ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
γιωργος

Δημοσίευση από γιωργος »

Το 2006 που ημουνα ελδυκ πυροβολικο ητανε σε κυπριακο στρατοπαιδο και απο οτι ελεγαν δεν ητανε και τοσο καλα με τους κουμπαρους...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σωστά, το ίδιο ισχύει και με τα στρατόπεδα του Πεζικού Εικόνα
ελδυκ 3/1

Δημοσίευση από ελδυκ 3/1 »

Επαναπατριστηκα πριν απο δυο βδομαδες. Πυροβολικο αρα κι ΕΛΔΥΚ 3/1. Τα δυο βασικα στρδα για τους πυροβολικαριους ειναι στο τσερι, που παιρνει τους περισσοτερους, κ της Αγ. Βαρβαρας που εκει ημουν εγω. Στο τσερι πηγα για τα εκε μου. Ενα μηνα. Ειναι το "σκληρο" στρδο που πρεπει να εισαι τεντα και αρκετα τυχερος για να μη την φας! Μη φανταστεις κατι το ιδιαιτερο αλλα εχει κ τη γυμνασιτκη του, κ τις φωνες στην αναφορα, κ την σωστη εκπαιδευση κ ολα του! Στο δικο μου στρδο ολα ειναι πιο χαλαρα. Κυριως τα στελεχη κ αυτο φαινεται στον τροπο ζωης. Αλλα κ οι υπηρεσιες πανε καλυτερα απ οτι στο τσερι.

απ οτι καταλαβα εσυ θες μια κανονικη θητεια κ οχι να βαριεσαι! Τοτε η κυπρος μπορει να στην προσφερει. Δηλωσε κ θα φτασεις σε σημειο οταν απολυεσαι να λες οπως λεγαμε κι εμεις "τη θητεια μας δεν θα την αλλαζαμε με τπτ"
odorf
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από odorf »

Γεια σας παιδια. Παρουσιάζομαι και γω 30/8 Αυλώνα Τεθωρακισμένα και σκέφτομαι να δηλώσω ΕΛΔΥΚ. Το πρώτο που θέλω να ρωτήσω, είναι αν μπορώ από τεθωρακισμένα να πάω Κύπρο. Επίσης θέλω να μάθω αν παίζει πολύ άσκηση εκεί. Δεν ξέρω από στρατό, ούτε έχω κάποιον να μου πει τι παίζει. Οπότε τι γίνεται αν κάποιος τον πρώτο καιρό δε μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις ασκήσεις; Παίζουν στερήσεις και άλλα τέτοια ή σε βγάζουν Ι4; Εντάξει δε λέω μπορώ να τρέξω κανα 2 χιλιόμετρα και να κάνω το κομμάτι μου, αλλά ως εκεί...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Ναι μπορείς

2) Από ασκήσεις/συναγερμούς άλλο τίποτα. Αν δεν αντέχεις ζητάς να βγείς Ι3 και να μετατεθείς σε άλλο στρατόπεδο εντός Ελλαδικού χώρου. Φυλακές, στερήσεις εξόδων κλπ είναι κάτι συνηθισμένο μιας και εκεί πρέπει να είσαι 100% προβλεπόμενος.

Αν έχεις ψυχική αντοχή όλα τα άλλα δεν σε νοιάζουν. Απλά να ξέρεις ότι υπάρχει πιθανότητα να έχεις πολυήμερες εμπλοκές λόγω χαμηλής επάνδρωσης Εικόνα
ziogas191
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ziogas191 »

Nassos έγραψε:1) Ναι μπορείς

2) Από ασκήσεις/συναγερμούς άλλο τίποτα. Αν δεν αντέχεις ζητάς να βγείς Ι3 και να μετατεθείς σε άλλο στρατόπεδο εντός Ελλαδικού χώρου. Φυλακές, στερήσεις εξόδων κλπ είναι κάτι συνηθισμένο μιας και εκεί πρέπει να είσαι 100% προβλεπόμενος.

Αν έχεις ψυχική αντοχή όλα τα άλλα δεν σε νοιάζουν. Απλά να ξέρεις ότι υπάρχει πιθανότητα να έχεις πολυήμερες εμπλοκές λόγω χαμηλής επάνδρωσης Εικόνα

Κυριε Γενικε, ο αδερφος μου υπηρετησε ΕΛΔΥΚ και ηταν κανονικα ως προς ησυχα! Το μονο τρεξιμο που
ειχανε ειναι οι ασκησεις.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ΕΛΔΥΚ ή 5η ΕΜΑ; Γιατί έχει διαφορά...
ziogas191
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ziogas191 »

Nassos έγραψε:ΕΛΔΥΚ ή 5η ΕΜΑ; Γιατί έχει διαφορά...

ΕΛΔΥΚ στο 1ο Λοχο.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Οι "Μαύροι" περνάνε χειρότερα, ακόμη και από τους Καταδρομείς...
odorf
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από odorf »

Δεν ξέρω τι σημαίνει 100% προβλεπόμενος. Από ψυχική αντοχή τι να πω. Αυτό θα δείξει...
ΚΕΤΘ

Δημοσίευση από ΚΕΤΘ »

Είναι ανάλογα και πως το βλέπει ο καθένας! Φίλος μου κολητός που απολύθηκε μάιο, μου λέει πάνε κύπρο! Τον πήρανε στη τύχη, δε το δείλωσε! Η χειρότερη του ήταν 7 μέσα και τις περισσότερες 1/1! Μετά τα χριστούγεννα ανα 1 μήνα περίπου έπερνε 15-20 μέρες άδεια μέχρι που επαναπατρίστηκε! Έβρο μου λέει μπορεί να σε πάει 20 μέσα και θα είσαι σε κάνα χωριό και στο κρύο! Άλλος φίλος σπολύθηκε τωρα απο προβατόνα και λέει τους μαύρους ολο στο τρέξιμο τους έβλεπα (μάγειρας ήταν αυτός) ! Απλά λέω τι ξέρω. Ο καθένας πράτει όπως νομίζει.

γιωργος 282

Δημοσίευση από γιωργος 282 »

Φιλαρακι επειδη ημουν 10 μηνες στην ΕΛΔΥΚ θα σου πω την αληθεια... Τους πρωτους 3 μηνες ειχε πολυ... Ενω απο εκει και περα ηταν παρα πολυ ωραια... Ασε που οτα παλιωσεις θα εισαι αραχτος... Η αποψη μου; Πανε μην το σκεφτεσαι...
odorf
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από odorf »

Τον έναν επιπλέον μήνα, τον έκανες επειδή ήσουν αραχτός μετά τους τρεις πρώτους?
6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Δημοσίευση από 6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ »

Ναι, μηλόπιτα! Χα χα χα χα χα χα χα!
giannis2

Δημοσίευση από giannis2 »

Καλησπερα και απο μενα
σημερα ορκιστηκα στο ναυπλιο
εχω επειλεγει για ελδυκ και δηλωσα οτι επιθυμω
2 ερωτησεις απο μενα
μολις παμε αυλωνα περνουμε στα καπακια 5 μερες τιμητικη η μενει για μετα;
και ι 2ι... Καποιος που εκανε θητεια κυπρο να μας πει πως ειναι ο καιρος ολον τον χρονο εκει
ευχαριστω
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες