Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (ΜΚΕ)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
πετρος

Δημοσίευση από πετρος »

Παιδια να ρωτησω κατι. Με βαση αυτα η θητεια μας ειναι 3 μηνες και μπορουμε να την κανουμε τμηματικηα ανα 1 μηνα καθε φορα;
Στρατολογία
Στρατολογία ...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από yandr »

michalis

Δημοσίευση από michalis »

Κατι που ξεχασα να ρωτησω πριν: Λογω μονιμης κατοικιας στο εξωτερικο μου ειπανε οτι θα κανω 3 μηνες στρατο και μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ εμαθα οτι τα χαρτια/διαδικασιες για την μειωμενη θητεια την κανεις ΜΕΤΑ την καταταξη! Πανω σ' αυτο λοιπον, επικακουμενος την υπομονη σας ερωτω αν ξερει καποιος τι εγγραφα θα χρειαστω. (Αν εχει σημασια, η μονιμη κατοικια μου ηταν στην κυπρο)

Ευχαριστω πολυ!

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Mike »

Δεν το ξερω αυτο που λες. Οι μονιμοι κατοικοι εξωτερικου (δηλαδη αυτοι που ζουν και εργαζονται σημερα Στο εξωτερικο και εχουν συμπληρωσει 7 χρονια εκει ή κατοικουν ως σημερα για 11 χρονια) εχουν μειωμενη θητεια 6 μηνων ή τμηματικη θητεια, με τμηματα οχι λιγοτερο απο τριμηνο
anastasis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από anastasis »

Γεια σας, είμαι γεννημένος στο εξωτερικό (ΗΠΑ) και έμεινα εκέι μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Μέχρι αυτή την ηλικία είχα επισκευθεί την Ελλάδα κάποιες φορές. Από την ηλικία αυτή (6) και μετά διαμένω μόνιμα στην Ελλάδα, διατηρώντας την αμερικανική υπηκοότητα, και αυτή την στιγμή ολοκληρώνω τις σπουδές μου. Θα ήθελα να ρωτήσω, λοιπόν, αν ισχύει η μειωμένη θητεία στην δική μου περίπτωση. Ευχαριστώ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Greek_Army »

anastasis έγραψε:Γεια σας, είμαι γεννημένος στο εξωτερικό (ΗΠΑ) και έμεινα εκέι μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Μέχρι αυτή την ηλικία είχα επισκευθεί την Ελλάδα κάποιες φορές. Από την ηλικία αυτή (6) και μετά διαμένω μόνιμα στην Ελλάδα, διατηρώντας την αμερικανική υπηκοότητα, και αυτή την στιγμή ολοκληρώνω τις σπουδές μου. Θα ήθελα να ρωτήσω, λοιπόν, αν ισχύει η μειωμένη θητεία στην δική μου περίπτωση. Ευχαριστώ

Το ακριβώς από πάνω μήνυμα πιστεύω ότι σε καλύπτει
anastasis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά η δικιά μου περίπτωση είναι διαφορετική... Δεν εργάστηκα ούτε έζησα για 7 ή 11 χρόνια αντίστοιχα, ... Απλά γεννήθηκα εκεί, μέχρι τα 6 έκανα κάποια ταξίδια στην Ελλάδα, και διατηρώ την αμερικάνικη υπηκοότητα ανανεώνοντας το διαβατήριό μου... Στη δικιά μου περίπτωση η θητεία είναι 9 ή 6 μήνες ; Ευχαριστώ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Greek_Army »

Διάβασε το άρθρο
anastasis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστώ
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Προφανως τα 7 ή 11 χρονια αναφερονται σε ανθρωπους που δε γεννηθηκαν εκει. Και αναφερονται σε παραμονη ως και σημερα. Η μειωμενη θητεια κατοικων εξωτερικου σκοπευει στο να εξυπηρετησει ανθρωπους που ζουν στο εξωτερικο και δυσκολευονται να κανουν τη θητεια τους. Αν ζουσες στο εξωτερικο πριν 15 χρονια, δεν εχει ιδιαιτερη σημασια απο τη στιγμη που τωρα ζεις στην Ελλαδα και δεν εχεις προβλημα στο να παρουσιαστεις. Το να εχεις (και) αλλη υπηκοοτητα ειναι επισης ασχετο, εκτος αν εχεις υπηρετησει σε αλλη συμμαχικη χωρα. Εκτος βεβαια αν δεν εχεις καθολου ελληνικη υπηκοοτητα, οπου δεν εχεις υποχρεωση καταταξης.
isaak370
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από isaak370 »

Γεια σας παλικαρια... Λοιπον εγω γεννηθηκα και μεχρι τωρα διαμενω στο εξωτερικο... Απλα ηρθα στην ελλαδα τα τελεθταια τρια χρονια και σπουδαζω στα ιεεκ ειμαι μονος μου και τις γιορτες πηγαινω σπιτι μου στο εξωτερικο... Θα θελα να μου πειτε αν αυτα τα χρονια που σπουδαζω στα ιεεκ με διατηρουν παλι μονιμο κατοικο εξωτερικου επειδη θελω να παρω αναβολη απεριοριστη λογω μονιμου κατοικου εξωτερικου... Παιδια περιμενω γρηγορα απαντηση επειδη παρουσιαζομαι 4 μαιου
Άβαταρ μέλους
giwrgos19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από giwrgos19 »

isaak370 έγραψε:Γεια σας παλικαρια... Λοιπον εγω γεννηθηκα και μεχρι τωρα διαμενω στο εξωτερικο... Απλα ηρθα στην ελλαδα τα τελεθταια τρια χρονια και σπουδαζω στα ιεεκ ειμαι μονος μου και τις γιορτες πηγαινω σπιτι μου στο εξωτερικο... Θα θελα να μου πειτε αν αυτα τα χρονια που σπουδαζω στα ιεεκ με διατηρουν παλι μονιμο κατοικο εξωτερικου επειδη θελω να παρω αναβολη απεριοριστη λογω μονιμου κατοικου εξωτερικου... Παιδια περιμενω γρηγορα απαντηση επειδη παρουσιαζομαι 4 μαιου

επειδη δυσκολα θα βρεθει ατομο που ειχε την ιδια περιπτωση με εσενα και να σου δωσει μια αξιοπιστη απαντιση... Θα σου προτινα να παρεις τηλ στο ρουφ στην στρατολογια να σου πουν σιγουρα! Και τι χαρτια χρειαζεσαι.
Μόνο φτερά των 'αετών' βρίσκεις μετά τις μπόρες, γιατί εκείνα τα πουλιά πετούνε τέτοιες ώρες!
isaak370
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από isaak370 »

Γεια σας και χρηστος ανεστη... Ειμαι γενηθης και κατοικω μονιμα στο εξωτερικο... Στην κυπρο. Μεχρι σημερα. Λοιπον τα τελευταια τρια χρονια αποφασισα να σπουδασω σε ιεκ στην θεσαλονικη... Μενω μονος και τις γιορτες και τα καλοκαιρια επιστρεφω κυπρο... Θα θελα να μου πειτε αν ξερετε. Θεωρουμαι παλι μονοιμος κατοικος εξωτερικου; Τωρα δεν ειναι πανεπιστημιο ειναι ιεκ ε και; Να σπουδασω ηρθα. Και εξαλου οι γονεις μου το σπιτι μου ολα κυπρο ειναι. Μπορω παλι να παρω απεριοριστη αναβολη; Ευχαριστω
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Απο τη στιγμη που σπουδαζεις στην Ελλαδα, τοτε το σπιτι σου ειναι στην Ελλαδα και δεν κατοικεις μονιμα στο εξωτερικο πια.

Βεβαια, αν ο στρατος σε εχει για μονιμο κατοικο εξωτερικου, τοτε δεν αλλαζει αυτο, εκτος αν το πεις εσυ στρατο. Δηλαδη αν πας και πεις οτι σπουδαζεις στην Ελλαδα, τοτε δε μπορεις να πεις και οτι ζεις στο εξωτερικο μονιμα.

Αλλα το θεμα ειναι μπερδεμενο. Ας τα παρουμε απο την αρχη:

Ο στρατος φανταζομαι σε θεωρει κατοικο ελλαδας, αλλιως δεν θα σε καλουσε να παρουσιαστεις. Και επισης εχει διευθυνση σου στην Ελλαδα για να σου εστειλε χαρτι. Για να σε θεωρησει μονιμο κατοικο εξωτερικου, πρεπει να του πας χαρτι οτι κατοικεις μονιμα εκτος ελλαδας για τουλαχιστον 11 χρονια ως σημερα. Βεβαια, οπως ειπα και πιο πανω, Δεν μπορεις ταυτοχρονα να πας χαρτι οτι δεν μενεις στην ελλαδα και παραλληλα να εχεις ζητησει αναβολη για σπουδες στην ελλαδα.

Αρμοδιο για την ερωτηση ειναι φυσικα το στρατολογικο σου γραφειο. Αν θες να το συζητησουμε εδω, δωσε περισσοτερα στοιχεια. Ποσων χρονων εισαι, τι σχεση εχεις με το στρατο (εννοω τι χαρτια εχεις δωσει, τι αναβολες εχεις παρει, κλπ)

margie

Δημοσίευση από margie »

Λοιπον... Ειμαι μπερδεμενη. Ο φιλος μου γεννηθηκε στην ελλαδα-1985-... Οι γονεις του εφυγαν για εξωτερικο... Και πηγε και αυτος το 2001... Το 2005 γυρισε στην ελλαδα λογω σπουδων εδω μεχρι σημερα... Βρηκα αυτο : Το μέχρι δώδεκα έτη χρονικό διάστημα παραμονής στην Ελλάδα για σπουδές, συνεχώς ή τμηματικά, θεωρείται ως χρόνος παραμονής στο εξωτερικό εφόσον ο ένας τουλάχιστον από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα κατοικεί συνεχώς στο εξωτερικό κατά το διάστημα που είναι ανήλικοι αλλα δεν μπορω να το καταλαβω. Εχει δικαιωμα για μειωμενη θητεια; Μπηκε τωρα τον Μαιο Και με βαλε να ψαξω. Βοηθηστε με αν μπορειται.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες