ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Spakon
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Spakon »

Ευχαριστώ angela!
SSNS

Δημοσίευση από SSNS »

Αντε καντε καμια δουειά, ρε παιδεσ. Ντροπη να καθεστε να λετε τετοια πραγματα στον καθε ασχετο που ονειρευεται και ψαχνει ψιλους στα αχυρα. Μολι, Βεροια σπικινγκ... Καταλαβες φανταζομαι... Εικόνα
Λεωνιδας

Δημοσίευση από Λεωνιδας »

Θα ηθελα να ρωτησω για την ΣΣΑΣ ιατρική (πιεση, μισθολογιο μετα, αποκατασταση, μαθηματα αν ειναι πολυ δυσκολα, μετα τη σχολη αν υπαρχουν μεταθεσεις και πως επιλεγεται σε ποιο σωμα θα καταταχθεί ο καθένας).Εικόναφετος εδωσα πανελληνιες και πιανω τη σχολή και τα αθλήματα αλλα δν ειμαι σιγουρος ακομα για να την δηλωσω πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό μεθαυριο που τελειωνει Η προθεσμία. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 26
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Τα γραφει ολα με λεπτομερια γιατι δεν ανατρεχεις στις προηγουμενες σελιδες; Σε πιεζει ο χρονος αλλα μην τα θελουμε και ολα στο πιατο
ssas

Δημοσίευση από ssas »

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας:

Θα πάω γ λυκείου και το όνειρό μου είναι να γίνω γιατρός. Είμαι πολύ καλός μαθητής αλλά λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της οικογενείας μου, σκέφτομαι σοβαρά να έπιλέξω τη ΣΣΑΣ (χωρίς το όνειρο μου να είναι να γίνω στρατιωτικός- το αντίθετο μάλιστα... ). Έτσι προκύπτουν τα ακόλουθα 3 ζητήματα:

1) Είμαι ένα άτομο που δεν έχει καμία εντελώς σχέση με τη γυμναστική. Με προπόνηση θα καταφέρω να πιάσω τα ζητούμενα όρια;

2) Το ύψος μου είναι περίπου 1.665 (μετρήθηκα με μέτρο στο σπίτι). Όμως όταν μετρήθηκα πρωί βγήκα 1.68 Έως και 1.685. Υπάρχει περίπτωση μέσα σε ένα χρόνο να καταφέρω να γίνω 1.70; Εμένα μου φαίνεται δύσκολο. Αλήθεια, πόσες φορές σου μετράνε το ύψος; Μόνο στο τμήμα της αστυνομίας ή και στις ΠΚΕ;

3) Θυμάμαι πως πριν 2-3 χρόνια είχα κάνει ακτινογραφία για σκολίωση και ο γιατρός είχε πει πως σχεδόν δεν Φαίνεται τίποτα στην ακτινογραφία κ γι' αυτό ουτε καν μἐ τρησε μοίρες (διάβασα στο internet πως σκολίωση επιστημονικά θεωρείται η πλάγια κλιση άνω των 10 μοιρών πράγμα που εγώ δεν έχω) . Λέτε να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αυτό; Ακόμη έχω ακμή στην πλάτη και στη μύτη. Η περιοχή της μύτης μου είναι συνεχώς κόκκινη αλλά κάνω θεραπεία και προς το χειμώνα έχω κανονισμένο να κάνω laser οπότε δε νομίζω να έχω πρόβλημα μ' αυτό.

Εσείς τι λέτε με όλα αυτά;

lefterisg
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από lefterisg »

Λοιπόν:
1) Με προπόνηση συστηματική θα τα καταφέρεις
2) Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρεις να γίνεις 1.70. Το ύψος μαζί με το βάρος στο μετράνε μια φορά στις ιατρικές εξετάσεις και θα πρέπει να είσαι μέσα στα όρια του δείκτη μάζας σώματος, δηλαδή δεν αρκεί μόνο να είσαι 1,70 αλλά και σε φυσιολογικά κιλά.
3) Δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Προσωπική μου άποψη είναι οτι αν το όνειρό σου Δεν είναι ο στρατός καλύτερα να το αποφύγεις και να ακολουθήσεις αυτό που θες...
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 7
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

ssas έγραψε:ρίπου 1.665 (μετρήθηκα με μέτρο στο σπίτι). Όμως όταν μετρήθηκα πρωί βγήκα 1.68 Έως και 1.685. Υπάρχει περίπτωση μέσα σε ένα χρόνο να καταφέρω να γίνω 1.70;

Όχι.

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
ssas

Δημοσίευση από ssas »

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. 2) Όσον αφορά το βάρος μου είμαι κάπου στα 61-62 kg, οπότε δεν έχω πρόβλημα στο δμσ. Η μέτρηση του ύψους στις ιατρικές εξετάσεις φαντάζομαι είναι μια αυστηρή διαδικασία. Για παράδειγμα για ένα 1cm θα σε αποκλείσουν;

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και οι γονείς μου δυσκολεύονται πάρα πολύ τώρα για τα φροντιστήριά μου, οπότε φοβάμαι ότι ίσως δε θα καταφέρω να σπουδάσω καθώς δε θα μπορώ να ανταπεξέλθω στο θέμα της διατροφής, του ενοικίου, των μετακινήσεων κτλ. Και είναι πραγματικά κρίμα να έχω κουραστεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια της σχολικής μου πορείας χωρίς αποτέλεσμα. Η αλήθεια άλλωστε είναι ότι για να γίνεις γιατρός χρειάζεσαι οικονομική στήριξη από την οικογένεια όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών αλλά και για πολλά χρόνια αργότερα...

lefterisg
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από lefterisg »

Και για 1cm σε αποκλείουν.
Καλη επιτυχία!
kyr_7
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος

Δημοσίευση από kyr_7 »

Εγω ειδα παιδια που για 1cm τα περασαν για παραπανω κοβουν
NikosGreg

Δημοσίευση από NikosGreg »

Στη σχολη ΣΣΑΣ προβλεπεται η χορηγηση αθλητικων αδειων?
σσασιτης

Δημοσίευση από σσασιτης »

Ναι, αλλα περνα πρωτα και ασε τις αδειες που θα παρεις μετα

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 26
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Ελπιζω να κλεισει η ΣΣΑΣ ειναι πραγματικη σπαταλη χρηματων οταν σε ολες τις χωρες του κοσμου παιρνουν ετοιμους αξιωματικους, με 3-18 το πολυ μηνες εκπαιδευση και τους κανουν αξιωματικους Direct commission officers, επιστημονες γιατρους δικηγορους χημικους οικονομολογους, μετεωρολογους, ψυχολογους κτλ. Με τετοιες σπαταλες καθως και με στρατοπεδα στη μεση του πουθενα στην πελοποννησο μενει ο στρατος χωρις χρηματα... Ελπιζω να σκεφτουν και λιγο τον στρατο και οχι τον εαυτο τους καποιοι, η τουρκια εχει εξοπλιστικο οργασμο και εμεις με 2.4 δις παμε για νεο μαχητικο; Σοβαρευτειτε γιατι θα μας κανουν σκονη!

katerina

Δημοσίευση από katerina »

ΚαλησπεραΕικόναθα ηθελα να ρωτησω ποσο καιρο εργαζεται ενας αποφοιτος ιατρικης σσας σε στρατοπαιδο; Ευχαριστω εκ των προτερων!Εικόνα

nikopaok4
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nikopaok4 »

katerina έγραψε:ΚαλησπεραΕικόναθα ηθελα να ρωτησω ποσο καιρο εργαζεται ενας αποφοιτος ιατρικης σσας σε στρατοπαιδο; Ευχαριστω εκ των προτερων!Εικόνα

τι εννοεις ποσο καιρο ;

στρατιωτικος γιατρος θα εισαι οχι ελευθερος επαγγελματιας

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης