ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
μιμιρκολεων
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από μιμιρκολεων »

Θα μιλήσω αποκλείστηκα για το ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ.

Οι φαντάροι του πθροβολικού πάνε στην ΕΛΔΥΚ 3/1, την "κρυφή" και καλά όπως αναφέρουν κάποιοι.
Τα στρατόπεδα είναι

1. Αγία Βαρβαρα - 188 ΜΜΠ,192 και 193 ΜΜΠ
2. Λιοπετρι - 197 νομιζω
3. Τσέρι - Δε θυμάμαι αριθμο μονάδας
4. Ίνεια (Βορειως Παφου) - 188 ΜΠΠ

Μην ακούτε ένα σωρο ανακρίβειες που λεεί ο καθένας. Θα σας πω πως έχουν τα πράγματα με τους τωρινους διοικητες.

1. Αγ. Βαρβάρα : Ζωάρα. Όποιοι πάνε εκεί είναι πολύ τύχεροι. Ανάλογα την Μοίρα έχει λίγη γυμναστική το πρωί, μετα καθαριότητες κλπ. Οι παλιοι είναι σχετικα χαλαροί με τους νέους. Συνήθως πάει 2-1 και βγαινετε Λάρνακα.

2. Λιοπέτρι: Εδώ είναι τα ζόρικα... Τέντα όλη μερα το στρατόπεδο. Τροχάδην όλη μερα, οι φυλακές μοιράζονται για πλάκα, γενικώς πολύ προβλεπέ. Και εδώ περίπου 3-1 και βγενετε Λαρνακα.

3. Τσέρι: Ούτε πολύ τέντα ούτε όμως και χαλαρά. Νορμάλ πράγματα.

4. Ινεια: Το πιο μικρο στρατόπεδο της ελδυκ γενικοτερα. Ψηλά στο βουνό βορείως της Πάφου. Πολυ κρύο τον χειμώνα.12 ελληνες μόνο και λίγοι κύπριοι. Είναι σχετικά χαλαρά. Τους πάει 4 με 5-1. Έχει πολλά έξοδα για μετακινήσεις γιατί ειναι Η μοναδική μονάδα που δεν έχει λεοφωρείο.

Ελπίζω να βοήθησα.

Και μια συμβουλή στους νέους. Μην ακούτε τα γιωτόμπαλα που λενε ότι θα σας γα#$%νε κλπ. Αν δεν πάτε ειδικές δυνάμεις ή Λιοπέτρι θα περάσετε μια χαρούλα.
panagos21
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από panagos21 »

Παιδιά ξέρετε Εάν Υπάρχει στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ στη Λεμεσό;
tasos pv
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από tasos pv »

Καλησπερα εχω επιλεγει ΕΛΔΥΚ. ειμαι πυροβολικο και μου εχει ερθει ειδικοτιττα τεχνικος βοηθος παρατηρητης ξερει κανεις τι ακριβως ειναι εκει και τι παιζει γενικα στην κυπρο
teokaz

Δημοσίευση από teokaz »

Καλησπερα. Θα σου πω απο 1ο χερι τι παιζει γιατι κατεβηκα στο νησι πριν 1,5 μηνα ειμαι σειρα 316α και εχω ακριβως την ιδια ειδικοτητα. Εχω αδεια ως το Σαββατο που ξανακατεβαινω. Οπως ειπε και ο μιρμικολεων που λογικα τον ξερω κιολας και υποψιαζομαι ποιος ειναι ο βυσματιας Εικόνα υπαρχουν 4 στρατοπεδα που πανε οι του πυροβολικου. Τα 2 πιο χαλαρα ειναι της Αγ. Βαρβαρας που ειμαι κι εγω και της Παφου. Τα αλλα 2 ειναι περισσοτερο στη τσιτα. Τουλαχιστον στην Αγ. Βαρβαρα ναι μεν ειναι χαλαρα αλλα και παλι ειναι αναλογα σε ποια μοναδα θα πεσεις. Στη δικη μου (192) τραβαμε λουκι γιατι εχει πολυ σκοπια το μενου. Φαγαμε και μια μινι εμπλοκη 14 ημερων πριν φυγω. Στις αλλες 2 ειναι πιο καλα απο αποψη υπηρεσιων.2-1 και 3-1 ενιοτε και 1-1 στην 188.
Τωρα οσο για την ειδικοτητα ειναι πολυ ενδιαφερουσα, υποτιθεται οτι θελει λιγο διαβασμα αλλα μη φανταστεις τιποτα ιδιαιτερο. Ειναι πολυ πιθανο ακομα κι αν εισαι σε αλλο στρατοπεδο να ερθεις στην Αγ. Βαρβαρα να κανεις εκπαιδευση για την ειδικοτητα οποτε θα εισαι και πολυ τυχερος γιατι ο λοχαγος που κανει την εκπαιδευση ειναι απιστευτος τυπος και κανει και καλο μαθημα. Ουσιαστικα ενας τεχν βοηθος (τεβπαρ εν συντομια) βγαζει τα στοιχεια (βεληνεκες, παρεκτροπη κτλ) για να γινει μια βολη πυροβολου. Γενικοτερα στη Κυπρο νιωθεις οτι εισαι στο στρατο και εχεις καποιες εμπειριες που δεν ξερω αν θα τις ειχες εδω. Σκεψου οτι εχουμε κανει μεσα σε 1,5 μηνα ηδη 2 βολες με τα g3 και 1 βολη πυροβολου.
Υπαρχουν βεβαια και τα αρνητικα. Βασικοτερο ειναι οτι στην 3/1 που θα εισαι εχουμε και Κυπριους μεσα.18χρονα τσουτσεκια που σου τα φουσκωνουν 24 ωρες το 24ωρο και οι τσακωμοι ειναι καθημερινο φαινομενο.2ο ειναι το οικονομικο. Αν δεν καπνιζεις και εισαι και λιγο οικονομος λογικα θα βγαινεις με τα 250 το μηνα και με λιγο στριμωγμα θα σου μενει και κανα 50ρικο στην ακρη. Διαφορετικα ισως να μη σου φτανουν.3ο ειναι η αποσταση αλλα ουσιαστικα με 1,5 ωρα πτηση δεν υπαρχει προβλημα και εισαι πιο κοντα απο το να ησουν στον Εβρο πχ και 4ο ειναι τα τηλεφωνα. Δεν θα εχεις αυτη την ανεση επικοινωνιας που θα ειχες εδω. Ευτυχως που υπαρχει το ιντερνετ ομως.

Αυτα τα βασικα. Σιγουρα υπαρχουν παρα πολλα που μπορει να ξεχναω. Τωρα λογικα θα εισαι Θηβα και θα περιμενεις να φυγεις για Αυλωνα για να παρεις τη 5μερη τιμητικη, οποτε αμα δεις το μηνυμα αυριο/μεθαυριο πες μου να αλλαξουμε και τηλ να σου πω περισσοτερα αν ειναι.
giocy

Δημοσίευση από giocy »

Γεια σας, Είμαι Πεζικάριος, με πήραν ΕΛΔΥΚ Και μου έδωσαν ειδικότητα Χειριστής Όλμων... Κάτι πήρε το αυτί μου ότι Θα Πάω Στα Τεθωρακισμένα, ισχύει αυτό; Κατά τα άλλα πως είναι στην Κύπρο; Με αυτή την ειδικότητα που έχω σε ποιο στρατόπεδο μπορεί να πάω; Σας παρακαλώ απαντήστε!
GUEST

Δημοσίευση από GUEST »

Παιδες καλησπερα και απο εμενα ! Ελδυκ και εγω ! Ηαληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν πρεπει να χαρω που μου ετυχε να παω Κυπρο ή οχι... Ειμαι απο πυροβολικο και αυτη την στιγμη βρισκομαι με την 5ημερη αδεια για να φυγω για Κυπρο. Η αληθεια ειναι οτι το ηθικο μου αυτη τη στιγμη εχει πεσει αρκετα μη γνωριζοντας τι θα αντιμετωπισω εκει ! Η ειδικοτητα που μου δωσανε ειναι οδηγος πβ-ερπυστριοφορου. Γνωριζει καποιος να μου πει σε ποια μοναδα μπορει να με στειλουνε και τι εκπαιδευση θα εχω;

ευχαριστω εκ των προτέρων
317 Δ1 2/39

Δημοσίευση από 317 Δ1 2/39 »

Καλησπέρα και από εμένα. Ήμουν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου και επιλέχτηκα για ΕΛΔΥΚ ως Διαβιβαστής Ο/Α. Πήγα Αυλώνα και τώρα βρίσκομαι έξω με άδεια μέχρι την Τρίτη.

Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με την ΕΛΔΥΚ:

α) άκουσα ότι η ειδικότητά μου είναι πιο ''χαλαρή'', εντός εισαγωγικών, σε σχέση με τις υπόλοιπες π. Χ. Τ/Θ. Ισχύει; Αν ναι σε ποιον βαθμό;

β) οι διαβιβαστές πηγαίνουν στο Σύνταγμα;

γ) ισχυει πως ο σάκος ιματισμού (λουκάνικο) κατά το ταξίδι δεν πρέπει να υπερβαίνει σε βάρος τα 20 κιλά;

δ) η Κύπρος είναι γενικά ακριβή σαν χώρα;

35M.K 310 lele
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από 35M.K 310 lele »

317 Δ1 2/39 έγραψε:Καλησπέρα και από εμένα. Ήμουν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου και επιλέχτηκα για ΕΛΔΥΚ ως Διαβιβαστής Ο/Α. Πήγα Αυλώνα και τώρα βρίσκομαι έξω με άδεια μέχρι την Τρίτη.

Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με την ΕΛΔΥΚ:

α) άκουσα ότι η ειδικότητά μου είναι πιο ''χαλαρή'', εντός εισαγωγικών, σε σχέση με τις υπόλοιπες π. Χ. Τ/Θ. Ισχύει; Αν ναι σε ποιον βαθμό;

β) οι διαβιβαστές πηγαίνουν στο Σύνταγμα;

γ) ισχυει πως ο σάκος ιματισμού (λουκάνικο) κατά το ταξίδι δεν πρέπει να υπερβαίνει σε βάρος τα 20 κιλά;

δ) η Κύπρος είναι γενικά ακριβή σαν χώρα;

για το μονο που μπορω να σε απαντησω αδερφε ειναι οτι το λουκανικο εαν υπερβενει τα 23kg πηγαινει με τις μεγαλες αποσκευες... Και επισης οτι η κυπρος ειναι ακριβη οσο θελεις εσυ... Υπαρχουν και ακριβα και φθηνα μερει... Αρκει να διαλεξεις εσυ το που θα πας...
Θα σε ελευθερωσουμε πενταδαχτηλε η θα μας παρει ο ΧΑΡΟΣ... ΕΛΛΑΔΑ εισαι ΜΙΑ στον κοσμο αλλη καμια η ΚΥΠΡΟΣ ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..
tasos pv
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από tasos pv »

Καλησπερα φιλε οντως ειμαι αθηνα και φευγω τριτη για αυλωνα. Να σε ρωτησω ειναι σιγουρο οτι παω 3/1 ιη μπορει και τις μοναδες ΕΛΔΥΚ που ειναι μονο ελληνες. Ακομα ο καπνος ποσο περιπου κοστιζει σε ευρω γιατι εχω ακουσει οτι ειναι πανω κατω τα ιδια. Αν δεν ειναι μπορω να κουβαλαω απεριοριστο αριθμο πακετων. Η εβδομαδα προσαρμογης ισχυει κανονικα; Ακομα με c 130 μπορω να φευγσω οποτε εχω αδεια αν εχω τελειωσει τα εισιτιρια και αν ξεκιναει η αδεια μου απο τριτη?
mastrotol
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από mastrotol »

Γεια σας και από εμένα. Στο ΚΕΝ του 575 ΤΠ/Ν στον Αυλώνα ήμουν μέχρι να ορκιστώ και επιλέχθηκα για Κύπρο. Επειδή έγινε ένα μπέρδεμα και με έστειλαν στο κλιμάκιο τελευταία στιγμή, όταν ρώτησα στα γρήγορα για την ειδικότητα μου, μου είπαν κάτι για "Οδηγος - Ασυρματιστής" ή κάτι τέτοιο. Ξέρετε τι είναι περίπου; Επίσης μήπως ξέρετε σε ποιό στρατόπεδο της Κύπρου μας στέλνουν γιατί δεν το συγκράτησα;
garneliskos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από garneliskos »

313 λελε 2 μτπ ΕΛ. ΔΥ. Κ. Ήταν λίγες απ'το κέντρο!
nath26
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από nath26 »

Παιδια καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Είμαι φαντάρος στην κύπρο και έχω έρθει ελλάδα για την άδεια μου. Τετάρτη πετάω για λάρνακα. Έχω το χαρτί για την επιστροφή με τον αριθμό πτήσης το όνομα μου κλπ. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή πας απευθείας στο αεροδρόμιο για check in;
Ευχαριστώ και καλές γιορτέσ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

nath26 έγραψε:Παιδια καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Είμαι φαντάρος στην κύπρο και έχω έρθει ελλάδα για την άδεια μου. Τετάρτη πετάω για λάρνακα. Έχω το χαρτί για την επιστροφή με τον αριθμό πτήσης το όνομα μου κλπ. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή πας απευθείας στο αεροδρόμιο για check in;
Ευχαριστώ και καλές γιορτές

Κατευθείαν στο αεροδρόμιο για check-in. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία άλλη ενέργεια.

Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Συχαρητηρια για την ομαδα και καλη χρονια θελω να ρωτισω γινεται να κανονισεις αν εχεις ενα μικρο βισμα για μεταθεση να πεις πχ να σε βολεψουνε σε καποια μοναδα πριν ερθει η επιτροπη για να μην σου τυχει και πας αναγκαστικα κυπρο;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Γιαννης έγραψε:Συχαρητηρια για την ομαδα και καλη χρονια θελω να ρωτισω γινεται να κανονισεις αν εχεις ενα μικρο βισμα για μεταθεση να πεις πχ να σε βολεψουνε σε καποια μοναδα πριν ερθει η επιτροπη για να μην σου τυχει και πας αναγκαστικα κυπρο;

Φυσικά. Μην περιμένεις όμως την τελευταία στιγμή για να... "εξυπηρετηθείς".
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες