ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Aris_21r
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Aris_21r »

Ψαρι έγραψε:Γεια σας εχω μια ερωτηση εχω επιλεγει για ΕΛΔΥΚ με ειδικοτητα τροχονομος δικυκλιστης (στρατονομια) τι γινετε σε αυτη τη περιπτωση παω καρδιτσα και μετα Κυπρο;
Ακριβως το ιδιο και εγω ρε φιλαρακι, και εχω μαυρα Μεσάνυχτα Για το τι Γίνετε...

Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Καλήσπερα πήρα μετάθεση ΕΛΔΥΚ με ειδικότητα οδηγός ερπυστριοφόρου ασυρματιστης ειναι εύκολη η δύσκολη αυτη η ειδικότητα;
Επισης είδα ότι στην κύπρο έχει 2 μηχανοκίνητα τάγματα και ένα σύνταγμα ποιο έχει τις καλυτερες συνθήκες;
Petraloniths

Δημοσίευση από Petraloniths »

Παιδια εμενα μ ηρθε ενδειξη για ΕΛΔΥΚ ειπα βεβαια οχι χωρις να εχω δικαιολογιτικα, και απο οτι μας ειπανε αυτοι που ειπαν οχι χωρις να εχουνε δικαιολογιτικα κατα 85% τους περνουνε με το ζορι, οποτε θελω να ρωτησω καποια πραγματα. Εμενα μ ηρθε ειδικοτητα χειριστης ΑΤ οπλων για Κυπρο. Την ειδηκοτητα την κανω εδω ή κυπρο; Αν την εδω ξερετε σε ποια μοναδα; Ευχαριστω
Psarakas
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Psarakas »

11 ΜΑΡΤΙΟΥ πεταω για κυπρο. Εχω ειδικοτητα Α. Π. Α. Ο. Αρχηγος Πληρωματος Ανιχευτικου Οχηματος, ειμαι Πεζικαριος απο το ΚΕΤΘ στον αυλωνα. Μπορεί κάποιος να μου πεί πόσα στρατοπεδα υπαρχουν εκει που θα με πανε και αν ειναι καλα;
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Εγω που ειμαι πεζικαριος απο το 6ο ΣΠ και ειμαι χειριστης ολμων θα παω στα τεθωρακισμενα; Ισχυει αυτο;
gk
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από gk »

Καλησπερα παιδια. Με πηρανε κυπρο απο μεγαλο πευκο αλλα ως πεζικαριος καθως δεν συνεχιζω ως εδ... Η ειδικοτητα μου ειναι τφ μουσικος... Το παραδοξο ειναι οτι δεν εχω δηλωσει οτι ξερω μουσικο οργανο καθως πραγματικα δεν εχω ιδεα... Και κατι ακομα τα στρατοπεδα για πεζικο στην κυπρο ειναι επισης στην λευκωσια γιατι καποιοι μου ειπαν πως το πεζικο παει λαρνακα...
ΚΩΤΣΟΣ

Δημοσίευση από ΚΩΤΣΟΣ »

Απο οσο θυμαμαι οταν ημουνα φανταρος οι ΕΛΔΥΚ ηταν πικρα

panligo

Δημοσίευση από panligo »

Καλημέρα!
Παρουσιάστηκα στις 8/2 για να υπηρετήσω την πατρίδα. Έχω όπλο-σώμα διαβιβάσεις με ειδικότητα Χ. Α. Μ.(χειριστής ασύρματων μέσων). Με επέλεξαν για Κύπρο και στις 10/3 ταξιδεύω για εκεί χωρίς να ξέρω το που ακριβώς. Να επισημάνω πως με παίρνουν με το ζόρι, παρόλο που έκανα δήλωση ότι δεν επιθυμώ να υπηρετήσω στην Κύπρο.
Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις:
1) Πόσα Ελληνικά στρατόπεδα υπάρχουν στην Κύπρο; Που βρίσκεται το κάθε ένα από αυτά πως ονομάζονται καθώς και τι μονάδες έχει το κάθε ένα (τεθωρακισμένα κτλ) ;
2) Στο θέμα επικοινωνίας με Ελλάδα μέσω κινητού τηλεφώνου τι γίνεται; Υπάρχει κάποιος οικονομικός τρόπος;
3) Με βάση το σώμα και την ειδικότητά μου που πιστεύετε ότι θα πάω; Επίσης με τι ακριβώς θα ασχοληθώ με βάση την ειδικότητά μου; Τι ακριβώς είναι;
sokratis

Δημοσίευση από sokratis »

11 μαρτίου πετάω για ελ. Δυ. Κ. Σωκράτης 314 εσσο 6ο ΣΠ 6ος λόχος 3η διμοιρία! Ερχόμαστεεεεεε!
κοστασ

Δημοσίευση από κοστασ »

Τα πραγματα το 2004 που ημουν στο νησι ηταν καλα. Λιγο αγγουρι στην αρχη, λιγο οι καιρικες συνθηκες που ισως σε ταλαιπωρησουν και λιγο η αποσταση απο ελλαδα ισως ειναι αυτα που να σε απασχολησουν. Κατα τ΄αλλα σε σχεση με την ελλαδα πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα.
mavros

Δημοσίευση από mavros »

Παιδιά υπηρέτησα τεθωρακισμένα στην Κύπρο. Αναφίμβολα οι 2 μονάδες τεθωρακισμένων στην Κύπρο είναι πολύ καλύτερες από οποιαδήποτε άλλη μονάδα του ίδιου όπλου στην Ελλάδα. Από Οκτ του 09 μέχρι Μάρτιο του 10 που ήμουνα κάτω πέρασα μια χαρά. Πήρα 2 άδειες 10 και 15 ημερών αντίστοιχα γι Ελλάδα και άλλες 3 άδειες διάρκειας 2,2, και 3 ημερών για Λάρνακα που περιττό να σας πω ότι πέρασα ζάχαρη:). Πάντα υπάρχει η πολιτική λίγο προτού επαναπατριστείς να παίρνεις ενα σκ για Λάρνακα. Επίσης άμα επισκεφτούν οι γονείς σου στην Κύπρο μπορείς να πάρεις πάλι άδεια αλλά αύτο εξαρτάται από τον διοικητή της ίλης σου και πόσο έγκαιρα θα συννενοηθείς. Βέβαια εκεί κάτω νιώθεις στρατό, πέφτει η φυλακή με την παραμικρή ***** αλλά όσο εύκολα καμπανιάζεσαι άλλο τόσο εύκολα παίρνεις τιμητική. Όσο για την απόσταση, από κύπρό απέχεις από την Αθήνα 1,5 ώρα με αεροπλάνο ενώ απο Έβρο, Ανατολικό Αιγαίο πάνω από δωδεκάωρο. Στα συν ο μισθός εγώ έπαιρνα 287 μηνιαίως τώρα όμως θα έχουν μειωθεί λόγω κρίσης. Τέλος πειτε mε στρατόκαβλο αλλά εγώ γούσταρα και τις ασκήσεις, βόλες με G3, πιστόλι, αναγνωρίσεις, χιεροβομβίδα, οπλοβομβίδα και εκπαιδευση σε ναρκοπόλεμο. Οσοι δε είναι αρματιστές κάθε μήνα AIM TEST Και μια βολή με άρμα. Επίσης οι εξόδοι σου γίνονται σε μεγάλες πόλεις με μισθωμένα λεωφορεία και όχι στο καφενείο κάποιου Κατσικοχωρίου. Ομως Υπάρχει πειθαρχία, εγώ πρώτη μέρα που πήγα έπεσα για κάμψεις επειδή είχα τα χέρια στην τσέπη και γενικά τον πρώτο μήνα θα σας ψαρώνουν αρκέτα. Οπότε συμβουλή μου άμα θέλετε να θυμάστε κάτι από την θητεία σας και να μην είσαστε απλές καθαρίστριες με όπλο τότε πηγαίνετε Κύπρο. Αν θέλετε να λουφάρετε η βαριέστε τότε αφήστε το.

THEMIS

Δημοσίευση από THEMIS »

Γεια σας, παρουσιαζομαι τη δευτερα αυλωνα (ΤΕΘ) με ενδειξη ΥΕΑ την οποια σκοπευω να αρνηθω. Σκεφτομουν ομως να δηλωσω για Κυπρο και εχω καποιες αποριες.
1) αξιζει να παω κυπρο η καπου εδω;
2) σε ποια πολη και ποιο στρατοπεδο θα ειμαι με οπλο τεθορακισμενα
3) οι τεθ περνανε τοσο χαλια εκει;
4) τι παιζει με εποικινωνια μεσω τηλεφωνων, μπορεις να εχεις κηνιτο; Ειναι πολυ ακριβο το να το χρησιμοποιεις για κλησεις προς ελλαδα;
Ευχαριστω εκ των προτερων και καλ θητια σε οσους υπηρετουν η προκειτε να υπηρετησουν
ELDYK3/1

Δημοσίευση από ELDYK3/1 »

Μάγκες σε όσους έρθει η ένδειξη επειδή ξέρω οτί θα ξενερώσετε οι περισσότεροι, πάτε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Οι πιθανότητες αυτή την στιγμή να πάτε σε καλές μονάδες είναι με το μέρος σας. Απο οτι ακούω τώρα 2 είναι οι μαύρες μονάδες, η δικιά μου και μία ακόμα... Αλλά και πάλι οι παροχές Είναι πολυ περισσότερες από τις καλές μονάδες στην Ελλάδα. Η εμπλοκή είναι στη χειρότερη 4,5-1 και το νορμάλ 1-1 ή 2-1 στη χειρότερη, όπως στη δικιά μου μονάδα.
Οπότε μάγκες μην ξενερώσετε σκεφτείτε τα θετικά που όντως υπάρχουν και πάρτε μια απόφαση που θα θυμάστε για πάντα!
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Ποσο πληρονωνται στη κυπρο; Φανταζομαι κατι παραπανω απο οτι στην ελλαδα
μειωνεται καθολου η θητεια εκει;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

Guest έγραψε:1. Ποσο πληρονωνται στη κυπρο; Φανταζομαι κατι παραπανω απο οτι στην ελλαδα

2. Μειωνεται καθολου η θητεια εκει;

1. Σελίδα 14 το αναφέρει ο χρήστης SP_christos
2. Για ποιο λόγο να μειώνεται;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες