ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
ydrohoos7
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από ydrohoos7 »

Λοιπον παδια, συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις παραπανω. Ημουνα πολυ ασχετος με το θεμα αλλα κατατοπιστηκα διαβαζοντας προηγουμενες σελιδες του φορουμ. Ερωτησεις 2,3,4,5 ξεχαστε τες.

Απομενουν δυο-τρια πραγματα ακομα για τα οποια δεν ειμαι σιγουρος...

1 - Για τις επιδοσεις στο τρεξιμο δεν ειναι τα πραγματα ξεκαθαρα. Αλου εχω διαβασει οτι τα 2 μιλια πρεπει μα μπορω να τα τρεξω σε 13,50 και αλλου αναφερεται οτι ο χρονος πρεπει να ειναι κατω απο 20 λεπτα (απο το site του στρατου). Τι ισχυει ακριβως;

2 - Επειδη λειπω πολλα χρονια Αγγλια ειμαι πλεον ανυποτακτος εξωτερικου. Λετε να με εμποδισει αυτο να καταταγω ως ΥΕΑ; Αμα υπαρχει προβλημα θα στεναχωρηθω πολυ ρε ***** το... Εικόνα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Greek_Army »

Αποκλείεται ο χαρακτηρισμός σου ως ΥΕΑ Έστω και αν έχεις τα παραπάνω τυπικά προσόντα εφόσον:

το αναφέρει εδώ

Άβαταρ μέλους
ydrohoos7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Οχι ! ***** το

Εχω ενα χαρτι εδω που λεει οτι διατελω σε ανυποταξια εξωτερικου απο 13-05-2008.

Νασσο εισαι στο στρατο; Τα ξερεις απο μεσα;

Μηπως το γεγονος οτι ζω στο εξωτερικο απο τα 18 μου αλλαζει το πως θα με αντιμετωπησουνε;

Εγω θελω πολυ να παω απο μονος μου και εχω ολη τη θεληση για εκπαιδευση κτλ. Αμα δεν ειχα ορεξη για εκπαιδευση στο στρατο, μπορουσα ανετα ακομα και να κανω χαρτια που πιστοποιουν οτι ζω στο εξωτερικο απο το 98 ωστε να κανω μονο 3-4 μηνες θητεια μεσα σε κανενα γραφειο.

Βυσματα δεν νομιζω να υπαρχουν απο την οικογενεια μου και θα ενιωθα και καπως αβολα αν θα επρεπε να ψαξω ωστε να μπορεσω να τα καταφερω.

Τι θα με συμβουλευες να κανω;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1. Δεν με λένε Νάσο2. Δεν απαντάω σε προσωπικές ερωτήσεις, απλά απάντησα σε κάτι που ρώτησες

3. Δεν γνωρίζω κάτι άλλο επί του θέματος

Άβαταρ μέλους
ydrohoos7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Συγνωμη, μου ειχε στειλει ενα αλλο παιδι προσωπικο μηνυμα με αυτο το ονομα. Νομιζα οτι ησουν ο ιδιος.

Ευχαριστω παντως.

Ειμαι πολυ στεναχωρημενος. Δεν καταλαβαινω γιατι να εχει τοσο μεγαλη σημασια το γεγονος οτι δεν εχω παει στρατο επειδη ζω στην Αγγλια απο 18 χρονων.

Ποτε δεν ειχα σκοπο να αποφυγω τη θητεια. Ισα ισα που ειχα παντα τη θεληση να υπηρετησω την πατριδα απο μαχημη θεση οταν με το καλο γυρνουσα.

Αυτο θα επρεπε να θεωρειται πιο σημαντικο ! Η θεληση και η αγαπη για την πατριδα !

Ειναι αδικια Εικόνα

Θα κοιταξω να εξηγηθω στη στρατολογια οτι θελω να καταταγω ΥΕΑ και οτι πρεπει να με παρουν επειδη το ΘΕΛΩ.

Οποιος εχει να με συμβουλεψει κατι, πως να χειριστω το θεμα κλπ, θα το εκτιμουσα πολυ !

Η στεναχωρια ειναι μεγαλη γμτ

Άβαταρ μέλους
ydrohoos7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Παιδια σας παρακαλω απαντηστε μου, αν μπορειται, το εξης.

Το πρωτο χαρτι αφου ειχα τελειωσει το σχολειο μου ειχε ερθει για Μεγαλο Πευκο ΥΕΑ. Επειδη ημουνα (και ειμαι ακομα Αγγλια) απο το 18 και ζω εδω μονιμα κανοτας πρωτα σπουδες και μετα δουλευοντας, στη συνεχει με κυρηξανε ανυποτακτο εξωτερικου. Αυτο ισχυει απο το 2008.

Ο Πατερας μου μου ειπε οτι τα τελευταια χαρτια που μου ηρθαν ειναι για Αρτα η Κωζανη πεζικο και μαλλον χωρις την ενδηξη ΥΕΑ.

Εγω οπως αναφερω και στα προηγουμενα ποστ θελω να μπω ΔΕΑ, να βγαλω ΣΕΑΠ και μετα να μπω στους αμφιβιους.

Πιστευεται οτι μπορω να ενημερωσω μεσα στο στρατοπεδο οτι θελω να παω ΥΕΑ και να με δεχτουνε (παρολο που δεν αναφερετραι η ενδειξη στα χαρτια μου) η το γεγονος οτι εχω διατελεσει ανυποτακτος εξωτερικου μου στερει παντελως και οριστικα το δικαιωμα να γινω ΔΕΑ;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Στο έγραψα και ποιο πάνω από την στιγμή που είσαι ανυπότακτος δεν μπορείς να πας ΔΕΑ, προσπάθησε να το Συνειδητοποιήσεις
Άβαταρ μέλους
ydrohoos7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Μαλιστα, ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου αλλα απο οτι εχω καταλαβει ρωτανε ολους μεσα στο κεντρο αν θελουν να πανε ΔΕΑ. Αμα εγω πω οτι θελω να παω, τι θα μου πουνε αυτοι; Οχι, επειδη ησουν ανυποτακτος εξωτερικου; Και πως θα με ξεχωρισουν απο τους υπολοιπους οταν ρωτανε τους παντες?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτά φαίνονται στο φάκελο σου, προφανώς όταν το ελέγξουν θα σου πούνε ότι δεν μπορείς να πας
Άβαταρ μέλους
ydrohoos7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επισης βρηκα στο σιτε του στρατου τα παρακατω.Αμα κανω το β η το γ, λογικα δε θα θεωρουμε ανυποτακτος οποτε γιατι να μου στερησουν το δικαιωμα να παω ΔΕΑ;

Συγνωμη που επιμενω με τις ερωτησεις αλλα εχω στεναχωρηθει παρα πολυ και προσπαθω να δω αν υπαρχει καποια διεξοδος.

Ποιος κηρύσσεται ανυπότακτος και πως διακόπτεται η ανυποταξία;

Όποιος δεν κατατάσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την ημερομηνία που έχει υποχρέωση να καταταγεί, χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε νόμιμος λόγος (αναβολή ή απαλλαγή), σύμφωνα με το Στρατολογικό Νόμο.

Η ανυποταξία διακόπτεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

α. Με τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας του ανυποτάκτου. Ωστόσο η ποινική ευθύνη συνεχίζει να υφίσταται μέχρι τη συμπλήρωση του χρόνου παραγραφής του εγκλήματος (20ετία)
β. Με την κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις
γ. Με τη σύλληψη για ανυποταξία
δ. Με την παρουσίαση του ανυποτάκτου σε στρατιωτική δικαστική Αρχή ή στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εγώ σου είπα απλά τι γνωρίζω, πάρε τηλέφωνο η πήγαινε και ρώτα σε κάποιο στρατολογικό γραφείο
Άβαταρ μέλους
ydrohoos7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστω φιλε, να 'σαι καλα

stellaned
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από stellaned »

Γεια σας! Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος για τις τοποθεσιες των δοκιμων ειδικων δυναμεων. Που παρουσιαζονται και γενικα απο ποια κεντρα περνανε.
psaraklas

Δημοσίευση από psaraklas »

Γεια σας παιδια. Επειδη θελω να παω ΥΕΑ στις ειδικες δυναμεις τι αθληματα πρεπει να κανω; Επειδη ψαχνω σε ολα τα site και εχω τρελαθει. Θα ηθελα την βοηθεια σας. Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_DEA&la=1

περισσότερες πληροφορίες θα βρεις σε προηγούμενες σελίδες του θέματος
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες