Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
iraklis1987
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από iraklis1987 »

Μαλιστα... Ευχαριστω παντως για την απαντηση, προφανως θα μου μεινει απορια λιγες ακομα μερες μεχρι να παω στα γιαννιτσα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

Καλύτερα να επικοινωνήσεις με το φρουραρχείο η με την στρατολογία...
iraklis1987
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από iraklis1987 »

Ψαχνοντας λιγο στο νετ ειδα οτι υπαρχουν συμβεβλημενει γιατροι με την 3ι ταξυπ στα γιανντισα οποτε μαλλον κατι τετοιο θα γινει πραγμα π μ φενεται και λογικο. Παντως καλα που υπαρχει το ιντερνετ και το φορουμ γιατι μεσα σε αυτο το συμπαν της γνωσης πραγματικα δεν βγαζεις ακρη...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για αυτό σου είπα να πάρεις τηλέφωνο, δυστυχώς δεν τα ξέρουμε όλα Εικόνα
zog89
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από zog89 »

Τι ειναι προτιμοτερο;

Να πας σε δημοσιο νοσοκομειο και να παρω ενημερωτικο για τα προβληματα που εχω και να τα παραδωσω την πρωτην μερα καταταξης;

Ή να πάω σε στρατιωτικο και να τα παρω απο εκει;

επισης μπορω ετσι απλα να παω σε στρατιωτικο...
μιας και μενω καβαλα εχει ΣΝ στην ξανθη, αλλα στρατολογια δραμας και καβαλας εχει κλεισει; Αρα να τρεχω στην κομονητη; Ή γινεται και μεσω ΚΕΠ η δουλεια;
Greek
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Greek »

Καλησπέρα και την βοήθεια σας παρακαλώ πολύ κάποιος που γνωρίζει.
Παρουσιάστηκα με την Α ΕΣΣΟ πριν 1μιση σχεδόν μήνα. Πάσχω απο παλινδρόμηση-διαφραγματοκήλη-γαστρίτιδα. Έχω και ιστορικό οισοφαγίτιδας. Τις πρώτες μέρες με παρέπεμψαν στο 401 φυσικά όπου έδειξα παλιότερες εξετάσεις όμως ζήτησαν εισαγωγή για νέες. Μου έκαναν γαστροσκόπηση οπου βρήκαν παλινδρόμηση διαφραγματοκήλη και γαστρίτιδα. Ο νομος περι παθήσεων δίνει την παλινδρόμηση χωρίς επιπλοκές Ι2-Ι4 και την παλινδρόμηση με επιπλοκές Ι5 κατόπιν διετους αναβολής. Στο 401 επέμειναν οτι η γαστρίτιδα δεν θεωρείται επιπλοκή της παλινδρόμησης και με πέταξαν στο άρθρο 369 του ΦΕΚ περι σωματικής ικανότητας ως Ι4 και έδωσαν οδηγίες στο εξιτήριο για να γίνεται διατροφή μερίμνει ιατρου μονάδος και αποφυγη σκυψιματος και άρσης βάρους.
Πρίν 5 μέρες μετατέθηκα στη μονάδα οπου ο διοικητής αρνείται να πάρει την ευθύνη για την πάθηση μου και δηλώνει αδυναμία να εφαρμόσει τις οδηγίες περι διατροφής, παραπέμποντας με σε περιφερειακό στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης που υπηρετώ. Εκεί μου πρότιναν να πάρω 2ετή αναβολή με ένδειξη Ι5 αλλά την απέρριψα διότι δεν μπορούσαν να μου εγγυηθούν οτι θα πάρω απαλλαγή σε 2 χρόνια, και μου έκοψαν παραπεμπτικό για το 401 οπου λέει την πάθηση μου και απο κάτω "οι οδηγίες για διατροφή που δόθηκαν δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε στρατιωτικό περιβάλλον παρακαλείται όπως επανεξεταστεί και πιθανή επανεξέταση του Ι". Αν στο 401 μου προτείνουν Ι5 με διετή αναβολή μπορώ να αρνηθώ την αναβολή καθότι αρχικά κρίθηκα Ι4 και ήδη υπηρετώ 1.5 μήνα; Θέλω ή οριστική απαλλαγή είτε να δώσουν την γραπτή εγγύηση που ζητάει ο διοικητής. Αν ο γιατρός αρνηθεί και προτείνει 2ετη αναβολή είμαι υποχρεωμένος να την δεχτώ; Ή υπάρχει τρόπος να κάνω ένσταση; Αν ήθελαν να μου δώσουν 2ετη αναβολή να την έδειναν απ την αρχή όχι μετα απο 1.5 μήνα σχεδόν θητείας. Τα φώτα σας παρακαλώ... Έχω φάει χοντρό πακέτο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Alex A
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Alex A »

Πριν από δύο χρόνια περίπου διαγνώσθηκα με θηλώδες καρκίνωμα θυροειδούς. Έκανα ολική θυροειδεκτομή και λεμφαδενικό καθαρισμό του κεντρικού τραχήλου. Πέρασα από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και μου έβγαλε ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%. Έχω αναβολή λόγω σπουδών μέχρι το τέλος του '16, αλλά τελείωσα τώρα και θέλω να ξέρω αρχικά αν δικαιούμαι απαλλαγής και με ποιά διαδικασία (διακοπή αναβολής ή όχι, διετής αναβολή και μετά απαλλαγή ή απευθείας απαλλαγή). Στο ΦΕΚ πάντως μπορεί να υπάγομαι σε δύο περιπτώσεις (σελ.9, πρ.35 και 44). Αν κάποιος γνωρίζει την διαδικασία και αν δικαιούμαι Ι5 ή παώ Ι3-Ι4 θα ημουν ευγνώμων.
ΤΚ

Δημοσίευση από ΤΚ »

Ειχα κανει κ εγω σπονδυλοδεσια. με εβγαλαν ι5 παθολογικο χωρις αναβολες κλπ. κατευθειαν απαλαχτηκα. βεβαια ειναι το θεμα πως θα το χειριστεις κ εσυ. θα ε ρωτησουν πριν ποσο καιρο εκανες κ αν μπορεις να κουνησεις ποδια. ωστε να δει αν εχουν επανελθει σε καλο βαθμο. θα σου πουν για αναβολη αλλα αν τους πεις οτι το προβλημα θα ειναι μονιμο θα σε απαλαξουν νομιζω
smash
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από smash »

Καλησπέρα σας! Μόλις με κάλεσαν για την 2012 'Γ ΕΣΣΟ, και έχω να κανώ κάποιες ερωτήσεις! Έχω κάνει εγχείριση αχίλειου τένοντα 1 χρόνο πριν, έχω μια πολύ μικρή απόσταση οσχέων και μικρή απόκλειση σπονδυλικής στύλης. Δεν διατρέχω κάποιο πρόβλημμα καθώς μπορώ και κάνω κανονικές εργασίες χωρίς να με καταπονεί κάτι... Μερικές φορές ίσως λίγο παραπάνω η μέση μου, αλλα τίποτα το σοβαρό! Τώρα η ερώτησή μου είναι. Μήπως ξέρετε σε τι κατηγορία θα με βάλουν; Εννοώ Σ. Ι. Θα φύγω σε λιγότερο από έναν μήνα στα ΚΤΕΘ Αυλώνας, και με έχει φάει η αγωνία!Εικόνα Ευχαριστώ πολύ!

Nikos23

Δημοσίευση από Nikos23 »

Για σας. Έχω κάποια προβλήματα υγείας τα σημαντικότερα εκ των οποίων στην καρδιά. Πιο συγκεκριμένα έχω μέτριου προς σοβαρού βαθμού πρόπτωση μητροειδούς, συστολική διάταση καρδιάς και μικρού βαθμού ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας από διάταση της αορτής. Επίσης έχω και μυωπία 16 βαθμούς. Τι ΣΙ βγαίνω;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Άβαταρ μέλους
frankos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από frankos »

Καλησπερα θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση ειμαι 145 κιλα με υψος 1,86 και εχω ασθμα ηπιας μορφης τι σωματικη ικανοτητα θα εχω;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Φίλε ακριβώς από πάνω έχω βάλει το ΦΕΚ που τα λέει όλα μέσα αναλυτικά, μην τα θέλετε όλα στο χέρι, έλεος!
Άβαταρ μέλους
frankos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από frankos »

Α οκ συγνωμη να ρωτησω κατι αυτο ειναι δεσμευτικο η μπορω να αλλαξω την ικανοτητα μου απο ι4 πχ σε ι1; Εαν γινεται βεβαια
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Η σωματική ικανότητα αλλάζεται αρκεί να τηρείς τις προϋποθέσεις, δηλαδή να έχεις χάσει το βάρος, στο φόρουμ έχουμε 2 θέματα όσο αφορά την αλλαγή σωματικής ικανότητας και κατά την διάρκεια της θητεία και μετά την απόλυση

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες