ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
panagos21
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από panagos21 »

Markos έγραψε:Σημερα επαναπατριστικα απο 5η ΕΜΑ.(314). Δεν αλλαζω την Κυπρο για καμμια μοναδα στην Ελλαδα. Μπορει να ηταν λιγο πιο δυσκολα και προβλεπομενα τα πραγματα αλλα οχι τοσο ωστε να μην παλευεται. Οσοι εχετε ενδειξη για Κυπρο να φυγετε και να πατε. Η χειροτερη εμπλοκη που φαγαμε ηταν 4-1 και αυτο γιατι κοπηκαν πολλοι της 315 σειρας. Οτι ακουτε περι πολεμου ειναι απλα λαθος. Οτι ακουτε ομως για το κλιμα ειναι πολυ σωστο. Πολυ υγρασια τον χειμωνα και πολυ ζεστη το καλοκαιρι.

Γεια χαρά Markos και Καλωσόρισες Πάλι Πίσω :). Επειδή πιθανότατα θα πάω κ γώ Κύπρο, θα μπορούσες να μας ενημερώσεις σχετικά με τι πράγματα πήρες μαζί σου Από Δώ για τη θητεία εκεί. Ευχαριστώ

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

Γεια σας ρε μαγκες.
Σημερα πηραμε την αδεια για την ΕΛΔΥΚ, Τεταρτη λογικα πεταμε. Γενικα το μονο που με χαλασε για την ΕΛΔΥΚ ηταν η ελεεινη ενημερωση (με επιχειρηματα του τυπου: Πηγαινε Κυπρο γιατι η Κυπριακη πιτα ειναι μεγαλυτερη).
Η ειδικοτητα που μου ορισανε ηταν κατι με Αντιαεροπορικα συστηματα (το ειπανε στα μπαμ και παρακουσα και δεν ρωτησα τελικα να μου πουν ακριβως τι με ορισανε), λογικα στα Ζu. Εχω ακουσει τα χειριστα, εχω ακουσει και τα καλυτερα. Σε ενα μηνα απο τωρα λογικα, θα σας γραψω εντυπωσεις (Π/Ζ ειμαι λογικα ή 1ο ή 2ο Ταγμα).
Οτι συμβουλες εχετε να δωσετε οι παλαιοι ευπροσδεκτες και οσοι ξερετε τιποτα για την ειδικοτητα ενημερωστε να ξερουμε περιπου με τι εχουμε να κανουμε.
Αντε ΕΛΔΥΚαριοι με το καλο να παμε, με το καλο να γυρισουμε.

Γιάννης Κ.

Δημοσίευση από Γιάννης Κ. »

Καλησπέρα παιδιά. Φεύγω για Κύπρο σε λίγες μέρες, αν ξέρει κάποιος ας με ενημερώσει πως είναι τα πράγματα εκεί για το υγειονομικό. Είμαι πτυχιούχος ιατρικής, θα με βάλουν στα ιατρεία; Τα 2 τάγματα έχουν ιατρεία; Ευχαριστώ!
odorf
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από odorf »

Και γω 1η Νοέμβρη πετάω για κύπρο, τεθωρακισμένα, νομίζω για 5η ΕΜΑ. Μπορεί κάποιος να μου πει τι με περιμένει εκεί τίποτα! Ούτε καν βολή δεν έχω κάνει. Και τώρα μου λένε πάω σε μια απ τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες, που θα με βελάξουν, χωρίς καμία εκπάιδευση, χωρίς να ξέρουν ούτε αυτοί ακόμα την ειδικότητά μου και με ελεεινή φυσική κατάσταση. Οι περισσότεροι που επαναπατρίστηκαν τώρα από κύπρο και μίλησα μαζί τους, έχουν να πουν μόνο τα χειρότερα. Ξέρει κανείς να πει τι παίζει εκεί κάτω τώρα; Γιατί στο ίντερνετ συνήθως βρίσκω σχόλια για το πώς ήταν η κατάσταση πριν από 5-10 χρόνια...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

odorf έγραψε:Και γω 1η Νοέμβρη πετάω για κύπρο, τεθωρακισμένα, νομίζω για 5η ΕΜΑ. Μπορεί κάποιος να μου πει τι με περιμένει εκεί τίποτα! Ούτε καν βολή δεν έχω κάνει. Και τώρα μου λένε πάω σε μια απ τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες, που θα με βελάξουν, χωρίς καμία εκπάιδευση, χωρίς να ξέρουν ούτε αυτοί ακόμα την ειδικότητά μου και με ελεεινή φυσική κατάσταση. Οι περισσότεροι που επαναπατρίστηκαν τώρα από κύπρο και μίλησα μαζί τους, έχουν να πουν μόνο τα χειρότερα. Ξέρει κανείς να πει τι παίζει εκεί κάτω τώρα; Γιατί στο ίντερνετ συνήθως βρίσκω σχόλια για το πώς ήταν η κατάσταση πριν από 5-10 χρόνια...

Διάβασε το μήνυμα του μάρκου

odorf
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από odorf »

Σωστός. Αβλεψία μου. Παρόλα αυτά θα θελα να μάθω λίγα παραπάνω. Πρόγραμμα, ασκήσεις, οργάνωση...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Θα τα μάθεις όλα μέσα! Γιατί χωλοσκάς; Στην τελική όλα αυτά μεταβάλλονται ανάλογα με τον Δκτή, το σχέδιο ασφαλείας και τις διαταγές που έρχονται κατά καιρούς! Όταν θα έρθει η ώρα! Η εμπειρία πάντως θα είναι μοναδική! Αυτό στο υπόσχομαι! Καλή θητεία να έχεις!
nikos

Δημοσίευση από nikos »

Greek_Army έγραψε:Δεν μπορώ να γνωρίζω τι πιθανότητες έχεις και δεν υπάρχει κάποιος που θα σου πει με απόλυτη σιγουριά αν θα μείνεις η όχι στο υγειονομικό

Την τετάρτη που θα μπεις θα τα μάθεις όλα.

εμενα με αλλαξανε σε Πυροβολικο Ειδικοτητα σκοπευτης Πυροβολητης... Ελ. Δυ. Κ Εχει τρεξιμο; Ξερουμε σε ποιο ταγμα θα ειμαι;1-2 η Συνταγμα ;

ΠαλιοςΕλδυκ

Δημοσίευση από ΠαλιοςΕλδυκ »

Νικος το Πυροβολικο εχει δικες του μοναδες δε παει σε Συνταγμα-1ο-2ο κλπ... Τωρα εξαρταται σε ποιο στρατοπεδο θα πας... Καποια εχουν καλυτερες εγκαταστασεις, καποια ειναι πιο χαλαρα... Παντως θα ειναι ωραια εμπειρια :)
nikos

Δημοσίευση από nikos »

ΠαλιοςΕλδυκ έγραψε:Νικος το Πυροβολικο εχει δικες του μοναδες δε παει σε Συνταγμα-1ο-2ο κλπ... Τωρα εξαρταται σε ποιο στρατοπεδο θα πας... Καποια εχουν καλυτερες εγκαταστασεις, καποια ειναι πιο χαλαρα... Παντως θα ειναι ωραια εμπειρια :)

ειναι κοντα απο το 1o-2o; Γενικα το πυροβολικο Ειναι πιο χαλαρα Απο 1o-2o και συνταγμα;

δωστε infooo τεταρτη πεταααωΕικόνα

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

Σε ποια στρατοπεδα εκπαιδευεται το Πυροβολικο; Γινεται εγω που καταταχθηκα Πεζικο να με αλλαξουν σε Πυροβολικο; Γιατι θυμαμαι την ημερα που περναγα επιτροπη, που φανηκε περιεργη η ειδικοτητα που με ορισανε, σε εναν απο τους επιτροπους - και καλα πως αυτη ειναι ειδικοτητα Πυροβολικου.
nikos

Δημοσίευση από nikos »

vectorone έγραψε:Σε ποια στρατοπεδα εκπαιδευεται το Πυροβολικο; Γινεται εγω που καταταχθηκα Πεζικο να με αλλαξουν σε Πυροβολικο; Γιατι θυμαμαι την ημερα που περναγα επιτροπη, που φανηκε περιεργη η ειδικοτητα που με ορισανε, σε εναν απο τους επιτροπους - και καλα πως αυτη ειναι ειδικοτητα Πυροβολικου.

εγω απο (υγ) πηγα (πβ) οποτεεε...

crasmac
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από crasmac »

Γεια σας παιδιά,
μπαίνω στις 26 Οκτώβρη στην Αυλώνα και έχω επιλεγεί στις διαβιβάσεις. Σκέφτομαι σοβαρά να υπηρετήσω Κύπρο, αλλά θέλω να κάνω τις εξής ερωτήσεις:

1. Από διαβιβάσεις Αυλώνα μπορώ να πάω ΕΛΔΥΚ, γιατί έχω ακούσει και για άλλες μονάδες όπως ΕΜΑ και ΕΛΔΥΚ 3/1; Και επίσης πώς είναι για τους διαβιβαστές η Κύπρος;

2. Μπορεί κάποιος που έχει πρόσφατα υπηρετήσει ΕΛΔΥΚ ή υπηρετεί ακόμη να μου πει πόσα χρήματα είναι το επίδομα που δίνεται μηνιαίος για τους απλούς φαντάρους και πόσα για τους δεκανείς; Ένας φίλος υπηρέτησε εκεί το 2006 και έπερνε κοντά στα 300 ευρώ, τώρα έχω ακούσει ότι τα εχουν μειώσει στα 220 ακόμη και στα 150. Τί ισχύει;

3. Σε όσους λέω ότι θα πάω Κύπρο, μου απαντούν "δεν ακούς τι γίνεται εκεί; ". Αν μπορεί κάποιος που υπηρετεί εκεί ακόμη, ας πει τί κλίμα επικρατεί εκεί αυτή τη περίοδο και αν υπάρχουν εμπλοκές λόγω τις κατάστασης. Όχι τίποτα άλλο αλλα να σταματήσει και η παραφιλολογία και να ξέρω τι να κάνω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

geo_opus
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από geo_opus »

1. Διαβιβάσεις παίρνουν και στο πεζικό στην Κύπρο και πιστευω και απο φίλους μου παλιούς που έκαναν διαβιβαστές είναι πολύ καλά σαν ειδικότητα.
2. Οι μισθοί γενικά έχουν μειωθεί αρκετά εγώ θυμάμαι έπερνα 386 ευρώ σαν δεκανέας και 293 σαν στρατιώτης, τώρα πρεπει να είναι 220 περιπου για στρατιώτη και 300 για δεκανέα αν δεν κάνω λάθος.
3. Πιστευω καλά είναι όταν θα πας θα δεις και μόνος σου.
eldyk_pyrovol
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από eldyk_pyrovol »

Για το μυστικο πυροβολικο στην Κυπρο υπαρχουν 3 στρατοπεδα το ενα ειναι μοναστηρι, το αλλο διακοπες καπου στην Αγ. Ναπα, και το αλλο με το παρατσουκλι ΟΥΚ... Θα καταλαβεται οταν θα πατε... Ολα ειναι με κυπριους μαζι... Και καραβαναδες και φανταρια 18 χρονα που ψολαρουν... Επισης καθε μερα γυμναστικη... Οταν παλιωσετε μπορει να το αποφευγετε... Θα περασετε εκπαιδευση για τη ειδικοτητα σας... Οποτε μπορει να φυγετε κανενα μηνα απο την μοναδα σας αλλα μπορει η εκπαιδευση να γινει και στη δικη σας μοναδα... Πολλες καμψεις... Οπου σε δουνε και ψολαρεις καμψεις καμψεις και παλι καμψεις... Αφου οταν θα βαριεσαι θα κανεις καμψεις... Τωρα οταν εισαι νεος τα βλεπει ολα περιεργα ψιλοχεζεσαι επανω σου γιατι σε τρεχουν οι παλιοι... ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα επιθεωρηση καθε μερα και καθε Παρασκευη μεγαλη επιθεωρηση οπλα κτλ... Καλη θητειαΕικόνα και οσο για πουτανες στην Κυπρο εχει μπολικες... ΕικόναΕικόνα
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες