαστη) για να με στειλουν στην Καλαματα ή να παρουσιαστω στο ΤΠ (δεν εχει ερθει το χαρτι, αλλα ξερω οτι ειμαι πεζικαριος) και δωσω το πτυχιο εκει μαζι με την προθεση για ελδυκ και να ελπιζω μηπως με στειλουν στην Κυπρο σαν διαβιβαστη; Ή δεν μετρανε τα πτυχια και ειναι καθαρα θεμα τυχης;

κοουπ

Δημοσίευση από κοουπ »

Μια ερωτηση για καποιον που οντως γνωριζει ποια ειναι τα καθηκοντα ενος δεκανεα στην ελδυκ γιατι εχω αυτην την ενδειξη. Περα απο τη σκοπια που δεν κανει κατι αλλο?
Ο αρχηγός της Λέλας

Δημοσίευση από Ο αρχηγός της Λέλας »

Ως δεκανέας, αργότερα, μόλις με το καλό γίνεις, θα έχεις μερικές ευθύνες παραπάνω. Θα προτιμηθείς να έχεις καθήκοντα ΔΥΛ-ΛΥΛ, μα πιο σίγουρα να είσαι Αρχιφύλακας Κεντρικής Πύλης. Αν και τα πάντα εξαρτώνται κι από τις αρμοδιότητες του λόχου σου. Επίσης, θα έχεις λίγο περισσότερες ευθύνες ως Ομαδάρχης στο ΤΑΕ.

Υ. Γ.: ΤΑΕΕΕΕ, ΤΑΕΕΕΕΕ! Τρέχτε! Εικόνα

radamanthys
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από radamanthys »

Κοουπ μην αγχώνεσαι για τίποτα. Ως δεκανέας θα έχεις υπηρεσία στην οποία θα έχεις λίγο περισσότερες ευθήνες απο τους άλλους. Όπως δήλωσε και ο αρχηγός ΔΥΛ-ΛΥΛ, Αρχιφύλακας πύλης, μπορεί και επιλοχίας και αν πάς 2ο τάγμα... ΤΑΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. Αχαχαχαχαχα Θα καταλάβεις εκεί τί εννωούμε. Σε πιάνει πολύ ζέστη στο νησί. Πολύ Αγία Νάππα και πολύ Λύδρας. Καλά θα είναι! Όλοι μας το περάσαμε. Απ'όσο ξέρω επειδή υπηρέτησα και κάποια φεγγάρια στη Λέσχη οι διοικητές που έμειναν απ'το Σεπτέμβρη και μετά είναι όλοι καλοί.
ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΣ

Δημοσίευση από ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΣ »

Για το επιδομα χρειαζεται να βγαλω βιβλιαριο απο συγκεκριμενη τραπεζα π. χ. Κυπρου ή οποια να 'ναι;
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

Νομίζω τα χρήματα τα παίρνεις μετρητά στο χέρι.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης