ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Greek_Army »

Rick έγραψε:Καλησπερα σας... Απ οτι ξερω οτι δοκιμοι ειδικων δυναμεων πανε σεαπ κ απο εκει με τη μεταθεση πανε λοκ-πεζοναυτες-αλεξιπτωτα κλπ.
Σημερα καποιος μ ειπε οτι πλεον οι δοκιμοι ειδικων δυναμεων πανε στο λουτρακι;
αρβυλα ειναι; Πρωτη φορα το ακουω... Λενε οτι εχουνε αλλαξει τα πραγματα πριν 2 σειρες
Οποιος Γνωριζει ΣΙΓΟΥΡΑ ας απαντησει... Ευχαριστω.

Αν είχανε αλλάξει τα πράγματα λογικά θα είχανε ανανεώση και το σχετικό άρθρο στην ιστιοσελίδα του ΓΕΣ
Zwnianakhs
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Zwnianakhs »

Greek_Army ξέρω ότι σε εχω ζαλίσει, αλλά ρωτάω γιατί φένεται πως τα κατέχεις πολύ καλα τα θεματα... Διάβασα και για τα αλεξίπτωτα και για τους ΔΕΑ και ομολογώ πως με κατατόπισαν σε πολλά... Όσον αφορά τους ΔΕΑ έχω μια ερώτηση, εγώ που παρουσιάζομαι σε κέντρο του πεζικού, σίγουρα δε μπορώ να πάω ΔΕΑ ειδικών δυνάμεων (αν και από τις απαντήσεις των παιδιών αυτό φαίνεται, θέλω να μου το πει κάποιος σίγουρα.) ; Και αν ναι, τι μπορώ να κάνω για το αλλάξω αυτό; Να πάω στη στρατολογία; Αν ξέρει κάποιος το οτιδήποτε ας μου πει γιατί έχω απογοητευτεί παρά πολύ και σε ότι έχω διαβάσει ως τώρα δε βρήκα μια <> απάντηση... Ευχαριστώ και συγνώμη για όσους διαβάζουν τσάμπα mail εξ αιτίας μου, αλλά δεν ξέρω που πρέπει να γράψω για αυτές μου τις απορίες... )
Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Nικος86 »

Zwnianakhs έγραψε:Greek_Army ξέρω ότι σε εχω ζαλίσει, αλλά ρωτάω γιατί φένεται πως τα κατέχεις πολύ καλα τα θεματα... Διάβασα και για τα αλεξίπτωτα και για τους ΔΕΑ και ομολογώ πως με κατατόπισαν σε πολλά... Όσον αφορά τους ΔΕΑ έχω μια ερώτηση, εγώ που παρουσιάζομαι σε κέντρο του πεζικού, σίγουρα δε μπορώ να πάω ΔΕΑ ειδικών δυνάμεων (αν και από τις απαντήσεις των παιδιών αυτό φαίνεται, θέλω να μου το πει κάποιος σίγουρα.) ; Και αν ναι, τι μπορώ να κάνω για το αλλάξω αυτό; Να πάω στη στρατολογία; Αν ξέρει κάποιος το οτιδήποτε ας μου πει γιατί έχω απογοητευτεί παρά πολύ και σε ότι έχω διαβάσει ως τώρα δε βρήκα μια Απάντηση... Ευχαριστώ και συγνώμη για όσους διαβάζουν τσάμπα mail εξ αιτίας μου, αλλά δεν ξέρω που πρέπει να γράψω για αυτές μου τις απορίες... )

να σου απαντήσω εγώ γτ ξέρω! Δεν υπάρχει πρόβλημα που παρουσιάζεσαι σε κεν πεζικού! Από όλα τα στρατόπεδα του πεζικού όσοι θέλουν να πάνε δόκιμοι πάνε στην σεαπ! Εκεί θα δηλώσεις ότι θέλεις να πας στις ειδικές δυνάμεις θα δώσεις κανονικά τα αθλήματα! Μην σε αγχώνει αυτό!Εικόνα
Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Nικος86 »

Greek_Army έγραψε:
Rick έγραψε:Καλησπερα σας... Απ οτι ξερω οτι δοκιμοι ειδικων δυναμεων πανε σεαπ κ απο εκει με τη μεταθεση πανε λοκ-πεζοναυτες-αλεξιπτωτα κλπ.
Σημερα καποιος μ ειπε οτι πλεον οι δοκιμοι ειδικων δυναμεων πανε στο λουτρακι;
αρβυλα ειναι; Πρωτη φορα το ακουω... Λενε οτι εχουνε αλλαξει τα πραγματα πριν 2 σειρες
Οποιος Γνωριζει ΣΙΓΟΥΡΑ ας απαντησει... Ευχαριστω.

Αν είχανε αλλάξει τα πράγματα λογικά θα είχανε ανανεώση και το σχετικό άρθρο στην ιστιοσελίδα του ΓΕΣ

Έχεις δίκιο γκρικ δεν άλλαξε κάτι απλά μπορούν και από το μηχανικό να κάνουν μετάταξη στις ειδικές δυνάμεις! Περνάνε τους 4 μήνες στο λουτράκι και μετά συνεχίζουν στις ειδικές δυνάμεις!
Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Nικος86 »

Konsalt έγραψε:Χαίρετε. Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί αν υπάρχει όριο ηλικίας για τους ΥΕΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ; Ακόμα κι αν τυπικά δεν παίζει ρόλο, πόση σημασία μπορεί να έχει η περασμένη ηλικία (30) κατα τη διαδικασία επιλογής; Είναι πρόβλημα για κάποιον που έχει την απαιτούμενη σωματική και ψυχική αντοχή; Ευχαριστώ

Όχι μην σε αγχώνει αυτό δεν υπάρχει όριο στην δικιά μου σειρά ήταν ένας 32 χρονών!Εικόνα
Άβαταρ μέλους
KYNHGOS
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από KYNHGOS »

Nικος86 έγραψε:
Konsalt έγραψε:Χαίρετε. Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί αν υπάρχει όριο ηλικίας για τους ΥΕΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ; Ακόμα κι αν τυπικά δεν παίζει ρόλο, πόση σημασία μπορεί να έχει η περασμένη ηλικία (30) κατα τη διαδικασία επιλογής; Είναι πρόβλημα για κάποιον που έχει την απαιτούμενη σωματική και ψυχική αντοχή; Ευχαριστώ

Όχι μην σε αγχώνει αυτό δεν υπάρχει όριο στην δικιά μου σειρά ήταν ένας 32 χρονών!Εικόνα

σωστος... Και εγω το εχω ακουσει αυτο...
GiorgosPZN
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από GiorgosPZN »

Συγνώμη εαν έχει ξανα-απαντηθεί αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω και τις 39 σελίδες. Από τη στιγμη που δηλώσεις για δόκιμος και πες ότι περνάς κανονικά ΣΕΑΠ, εαν τελικά δεν σε επιλέξουνε για Ε. Δ. Αλλά για πεζικό μπορείς να διακόψεις τη θητεία σου ως δόκιμος και να υπηρετήσεις κανονικά η για κανένα λόγο. Γιατί πιστεύω εαν δεν παίζει βύσμα είναι πολύ χαζός λόγος να ρισκάρεις τον να υπηρετήσεις Ε. Δ.

Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Nικος86 »

GiorgosPZN έγραψε:Συγνώμη εαν έχει ξανα-απαντηθεί αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω και τις 39 σελίδες. Από τη στιγμη που δηλώσεις για δόκιμος και πες ότι περνάς κανονικά ΣΕΑΠ, εαν τελικά δεν σε επιλέξουνε για Ε. Δ. Αλλά για πεζικό μπορείς να διακόψεις τη θητεία σου ως δόκιμος και να υπηρετήσεις κανονικά η για κανένα λόγο. Γιατί πιστεύω εαν δεν παίζει βύσμα είναι πολύ χαζός λόγος να ρισκάρεις τον να υπηρετήσεις Ε. Δ.

Μπορείς να κοπείς αλλά τις περισσότερες φορές σου δίνουν αναβολή η αν δεν σου δώσουν θα σε στείλουν στο πεζικό και λογικά στον έβρο!
GiorgosPZN
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από GiorgosPZN »

Άρα εφόσον δεν έχω βύσμα δεν αξίζει το ρίσκο ε;

Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Nικος86 »

Εσύ ξέρεις καλύτερα τι θέλεις να κάνεις! Αν πιστεύεις ότι το έχεις γνώμη μου είναι να το δοκιμάσεις! Αν και πολλοί δεν τους αρέσει το ότι κάνεις 5 μήνες παραπάνω δεν συγκρίνεται το πως περνάς τη θητεία σου σαν δόκιμος και πως σαν απλός φαντάρος! Αλλά πάντα η τελική απόφαση είναι δική σου!
Konsalt
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Konsalt »

Nικος86 έγραψε:
Ευχαριστώ φίλε!
masada
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από masada »

Καλησπέρα φίλοι,μου έχει έρθει το σημείωμα κατάταξης και με στέλνουν (μετά από δική μου επιλογή) Ειδικές Δυνάμεις στο Μ. Πεύκο με ένδειξη Υ. Ε. Α.

το ερώτημα μου είναι, αν μετά το πέρας της εκπαίδευσης από Υ. Ε. Α. Σε Δ. Ε. Α. Θα με ξαναστείλουν στις Ειδικές Δυνάμεις ή υπάρχει η πιθανότητα να με στείλουν για Πεζικό;

Έχω ακούσει οτι πέφτει βύσμα λόγω μορίων, εγώ δεν πάω ούτε για τα μόρια και ούτε θα βάλω βύσμα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αν κρίνω από αυτά που έχουν γραφτεί, θέλει βύσμα από... Υπουργό και πάνω για να πάς ΔΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις λόγω των πολύ περιορισμένων θέσεων. Έχουν περάσει οι εποχές που έπαιρναν παραπάνω κόσμο.

Το πιο πιθανό είναι να σε στείλουν ως ΔΕΑ Πεζικού.
StefanosHP
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από StefanosHP »

Πόσο εύκολο είναι να πας ΔΕΑ Στις ε. Δ και γενικά στον πεζικό;
SMARTYN89
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από SMARTYN89 »

Ρε παιδιά για να καταλάβω... Εικόνα

0) Δήλωσα Ειδ. Δυνάμεις.

1) Εστω με καλούν Μ. Πεύκο και (θέλω να) πάω καταδρομέας κανονικά (όπως δήλωσα)

2) Αποφασίζω να πάω ΔΕΑ, οπότε πάω ΣΕΑΠ -- έστω περνάω αθλήματα κτλ

3) Μετά μπορεί να ΜΗ με πάρουν Κ. Ε. Α. Π. Και να με στείλουν ΔΕΑ σε κάποιο τάγμα κανονικού πεζικού;

|

Ολοι λέτε οτι όχι μόνο μπορούν, αλλά είναι και 90% σίγουρο.

=> Μπορούν να μου ""στερήσουν"" τη δυνατότητα για μπερέ, επιδεί έχουν καλύψει τα κενά για ΔΕΑ Ειδ Δυν, Τη στιγμή που θα έχω περάσει υποτίθεται και πιο δύσκολη εκπαίδευση απ'το φυσιολογικό;

|

ΟΚ, καταλαβαίνω οτί για τα μόρια (800 αντι 400 νομίζω) το βύσμα πάει κι έρχεται.

|

Αλλά αν εγώ θέλω σώνει Και καλά να πάω Ε. Δ. ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΩ ΣΕΑΠ, Δε μπορώ να κάνω κάτι για να πάω (π. Χ.) ΛΟΚ, κι ας μη Μετρήσει Το "ΔΕΑ" τελικά;

τι να σας πω, κουφό, αλλά σαν αμυντική λύση το λέω, οτί πχ οι 4 (δύσκολοι) Μήνες να μετρήσουν σαν θητεία, και να κάνω άλλους 5 Ε. Δ. Αντί για 9-10 επι πληρωμή αλλού.ΕικόναΕικόνα

Μου φαίνεται παράλογο, να πρέπει να μή πάω ΔΕΑ για να μου επιτραπεί να υπηρετήσω Ε. Δ... Εσάς όχι; ...

|

Ευχαριστώ!,(Greek_Army μη μου φωνάξεις!)

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης